Βολιβία Βραζιλία Περού 3 μηνες απο το Rio De Janeiro στη Lima

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
για τη μεταφορα μας αφου ειχαμε αφησει το τζιπ στο παρκινκ στο κουσκο επιλεξαμε το τρενο στη πιο πολυτελη μορφη του να το δοκιμασουμε..
μακαρι να ειχαμε και στην ελλαδα τετοια τρενα και τετοιο σερβις..

DSC06892_resize.JPG
DSC06893_resize.JPG


DSC06648_resize.JPG
DSC06651_resize.JPG
DSC06652_resize.JPG
DSC06653_resize.JPG
DSC06666_resize.JPG
DSC06669_resize.JPG
DSC06670_resize.JPG
 
Last edited by a moderator:

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
juanita the ice maiden

δεν προκειται για μουμια...ειναι ενα παγωμενο κοριτσι 500 ετων..

ενας " θεος" θυμωσε και εξεραγη...επρεπε να κατευνασουν την οργη του ηφαιστειου..

ετσι μια ομαδα ιερεων και πιστων ξεκινησε για το διπλανο βουνο το Ampato (επισης ηφαιστειο που ομως δεν ηταν θυμωμενο εκεινη την περιοδο).φτανουν στα 6380μ στην κορυφη και ενα κοριτσι 12 ετων αποτελει την προσφορα τους..
πρωτα πρεπει να περασουν απο την πρωτευουσα το Cusco,εχουν ξεκινησει απο το Puno (αυτο εδειξε το DNA της κοπελας)
μετα απο 2.5 μηνες ποδαροδρομο φτανουν στο βουνο.

το κοριτσι προερχεται απο -αν οχι βασιλικη οικογενεια -απο αριστοκρατικη..ο θυμος του θεου ειναι μεγαλος..
το χτυπημα γινεται στο κρανιο με ενα ροπαλο αλλα οχι για συνθλιψη.ενα ειδος καρφιου πανω απο το δεξι φρυδι προκαλει εσωτερικη αιμορραγια οπου το αιμα συμπιεζει τον εγκεφαλο.(δεν βρεθηκαν ιχνη εξω απο το κρανιο).
προηγουμενως εχουν δωσει στο κοριτσι Chicha ,ενα ναρκωτικο οπου το κοριτσι δεν νιωθει πονο.κατοπιν την θαβουν με διαφορα χρυσα και αλλα κτερισματα που θα χρειαστει στην αλλη ζωη οταν ξαναγεννηθει.

οι επιστημονες βρισκουν στην πρωτη expedition την αρχικη θεση του ταφου στην κορυφη αλλα ειναι αδειος..27 χρονια προσπαθουν να βρουν κατι στους παγωμενες σκεπες των βουνων που ειναι γεματες θυσιες..
εχουν βρει ομως το base camp των ινκα στους προποδες του βουνου..

τωρα δοκιμαζουν απο αλλη πορεια (σεπτεμβριος 1995)..οταν εξεραγη το ηφαιστειο ξανα ταρακουνησε το αδελφακι διπλα του και η λαβα με τις σταχτες του λιωσαν τον παγο απο το διπλανο βουνο και το κοριτσι επεσε 60 μετρα χαμηλοτερα..μεχρι να ξαναπαγω σει για 20 μερες εκτεθηκε στον ηλιο και ετσι το προσωπο του ειναι λιγο αφυδατωμενο...αφου και το μαντηλι που βρεθηκε σχεδον αθικτο και καλυπτε το κεφαλι του ειχε τρυπες..το χιονι την ξανασκεπασε...και ετσι την βρηκαν οι επιστημονες..τα ρουχα της και τα στολιδια της υποδηλωναν πριγκιπησσα..
οι εξετασεις εδειξαν οτι ειχε τραφει με λαχανικα 8 ωρες πριν την θυσια..
ολα της τα οργανα ειναι ατοφια..παγωμενα και αυτο ειναι που την κανει μοναδικη..δεν υπεστει τη διαδικασια της μουμιοποιησης οπου αφαιρειται το αιμα και τα οργανα..

βρεθηκαν αλλες 2 μουμιες απο ενα κοριτσακι και ενα αγορακι πιο διπλα αλλα οχι σε τοσο τελεια κατασταση...
ειναι απλα ενα παγωμενο κοριτσι..φαινονται οι ζαρες στα δαχτυλα της καθως και τα νυχια της..
συνολο στα βουνα των ανδεων εχουν βρεθει 18 μουμιες..

φωτο και καμερες απαγορευοταν ρητα και η χουανιτα ηταν σε σχεδον απολυτο σκοταδι αφου οι επιστημονες διεγνωσαν οτι το φως αλλοιωνει το χρωμα του δερματος της..
 

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
O Μυθος
Στην αρχη του χρονου ο Ενας που εδωσε πνοη στον κοσμο ονομαζοταν Wiracocha και εκει που ηταν όλα στο σκοταδι,εφτιαξε μια ρατσα από γιγαντες που τους εμφυσησε να ζουν ειρηνικα και να τον υπηρετουν και να τον γνωριζουν για παντα ως ο Κυριος τους..αλλα ο λογος του δεν εισακουστηκε από καποιους οι οποιοι ηταν εγωιστες και περηφανοι.τοτε Αυτος τους προκαλεσε συγχυση και ο ανεξελεγκτος θυμος του επεσε πανω σε στερια και θαλασσα και αλλους τους βυθισε και αλλους τους μεταμορφωσε σε πετρα ως μαρτυρες για να θυμιζουν στις ερχομενες γενιες αυτή το απαισιο γεγονος,όταν η πλυμμυρα (Unu pachacuti=το νερο που μεταμορφωσε τον κοσμο) κοπασε και τα νερα επανηλθαν στα φυσιολογικα επιπεδα..

συμφωνα με αυτή την εκδοχη πολλοι χρονικογραφοι του 16ου και 17ου αιωνα (ισπανοι μοναχοι κυριως) συσχετιζουν τους τεραστιους μονολιθους που βρεθηκαν στη βολιβια στο tiwuanaku ότι προκειται για πετρινους γιγαντες που πηραν αυτή την τιμωρια ..

Όταν η γη στεγνωσε και οι κατακλυσμοι τελειωσαν ο Wiracocha θελησε να δωσει μια ευκαιρια ακομη στη γη.και αυτή τη φορα από τη λιμνη τιτικακα σηκωσε τον ηλιο στον ουρανο τοποθετησε τη Luna =φεγγαρι στον ουρανο ως συζυγο του,και ενώ τα αστερια παιρναν τη θεση τους στο ουρανιο στερεωμα εμφανιστηκε ο Wiracochan ή Tunupa ..ηταν ο γιος του ο οποιος εδειξε το φως και το μοιρασε στους ανδρες.ψηλος δυνατος με ένα οστο περασμενο αναμεσα στα μακρυα μαλλια του σαν στεμμα (υποψην οι ινκας ξυριζαν το κεφαλι τους και συνηθως το επιμηκυναν ως μεσο επιδειξης ομορφιας ιδιαιτερα οι γυναικες οπου με ειδικες συσκευες από μικρη ηλικια τραβουσαν το κρανιο προς τα πισω). …και με ένα στυλ που προδηλωνε την εξουσια του δηλωσε με δυνατη φωνη : «ας υπακουσουν τα εθνη, σας διαταζω να ερθετε κοντα μου και να πλυθυνεστε..»

Ετσι οι ανθρωποι μετα τον κατάκλυσμο βγηκαν από τις σπηλιες ,κατεβηκαν από τα δεντρα,σκαρφαλωσαν από τους γκρεμους,για να λαβουν από αυτόν σπορους ,τεχνες και διαφορετικες γλωσσες για το κάθε εθνος.τους εδωσε επισης τους κανονες για το πώς να ζουν,μιλωντας τους ευγενικα και διδασκοντας τους να μην κανουν κακο ο ενας στον αλλον.οσοι θελησαν να επαναστατησουν τους μεταμορφωσε σε βραχους..(ο Λωτ και η στηλη αλατος της γυναικας του θυμιζουν πολλα κοινα με την χριστιανικη θρησκεια ..καθοτι οι ινκας δεν αφησαν γραπτο λογο αλλα όλα αυτά τα εγραψαν όπως ειπαμε ισπανοι χρονικογραφοι το 1600 και μετα κατοπιν υπαγορευσεως των τελετυαιων ινκα)

Συνεχιζοντας το ταξιδι του ο Tunupa εφτασε σε ένα μερος που το ονομασε Cusco και μετα περπατησε μεχρι την ιερη κοιλαδα οπου και προφητεψε ότι οι ινκας θα μεινουν εκει (θυμιζει την γη της Επαγγελιας που εταξε ο Κυριος στον Αβρααμ και στους απογονους του).

Φωναξε τον αρχαιοτερο ινκα Manco Capac και του ειπε : εσυ και οι απογονοι σου θα γινεται κυριοι ολης αυτης της γης και θα κυριευσετε πολλα εθνη ,θα με λατρευετε ως πατερα και γω θα σας σεβομαι ως παιδια μου..(ουτε τη βιβλο να διαβαζε..απεξω το ξερε το ποιημα)
αφου τους αφησε την γνωση του και αυτοι σμιλεψαν την εικονα του στο βραχο αυτος εφυγε στη θαλασσα οπου και περπατησε πανω στα νερα μεχρι που χαθηκε..

οι ινκας γνωριζαν τις ισημεριες και βασει αυτων ειχαν φτιαξει το ημερολογιο τους για την καλλιεργεια της γης..αλλωστε η υποδοχη του ηλιου την συγκεκριμενη ημερα και ωρα κάθε χρονο σε συγκεκριμενο σημειο στην ιερη κοιλαδα και στο Machu picchu σημαινε και την απαρχη της σεζον

ο Μanco Capac ειχε ένα αδερφο..»κακο»..(εδώ θυμιζει τους 2 γιους του ισαακ (εγγονοι του αβρααμ) ..ετσι όταν δεν τους αρεσε η πρωτη περιοχη που βρηκαν και ψαχναν την ιερη κοιλαδα πρωτου εμφανιστει ο Tunupa στον Μanco Capac επρεπε να τον ξεφορτωθουν οποτε του ανεθεσαν ένα αθλο και αυτος μεταμορφωθηκε σε πετρα..οταν βρηκαν την ιερη κοιλαδα εστρεψαν τα ματια τους προς το βουνο και ειδαν ένα ουρανιο τοξο το οποιο το εξελαβαν ως σημαδι ότι ο κοσμος δεν θα ξανακαταστραφει από το νερο..( αντι υπαγορευση της ιστοριας του ινκα στον ισπανο μοναχο χρονικογραφο μαλλον ο δευτερος του εκανε κατηχηση)(το ουρανιο τοξο ηταν η υποσχεση του Θεου μετα τον κατακλυσμο του Νωε ότι δεν θα ξανακανει κατακλυσμο )

το φεγγαρι το λατρευαν οι ινκα με τη μορφη γυναικας ..ως συζυγο του ηλιου..

γνωριζαν τους πλανητες μεταξυ αυτων και την αφροδιτη που την ονομαζαν Chaska = star with long hair)ενώ τον αστερισμο των πλειαδων τον ειχαν για την προστασια των φυτων και της καλλιεργειας..
γνωριζαν το Milky way και βασει αυτου ρυθμισαν την ιερη κοιλαδα..

γνωριζαν το σταυρό του νοτου (τον αστερισμο και όχι του καββαδια το ποιημα) και βασει αυτου εφτιαξαν στο machu picchu ένα σκαλισμενο βραχο

στο Machu picchu βρεθηκαν 173 σκελετοι.150 γυναικων και 23 ανδρων,γεγονος που οδηγησε στην αρχη για θεωρια ότι η πολη ηταν ιερη που την υπηρετουσαν μονο γυναικες..αλλα τελικα δεν ισχυσε..
 

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
Atacama η πιο ανυδρη ερημος του πλανητη

υπαρχουν σημεια που δεν εχουν δει βροχη για 500 χρονια
εδω τα Vikings της ΝΑΣΑ προσεδαφιστηκαν και καναν τα ιδια πειραματα που καναν και στον πλανητη αρη..για την υπαρξη ζωης..δεν βρηκαν τιποτε..

δε φυτρωνει ουτε κακτος...
20141025_112240.jpg
20141025_140314.jpg
DSC07158_resize.JPG
 

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
και ενω το δασος του αμαζονιου σε τροπικο κλιμα- σχεδον- οφειλεται στις πολλες βροχες που φερνουν τα συννεφα του ατλαντικου προς την ενδοχωρα και βρισκουν στον τοιχο της οροσειρας των ανδεων οποτε αφηνουν το υγρο φορτιο τους στο rainforest ...απο τη μερια του ειρηνικου δεν συμβαινει το ιδιο..
γιατι αραγε τα συννεφα του ειρηνικου δεν πεφτουν στον τοιχο των ανδεων και να καταβρεξουν την περιοχη απο την δυτικη πλευρα?

η ερημος ατακαμα που καποτε πριν 65.000.000 χρονια ηταν μερος του ωκεανου -εξ ου και βρηκαμε στο δρομο απολιθωμενα οστρακα και κοχυλια απο αυτη την περιοδο τωρα ειναι η ξηροτερη ερημος του πλανητη..

το ρευμα του περου γνωστοτερο και ως ρευμα Humboltd καθως ανεβαινει απο την ανταρκτικη παραλληλα με τις ακτες της χιλης σε συνδιασμο με τους ψυχρους ανεμους που ανεβαινουν και αυτοι γνωστοι ως tradewinds ,προς την ζεστη περιοχη του ισημερινου,δεν επιτρεπουν στα συννεφα να αφησουν το φορτιο τους αφου τα απωθουν προς την αντιθετη μερια..
 

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
και αφου ενωσαμε τον ατλαντικο (angra dos reis )με τον ειρηνικο ωκεανο(islas ballestas) σε 45 μερες ειπαμε να παρουμε σιγα σιγα το δρομο της επιστροφης..

στο isla ballestas θαλασσιοι λεοντες και πιγκουινοι και εκατομυρια πουλια μας αποχαιρετησαν ενω το κοκκινο χρωμα στη παραλια του διαβολου (playa supay και στα Quetsua σημαινει διαβολος) προερχεται απο το οξειδιο του σιδηρου (αυτη τη φορα)
DSC07164_resize.JPG
DSC07165_resize.JPG
DSC07166_resize.JPG
DSC07167_resize.JPG
DSC07176_resize.JPG
DSC07177_resize.JPG
DSC07179_resize.JPG
DSC07180_resize.JPG
DSC07183_resize.JPG
DSC07186_resize.JPG
DSC07192_resize.JPG
DSC07193_resize.JPG
DSC07198_resize.JPG
DSC07199_resize.JPG
DSC07200_resize.JPG
DSC07202_resize.JPG
DSC07204_resize.JPG
DSC07205_resize.JPG
DSC07206_resize.JPG
DSC07210_resize.JPG
DSC07218_resize.JPG
DSC07227_resize.JPG
DSC07228_resize.JPG
DSC07229_resize.JPG
DSC07230_resize.JPG
DSC07234_resize.JPG
DSC07235_resize.JPG
DSC07237_resize.JPG
DSC07238_resize.JPG
DSC07268_resize.JPG
 

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
ενας ξεναγος που πετυχαμε εκει σε ενα γκρουπ εξηγουσε γιατι τα κοχυλια ηταν εκει 65.00.000 πριν..
DSC07274_resize.JPG

DSC07274_resize.JPG
DSC07277_resize.JPG
DSC07278_resize.JPG
DSC07279_resize.JPG
DSC07280_resize.JPG
DSC07281_resize.JPG
DSC07282_resize.JPG
DSC07284_resize.JPG
DSC07300_resize.JPG
DSC07301_resize.JPG
DSC07302_resize.JPG
DSC07303_resize.JPG
DSC07305_resize.JPG
 

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
το αρχαιοτερο οινοποιειο στην νοτιο αμερικη..εδω δεν ξεραν ουτε τη λεξη σταφυλι ουτε τη λεξη αμπελι...ηρθαν με τους αποικιστες το 15ο αιωνα...

Pisco ,ica περιοχες και ονομα κρασιου καθως και κατι σαν το δικο μας τσιπουρο...Οι αγγλοι το λενε moonshine...

μεσα σε μιση μερα γυρισαμε 3 οινοποιεια...στο δευτερο οινοποιειο απλα αλλαξαμε το τζιπ που ειχε προβλημα με το γκαζι που του ειχαν τοποθετησει και ρευοταν συνεχεια οποτε μας εδωσαν αλλο.. φαινεται μολις το παρεδωσαν οι προηγουμενοι πηγαν να το φορτωσουν σε μας χωρις καν να το τσεκαρουν..





θυμαμαι οτι πιναμε απο καλαμια μπαμπου...μεσα απο πιθαρια 300 ετων...μετα τα ειχανε για μπαστουνια...που να πας με ενα μπουκαλι Pisco στο συκωτι 50 βαθμων...

DSC07311_resize.JPG
DSC07312_resize.JPG
DSC07317_resize.JPG
DSC07318_resize.JPG
DSC07319_resize.JPG
DSC07320_resize.JPG
DSC07321_resize.JPG
DSC07322_resize.JPG
DSC07324_resize.JPG
DSC07325_resize.JPG
DSC07326_resize.JPG
DSC07327_resize.JPG
DSC07328_resize.JPG
DSC07329_resize.JPG
DSC07330_resize.JPG
DSC07331_resize.JPG
DSC07332_resize.JPG
DSC07333_resize.JPG
DSC07334_resize.JPG
DSC07335_resize.JPG
DSC07336_resize.JPG
DSC07337_resize.JPG
DSC07338_resize.JPG
DSC07340_resize.JPG
DSC07341_resize.JPG
DSC07342_resize.JPG
DSC07344_resize.JPG
DSC07345_resize.JPG
DSC07346_resize.JPG
DSC07347_resize.JPG
DSC07348_resize.JPG
DSC07349_resize.JPG
DSC07350_resize.JPG
DSC07351_resize.JPG
DSC07352_resize.JPG
DSC07353_resize.JPG
DSC07354_resize.JPG
DSC07355_resize.JPG
DSC07356_resize.JPG
DSC07357_resize.JPG
DSC07358_resize.JPG
DSC07359_resize.JPG
DSC07360_resize.JPG
DSC07361_resize.JPG
DSC07362_resize.JPG
DSC07363_resize.JPG
DSC07364_resize.JPG
DSC07365_resize.JPG
DSC07366_resize.JPG
DSC07367_resize.JPG
DSC07368_resize.JPG
DSC07369_resize.JPG
DSC07370_resize.JPG
DSC07371_resize.JPG
DSC07372_resize.JPG
DSC07373_resize.JPG
DSC07374_resize.JPG
DSC07375_resize.JPG
DSC07376_resize.JPG
DSC07377_resize.JPG
DSC07378_resize.JPG
DSC07380_resize.JPG
DSC07381_resize.JPG
DSC07382_resize.JPG
DSC07383_resize.JPG
DSC07384_resize.JPG
DSC07385_resize.JPG
DSC07386_resize.JPG
DSC07387_resize.JPG
DSC07388_resize.JPG
DSC07389_resize.JPG
DSC07390_resize.JPG
DSC07391_resize.JPG
DSC07392_resize.JPG
DSC07393_resize.JPG
DSC07394_resize.JPG
DSC07395_resize.JPG
DSC07396_resize.JPG
DSC07397_resize.JPG
DSC07398_resize.JPG
DSC07399_resize.JPG
DSC07400_resize.JPG
DSC07401_resize.JPG
DSC07402_resize.JPG
DSC07403_resize.JPG
DSC07404_resize.JPG
DSC07405_resize.JPG
DSC07406_resize.JPG
DSC07407_resize.JPG
 

Attachments

Last edited by a moderator:

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
μια βολτα στον ψηλοτερο αμμολοφο του κοσμου με υψος 2 χλμ στην ICA..

εδω τα buggy ειναι απο 12 θεσια ως 16θεσια

η οαση της γουακατσινα ειναι πραγματικα μια οαση μεσα στην ερημο..μια τεραστια τεχνιτη λιμνη .

DSC07447_resize.JPG
DSC07449_resize.JPG
DSC07453_resize.JPG
DSC07454_resize.JPG
DSC07461_resize.JPG
DSC07462_resize.JPG
 

Attachments

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
το περου σε αριθμους..

50 από τις κορυφες των ανδεων στο περου ξεπερνουν τα 6000 μετρα
60% είναι το ποσοστο της χωρας που καλυπτεται από Το rainforest του αμαζονιου
28 διαφορετικα ειδη κλιματος
84 από τις 103 οικολογικες ζωνες του κοσμου υπαρχουν εδώ
Τα βαθυτερα φαραγγια του κοσμου (colca 3400 & cotahuasi 3600m)
4815 είναι το υψομετρο που περναει ο ψηλοτερος σιδηροδρομος του κοσμου στο ticlio
Πρωτο σε παραγωγη χρυσου μολυβδου και ψευδαργυρου στην αμερικη
Δευτερο σε παραγωγη σε χαλκο
3000 ειδη πατατας ευδοκιμουν εδώ αφου είναι το περου είναι η φυσικη χωρα παραγωγης του (εμεις δοκιμασαμε μονο 6)
Η ντοματα καταγεται επισης από εδώ
1831 ειδη πουλιων που ζουν εδώ το κανουν πρωτο στον κοσμο σε ποικιλιες πτηνων
4200 ειδη πεταλουδας του δινουν επισης την πρωτια
700 ειδη ψαριων του δινουν παλι την πρωτια
361 ειδη θηλαστικων του δινουν την τριτη θεση παγκοσμιως

Η βασιλισσα των ανδεων ζει εδώ puya Raimondi (titanca) ,είναι φυτο και όχι δεντρο..με υψος 12 μετρα και 8000 ανθους..

Κοκα ,τα φυλλα της περιεχουν καροτινη (που βοηθαει στη προστασια του δερματος σε αυτό το υψομετρο),ριβοφλαβινη (βιταμινη της μνημης Β2) ,θειαμινη (Β1 μεταβολιζει τους υδατανθρακες),σιδηρο,ασβεστιο και αλκαλοειδη,εκτος από κοκαινη τα φυλλα περιεχουν ecgonine που βοηθαει στη χωνεψη των υδατανθρακων που είναι η κυρια πηγη διατορφης των ανθρωπων των ανδεων.βοηθαει στο να καταπραϋνει τους αεραγωγους των πνευμονων και να καταπολεμα τη νοσο του βουνου (Soroche,altitude sickness)
H χρηση της ηταν γνωστη από το 2500 πΧ όταν και ανακαλυφθηκαν δοχεια με κοκα και Lime (αλκαλοειδες που απελευθερωνει τις ευεργετικες ιδιοτητες των φυλλων κοκας ) στις βορειες ακτες του περου στη Huaca Prieta.
 

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
μια ιστορια ξεχασμενη...για διαφορα συμπερασματα..

ειμαστε στο περου κοντα στο χωριο οπου θα δουμε την πτηση των κονδορων την επομενη μερα..

ειπα να χρησιμοποιησω το booking .com για την κρατηση δωματιου..

γενικοτερα ποτε δεν κλεινω δωματια ετσι αλλα παω επιτοπου και ελεγχω αυτα που εχω δει στο νετ και ή καθομαι ή τα προσπερναω..

η διαφημιση αναφερει οτι δεν προπληρωνεις κατι οποτε αφου βρισκω το ξενοδοχειο που θελω να ειναι κοντα στην περιοχη που θα επισκεφτω κανω την κρατηση και αφου μου ερχεται στο email Μου ο κωδικος κρατησης με τα υπολοιπα στοιχεια ( εννοειται οτι τσεκαρωντας την ιδια στιγμη τα ελευθερα δωματια του ξενοδοχειου ....παραμενουν 4..οσα ηταν και πριν την κρατηση μου)..
:lol:


φτανω στο διπλανο χωριο απο αυτο που ειναι -υποτιθεται - το ξενοδοχειο..
ρωταω καποιους ντοπιους και με διαβεβαιωνουν οτι ειναι στο επομενο χωριο..
φτανω στο χωριο που ειναι να καταλυσω και αφου εψαξα παντου δε το βρηκα..μπηκα σε 2 μαγαζια και σε αλλα 2 ξενοδοχεια στη κεντρικη πλατεια ρωτωντας τους για το που βρισκεται το ξενοδοχειο που εχω κλεισει..
παιρνουμε τηλεφωνο απο το δικο τους τοπικο νουμερο για 3 ωρες και ενω καλει κανενας δε το σηκωνει..παιρνω απο το δικο μου ελληνικο νουμερο αλλα μια απο τα ιδια..
στο λινκ του ξενοδοχειου μεσω του booking.com ψαχνουμε να βρουμε την τοποθεσια στο google earth οπου δινεται το στιγμα του αλλα αυτο δειχνει στο βουνο στην ερημια στη μεση του πουθενα χωρις να υπαρχει δρομος που να οδηγει εκει..ρωτωντας τους ντοπιους και δειχνοντας το χαρτη για το αν υπαρχει εκει γενικα ενα οποιοδηποτε ξενοδοχειο η απαντηση ειναι αρνητικη..
ολοι τους πολυ φιλικοι και δεκτικοι στην εξυπηρετηση..
:P


τελικα κοιμαμαι σε ενα αλλο στο κεντρο της πλατειας και μολις περναει καποια ωρα μου ρχεται ενα email οτι πρεπει να πληρωσω 25 ευρω για την κρατηση που εκανα
:hair
:hair
:hair


επιτοπου μπαινω στο booking.com και στελνω ενα email αρκετα επιθετικο λεγοντας τους οτι ακριβως σας περιεγραψα πιο πανω..

για τις επομενες 10 ημερες δεχομουν βροχη email -ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ- απο το booking.com αυστραλιας, ολλανδιας ,γερμανιας, οτι apologise για οτι μου προξενηθηκε και θελαν σωνει και καλα να τους πω ποιος θα ειναι ο επομενος προορισμος μου ωστε να κανονισουν μια διαμονη δωρεαν..
και να οι συγνωμες και η καλη διαθεση να σκιστουν να εξυπηρετησουν..οσο κι αν τους ελεγα οτι δεν θελω κατι απο αυτους και να το ληξουν το θεμα..την επομενη απο αλλο booking.com αλλο μεηλ για να μου δωσουν γη και υδωρ..

τι συμπερανα
:?:

το απολυτως φυσιολογικο .
οτι στο εξωτερικο δεν σκεφτονται πονηρα οπως οι ελληνες εδω στο μπου&^*ο μας..και ισως...ισως να περασε και απο το μυαλο τους σαν δευτερη σκεψη τη ζημια θα τους προξενουσε μια δημοσιευση του παραπονου μου στα ηλεκτρρονικα μεσα ενημερωσης τουρισμου,οπως lonely planet ,tripadvisor κτλ..
 

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
Οχι δεν ειμαστε στο Ριο ντε τζανειρο στο Corcovado

βρισκομαστε πια πισω στη βολιβια. και παμε για το παρκο των δεινοσαυρων τορο τορο

Cristo de La Concordia

33 Μετρα και κατι εκατοστα..

ειναι γιατι οι Cochabambinos πιστευουν οτι ο Ιησους δεν εζησε ακριβως 33 χρονια αλλα και κατι μερες ακομη..
οποτε αυτο το αγαλμα στη Cochabamba ειναι ψηλοτερο απο αυτο στο Rio de Janeiro

και αν υπολογισεις οτι ειναι χτισμενο στο λοφο στα 2500 μετρα .ειναι ακομη ψηλοτερο απο τον βραζιλιανο διδυμο αδερφο του.


DSC07559_resize.JPG
DSC07560_resize.JPG
DSC07567_resize.JPG
DSC07568_resize.JPG
DSC07570_resize.JPG
DSC07562_resize.JPG
DSC07563_resize.JPG
DSC07574_resize.JPG
DSC07579_resize.JPG
DSC07580_resize.JPG
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.682
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom