• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Ιανουάριος - Μάιος 2022 !

3 μήνες στην Κεντρική & Νότια Αμερική - Συμβουλές;

orestcrete

Member
Επόμενο Ταξίδι
Iceland
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις πληροφορίες! Σκεφτόμασταν να ξεκινήσουμε από Μεξικό, μετά Κούβα Καραϊβική και να κατέβουμε προς Λατινική Αμερική. Ανάλογα τη διάθεση και τι θα μας αρέσει.

Αργεντινή σίγουρα θέλουμε να πάμε, τουλάχιστον Buenos Aires & El Chaltén.

Κούβα σκεφτόμαστε να κάτσουμε 1 βδομάδα για να δούμε και τίποτα άλλο στην Καραϊβική.

Από τις χώρες της Νότιας Αμερικής ποιες είναι οι πιο επικίνδυνες; Βραζιλία και Κολομβία; Και τι εννοούμε επικίνδυνες για έναν τουρίστα;
FYI, και Μεξικό και Κούβα και όλες οι Ισπανόφωνες χώρες της Καραϊβικής θεωρούνται Λατινική Αμερική..

Αργεντινή άμα θέλετε Μπουένος Άιρες και El Chalten (άρα και El Calafate), τότε θέλετε μινιμουμ 1 βδομάδα και ενδεχομένως η πτήση επιστροφής να είναι από Μπουένος Άιρες προς Ελλάδα.

travel_lover

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
FYI, και Μεξικό και Κούβα και όλες οι Ισπανόφωνες χώρες της Καραϊβικής θεωρούνται Λατινική Αμερική..

Αργεντινή άμα θέλετε Μπουένος Άιρες και El Chalten (άρα και El Calafate), τότε θέλετε μινιμουμ 1 βδομάδα και ενδεχομένως η πτήση επιστροφής να είναι από Μπουένος Άιρες προς Ελλάδα.
Ευχαριστώ πολύ για τη συμβουλή σχετικά με την Αργεντινή. Και φυσικά γνωρίζω ποιες χώρες περιλαμβάνει η Λατινική Αμερική, απλά εκ παραδρομής δεν έγραψα "την υπόλοιπη".

travel_lover

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
Καλησπέρα σε όλους,
καθώς η Βραζιλία είναι μια τεράστια χώρα και ψάχνοντας την , θα έλεγα ότι είναι και πολύ ενδιαφέρον, ποια μέρη της προτείνετε να δει κάποιος;

varioAthens

Member
Ναι, σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε τον Μάρτιο από το Μεξικό ως αφετηρία. Είναι η πρώτη φορά που πάμε προς τα εκεί, αλλά γενικά έχουμε κάνει πάρα πολλά ταξίδια σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική. Μας ενδιαφέρουν όμορφες γραφικές πόλεις και χωριά, αρχαία μνημεία και σίγουρα κάποια όμορφα φυσικά τοπία. Παραλίες σίγουρα θέλουμε να δούμε αλλά δεν έχουμε ως προτεραιότητα να κολυμπήσουμε.
Καλησπέρα σε όλους,
καθώς η Βραζιλία είναι μια τεράστια χώρα και ψάχνοντας την , θα έλεγα ότι είναι και πολύ ενδιαφέρον, ποια μέρη της προτείνετε να δει κάποιος;
Στην Βραζιλια δεν θα δεις αρχαια αλλα θα δεις σιγουρα μια απο τις ωραιοτερες (αν οχι την ωραιοτερη) πολεις του κοσμου, φανταστικες παραλιες (για μενα απο τις πιο τοπ που εχω παει, πλεον ξεπερνουν και αυτες της Καραιβικής γιατι οι τελευταιες πνιγονται στα φυκια τα τελευταια χρονια) και φοβερη ενδοχωρα (και να φανταστεις οτι εγω κινηθηκα και σε μικρο μερος της χωρας).
Βαλε οπωσδηποτε Ριο, Μινας Ζεραις, Παρατυ, Ιλα Γκραντε, Ιγκουασου και τα μερη που προτεινει ο @Yorgos
Eπισης Αμαζονιο θα πας φανταζομαι, ετσι? Απο ποια χωρα? Μια επιλογη ειναι και απο Βραζιλια.
Αν θες ριξε μια ματια στην ιστορια που εχω γραψει, ισως σε βοηθησει: Βραζιλία - ΒΡΑΖΙΛΙΑ- Ακολουθώντας το "Μονοπάτι του Χρυσού"

travel_lover

Member
Επόμενο Ταξίδι
ΙΝΔΙΑ -
Στην Βραζιλια δεν θα δεις αρχαια αλλα θα δεις σιγουρα μια απο τις ωραιοτερες (αν οχι την ωραιοτερη) πολεις του κοσμου, φανταστικες παραλιες (για μενα απο τις πιο τοπ που εχω παει, πλεον ξεπερνουν και αυτες της Καραιβικής γιατι οι τελευταιες πνιγονται στα φυκια τα τελευταια χρονια) και φοβερη ενδοχωρα (και να φανταστεις οτι εγω κινηθηκα και σε μικρο μερος της χωρας).
Βαλε οπωσδηποτε Ριο, Μινας Ζεραις, Παρατυ, Ιλα Γκραντε, Ιγκουασου και τα μερη που προτεινει ο @Yorgos
Eπισης Αμαζονιο θα πας φανταζομαι, ετσι? Απο ποια χωρα? Μια επιλογη ειναι και απο Βραζιλια.
Αν θες ριξε μια ματια στην ιστορια που εχω γραψει, ισως σε βοηθησει: Βραζιλία - ΒΡΑΖΙΛΙΑ- Ακολουθώντας το "Μονοπάτι του Χρυσού"
Σ' ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
Αμαζόνιο έχω ξαναπάει όταν είχα ταξιδέψει στο Περού αλλά εννοείται πως θέλω άλλη μία!
Με μια αναζήτηση μου έως τώρα, έχω βρει πολύ ενδιαφέρον τα παρακάτω (αν και είναι πολλά):

Rio de Janeiro
Lençois Maranhenses
Iguaçu Falls
Paraty
Ouro Preto
Salvador
Olinda
Recife
São Paulo
Pantanal
Natal
Jericoacoara Beach
Mount Roraima
Ilhabela & Ilha Grande
Chapada Diamantina, Bahia
Fernando de Noronha
Arraial do Cabo

Δεν ξέρω ποια και άμα αφαιρέσω, κάποιο από αυτά, χρόνο θα έχω, απλά θα ήθελα να δω και άλλες χώρες.
Από αυτά που έχω γράψει ποια θεωρείς/θεωρείται πως πρεπει να μπουν πάνω πάνω στην λίστα;

varioAthens

Member
Αμαζόνιο έχω ξαναπάει όταν είχα ταξιδέψει στο Περού αλλά εννοείται πως θέλω άλλη μία!
Με μια αναζήτηση μου έως τώρα, έχω βρει πολύ ενδιαφέρον τα παρακάτω (αν και είναι πολλά):

Rio de Janeiro
Lençois Maranhenses
Iguaçu Falls
Paraty
Ouro Preto

Salvador
Olinda
Recife
São Paulo
Pantanal
Natal
Jericoacoara Beach
Mount Roraima
Ilhabela & Ilha Grande
Fernando de Noronha
Arraial do Cabo

Δεν ξέρω ποια και άμα αφαιρέσω, κάποιο από αυτά, χρόνο θα έχω, απλά θα ήθελα να δω και άλλες χώρες.
Από αυτά που έχω γράψει ποια θεωρείς/θεωρείται πως πρεπει να μπουν πάνω πάνω στην λίστα;
Στα boldαρισμενα εχω παει συν: Mariana στο Μinas Gerais, Bel Horizonte και μια φυτεια καπου στην ενδοχωρα που αναφερω στην ιστορια μου. Τα προτεινω ολα και γι' αυτα χρειαστηκα κατι λιγοτερο απο 2 εβδομαδες... Rio, Paraty και Ilha Grande ειναι σε κοντινες αποστασεις για τα δεδομενα Βραζιλιας.

Yorgos

Member
Επόμενο Ταξίδι
Nipon-Αλάσκα-Yellowstone
Ταξίδι-Όνειρο
Περού τότε, τώρα, πάντα

Rio de Janeiro
Lençois Maranhenses
Iguaçu Falls
Paraty
Ouro Preto
Salvador
Olinda
Recife
São Paulo
Pantanal
Natal
Jericoacoara Beach
Mount Roraima
Ilhabela & Ilha Grande
Fernando de Noronha
Arraial do Cabo

Βάλε μεσα Bonito και θα με θυμηθείς: εκεί τόσο το Abismo de Anhumas οσο και το Río da Prata ειναι μοναδικές εμπειρίες. Από παραλίες η ψήφος μου πάει στην Praia da Pipa.απο όσα αναφέρεις μου λείπει η Chapada Diamantina, που φαίνεται εξαιρετικό μέρος.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.248
Μέλη
39.948
Νεότερο μέλος
AlikiSter

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom