Γενικά 21 Αυγ - 5 Σεπ. Balkan tour με αυτοκινητο. Τα φωτα σας...

Dafni

Member
Μηνύματα
984
Likes
598
Τελικα αποφασισα να σπασω το ταξιδι στα δυο. Την μια μερα θα ξεκινησω απο Dubrovnik και θα παω μεσω Αλβανιας στην Οχριδα για διανυκτερευση. Συμφωνα με το via Michelin θα χρειαστω 5 ωρες μεχρι Τιρανα και άλλες 2 μεχρι Οχριδα. Χμμμ εγω βαζω αλλες 2 καλου κακου....
Απο κει κ περα την αλλη μερα τα πραγματα ειναι πιο ευκολα. Κατεβαινω προς Φλωρινα μεσω Bitola κ συνεχιζω νοτια για Λαρισα.
Ελπιζω να μην εχω καθυστερησεις στα συνορα.
Οποιοδηποτε σχολιο κ συμβουλη δεκτά...

Θα σας πω εντυπωσεις σε κανένα μηνα, ελπιζω.
κάναμε αυτο το ταξιδι το πάσχα ...ξεκινησαμε από πάτρα και η πήγαμε από κακαβιά -αλβανια-μαυροβουνιο οπου ήταν και η πρωτη μας διανυκτερευση...στο γυρισμο περασαμε από αλβανια και κάναμε μια διανυκτερευση στην Οχριδα ,που για μας ήταν μια ευχαριστη έκπληξη αυτή η μικρη πολη....δεν είχαμε κανενα προβλημα με τα σύνορα...ουτε καθυστερησεις....αυτο νομιζω είναι και λιγο θέμα τύχης,εν δηλαδη θα εχει πολύ κοσμο...οι δρομοι στην αλβανια έχουν τα χάλια τους ,αλλά υπαρχουν και κομματια καινουρια σε καλη κατασταση....κι εμεις ήμαστε πολύ διστακτικοι στην αρχη με αυτο το ταξιδι αλλά τελικά όλα καλά ....θα το ξανακαναμε ανετα...
 

Borealis

Member
Μηνύματα
3.817
Likes
7.702
Παιδιά συγνώμη που επεμβαίνω, Αχρίδα είναι το όνομα της κάποτε ελληνικής πόλης, Ohrid είναι το σημερινό της όνομα.
 

dirtygoutz

Member
Μηνύματα
9
Likes
1
Παιδες χαιρετω μετα απο πολυ καιρο. Θα γραψω την διαδρομη μου σε περιπτωση που καποιος ψαχνει κατι παρομοιο στο forum ωστε να βρει μερικες πληροφοριες.
Εκανα οντως το ταξιδι οπως ελεγα. Λαρισα - Βελιγραδι - Ζαγκρεμπ - Λιουμπλιανα - Τεργεστη - Βενετια - Σπλιτ - Ντουμπροβνικ - Κοτορ - Οχριδα. Στα συνορα δεν συναντησαμε πουθενα προβλημα, το ταξιδι ηταν ασφαλες κ πουθενα δεν νιωσαμε να απειλουμαστε (σε περιπτωση που καποιοι δισταζουν) κ τα μερη υπεροχα! Πολυ ωραια εκδρομη που συνιστω στον καθενα....
Τωρα οσο για το χρησιμο μερος του ποστ εχω να πω οτι οι δρομοι ηταν στο μεγαλυτερο μερος τους πολυ ασφαλεις (ειδικα η Κροατια εχει πλεον ενα συγχρονο αυτοκινητοδρομο κ συνεχιζεται η κατασκευη κ στο τελευταιο κομματι της διαδρομης Σπλιτ - Ντουμπροβνικ)
Το σημειο που ηταν λιγακι δυσκολο (δηλ μια λωριδα ανα κατευθυνση χωρις νησιδα ασφαλειας) ηταν μια διαδρομη 100χλμ περιπου εξοδος απο Σκοπια- Εισοδος στη Σερβια.
Απο κει κ περα γι αυτο που ρωτουσα ανοιγωντας το θεμα εκανα το εξης.
Ντουμπροβνικ-Κοτορ (αξιζει μια διανυκτερευση σιγουρα,οπως κ καναμε) κ μετα Κοτορ-Ποντγκοριτσα-Σκοδρα-Τιρανα-Ελμπασαν-Οχριδα. Αυτο το τελευταιο μου πηρε 8-9 ωρες αν θυμαμαι καλα κ ειδικα λιγο πριν το σημειο εισοδου απο Μαυροβουνιο ως κ Σκοδρα ο δρομος ηταν πολυ χαλια. Πηγαιναμε με 30χλμ/ωρα κ η κατασταση του οδοστρωματος (οπου ηπηρχε) ηταν τραγικη. Πολλες φορες νομιζαμε οτι καναμε λαθος κ ρωτουσαμε συνεχεια αν παμε σωστα. Μετα τη Σκοδρα ο δρομος μεχρι Τιρανα ηταν καλος αλλα με πολυ κινηση κ χωρις νησιδα. Οι προσπερασεις των απεναντι ηταν πολυ επικινδυνες.....Μετα το χαος στα Τιρανα (εμπειρια ζωης η οδηγηση εκει) ανεβηκαμε το βουνο για Ελμπασαν. Η διαδρομη υπεροχη ο δρομος επαρχιακος με πολλεw στροφες αλλα προτιμοτερος απο την εθνικη οπου οι προσπερασεις των απεναντι σου εκοβαν την ανασα. Μετα το Ελμπασαν η διαδρομη για Σκοπια φανταζε παιχνιδακι. Δεν ηταν αυτοκινητοδρομος αλλα ο δρομος ηταν μια χαρα. Φτασαμε στο ξενοδοχειο στην Οχριδα βραδυ. Σιγουρα το δυσκολοτερο κομματι της διαδρομης που καναμε.
Αν καποιος θελει επιπλεον πληροφοριες ειμαι διαθεσιμος
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.333
Μηνύματα
888.633
Μέλη
38.999
Νεότερο μέλος
MARGI HPC

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom