Άνδρος 3ήμερο στην Άνδρο (???)

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ονειρεμένο Ταξίδι
Whole Africa,Cuba
Βασικά σκεφτόμουν να μείνω Παρασκεύη στο Μπατσί αναγκαστικά λόγω του οτι θα φτάσουμε κατά τις 8 το βραδακι και το Σάββατο το πρωί να πάω στης Γριας το Πήδημα (έχουν πάει φίλοι με μηχανάκι εκεί) για μπάνιο και το απόγευμα να το αφιερώσω στη Χώρα όπου και θα διανυκτερεύσω, την Κυριακή καμιά βόλτα στη Χώρα πάλι νωρίς το πρωί και μετά έλεγα να πάμε Άχλα για μπάνιο και να φύγουμε με το βραδινό πλοίο μετά τις 9. Στην Άχλα γίνεται αν δεν πάει το μηχανάκι να το αφήσουμε και να το κόψουμε με τα πόδια από κάποιο σημείο και μετά? Θέλουμε να αποφύγουμε το αυτοκίνητο λόγω κόστους φυσικά...άτιμη κρίση...(βέβαια θέλω και τα μπανάκια μου..)
 

Twinkie

Member
Μηνύματα
1.142
Likes
327
Επόμενο Ταξίδι
Με το νου
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στα πέντε σημεία της Γης
Αν μείνετε στη Χώρα το Σάββατο βολεύει και Γριά και Άχλα. Δεν ξέρω να σου πω για μονοπάτι ποδαρόδρομο δηλαδή, αλλά έχω ακούσει πως κάποιοι το έχουν επιχειρήσει. Το καταλαβαίνω αυτό με το αμάξι, απλά ήδη είναι κουραστική η διαδρομή Μπατσί- Χώρα με αυτό, σκέψου με μηχανάκι. Αν έχετε όρεξη όλα γίνονται βέβαια ;)
 
Μηνύματα
47
Likes
5
καλησπερα..τον αυγουστο ημουν ανδρο για διακοπες και δεν ξετρελαθηκα...ειδικα για τις 2 παραλιες που ανεφερες αν ποτε ξαναπηγαινα θα ηταν μονο με καραβακι απο την χωρα...για την αχλα ο δρομος ειναι οτι χειροτερο εχεις δει γυρω στο 40λεπτο αφου βγεις απο ασφαλτο και πραγματικα αυτο που αντικρυζεις οταν φτανεις για μενα δεν αξιζει τον κοπο τοση ταλαιπωρια..βεβαια μπορει να παιζει ρολο οτι απο θεσσαλονικη εχουμε διπλα πολυ ομορφες παραλιες..για μπανιο τα καλυτερα ειναι τα 2 beach bar στον αγιο πετρο και την χρυση αμμο..εμεις μεναμε εκει και το ευχαριστηθηκαμε...το νησι ειναι πολυ μεγαλο και οι αποστασεις επισης (μπατσι-χωρα 40 λεπτα με αμαξι)...χωρα πολυ ομορφη..με το μπατσι δεν τρελαθηκαμε ανταυτου μας αρεσε το γαυριο και μια ψαροταβερνα προς το τελος του δεξια με φρεσκοτατα ψαρια και λογικες τιμες...λογικες ειναι οι τιμες σε ολο το νησι...τελος οσο αφορα παραδρομο με τα ποδια για αχλα καντε μια επισκεψη στον αγιο νικολαο (πανω στον δρομο για αχλα εχει πινακιδα)παραγματικα αξιζει τον κοπο και πιστευω πως απο εκει αν ρωτησετε τους μοναχους εχει δρομο πολυ πιο συντομο και πιο καλο αλλα δεν σε αφηνουν ευκολα..το γιατι δεν ξερω..αυτα και αν χρειαστεις κατι εδω ειμαστε..καλη συνεχεια
 

KLEOPATRA

Member
Μηνύματα
5.869
Likes
2.260
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ειρηνικος ..παντου
Καναμε το δρομο για Αχλα με τζιπ ..ειναι αρκετη ωρα χωματοδρομος ..εγω και το μηχανακι χλωμο το κοβω...τωρα να το κοψετε με τα ποδια απο τον κανονικο χωματοδρομο ,το βλεπω να σας βγαινει η γλωσσα ..αν υπαρχει μονοπατι συντομοτερο εκτος κανονικου χωματοδρομου δεν το ξερω ...ρωτηστε τους ντοπιους
 

Nedelja

Moderator
Μηνύματα
1.773
Likes
3.136
Ονειρεμένο Ταξίδι
Whole Africa,Cuba
Επέστρεψα χτες, τελικά Άχλα δεν πήγαμε γιατί με το μηχανάκι και τον αέρα που είχε μας είπαν οτι θα καταλήγαμε σε κανά γκρεμό, οπότε το αφήσαμε για άλλη φορά. Κατά τα άλλα το μηχανάκι εμάς μας εξυπηρέτησε αλλά γενικά δε το προτείνω (δεν είμαστε παραδείγματα λογικού ανθρώπου και μας αρέσει η ταλαιπωρία είμαστε μαζόχες...). Όπως είπατε και εσείς το Μπατσί συμπαθητικό, η Χώρα όμως μου άρεσε πάρα πολύ ίσως επειδή δεν είχε και πολύ τουρισμό αυτήν την περίοδο. Οι παραλίες στο Μπατσί κοντά δε μου άρεσαν, αδιάφορες απλά είχαν άμμο και εύκολη πρόσβαση καθώς και beach bar οπότε εμείς τις απορρίψαμε. Οι παραλίες που είναι από την άλλη μεριά του νησιού νομίζω είναι καλύτερες. Πήγαμε στης Γριας το Πήδημα (ωραίο όπως αναμενόταν)και στα Πίσω Γυάλια μια παραλία μετά τη Χώρα προς Στενιές, κατέβαινες καμία 200 σκαλάκια είχε και ένα μικρό ήρεμο μπαράκι αλλά αν συνέχιζες είχε και ένα μικρό κολπάκι που είχες την ησυχία σου, εμείς εκεί αράξαμε. Όταν φυσάει εκεί κόβει και η θάλασσα ήταν λάδι.Μετά το συνδιάσαμε με έναν φοβέρο περίπατο στα χωριά Στενιές, Υψηλού, Στραπουργιές και Αποίκια τα οποία ήταν μες στο πράσινο, δεν πίστευες οτι είσαι Κυκλάδες με τίποτα. Πολύ ωραία είναι και τα χωριά Μένητες και Αλαδινού έχει και μια ωραία πεζοπορία προς ένα μοναστήρι και θα το βάλουμε στο πρόγραμμα.Πάντως νομίζω οτι δεν αξίζει να μείνεις Μπατσί εκτός αν θες εύκολα μπάνια και μπαράκια (τίποτα το ιδιάιτερο κι αυτά βέβαια).Εμείς φτάσαμε Παρασκευή βράδυ και μείναμε Μπατσί για να μη φύγουμε νυχτιάτικα για Χώρα , βέβαια πήγαμε και φάγαμε σε ένα χωριό στο βουνό το Άνω Απρόβατο που ήταν φοβερά οπότε κερδισμένοι βγήκαμε.Την άλλη μέρα φύγαμε για Χώρα και μείναμε εκεί και πιστεύω οτι για όποιον θέλει να δει πιο πράσινα τοπία και πιο αυθεντικά χωριά , χωρίς να τον νοιάζουν τα beach bar και τα μπαράκια είναι η μόνη επιλογή.
 

katsapleouras

Member
Μηνύματα
90
Likes
48
Επόμενο Ταξίδι
Σέρρας
Ονειρεμένο Ταξίδι
Με καλή παρέα:παντού
ενα-δυο πραγματακια και απο εμενα για την ανδρο..(περισσότερο επιβεβαίωση των πληροφοριών που αποκόμισα απο εδω μεσα)
1....με δυο τρεις μερες παίρνεις μονο μυρωδια απο το νησι....
2....η ταβερνα στο ανω απροβατο << μπαλκονι αιγαιου>> αξιζει τον κοπο εαν ψαχνεις οικογενειακη ταβερνα με πολυ χαμηλες τιμες ,φοβερη θεα, απλα και νοστιμα φαγητα,
3...εμεινα στα ενοικιαζομενα http://www.booking.com/hotel/gr/idroussa.el. φθηνα καθαρα ησυχα με αψογους ιδιοκτητες (1500 εκανα check-out)
4... αυτοκινητο οπως και δηποτε!!!μακρινες αποστασεις και μπολικες στροφες.
5...Αξιζει....
 
Μηνύματα
50
Likes
22
Επόμενο Ταξίδι
Σκωτία!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλασκα
Καλησπέρα Η αναζήτηση προορισμού συνεχίζεται
Ανδρός λοιπόν. Με την κοπέλα μου θέλουμε ήσυχες διακοπές καλή θάλασσα και βόλτες στα χωριά οπότε θα με καλύψει η ανδρός μηχανάκι θα βρω να νοικιάσω στο νησί? Λόγω Αυγούστου? Έχει πολυκοσμια?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.780
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom