skatoulis

Member
Μηνύματα
11
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
never schedule a trip :)
κι αλλο! κι αλλο!
αντε προχτες επεσε στην παρεα αναλογη προταση και περιμένω περισσότερα για να ψησω και τους "μουχλες" της παρεας
 

JES

Member
Μηνύματα
31
Likes
130
Επόμενο Ταξίδι
ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΕ ΙΧ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΙΧ
6η ΜΕΡΑ

"Κοντινή και η σημερινή διαδρομή"...είπαμε καθώς παίρναμε το πρωινό μας.
Αφού κάναμε μια πρωινή βόλτα με το αυτοκίνητο στην πόλη, αναχωρήσαμε για πιο βόρεια με την υπόσχεση ότι κάποια στιγμή, σε κάποιο άλλο ταξίδι,θα ξαναγυρίσουμε.
Σημερινός προορισμός μας η Δρέσδη!Έπειτα απο καμιά 100στή χιλιόμετρα και αφού μπαινοβγαίναμε απο επαρχιακό δρόμο σε Εθνική οδο λόγω των έργων που γινότανε, αντικρύσαμε την σημαία της Γερμανίας να μας χαμογελάει κυματίζοντας!
Εδώ πλέον, ούτε βινιέτα χρειάζεται αλλά ούτε διόδια υπάρχουν!Οι δρόμοι πολύ πιο άνετοι αλλά όχι αυτό που φανταζόμασταν.(εεε πρώην ανατολική Γερμανία βλέπεις...)
Το ξενοδοχείο που είχαμε επιλέξει για σήμερα ήτανε σε ένα χωριό εξω απο την Δρέσδη, οπότε αφήσαμε τα πράγματα εκεί και "βούρ" για την πόλη!
"Περίεργη πόλη" είναι η πρώτη εντύπωση που σου δίνεται καθώς πλησιάζεις προς το κέντρο.Πολυκατοικίες παντού, αλλά οχι η μια πάνω στην άλλη, με πολύ πράσινο στους δρόμους και μεγάλα πεζοδρόμια....μέχρι που φτάσαμε στο κέντρο....εκεί...μια "άλλη" πόλη ξεδιπλώνεται μπροστά σου, με όμορφα διατηρητέα κτίρια και μια πλατεία παράδεισο......70-80 ξύλινα σπιτάκια με το καθένα απο αυτά να πουλάει και κάτι διαφορετικό:clap:
Άλλο με λουκάνικα, άλλο με μπύρες, άλλο με τηγανίτες..με μανιτάρια...με πατατες...με γλυκα...με κρασια...με ...με...με...:bleh::bleh::bleh:...πάρτυ στήσαμε.....!!!
Απερίγραπτο το όλο σκηνικό!
Σκασμένοι πλέον αφού δοκιμάσαμε λίγο απ' ολα :D περπατήσαμε (μπάς και χωνέψουμε) προς το ποτάμι...
Εκεί είδαμε και τους πρώτους μη Γερμανούς να βολτάρουν πάνω κάτω (σαν εμάς ενα πράγμα) και να φωτογραφίζουνε τα κτίρια και τα ποταμόπλοια που περνούσανε συνεχώς!
Αφού χωνέψαμε τα "απαντα" που είχαμε σαβουριάσει 2 ώρες πρίν :D μεσημέρι πια, πήραμε το αυτοκίνητο και περιπλανηθήκαμε σε στενά και απόστενα της πόλης...Γενικά πάντως η Δρέσδη είναι μια ήρεμη πόλη, όχι τουριστιστική με χαλαρούς ρυθμούς για το μέγεθός της.
Βόλτα στην βόλτα, η ώρα πέρασε και μαζευτήκαμε στο ξενοδοχείο αφού εφοδιαστήκαμε τα "απαραίτητα" απο τον Τούρκο απέναντι, με το μαγαζάκι με τα kebap:D και κάναμε το γνωστό πλέον......laptop...και πού θα πάμε αυριο.......
 
Last edited by a moderator:

PopiTzil

Member
Μηνύματα
89
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
...........
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλλική Πολυνησία,Κούβα..
Πολύ ωραία τα λες και αξιοζήλευτο το όλο ταξίδι....άντε μπας και κανονίσουμε και εμείς τίποτα ανάλογο!!! περιμένουμε την συνέχεια :clap::clap:
 

JES

Member
Μηνύματα
31
Likes
130
Επόμενο Ταξίδι
ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΕ ΙΧ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΙΧ
7η ΜΕΡΑ

Αφού η Δρέσδη δεν είχε κάτι άλλο να μας προσφέρει (στα δεδομένα του τουρίστα της μιας μέρας) ξεκινήσαμε πρωί πρωί με προορισμό το Ανόβερο.Έτσι και αλλιώς η Γερμανία θα μας "έτρωγε" στην μάπα για 2-3 μέρες αφού είναι μεγάλη σε έκταση!Μπήκαμε στον Ε49 και κατευθυνθήκαμε βορειοδυτικά.Τα πρώτα 100-150 χιλιόμετρα ήτανε στο χθεσινό μοτίβο, δηλαδή οχι τίποτα το ιδιαίτερο με μόνη διαφορά τις εκατοντάδες ανεμογεννήτριες που υπήρχανε παντού....παντού όμως!Απο εκεί και μετά, ο δρόμος γινότανε πιο άνετος, με καλύτερο οδόστρωμα, πολύ πράσινο δεξιά και αριστερά αλλά και περισσότερη κίνηση.
Μετά απο 4 ώρες οδήγησης και στάση μόνο για να φτιάξουμε καφέ,πέσαμε σε ένα μποτιλιάρισμα έξω απο το Ανόβερο, που μας "έφαγε" μια ώρα, χωρίς όμως να μας χαλάσει την διάθεση!Το χωριό που θα μέναμε σήμερα ήτανε καμιά 10αριά χιλιόμετρα έξω απο την πόλη οπότε φτάνοντας και αφού ενθουσιαστήκαμε απο το δωμάτιο, το οποίο ήτανε κλασικό Γερμανικό σε σπίτι ξύλινο, με στάβλο για άλογα και άλλα τέτοια όμορφα:clap:,αφήσαμε τα πράγματα και αρχίσαμε την εξερεύνηση της πόλης...
Πιο κλασική πόλη απο την Δρέσδη με περισσότερο κόσμο να κυκλοφορεί στους δρόμους, πιο μεγάλα κτίρια αλλά πάλι χωρίς να είναι τουριστικός προορισμός και αυτη!
Παρκάραμε κάπου στο κέντρο και αρχίσαμε τον ποδαρόδρομο!Το πλήθος μας "οδήγησε" και εμάς προς τον κεντρικό σταθμό, στον οποίο απ'έξω είχε μια μεγάλη πλατεία με κόσμο πολύ να χαζεύει στο κέντρο της διάφορους μίμους και κάποια παραδοσιακά συγκροτήματα να χοροπηδάνε με την συνοδεία ακορντεόν :D!Όλα αυτά βέβαια με την συνοδεία άφθονης μπύρας και λουκάνικων:D....Εεεε δεν μπορούσαμε κι εμείς να αρνηθούμε......
Πιο μέσα στο σταθμό υπήρχανε 2 όροφοι των 300 μέτρων γεμάτοι με μικρά φαγάδικα...Τα πάντα όμως, απο κινέζικο σε πλαστικό μέχρι τα πιο περίεργα γλυκά!Πολύ φαί πάντως οι Γερμανοί!Πρέπει να είναι οι πρωταθλήτες του street-food στην Ευρώπη!
Γυρίζοντας στο αυτοκίνητο είπα να βγάλω το ρομαντικό μου πρόσωπο, πηγαίνοντας την καλή μου μια βόλτα προς τον "Βασιλικό Κήπο"...Εεεε αρκεστήκαμε μόνο στη βόλτα απ' έξω, αφου το απόγευμα οι τεράστιες μεταλλικές πόρτες της εισόδου σου λένε "ΤΑ ΛΕΜΕ ΑΥΡΙΟ" με βαριά Γερμανική προφορά...:D
Έτσι και αλλιώς δεν το έχουμε με τις ροματζάδες...οπότε...ολα κομπλέ!
Πήραμε ξανά το αυτοκίνητο και αρχίσαμε τα "στρίψε εδώ να δούμε τι έχει" και "πάμε μια και απο εκεί"...για καμια ωρίτσα ώστε να δούμε καλύτερα την πόλη...νορμάλ πράγματα όμως...
Αφού κόντευε να νυχτώσει, γυρίσαμε στο βουκολικό μας δωμάτιο να απολάυσουμε λίγο την ηρεμία της εξοχής μιάς και ο καιρός "κρατούσε" ακόμα για μπαλκόνι!Κάπως έτσι τελείωσε και η σημερινη μας μέρα κλείνοντας μια εβδομάδα στους δρόμους.......:xalara:
 
Last edited by a moderator:

mariagl

Member
Μηνύματα
844
Likes
648
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Jes, δεν έχω λόγια... Φοβερη εξιστορηση για ένα εξισου φοβερο ταξίδι!! Σε ζηλευω!!!( Με την καλη εννοια παντα..;) )
 

JES

Member
Μηνύματα
31
Likes
130
Επόμενο Ταξίδι
ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΕ ΙΧ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΙΧ
8η ΜΕΡΑ

Αφήσαμε πίσω μας το Ανόβερο, με την γλυκειά γεύση του πρωινού καφέ και κινηθήκαμε νοτιοδυτικά πρός τον Ε54...Προορισμός μας σήμερα μια πιο "ελληνικη" πόλη....το Ντίσελντορφ...
Κι ενώ ο δρόμος εξακουλουθούσε να είναι στο χθεσινό μοτίβο, το μόνο που άλλαζε ήτανε τα διάσπαρτα δασάκια (εώς δασάρες) δεξιά και αριστερά μας!
Αρκετή κίνηση και εδώ, μάλλον η περισσότερη απο όλο το ταξίδι μέχρι στιγμής...
Μετά απο 2μιση ώρες περίπου, φτάσαμε στο Ντίσελντορφ με την πρώτη εικόνα της γύρω περιοχής να θυμίζει ένα ατέλειωτο εργοστάσιο...Γενικά σε μια αρκετά μεγάλη περιοχή βρίσκονται μαζεμένες "βιομηχανικές" πόλεις όπως το Ντόρτμουντ, το Ντούισμπουργκ, το Έσσεν, το Βούπερταλ και άλλες πολλές!
Αφού μπήκαμε στην πόλη, κάναμε μια μικρή αναγνωριστική βόλτα με το αυτοκίνητο και κατευθυνθήκαμε προς το σημερινό μας ξενοδοχείο που ήτανε σε ένα προάστειο(??) ή διπλανή πόλη(??), το Neuss...
Αφήσαμε τα πράγματα και την κάναμε κατευθείαν πρός το κέντρο του Ντίσελντορφ...Το ίδιο σενάριο και εδώ...κλασική Γερμανική πόλη και αυτή την οποία δεν την λες και τουριστική αλλά ίσως την λές "εκθεσιακή" μιας και παντού βλέπαμε πινακίδες για εκθεσιακά κέντρα.
Παρκάραμε κοντά στο ποτάμι και ξεκινήσαμε τον ποδαρόδρομο...Το ποτάμι της πόλης λέγεται Ντίσελ και λογικά έδωσε το όνομα του στην πόλη και είναι ένα ΠΕΝΤΑΒΡΩΜΙΚΟ ποτάμι που το διασχιζουνε συνεχώς διάφορα "καραβοειδή" τίγκα στο φόρτωμα...:shock:...Εκεί συναντήσαμε και την κορυφαία στιγμή της κάμεράς μας...ενα κοπάδι πρόβατα να βόσκει ανέμελο, σχεδόν στο κέντρο της πόλης, κάτω απο μία απο τις γέφυρες του ποταμού..:haha:...!!!
Αφήσαμε το πεινασμένο κοπάδι απο πρόβατα και ακολουθήσαμε το άλλο κοπάδι...αυτό με τους ανθρώπους, το οποίο ήτανε πιο μεγάλο και πιο πεινασμένο αν κρίνω απο τα λουκάνικα που "φεύγανε" κατα δεκάδες απο τους πάγκους δίπλα στο ποτάμι...:bleh:...Στάση για λουκάνικο-τσιγάρο λοιπόν ξαπλωμένοι στο γκαζόν χαζέυοντας δεξιά και αριστερά...!
Μετά την 20λεπτη στάση μας, "ανεβήκαμε" παράλληλα με το ποτάμι και μπλεχτήκαμε κι εμείς μαζι με τους εκατοντάδες Γερμανούς που κυριολεκτικά είχανε κατακλύσει τις πολλές μπυραρίες-καφετέριες που υπήρχανε στους γύρω πεζόδρομους....Πολύ λαός μιλάμε!!!Ίσως επειδή ήτανε Σάββατο και δεν δουλεύανε...Γερμανικά, Ελληνικά και Τούρκικα έδιναν και έπαιρναν στις διάφορες παρέες που απολαμβάνανε τον μεσημεριανό ήλιο αγκαλιά με ενα ποτήρι ο καθένας τους....
Γυρίσαμε στο αυτοκίνητο και είπαμε να δούμε την πόλη πιό "περιφερειακά"...χωρίς όμως να δούμε κάτι το ιδιαίτερο.
Περνώντας πάνω απο την γέφυρα και αφού είδαμε οτι τα πρόβατα την είχανε "κάνει" αφού ήτανε πλέον αργά το απόγευμα, κατευθυνθήκαμε κι εμείς προς το ξενοδοχείο για την οργάνωση της επόμενης μέρας....
 
Last edited by a moderator:

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Σε κεινα τα μερη ειχε κινηθει το μεγαλο μεταναστευτικο ρευμα της Ελλαδας και γιαυτο μας ειναι γνωστα ονοματα πολεων μεσα απο βιβλια-ταινιες και τραγουδια.
 

JES

Member
Μηνύματα
31
Likes
130
Επόμενο Ταξίδι
ΙΣΠΑΝΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΜΕ ΙΧ
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΕ ΙΧ
9η ΜΕΡΑ

Καλή, χρυσή η Γερμανία...ακόμα καλύτερα τα λουκάνικα και οι μπύρες, αλλά είχε φτάσει η ώρα να δούμε ακόμα μια χώρα...την 8η κατά σειρά...
Αφήσαμε το Ντίσελντορφ πίσω μας και πήραμε τον Ε35 προς βοριοδυτικά μεριά...Έπειτα απο κανα μισάωρο "πατήσαμε" Ολλανδία και ξεφωνήσαμε ταυτόχρονα...."'Αμστερνταμ...σου ερχόμαστε"...!Για την ακρίβεια το ξενοδοχείο που είχαμε κλείσει για την Ολλανδική μας εξόρμηση ήτανε σε μια μικρή πόλη-προάστειο, την Almere...
Οι δρόμοι εδώ, κάτι σαν τους Γερμανικούς αλλά με τέλεια άσφαλτο (όπως και οι ελληνικοί ένα πράγμα )...δεξιά και αριστερά απέραντα λιβάδια με αχόρταγες αγελάδες μέσα τους και διάσπαρτες ανεμογεννήτριες παντου!
Περάσαμε και την Ουτρέχτη και συνεχίσαμε προς Almere, στην οποία φτάσαμε κανά μισαωράκι μετά...Παρκάραμε το αυτοκίνητο στο ξενοδοχείο και πήραμε το τρένο για το Άμστερνταμ 200 μέτρα παραπάνω...(Όλα τα είχαμε προβλέψει:clap:)
Έπειτα απο 20-25' φτάσαμε στην "παρεξηγημένη" πόλη και λέω παρεξηγημένη γιατί οι περισσότεροι έχουν την άποψη ότι το Άμστερνταμ είναι μια πόλη που πάνε τα Αγγλάκια για να ξεδώσουν τα Σαββατοκύριακα....Αντιθέτως η πόλη είναι πανέμορφη!!!
Κατεβήκαμε στο κέντρο και αρχίσαμε τον ποδαρόδρομο "αποφεύγοντας" τα χιλιάδες και όχι εκατοντάδες ποδήλατα που μας "εκαναν επίθεση" απο όλες τις μεριές....Λαός πολύς... μα πάρα πολύς ανεβοκατέβαινε τους δρόμους και τους πεζόδρομους του κέντρου!Μπλεχτήκαμε κι εμείς με τους πολλούς και αφού "ξεναγηθήκαμε":lol: στα διάφορα sex-shop και στις βιτρίνες με τα κορίτσια:D...κάναμε ένα διάλλειμα για να τσιμπήσουμε κάτι στα όρθια...(Ευτυχώς κι εδώ υπάρχουν πολλοί Τούρκοι :bleh:)
Χωνεύοντας είδαμε τα καραβάκια να μας προσκαλούνε για μινι-κρουαζιέρα στα κανάλια....εεεεε να αρνηθούμε???
Με 6.5 ευρωπουλάκια έκαστος "αραχτοί" στα βρώμικα νερά της πόλης απολαμβάναμε την αρχιτεκτονική της και τα αξιοθέατα με αναλυτική εξήγηση απο την ξεναγό...Καλή φάση!
Η μίνι αυτή κρουαζιέρα διήρκησε λίγο παραπάνω απο μια ώρα και στον γυρισμό, απόγευμα πλέον είπαμε να επισκεφτούμε κάποιο απο τα πολλά "Bulldog"...να νιώσουμε κι εμείς λίγο Άγγλοι ρε παιδί μου....:D
Αφού είχε ήδη πέσει το σκοτάδι πήραμε...αργά-αργά το δρόμο προς τον σταθμό του τρένου :cool:....και αφού πέρασε κανας "μήνας" μέσα στο τρένο....φτάσαμε στο ξενοδοχείο μας....Ευτυχώς είχαμε κλείσει το αυριανό δωμάτιο.....:lol:
 

georgiaP

Member
Μηνύματα
55
Likes
35
Ταξίδι-Όνειρο
Σαφάρι στην Τανζανία!
Τι ωραίο ταξίδι! Ονειρεύομαι να το κάνουμε κι εμείς κάποια στιγμή! Προς το παρόν ταξιδεύουμε κι εμείς μαζί σας! ;)
 

pattyyy

Member
Μηνύματα
1.565
Likes
1.271
Επόμενο Ταξίδι
χμ...
Ταξίδι-Όνειρο
νότια αφρική
Πω πω! Τι ταξίδι! Τι ποικιλία εικόνων και εμπειριών! Σας χαίρομαι!
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ταξίδι-Όνειρο
Ειρηνικος ..παντου
Το Αμστερνταμ ειναι οντως πολυ ομορφη πολη .Εντωμεταξυ για τα ποδηλατα εχουμε ολοι μα ολοι την ιδια αποψη:Συναγερμος ,κινδυνος!Μαθημενη να προσεχω τα αυτοκινητα στη χωρα μου και να μην υπαρχουν ποδηλατα ουτε για δειγμα(dim kyr πού ποδηλαταρεις ...μ ακους?) πηγα να την πατησω πολλες φορες απο τα ποδηλατα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.182
Μηνύματα
883.218
Μέλη
38.891
Νεότερο μέλος
CrisPan

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom