Τόνγκα 3 βδομάδες Ωκεανία. Ιδέες?

mysteredgar

Member
Μηνύματα
320
Likes
1.129
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή
Ταξίδι-Όνειρο
Κιλιμάντζαρο
Γεια,

Σκέφτομαι τον Οκτ να ταξιδέψω τρεις βδομάδες Ωκεανία. Θα παω 4 μέρες Μελβούρνη να δω κάποιους γνωστούς αλλά το μετά είναι άγνωστο. Σκεφτόμουν να πάω είτε Βανουάτου είτε Νέα Ζηλανδία είτε κάπου αλλου. Θα ταξιδέψω μόνη μου και δεν μπορώ να αποφασίσω στο πλάνο. Με ενδιαφέρουν τρέκς, όχι υπερβολική παραλία και προφανώς θέλω να δω κάτι που θα είναι δύσκολο στα δικά μας μερη. Απλώς δεν ξέρω αν θα ξαναπώ και προσπαθώ να προσανατολιστω τι είναι το καλύτερο να δω ή να βιώσω. Προσωπικές απόψεις για το τι είναι το καλύτερο να δεις σε αυτή τη μεριά του πλανήτη;
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
947
Likes
4.257
Επόμενο Ταξίδι
Κρήτη
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Από Ωκεανία έχω πάει 3 φορές Αυστραλία και πριν μισό χρόνο και στα Κουκ (βάλε αν μετράς και τη Χαβάη). Παρ'όλ'αυτά, μέχρι να καταλήξω στα νησιά αυτά, είχα ψάξει λίγο όλα αυτά τα σκόρπια νησιά.

Απλά δεν έχω καταλάβει, ψάχνεις πεζοπορίες ή μέρη για να συνδυάσεις με τη Μελβούρνη;

Αν ψάχνεις απλά μέρη, πιστεύω μπορείς να βάλεις και το Σίδνεϊ για 5 μέρες. Αν σε αποθαρρύνουν οι Μελβουρνιώτες, άσ'τους, όπως θα διαπιστώσεις έχουν κόντρα με το Σίδνεϊ... :haha:

Νομίζω η Αυστραλία βολεύει περισσότερο για road trips, απ'ότι για πεζοπορίες. Έχεις σκεφτεί το ενδεχόμενο αυτό; Έχει πολύ πράγμα, ακόμα και τριγύρω από τη Μελβούρνη (εννοώ και πέρα από τον Great Ocean Road). Η προφανής επιλογή για πεζοπορία είναι στα Blue Mountains κοντά στο Σίδνεϊ.

Η Νέα Ζηλανδία είναι πολύ καλή επιλογή, αλλά με ένα αστερίσκο. Με όσους Νεοζηλανδούς έχω κουβεντιάσει, όλοι κατηγορηματικά μου λένε πως η καλύτερη εποχή για να επισκεφθώ τη χώρα, είναι το καλοκαίρι. Φυσικά, σε φυσικά τοπία υπερτερεί το νότιο νησί.

Για να μου λες για Βανουάτου, μάλλον δεν σε φοβίζει να φύγεις από τις ανέσεις του "πρώτου κόσμου". Ψάχνοντας κάποτε τα νησιά, είχα καταλήξει στο Tanna (εντάξει, προφανές) και στο Santo. Ειδικά στο Tanna, είχα διαβάσει για τη δυνατότητα διαμονής σε δεντρόσπιτο κοντά στο Yasur, κάτι το οποίο πρέπει να είναι μοναδική εμπειρία.

Εγώ θα έβαζα και άλλες 2 ιδέες. Τη Σαμόα και τα Μαρκέσας. Στην Σαμόα θα έχεις άνετα από 1 εβδομάδα στο κάθε κύριο νησί, και θα είχες την ευκαιρία να κάνεις πεζοπορίες με τριγύρω από ζούγκλα μέχρι σεληνιακά τοπία από τη λάβα. Επίσης, η Σαμόα λογικά θα σου βγει φθηνότερα από τα άλλα. Και τα Μαρκέσας έχουν εντυπωσιακά δάση και καταρράκτες.

Εγώ, αν είχα 2-2,5 εβδομάδες και δεν ήθελα Αυστραλία, θα τις αφιέρωνα στη Σαμόα ή στη Νέα Ζηλανδία, αν δεν είχα πρόβλημα με τον καιρό. Τα Μαρκέσας θα εκτινάξουν το μπάτζετ.

ΥΓ: αν έχω μάθει κάτι από τα ταξίδια, είναι ότι δεν υπάρχει το "ταξίδι ζωής". Πλέον ο κόσμος έχει γίνει πολύ μικρός και αν κάπου περάσεις καλά και σου αρέσει το μέρος, μπορείς κάλλιστα να ξαναπάς, όσο μακριά και να είναι.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.336
Μηνύματα
888.702
Μέλη
39.001
Νεότερο μέλος
Maria Kremm

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom