Βουλγαρία Ρουμανία Σερβία 2025- Transfagarasan-Ρουμανια !

georgetrips

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΣΙΚΕΛΙΑ !
Ταξίδι-Όνειρο
ΟΛΑ
2025 ROMANIA - TRANSFAGARASAN
Όταν ο Άνθρωπος κάνει σχέδια ,ο Θεός Γελάει ,λέει το ρητό όμως ειναι απαραίτητα ακόμα και έτσι . Για Σικελία σχεδίαζα να φύγω ,λίγους μήνες πριν , όμως τα Γεγονότα της Ζωής ταρακουνανε τα πάντα .Εναλλακτικό σχέδιο , το πέρασμα στο γνωστό σε όλους Transfagarasan στην Ρουμανία μου χρύσωνε το χάπι για ένα Roadtrip εκτός Ελλάδος ,να οδηγήσω ανέμελα καποιες μερες σε 3 χώρες και να ξεχαστώ ...Δεν θα χρειάζονταν καράβια η’’ άλλη χρονική πίεση παρά μόνο στο κλείσιμο δωματίων και αυτό χαλαρά ! Επίσης διασχίζοντας και την Ελλάδα θα συναντούσα Φίλους που ειχα καιρό να δω από κοντά στα ωραία μέρη τους ! Ευκολακι ! Δυο Φιλαράκια που με στηρίζουν από κοντά με την μηχανή , ο Μανώλης [Honda Servis Papageorgiou ] και ο Νικόλας [Peristeras Types ] , που λαστιχα του φορας και δεν γλιστράς , με είχαν έτοιμο για τον Δρόμο και τους Ευχαριστώ !
Η Όμορφη Θεσσαλονίκη και τα κάστρα της – Σόφια –Πιτεστι –Transfagarasan-Σιμπιου – Βελιγράδι -Νις –Σαντανσκι- Αγκιστρο Σερρών- Οχυρό Ρουπελ –Λίμνη Κερκινη-Πτολεμαιδα-Βελβεντος –Πιερια Ορη-Λιμνη Νεραιδα και Γεφυρα Σερβιων ειναι όλα αυτά τα μέρη που με περιμένουν ..
Ξεκινώντας για Θεσσαλονίκη πρωι-πρωι και με καύσωνα λοιπόν ένα πέρασμα και ανεφοδιασμός από το Mòne café bar στην Αρκιτσα στον Φίλο μου Γιάννη για τις Μοτοσικλετιστικές του ευχές και Καφεδαρα επάνω στην θάλασσα ηταν απαραιτητο ! Μηχανόβιος και ο Γιανναρος ‘’ταξιδεύει’’ νοερα μαζί μου στο υπόλοιπο του ταξιδιού.Πάντα χαμογελαστός και πάντα χαίρομαι όταν τον βλέπω. Στο ταξίδι μου αυτό θα συναντήσω αρκετούς Φίλους και εδω ήταν ο Πρώτος ! Στις φωτογραφιες του ταξιδιού,θα τους δείτε και μαζεμένους ...
Οδήγηση με τα Όρια Ταχύτητας αυστηρά, μια και για εμένα η Οδήγηση στην Ζωή μου ειναι Επάγγελμα, η μηχανή καταπίνει τα πρώτα χιλιόμετρα του ταξιδιού και η Θεσσαλονίκη με τον Λευκό της Πύργο ξεπροβάλουν μπροστά μου μετά από χρονια που ειχα να πάω στην Πόλη ! Οι απαραίτητες φωτογραφιες και το καφεδάκι με την Φίλη μου Μαρίνα πρώην μηχανόβια , που οργώνει και αυτή τον Κόσμο με άλλα μέσα ,αρχίζει να Ζωντανεύει το ταξίδι ! Ο Καλος Φίλος μου, 40 χρονια τωρα , Γιάννης με περιμένει να θυμηθούμε τα παλιά και το κάνουμε δροσίζοντας κορμιά σε κοντινή παραλία της Πολης ! Το απογευμα επίσκεψη στο Επταπύργιο Θεσσαλονίκης , παρατηρητήριο της Πόλης με εκπληκτική Θέα . Εδώ με τον Γιαννη συνάντησαμε και ένα .. Ταξιδιωτικό Θηριακι ,την Μαρία που ταξιδεύει στα πιο απίθανα μέρη μόνη της .Κάτι Αφγανιστάν -Πακισταν-Μαυριτανιες , Σιερα Λεονες κλπ μέρη που ίσως να μην έχετε ακούσει ,τα εχει για Πρωινό ! Τι να πρώτο πούμε σε 3-4 ευχάριστες ώρες που περάσαμε μαζί και να εχει θέμα τα ταξιδια ? Δεν φτάνει ο χρόνος ,χαχα ... ποτέ !
Το Παρεακι ομως , όμορφο και κάπου Θα τα ξαναπούμε ...
Την επομενη περνώντας τα σύνορα προς την Βουλγαρία άρχισα να αισθάνομαι στα Ίσια μου ! Μου ειχε λείψει το ταξίδι εκτός Ελλάδος . Στα πρακτικά θέματα ,μια χρεωστική κάρτα που έβγαλα [ Revolut...] κάνει εύκολες τις συναλλαγές μου στις 3 αυτές χώρες που ταξιδεύω πληρώνοντας τα πάντα από εκεί ! Μέχρι και στα σουβενίρ του Transfagarasan ! Επίσης ,για αυτό το ταξίδι σαν GPS χρησιμοποίησα το κινητό τηλέφωνο έχοντας κατεβαση και το HERE WE GO , για πλοήγηση χωρίς Ίντερνετ και πήγε μια χαρά !
Μπαίνω λοιπόν στην Σόφια χαλαρά και περνώντας έξω από το Γήπεδο της Λεφσκι βρίσκω το ξενοδοχείο να τακτοποιηθώ και να πάρω τους δρόμους να δω την πόλη . Έχοντας μαρκάρει τα αξιοθέατα περιπλανιέμαι και ξεκινώ από τον Εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό του Alexander Nevsky ! Τόσο από έξω αλλά και εσωτερικά ήταν εντυπωσιακός ! Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες αλλά ειναι ένα must στην πόλη ! Δίπλα ο Ναός της Αγίας Σοφίας και πιο δίπλα ο Ρωσικός Ναός του Αγίου Νικολάου κανουν ενα ... Άγιο Τρίγωνο από Εκκλησίες στην περιοχή ! Πρέπει εδώ να τονίσω ότι οι Φίλοι μας Οι Βαλκάνιοι έχουν οργανώσει τις πόλεις τους και δεν μπορείς να παρκάρεις την μηχανή σου ανεξέλεγκτα κάπου ! Θα σε γράψουν ! Εγώ βρηκα εναν Δημοτικό υπάλληλο που μου έδειξε Δωρεάν Σημείο να παρκάρω κοντά στον Ναό και έτσι περπάτησα κοντά βλέποντάς το Εθνικό Παλάτι , των Τεχνών και Ιστορίας όπως και άλλα Κτήρια εκεί γύρω. Είχα σκονάκι μαζί ,λέμε!
Η βόλτα συνεχίζετε και ψάχνω τον Γνωστό Πεζόδρομο Vitosha Boulevard ,να ξαναβρώ πάρκινγκ εκ νέου [ δεν ειναι πάντα εύκολο ,ακόμα και να θες να πληρώσεις θα χρειαστείς μια μικρή βοήθεια από κάποιον Ντόπιο να σου δείξει από που και πως θα αγοράσεις χρόνο στάσης ! Εδώ ένας ‘’Δικός μας ‘’ , Μοτοσικλετιστής ,με πάρκαρε έξω από μια πιτσαρία που επιτρεπόταν οπότε και εγώ την τίμησα με μια μεγάλη πίτσα [ από το πρωί μόνο οδηγούσα και ειχα ξεχάσει ότι πεινούσα κιόλας ... Οι εικόνες του ταξιδιού ρουφάνε το μυαλό και σιγά μην πεινάς ...χαχα ...διψούσα βέβαια κιόλας και τα 2 μπυρονια Άνευ Αλκοόλ ήταν καλά . Εδώ να τονίσουμε και για τις Μπυρες ... ΠΡΟΣΟΧΗ ! ...πάει και αυτή η Μια ''Μπυριτσα'' που λέγαμε ότι μπορούμε να πίνουμε όταν οδηγαμε ... ούτε καν , αν έχουμε φάει και κάτι ! Όλες οι χώρες εφαρμόζουν , Σωστά, το 0% για το Αλκοόλ ! Οπότε , το Νου σας ! Στην Ελλάδα ειναι Κακούργημα !
Το Εθνικό Μέγαρο Πολιτισμοί μέσα σε έναν Εντυπωσιακό κήπο [όλα ειναι μαζεμένα και κοντά ] ένα ωραίο ανοιχτό μπαράκι με μουσικαρα και dj ,καντίνες με σουβενίρ και βρόμικο φαγητού , τον κόσμο πάνω κάτω περατσαδα ,δημιουργούν μια ωραία ατμοσφαίρα που προσπαθεί να σε κρατήσει στον χώρο ! Ωραία η Σόφια ,ξανάπέρναγα ..
Νέα Μέρα ..νέα χώρα ....Αφήνω χαλαρά πίσω μου την Σοφια και προορισμός ειναι το Πιτεστι [360 χλμ] Στα μισά σχεδόν χιλιόμετρα θα μπω Ρουμανία μεσω Δούναβη από ένα πέρασμα με Λάντζα ,το Ορυαχοβο ! Για να φτάσω όμως εκεί πέρασα έναν υπο κατασκευή αυτοκινητόδρομο ,χωρείς σήμανση και Gps . Θα μπορούσαμε να πούμε ότι χάθηκα κιόλας ! Τελικα το βρηκα ,χαχα Πληροφορίες λέγανε ότι οι λάντζες αργούν να περάσουν και μπορεί να φας κάνα 2ωρο, 3ωρο εκεί .Ειχα σκεφτεί να πάω από την Γέφυρα του Καλαφατ αλλά κατέληξα να επιλέξω το πέρασμα του ποταμιου με λάντζα ! Κάτι καινούργιο ! Ο Δούναβης είναι, μετά τον Βόλγα, ο δεύτερος μεγαλύτερος ποταμός της Ευρώπης και 29ος του κόσμου. Θεωρούμενος διεθνής υδάτινος δρόμος, ένα Φυσικό Σύνορο μεταξύ Βουλγαρίας και Ρουμανίας που διασχίζεις στο συγκεκριμένο σημείο με Λαντζα ! Περιμένοντας να περάσουμε γνώρισα και τους 3 Νέους Φίλους μου ,Τον Ζήση τον Δημήτρη και τον Κώστα ,Οδηγούς Διεθνών Μεταφορών με τις νταλίκες τους όπου ξεχαστήκαμε συζητώντας για Ιστορίες των Δρόμων ,κάνοντας ευχάριστη την αναμονή 2 ωρών μεχρι να περάσουμε στην Ρουμανία . Ευχαριστώ για την Παρέα ,Φίλοι μου !
Μέσα στην Λαντζα ,αρκετοί μοτοσυκλετιστές πάσης ηλικίας από παντού ... Γερμανία -Τουρκία –Τσεχία ..με τα παιχνιδάκια μας τα μηχανάκια ,έτοιμοι να ξεχυθούμε στον Παιδότοπο των Δρόμων κοιτάζαμε τις μηχανές μας και ανυπομονούσαμε να περάσουμε απέναντι .... έβραζε το Αίμα μας ρε παιδιά ! ...[ Λυκόπουλα ] Έξοδος στην Ρουμανία και μέσω Κραιοβας και ενός εξαιρετικού αυτοκινητόδρομου κατέληξα στο Πιτεστι ! Hotel τακτοποίηση και γρήγορα στην πόλη ... σε πεζόδρομο πάλι...η'' σε πλατεία όπου ειναι όλοι πάνω κάτω περατσαδα με τα παγωτάκια στο χέρι .Γίνονται και εκδηλώσεις με μπάντες χορούς κλπ με σκοπό να διασκεδάζει ο κόσμος την βόλτα του ! Μια πίτσα και μετά ένα μεγάλο Μπυρονι χωρίς αλκοόλ φυσικά έκλεισε την μέρα μου .Το Μυαλό ειναι ήδη στο αύριο στο Transfagarasan και τις εικόνες που με περιμένουν....
Transfagarasan …The Day !
Προορισμός για σήμερα, Transfagarasan ! Μια φοβερή διαδρομή που καταλήγει στην Λίμνη Balea ,περνώντας πρώτα από την Τεχνική Λίμνη Vidraru . Δεν με ένοιαζε μόνο να τον Οδηγήσω αυτόν τον δρόμο αλλά να τον απολαύσω ! Ήξερα οτι θα χαζεύω να βγάζω φωτογραφιες ....Την φυσική ομορφιά του αλλά και να συναντήσω από κοντά πρώτη φορά τις Αρκούδες που έχοντας βγει από την χειμέρια νάρκη τους κατεβαίνουν στις μπάρες του δρόμου σε σημεία που εχει Ήλιο και ακουμπώντας τις μουσούδες τους απολαμβάνουν τον Ήλιο ! Δεν τις ενοχλείς ,δεν σε ενοχλούν ! ! Με σεβασμό και από μακριά ! Είμαστε στον χώρο τους ! Ήδη συνάντησα τις πρώτες Αρκούδες στον δρόμο οπως και μια μικρή Οικογένεια .... Απίστευτο !
Αφήνω πρωτα πίσω μου την Λίμνη Vidraru και οδηγω τον Transfagarasan μεχρι στην επόμενη Λίμνη ,την Balea μέσα σε ένα απίστευτο τοπίο που με απορροφά συνεχώς , χαζεύοντας και τις Αρκούδες που βλέπω πιο συχνά πια στην άκρη του δρόμου όμως περισσότερο φωτογραφίζω ..αποκομίζοντας ατελείωτες εικόνες για τα ...Γεράματα ��
Τι μέρος ! Τα στροφιλικια , μου θυμίζουν την Αθάνατη και Πανέμορφη Εύβοια ! Φτάνω τελικά μένοντας άναυδος από την μαγεία του Αλπικού Τοπίου που μοιάζει σαν Παραμύθι ! Η λίμνη Bâlea είναι μια λίμνη παγετώνα που βρίσκεται σε υψόμετρο 2.034 m στα βουνά Făgăraș, στην κεντρική Ρουμανία, κοντά στην Cârțișoara, στην κομητεία Sibiu. Υπάρχουν δύο σαλέ που λειτουργούν όλο το χρόνο, ένας μετεωρολογικός σταθμός και ένας σταθμός ορεινής διάσωσης .Επισης , διάφορες καντίνες με φαγητό και γλυκάκια ,σουβενίρ σήματα μαγνητακια ... Από τον λόφο ψηλά διακρίνεις τα Στροφιλικια αυτού του διάσημου δρόμου και θες να τα φωτογραφίζεις ξανά και ξανά μην τυχόν και χάσεις κάνα πλάνο . Όλοι δε οι Επισκέπτες μια οικειότητα ...σαν να είμαστε από το ίδιο μέρος ! Και εδώ φυσικά έπεσα σε Έλληνες Μοτοσυκλετιστές από την Γερμανία !
Φτάνοντας σε κάποιο Ταξιδιωτικό σου Στόχο, εκπληρώνεις ένα σου Όνειρο ! Φτάνεις εκεί που ονειρεύτηκες να βρεθείς καποια στιγμή κοιτώντας μια μέρα σπιτι σου ένα χάρτη ..μετρώντας χιλιόμετρα και κάνοντας υπολογισμούς .Δεν εχει σημασία αν ειναι μακριά η'' κοντά ! Δεν εχει σημασία πόσες φορές το εχεις ξανακάνει ! ... Η Χαρά ειναι μεγάλη κάθε φορά! Είναι και η Διαφορετικη Αίσθηση του ταξιδιού με Μοτοσυκλέτα που σε εκστασιαζει ! Απόλαυση και όταν γυρνάς σπιτι και χαζεύεις στον χάρτη που ήσουν και ότι τελικά ..πηγες! Δεν ήθελα να φύγω ,έτσι όταν άρχισε να ψηλό βρέχει εκεί ψηλά άρχισα να κατηφορίζω και να οδηγώ επιτέλους τα στροφιλικια μετά από τοοοσες φωτογραφιες που έβγαλα ! Σε καμιά ωρίτσα θα έφτανα στο Όμορφο και πράσινο Σιμπιου , Sibiu-Romania ! Αφήνοντας πίσω την Μαγεία του Transfagarasan ,διανυκτερεύω στη Όμορφη Πόλη , Sibiu , στην Τρανσυλβανία της Ρουμανίας ! Διαπιστώνω ξανα , σε αυτό το ταξίδι ότι όλες οι πόλεις και στα Βαλκάνια περιορίζουν αυτή την Ελευθερία στο παρκάρισμα που είχαμε εμείς με τις μηχανές ! Παντού διαγραμμίσεις και πληρωμένες θέσεις ! Λίγες πια οι καβαντζες ! Επίσης το Αλκοόλ εχει Μηδενική Ανοχή ! Απολαμβάνω την βόλτα μου στην Κεντρική Πλατεία , στην Γέφυρά των Ψεμάτων , ένα ωραίο γεύμα ,παγωτάκι και Μπυριτσα ''άνευ'' φυσικά , γνωρίζοντας και μερικούς τουρίστες από άλλα μέρη [Καναδούς βρήκα εγώ] και ανταλλάσοντας διάφορες ταξιδιωτικές σκέψεις και πληροφορίες τόσο για το μέρος που είμαστε άλλα και για τα σχέδια που εχει ο καθενός μας για τις επόμενες μέρες ! Έτσι έκλεισε αυτή η μέρα μετα την Όμορφη βόλτα μου στο ''Transfagarasan'' !
Belgrade-Serbia !
Αφήνοντας πίσω μου το Sibiu και την Ρουμανία διασχίζω 420 χιλιόμετρα περίπου μεχρι το Μαγευτικό Βελιγράδι ! Χαοτικοί Περιφερειακοί δρόμοι παντού [σε όλες τις χώρες] μου υπενθυμίζουν πως οι Εποχές του Χάρτη ...πάνε ανεπιστρεπτί ! Το GPS πια ,ειναι απαραίτητο αλλιώς μπορεί να γυροβολάς για ώρες γύρω από το ίδιο σημείο ! Δεν φτάνει όμως από μόνο του ,θέλει και λίγο μελέτη στους χάρτες για να μην πηγαίνεις στα τυφλά ! Ο Δούναβης μια Μαγεία από μόνος του ! Η Πόλη πεντακάθαρη και οργανωμένη ,ο κόσμος ευγενικός και προσιτός ! Απίστευτο ότι αυτή η Πόλη καταστράφηκε βομβαρδιζόμενη πριν λίγα χρονια ! Προτεινόμενη ..Εγώ...βουρ στην γύρα για να δω ότι μπορέσω ..Διπλα απο το Hotel μου Πυργος της Χιλιετιας ! Σε ενα πανοραμικο σημειο με Θεα ολο το Βελιγραδι ! , Ο Καθεδρικός ναός του Αγίου Σάββα είναι Ορθόδοξη Εκκλησία και είναι ο μεγαλύτερος ορθόδοξος ναός του Βελιγραδίου, στη θέση που εικάζεται πως βρισκόταν ο τάφος του Αγίου Σάββα, στον οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός. Επίσκεψη στα ποδοσφαιρικά Γήπεδα του Ερυθροί Αστέρα Βελιγραδίου ,το Μαρακανα όπως λέγετε αλλά και το Γήπεδό της Παρτιζαν Βελιγραδίου που το 1999 επισκέφτηκε για φιλικό άγονα συμπαράστασης εν μέσω πολέμου η ΑΕΚ για να δηλώσει μαζί με τους Σέρβους το ,.... ''NATO STOP THE BOMBING '' και ήθελα να δω από κοντά ! Για το φιλικό εκείνο οι Βομβαρδισμοί διακόπηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα που έληξε προοωρα βρίσκοντας αγκαλιασμένους όλους τους Σέρβους με τους Έλληνες παίκτες που δεν φοβήθηκαν να πάνε εκεί να παίξουν !
Πέρασμα απο το Μουσείο Τεσλα, το κτίριο του Κοινοβουλίου ,επίσκεψη στο Φρούριο της πόλης ,Καλεμενταν ,το Άγαλμα του Νικητή και καταληγωντας σε ...Πεζόδρομο φυσικά ,τον Knez Mixaizova που ήταν γεμάτος Ζωή..κόσμο μπαράκια εστιατόρια και ότι χρειάζεται κάποιος ώστε να διασκεδάσει σε μια πόλη ! Μια πόλη πεντακάθαρη οργανωμένη και όμορφη που στήθηκε από τις στάχτες της μια και πριν από λίγα χρονια ειχε βομβαρδιστεί !!!! Χαλαρά ,ξαναπάω..! Επιστροφή στο ξενοδοχείο ,παρκάρισμα και ποτάκι στην Όχθη του Δούναβη ... η Απόλυτη ηρεμία ! ..δεν περιγράφω άλλο ..
Nis-Serbia !
Τελειώνοντας αυτή την βόλτα στα Βαλκάνια ,τελευταία διαμονή μου ήταν η μικρή πόλη Νις ,χτισμένη επάνω στον Νισαβα Ποταμό ,έχοντας για Αξιοθέατα τα καφέ γύρω από τον ποταμό, το Φρούριο της Πόλης και μια μικρή αγορά με έναν Πεζόδρομο που ήταν μαζεμένα όλα τα καφέ και τα μπαράκια όπου βρήκα και Fredaki με καλαμάκι μεγάλο σαν μπουρί σόμπας ! Προσπάθησα να το αλλάξω με τον πρόθυμο σερβιτορο αλλά τα αγγλικά του ...δεν , και έτσι έφερε αντί για πιο μικρο καλαμάκι ,το μπουρί σπαστό ! Μακάρι αυτά να ήταν τα προβλήματα μας μόνο ! Ένα γεύμα με κεμπάπ και μπυριτσα κανονική επιτέλους ,έκλεισε την βραδιά στο Νις . Έπινα παντού άνευ ,όταν είχα να οδηγήσω ,όμως εδώ ήρθα με τα πόδια μια και το hotel ήταν κοντά. Η επιστροφή στην Ελλάδα ξεκινά .
Αγκιστρο !
Νις μέσω Σοφιας και πριν μπω στην Ελλάδα επιχειρώ μια βόλτα στο Άχρωμο Σαντανσκι να τσιμπήσω κάτι η'' να πιω κανένα καφέ και να πάρω γεύση από το μέρος ...ούτε κάρτες δέχτηκαν ούτε καν τα ευρώ και έτσι αφού φούλαρα πριν την Ελλάδα ,μπηκα στην χώρα μας στο καταπληκτικό Ακριτικό Άγκιστρο για χαλάρωμα στο χαμάμ και καλό φαγητό, Ένα χαλαρωματακι , το άξιζα έτσι ? Όπως και κάτι κρύες Αληθινές μπυριτσες μετά αλλά και πιο μετά στο γεύμα με κάτι εκπληκτικά κρέατα και μπουγιουρντί !!! Ήμουν ποδαράτος ομως ....
Οχυρό Ρούπελ-Κερκίνη !
Απο την επόμενη μέρα πραγματοποιώ μικρά ταξιδιωτικά Όνειρα σε μέρη που δεν εχω πάει ... Το Οχυρό Ρούπελ μια Ζωντανή Ιστορία της Ελλάδος ήθελα να το επισκεφτώ χρονια και τώρα κάνω βόλτες στα τούνελ μεχρι τα 27 μέτρα κάτω από την Γης ! το ρητο , '' τα Οχυρά καταλαμβάνονται -Δεν παραδίδονται '' , συγκλονιστικό, δείχνοντας την αποφασιστικότητα των πολεμιστών !
Η λίμνη Κερκίνη ? .... τι να πεις εδώ ? Μέρες να εχεις να απολαμβάνεις αυτή την Ομορφιά ! Ελπίζω να μπορέσω να ξαναπεράσω καποια στιγμή έχοντας περισσότερο χρόνο να διαθέσω ...
Ένα πέρασμα από το Κιλκίς για μια Μπουγάτσα [ πείνασα στον δρόμο όλη μέρα] και ξανά μανά στον Γιάννη στην Σαλονικα για ένα ρέμπελο διήμερο παρεακι ,με βόλτες στην πόλη και τα γήπεδα της , Τουμπα-Χαριλαου & Καυτατζογλειο ,τις Φραπεδαρες στην Λεωφόρο Νίκης αλλά και τις βουτιές στους Νέους Επιβάτες ,ήταν επιβεβλημένα ! ! Η χαρά μας μεγάλη που ξαναβρεθήκαμε από κοντά πιο σύντομα αυτή την φορά και που κρατάμε την φιλία αυτή από τον ..Στρατό ! Γεια σουΤζωνυ Αγαπημενε μου ! Θα τα ξαναπουμε ...
Η επιστροφή μου στην Αθήνα θα γινόταν αφού πρώτα έβλεπα ...3 άλλους φίλους σε μια ήμερα !
Ο Πρώτος ,Μέσω Ανατολικου Εορδεας ο Νικόλας ,δεινός Ταξιδευτής με το Μπλε Varadero του ...έχουμε να βρεθούμε από το 2010 που γνωριστήκαμε τυχαία σε ένα δρόμο που έψαχνε ο Ένας και τον ήξερε ο άλλος ! Από τότε κρατήσαμε επαφη μέσω mail και φουμπου στην συνέχεια και τώρα ήρθε η ώρα να τα ξαναπούμε από κοντά ! Τέτοιους Τύπους που λένε κάτι Ιστορίες για κάτι....,Βλαδιβοστοκ και Ρωσιες δεν τους χορταίνεις σε μια η 2 ώρες ! Είναι Υπερπαραγωγή ! Ελπίζω όμως τώρα να τα ξαναπούμε πιο σύντομα, γεια σου Νικόλα !
Επίσκεψη στην Πτολεμαΐδα με τον Χρησταρα ...παλιός και Άγιος ''συμπολεμιστής'' κι αυτός που τον βλέπω κάθε ....16 χρονια !!! Μιλάμε όμως συχνά τηλεφωνικά ! Νταξει , συγκινητικό να βλέπεις φίλους μετά από τόσα χρονια,Νασαι καλα Χρησταρα μου !
Τελευταίος ειχε μείνει ο Σάκης ! Ταξιδιωτικό Φιλαράκι από τα παλιά ! Η Επιθυμία μου ήταν να περάσω από την Κοζάνη να τον δω και να δω- διασχίσω την Γέφυρα των Σερβιων στην Λίμνη Νεράιδα ! Ο Σακαρος ,έφτιαξε πλάνο - βόλτα και αφού βρεθήκαμε στον Βελνβεντο ανεβήκαμε στα Πιέρια Όρη στο Καταφυγι , γνωρίζοντας τυχαία τον Νέο μας φίλο Βασίλη που τριγυρνάει όλα τα βουνά της Ελλάδος κι όχι μόνο , με ένα ΒΑΝ ! Εδώ σκάει στην παρέα ο Φίλος του Σάκη ο Μανώλης ,ο οποίος ειναι..... Θείος του Προηγούμενου φίλου μου στην Πτολεμαΐδα !!!! Κουφό ? η’ έχουμε μικρύνει τον Κόσμο ???
Ευχαριστηθήκαμε από την Δροσιά στο Βουνό,ευχαριστηθήκαμε με τα στροφιλικια στην οδήγηση , ευχαριστηθήκαμε και όταν βλέπαμε Ελάφια ,να περνάνε στον δρόμο από μπροστά μας ..ευχαριστηθήκαμε τα Μοναδικά χρώματα της Φύσης και το Ηλιοβασίλεμα πάνω από την λίμνη και την γέφυρα !!! Ω ρε Βολταρα ! Η Όμορφη αυτή Ημέρα έκλεισε με Μπυριτσα παγωμένη και Θέα στην Γέφυρα των Σερβιων , καμπιγκ με Σάκη & Μανώλη και πολλές μπύρες ακόμα και με το Μαγικό Φως του Φεγγαριού [να μας λούζει τα μαλλιά ήθελα να πω ,...αλλά έχουμε ένα θέμα δω...] δίπλα από την Γέφυρα ,στην παραλία της Λίμνης ! Στο Καλύτερο Ξενοδοχείο με Φίλους ! Τι Ξενοδοχειαρα ρε Σακη !!!! Και τι ωραιο Παρεακι ! Το πρωινό στο αυτοσχέδιο καμπιγκ μας χαιρετηθήκαμε ελπίζοντας να ξανά ανταμώσουμε σε καμιά τέτοια στιγμή μαγείας της Ζωής ! Ψυχικά ,απλώς ειχα Γεμίσει κι άλλο Ζωή !
Τα ταξιδια δεν ειναι μόνο Δρόμος ,ειναι και Οι Άνθρωποι ! Εκεί ειναι όλα τα λεφτά !
Επιστροφή στην Αθήνα μέσω Αρκιτσας για καφέ στον Γιάννη ,ενημέρωση του ταξιδιού και βουτιάς ξανά γιατι έπιασε καύσωνας πάλι !
Ήταν ένα ωραίο ταξίδι στο Εξωτερικό που ευχαριστήθηκα αλλά και ένα Δεύτερο ταξίδι στο εσωτερικό της Χώρας μας που ευχαριστήθηκα το ίδιο γιατι πέρα από τα τόσα μέρη συνάντησα και ένα σωρό Φίλους τα οποία ειναι και καλά παιδιά !
Γιάννης Αρκιτσα & Γιάννης Σαλονικα ,Μαρίνα ,Marie Aries ,Παναγιώτης ,Νίκος Πτολεμαΐδα- Χρήστος Πτολεμαΐδα- Μανώλης Πτολεμαΐδα και Σάκης Κοζάνη ! Μου ομορφύνατε το ταξίδι παιδιά ,σας
Ευχαριστώ !
What Next ? ….. ε κάτι θα κάνουμε ... !

Τις Φωτογραφίες από το Ταξίδι , θα δείτε εδώ .... romania_photos

Last edited:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.172
Μέλη
39.907