Αυστρία 4 μέρες και νύχτες στη Βιέννη, την πρωτεύουσα της αρμονίας

Aria Lam

Member
Μηνύματα
7
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Βαλκάνια
Μόλις φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Βιέννης κατευθυνθήκαμε προς την παραλαβή της βαλίτσας μας. Έχω να πω ότι ήταν πολύ γρήγορη. Για να κάνετε παραλαβή βαλίτσας ακολουθείτε τις πινακίδες π αναγράφουν exit.

Στη συνέχεια αρχίσαμε να ακολουθούμε τις ενδείξεις για τη γραμμή του τρένου που θα μας πήγαινε στο ξενοδοχείο μας. Μέχρι να φτάσουμε στη γραμμή του περιφερειακού τρένου S-bahn συντηρήσαμε και άλλους τρόπους μετακίνησης όπως το CAT που χρεώνει το εισιτήριο 13€ ανά διαδρομή. Μη πάρετε εισιτήριο απο τα πράσινα μηχανήματα (CAT). Συνεχίστε την πορεία σας και θα βρείτε κάποια κόκκινα τα οποία είναι για την γραμμή S7 του s-bahn με κόστος 4.60€ ανα διαδρομή. Σε αυτό το σημείο να προσθέσω οτι καλό θα ήταν να έχετε κέρματα και χαρτονομισματα χαμηλής αξίας γιατί εκτός από τα μηχανήματα δεν υπάρχει άλλος τρόπος απόκτησης του εισιτηρίου. Στη δική μας περίπτωση ειχα ενημερωθεί επι του προβλήματος απο τις δικές σας ιστορίες αλλα και παλι δεν ειμαι γνώριμη σε τέτοιου είδους έκδοσης εισιτηρίου οπότε χάρη σε έναν Αυστριακό ευγενέστατο κύριο αλλά και ενός Έλληνα μόνιμου κατοίκου Βιέννης, καταφέραμε να κόψουμε τα εισιτήρια μας.

Το ξενοδοχείο που μέναμε ήταν 2χλμ απο το κέντρο της Βιέννης και μόλις 3 στάσεις από την εκκλησία του Αγ. Στεφάνου. Συμπληρωματικά να αναφέρω επίσης πως βρισκόταν ανάμεσα από 2 στάσεις του μετρό και πολύ κοντά στον σταθμό του S-bahn. Το ξενοδοχείο ονομάζεται Ibis Messe Wein, είναι αλυσίδα ξενοδοχείων και πολυ οικονομικοτερο σε σχέση με αλλά της ίδιας κατηγορίας. Οπότε κάναμε το check in μας και φύγαμε για τον ναό του Αγ. Στεφάνου.

Κατεβήκαμε στη στάση Schwedenplatz όπου μας σύστησε μια Αυστριακή κοπέλα μέσα στο μετρό για να απολαύσουμε και λιγο απο το κέντρο τους (γενικα ολοι οι Βιεννεζοι ηταν εξερετικα ευγενικοι μαζι μας, ειχαν αισθηση του χιουμορ και ηταν ευδιάθετοι καμια σχέση με το οτι ήξερα δηλαδή). Στο δρόμο μας βρήκαμε ενα πολυ ωραίο φούρνο και πήραμε απο ενα sandwich με 3€ το κάθε ένα. Ηταν πολυ νοστιμα. Το μαγαζι λεγόταν DerMann


mer.png



Στη συνέχεια φτασαμε και ειδαμε το μεγαλείο του ναού. Τρομερή εκκλησια! Πήραμε εισιτήρα απο εναν κύριο μέσα στην εκκλησία all inclusive πληρώνοντας για τις κατακόμβες και τον πύργο 14,90€/ ατομο. Από ενα λάθος π έκανε πάνω στο καλαμπούρι και τα αστεία που κάναμε καταλάθος έκοψε το λάθος απόκομμα του εισιτηρίου και μας ζωγράφησε απο μια φατσούλα για να το δείξουμε στον ξεναγό μας. Οι κατακόμβες εκπληκτικές! Τρομερό θεαμα. Αποτελούνται απο 2 μέρη το νέο και το παλιό. Απαγορευόταν η φωτογράφιση
ομως οπότε δεν έχω κάτι να σας δείξω από εκεί.

Χαχα.. πλακιτσα.. τράβηξα 1-2 στα μουλωχτά..
IMG_20190124_134735[1].jpg


Όταν τελέιωσε η ξενάγηση ξανα περασαμε μπροστα από τον ευγενικο κύριο για να ανεβούμε στον πυργο. αυτη τη φορά δε μας εκοψε το αποκομμα για να μπορεσουμε να ανεβουμε και 2η φορα δωρεαν εαν θελαμε.. χαχα!

20190130_150008[1].jpg


Θεα απο τον πύργο

IMG_20190124_140909[1].jpg


Σειρά είχε το Albertina art museum. Εαν δεν είστε fan της τέχνης μη πάτε καλύτερα. εμάς μας άρεσε πολύ. Μπήκαμε και αφήσαμε τσάντες και μπουφάν σε ένα ντουλάπι που η χρήση του ειναι δωρεαν και λειτουργεί οπως το καρότσι στα souper markets ριχνεις κερμα και οταν ειναι να παρεις πισω τα πραγματα σου απελευθερωνει το κερμα και ολα καλα.

Στο συγκεκριμένο μουσείο εκτός απο το φοιτητικό εισιτήριο είχε και ένα άλλο μειωμένο για άτομα έως 26 ετών το οποίο και πήραμε στην τιμή των 11€ ανά άτομο αντι των 16€. Είναι 2 όροφοι με πίνακες και ένας εκπληκτικός όροφος με φωτογραφικό ντοκιμαντέρ μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ας μη ξεχάσω να παραλείψω ότι υπήρχε μια ολόκληρη αίθουσα με ελληνικά αγάλματα από τις νύμφες και τον Απόλλωνα.

Η είσοδος
IMG_20190124_144347[1].jpg


Πικάσο
IMG_20190124_150038[1].jpg


Πήρε το μάτι μας ένα πολύ ωραίο καφέ από έξω αλλά ήμασταν βιαστικοί για να μη κλείσει το House of Butterflies και είπαμε να επιστρέψουμε μετά.

Όμορφο μέρος με ποικιλία απο πεταλούδες να πετούν ανάμεσα μας! Τροπικό δάσος με πάνω απο 25 βαθμούς Κελσίου. Πολύ ωραία εμπειρία.

IMG_20190124_154732[1].jpg


Γυρίσαμε και κάτσαμε στο καφέ που είχαμε δει πριν. Αργά πλέον και αφού μπήκαμε μέσα κατάλαβα ότι μπήκαμε στο Caffe Mozart.. Ήταν πλέον αργα για να φύγουμε. Ήπιαμε 2 καφεδάκια. Το σερβις πολυ γρήγορο αλλά οι υπάλληλοι αρκετά απόμακροι και μαζεμένοι. Δεν έδιναν πολύ σημασία στους πελάτες και για τα 6€ ανα καφέ νομίζω θα έπρεπε να είναι πιο προσιτοί..

Ηπιαμε τον καφέ μας και γρήγορα γρήγορα περάσαμε τον δρόμο απέναντι για να πάρουμε από ενα hot dog με λουκάνικο γεμιστό με λιωμένο κασέρι. Ήταν ενα όνειρο! ΟΤΙ καλύτερο εχω φάει ποτέ!
3 υλικά όλα κ όλα μα τόσο μεστή γεύση !

Τα πήραμε στο χέρι και πήγαμε περίπατο στον δρόμο Karntnerstrasse κεντρικός δρόμος γεμάτος μαγαζιά εστιατόρια και μπυραρίες. Εδώ υπάρχει μια αμερικάνικη μπυραρία, η Kruger's American Bar που είναι πολύ καλή!

Συνεχίσαμε να περπατάμε έως ότου πεινάσαμε ξανά.. Ήταν ώρα για το πολυπόθητο σνίτσελ.. Είχαμε απομακρυνθεί από το κέντρο οπότε φάγαμε εκεί κοντά. Δε βάζω πληροφορίες του καταστήματος διότι ναι μεν δεν ήταν τουριστικό και είχε μόνο αυστριακούς αλλά επίσης ήταν αρκετά τσιμπημένες οι τιμές. Σνίτσελ 19€ κλπ κλπ..

Φεύγοντας
βάλαμε στο google maps να δούμε τι απόσταση είχαμε από το ξενοδοχείο. Ήταν μόλις 7χλμ οπότε το πήραμε ποδαράτο.


2η μέρα και κατεβήκαμε πάλι κέντρο με προορισμό την Ελληνική συνοικία της Βιέννης για να βρούμε την Αγία Τριάδα τον Μητροπολιτικό ναό των Ελλήνων.

Πρωινό σήμερα πήραμε από έναν φούρνο μέσα στο μετρό
20190125_103835[1].jpg


Μασουλώντας φτάσαμε έξω από την Αγ. Τριάδα. Είναι μια πανέμορφη εκκλησία με πολύ πλούσιο τέμπλο. Ο παπάς που ήταν εκεί μας είπε ότι δεν είναι πολύ γνωστή και ότι όσοι του εντοπίζουν είναι καθαρά από
τύχη. Έξω από την εκκλησία στα αριστερά σας (όπως κοιτάτε την είσοδο) θα βρείτε τα φτηνότερα μαγνητάκια στην τιμή των 2.50€.

Στην πορεία της περιήγησης μας πήγαμε στον καθεδρικό του Αγ. Καρόλου αλλα δε μπήκαμε μέσα γιατί θεωρήσαμε το ποσό των 9€ πολύ μεγάλο μονο για την εισοδό μας στον Ναο.

Οπότε κατηφορίσαμε προς το Museum Quartier κάναμε μια γρήγορη κλήρωση και μπήκαμε στο μουσείο φυσικής ιστορίας.

Πήραμε audio guide στα αγγλικά (απο του χρόνου μας ειπε το παλικάρι στο info desk θα εχουν και ελληνικα) και ξεκινήσαμε. Όλα πολύ όμορφα εκθέματα με μεγάλη ποικιλία. Ξεκινάει η περιήγηση απο πετρώματα παει σε προϊστορικά ευρήματα και φτάνει στο σήμερα. Δε χρειάζεται να είναι κάποιος γεωλόγος ή φυσικός για να το απολαύσει ειναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ διαδραστικό. Ειχε πολλά "παιχνίδια" για τους επισκέπτες.

20190125_134153[1].jpg

Φεύγοντας
από εκέι πήγαμε στο Naschmarkt. Είναι μια υπαίθρια αγορά με πολύ φαί ! Παράδεισος !!

Φάγαμε ιταλικό και ήπιαμε ζεστό κρασί για να ζεσταθούμε. Έπειτα πήγαμε και κλείσαμε εισιτήρια για την όπερα. Ηταν μεγάλη η ουρά αλλα προχώρησε γρήγορα. Πήραμε τα εισιτήρια για τους όρθιους με 3€ ανα άτομο βρήκαμε σημειο να σταθούμε ολα καλά.. Αλλά τελικά σε κανέναν απο τους 2 μας δεν αρέσει η όπερα οπότε στο μισάωρο φύγαμε στα κρυφά..

Το κτίριο πάντως ήταν πολύ προσεγμένο και όμορφο. ειχε ακόμα και γκαρνταρόμπα δωρεάν. Εάν πάτε, μόλις ανεβείτε στον τελευταίο όροφο αφήστε και τα πράγματα σας πριν βρείτε που θα κάτσετε αλλιώς θα σας βγάλουν ούτως ή άλλως μετά και θα είναι διπλός κόπος..

Πήγαμε για μπύρες και μετά κατεβάσαμε την εφαρμογή του City Bike η οποία σου επιτρέπει να ενοικιάσεις ποδήλατο του δήμου δωρεάν για 1 ώρα. Εαν θέλεις περισσότερο, το κλειδώνεις σε κάποιο από τα σημεία επιστροφής του περιμένεις ένα τέταρτο και μπορείς να νοικιάσεις πάλι δωρεάν. Πολυ καλύτερο από το να πληρώνεις 2,50€ ανα διαδρομή του μετρό και έχει παντού ποδηλατόδρομους και φανάρια.
Βέβαια την πρώτη φορά που πηγαίναμε στο ξενοδοχείο βασιστήκαμε στο GPS και χαθήκαμε. Όχι για πολύ όμως.. Μας πλησίασε ένας Αυστριακός που κατάλαβε τι γινόταν και από μόνος του προθυμοποιήθηκε να μας εξηγήσει πως θα πάμε. Πράγμα π έγινε και μέσα σε ένα τέταρτο ήμασταν έξω από το ξενοδοχείο.

Την τρίτη μέρα έβρεχε πολύ οπότε το μόνο που κάναμε ήταν να πάμε βόλτα στον ζωολογικό κήπο και στο παλάτι Schonbrunn . Δεν μπήκαμε μέσα.. Οι κήποι του ήταν αρκετοί για να μας κρατήσουν απασχολημένους για 1-2 ώρες..

20190126_113156[1].jpg


20190126_120129.jpg
20190126_121354.jpg
20190126_121818.jpg


Επιστρέψαμε στο κέντρο με το μετρό και πήραμε απο 2 hot dog και ξανά μπήκαμε στο μετρό και φύγαμε για το σπίτι.

Next and last day ..

Είχαμε πει να πάμε Bratislava. Είχα βρει μάλιστα λεωφορείο μετ επιστροφής 10€ το άτομο. Αλλά μας τα ειχε χαλάσει ο καιρός την προηγούμενη μέρα οπότε τελικά μείναμε Βιέννη για να δούμε ότι δεν είχαμε προλάβει.


Φάγαμε το καλύτερο πρωινό που είχαμε πάρει σε ολόκληρο το ταξίδι μας σε ένα μαγαζάκι κοντά στο ξενοδοχείο που είχε κυρίως ντόπιους. Επίσης ήταν το μόνο μαγαζί που μας έφερε κανάτα με νερό. Τα pancake του τρομερά με άφθονο σιρόπι και μπόλικα φρέσκα φρούτα.


20190127_101926.jpg 20190127_101415.jpg 20190127_101420.jpg 20190127_100940.jpg 20190127_101104.jpg

Πήγαμε στο Hundertwasser House και κάναμε βόλτα στην υπαίθρια αγορά που έχει ακριβώς απέναντι.

20190127_114309.jpg



Φεύγοντας βρήκαμε και γνωστούς από Ελλάδα! Τρομερο!;! χαχαχα!

Στα καπάκια πήγαμε και αράξαμε με καφέ και πίτα στα παγκάκια του Stadtpark και ταΐσαμε πουλιά. Καναμε βολτα στο παρκο.

20190127_130437.jpg


ξσξσξσξσσξξσ.jpg


Στην πορεία πήγαμε για σνίτσελ στο Centimeter.
Μας το πρότεινε μια Ελληνίδα μόνιμη κάτοικος Βιέννης που γνωρίσαμε στο μετρό.

Η κάθε μερίδα ειχε απο 2 μεγάλα κομμάτια σνίτσελ και τηγανιτές πατάτες αντι για την πατατοσαλάτα. Yammy!!!

Πήραμε για πρώτο πιάτο σούπα μέσα σε ψωμί την οποία μας πρότεινε ο σερβιτόρος (Ελληνας και αυτός)
Εαν την πάρετε για ορεκτικο ειναι αρκετο για 2 ατομα!

20190127_145805.jpg


Το κάθε Σνιτσελ κόστισε 10€ και η σούπα γύρω στα 5,5€

20190127_150707.jpg


Το βραδάκι πήγαμε βόλτα στο περιβόητο Prater αλλά τα περισσότερα πράγματα ήταν εκτός λειτουργίας . Οπότε εάν πάτε χειμώνα και δε μένετε προς τα εκεί κοντά (εμείς μέναμε) καλύτερα να μη πάτε.

Υ.Γ.
ολα τα νερά που αναγράφουν Ohne είναι χωρίς ανθρακικό και το γράφουν κατά κύριο λόγο επάνω στο καπάκι. 20190128_104222.jpg

Αυτά απο εμένα. Ειναι η πρώτη φορα που γράφω.. Συγνώμη εαν σας μπερδευω σε κάποια σημεία ή εαν ειμαι υπερβολικά περιγραφική..

Σας αφήνω! Τα φιλιά μου!
 
Last edited:

ravT

Member
Μηνύματα
141
Likes
167
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο γύρος του κόσμου
Μέχρι να φτάσουμε στη γραμμή του περιφερειακού τρένου S-bahn συντηρήσαμε και άλλους τρόπους μετακίνησης όπως το CAT που χρεώνει το εισιτήριο 13€ ανά διαδρομή. Μη πάρετε εισιτήριο απο τα πράσινα μηχανήματα (CAT). Συνεχίστε την πορεία σας και θα βρείτε κάποια κόκκινα τα οποία είναι για την γραμμή S7 του s-bahn με κόστος 4.60€ ανα διαδρομή. Σε αυτό το σημείο να προσθέσω οτι καλό θα ήταν να έχετε κέρματα και χαρτονομισματα χαμηλής αξίας γιατί εκτός από τα μηχανήματα δεν υπάρχει άλλος τρόπος απόκτησης του εισιτηρίου. Στη δική μας περίπτωση ειχα ενημερωθεί επι του προβλήματος απο τις δικές σας ιστορίες αλλα και παλι δεν ειμαι γνώριμη σε τέτοιου είδους έκδοσης εισιτηρίου οπότε χάρη σε έναν Αυστριακό ευγενέστατο κύριο αλλά και ενός Έλληνα μόνιμου κατοίκου Βιέννης, καταφέραμε να κόψουμε τα εισιτήρια μας.
Αυτό που αναφέρεις δεν είναι ακριβές σε καμία περίπτωση! Υπάρχει κανονικά γκισέ με υπαλλήλους για το εισιτήριο. Εμείς από εκεί τα εκδόσαμε και μάλιστα πληρώσαμε με την κάρτα μας. Εκεί είναι και τα μηχανήματα και αν ζητήσεις βοήθεια, οι υπάλληλοι σε βοηθούν. Το γκισέ είναι ακριβώς πριν την έξοδο προς τις αποβάθρες των τρένων, απέναντι απ το σούπερ μάρκετ (Spar νομίζω ήταν).
 

Pilgrim

Member
Μηνύματα
84
Likes
125
Ξέχασα να σας πω ότι εμείς γενικά δεν κόβαμε εισιτήρια. Δεν υπάρχει έλεγχος. Δεν μπήκε κανένας ούτε σε τραμ ούτε και σε μετρό όσες μέρες ήμασταν εκεί.
Συγνώμη αλλά αυτό που κάνατε (συστηματικά κιόλας) δεν είναι σωστό :icon_redface: . Οι Αυστριακοί είναι πολύ αυστηροί στην τήρηση των νόμων για αυτό και οι έλεγχοι είναι χαλαροί, απλά δεν θέλω να φανταστώ τι επιπτώσεις θα είχατε αν σας έπιαναν :eek: (εκτός του προστίμου θα σας παίρναν σηκωτούς στο τμήμα, ανευ πλάκας). Αν σας είχε αντιληφθεί ηλικιωμένος αυστριακός ότι κυκλοφορούσατε δίχως εισιτήρια θα ειδοποιούσε το κέντρο ελέγχου του μετρό και θα σας περιμέναν στην αποβάθρα !

Επι τη ευκαιρία αναφέρω το εξης πραγματικό περιστατικό σε σχέση με την τήρηση των νόμων, βράδυ καλοκαιράκι 2017 κατά τις 11:00 στο κέντρο στο τέλος της Kartnerstrasse κοντα στα χειμερινά ανάκτορα και βιβλιοθήκη με κατεύθυνση προς museums quartier. Εκει γενικά απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων μετά απο κάποια ώρα (μόνο ταξί, άμαξες), ξαφνικά περνάει ενα ΙΧ και ενα μικρό βαν...Οι δύο αστυνομικοί που είναι σε απόσταση (τουλάχιστον 150 μέτρα) δίπλα στο περιπολικό απλά σφυρίζουν ! Βανάκι και αυτοκινητάκι πέφτουν στα φρένα και σταματούν α κ α ρ ι α ί α ! Ο πρώτος αστυνομικός πλησιάζει στο βανάκι που ήταν πιο κοντά για να κόψει την κλήση και το ΙΧ βρίσκει την ευκαιρία να ξεκινήσει για να φύγει (με την ελπίδα οτι γλύτωσε), αμ δε, δεύτερο σφύριγμα και το ΙΧ κόκκαλο καθώς ο δεύτερος αστυνομικός πλησιάζει. Αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα.
 

Aria Lam

Member
Μηνύματα
7
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Βαλκάνια
Συγνώμη αλλά αυτό που κάνατε (συστηματικά κιόλας) δεν είναι σωστό :icon_redface: . Οι Αυστριακοί είναι πολύ αυστηροί στην τήρηση των νόμων για αυτό και οι έλεγχοι είναι χαλαροί, απλά δεν θέλω να φανταστώ τι επιπτώσεις θα είχατε αν σας έπιαναν :eek: (εκτός του προστίμου θα σας παίρναν σηκωτούς στο τμήμα, ανευ πλάκας). Αν σας είχε αντιληφθεί ηλικιωμένος αυστριακός ότι κυκλοφορούσατε δίχως εισιτήρια θα ειδοποιούσε το κέντρο ελέγχου του μετρό και θα σας περιμέναν στην αποβάθρα !

Επι τη ευκαιρία αναφέρω το εξης πραγματικό περιστατικό σε σχέση με την τήρηση των νόμων, βράδυ καλοκαιράκι 2017 κατά τις 11:00 στο κέντρο στο τέλος της Kartnerstrasse κοντα στα χειμερινά ανάκτορα και βιβλιοθήκη με κατεύθυνση προς museums quartier. Εκει γενικά απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων μετά απο κάποια ώρα (μόνο ταξί, άμαξες), ξαφνικά περνάει ενα ΙΧ και ενα μικρό βαν...Οι δύο αστυνομικοί που είναι σε απόσταση (τουλάχιστον 150 μέτρα) δίπλα στο περιπολικό απλά σφυρίζουν ! Βανάκι και αυτοκινητάκι πέφτουν στα φρένα και σταματούν α κ α ρ ι α ί α ! Ο πρώτος αστυνομικός πλησιάζει στο βανάκι που ήταν πιο κοντά για να κόψει την κλήση και το ΙΧ βρίσκει την ευκαιρία να ξεκινήσει για να φύγει (με την ελπίδα οτι γλύτωσε), αμ δε, δεύτερο σφύριγμα και το ΙΧ κόκκαλο καθώς ο δεύτερος αστυνομικός πλησιάζει. Αν δεν το έβλεπα με τα μάτια μου δεν θα το πίστευα.
Άρα ήμασταν από τους τυχερούς!

Αυτό που αναφέρεις δεν είναι ακριβές σε καμία περίπτωση! Υπάρχει κανονικά γκισέ με υπαλλήλους για το εισιτήριο. Εμείς από εκεί τα εκδόσαμε και μάλιστα πληρώσαμε με την κάρτα μας. Εκεί είναι και τα μηχανήματα και αν ζητήσεις βοήθεια, οι υπάλληλοι σε βοηθούν. Το γκισέ είναι ακριβώς πριν την έξοδο προς τις αποβάθρες των τρένων, απέναντι απ το σούπερ μάρκετ (Spar νομίζω ήταν).
Όπως κατεβαίνεις μέσα από το αεροδρόμιο στην τελική αίθουσα πριν κατέβεις τα σκαλάκια για την αποβάθρα; Δεν υπήρχε κάτι εκεί, αλήθεια. Αν υπήρχε σίγουρα θα το προτιμούσαμε.
 
Last edited by a moderator:

ravT

Member
Μηνύματα
141
Likes
167
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο γύρος του κόσμου
Ήταν ακριβώς πριν τη ράμπα που οδηγούσε στις αποβάθρες των τρένων, εντός του χώρου αφίξεων. Αν μπεις στη σελίδα του αεροδρομίου ή του οργανισμού σιδηροδρόμων θα δεις και φωτογραφία απ το ticket office.
Ιδού:

tickets.jpg
 

Pilgrim

Member
Μηνύματα
84
Likes
125
Όπως κατεβαίνεις μέσα από το αεροδρόμιο στην τελική αίθουσα πριν κατέβεις τα σκαλάκια για την αποβάθρα; Δεν υπήρχε κάτι εκεί, αλήθεια. Αν υπήρχε σίγουρα θα το προτιμούσαμε.
Φυσικά και υπάρχει γραφείο με υπαλλήλους, πριν κατέβεις στις αποβάθρες δεξιά ! Μην είσαι απόλυτη.

Υ.Γ. Η τύχη κάποτε τελειώνει :)
 

Aria Lam

Member
Μηνύματα
7
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Βαλκάνια
Ήταν ακριβώς πριν τη ράμπα που οδηγούσε στις αποβάθρες των τρένων, εντός του χώρου αφίξεων. Αν μπεις στη σελίδα του αεροδρομίου ή του οργανισμού σιδηροδρόμων θα δεις και φωτογραφία απ το ticket office.
Ιδού:

View attachment 262527
Ναι. Δεν το είδαμε Αλλά και πάλι εγω έγραψα το πως τα ζήσαμε στο ταξίδι μας. Ευχαριστώ πολύ πάντως αν ξανά πάμε θα κόψουμε από εκεί.
 

ravT

Member
Μηνύματα
141
Likes
167
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο γύρος του κόσμου
Αυτό θέλουμε, εμπειρίες. Αλλά όχι να λέμε ότι δεν υπάρχει εκδοτήριο. Ας έλεγες "δε βρήκαμε το εκδοτήριο, βγάλαμε απ τα μηχανήματα που μας δυσκόλεψαν". Εύχομαι να ξαναπάτε, είναι υπέροχη πόλη.
 
Μηνύματα
7
Likes
0
Πολύ ωραίες οδηγίες και πληροφορίες.
Τι μήνα πήγατε?
Από ασφαλεία πως σου φάνηκε?
Μόλις φτάσαμε στο αεροδρόμιο της Βιέννης κατευθυνθήκαμε προς την παραλαβή της βαλίτσας μας. Έχω να πω ότι ήταν πολύ γρήγορη. Για να κάνετε παραλαβή βαλίτσας ακολουθείτε τις πινακίδες π αναγράφουν exit.

Στη συνέχεια αρχίσαμε να ακολουθούμε τις ενδείξεις για τη γραμμή του τρένου που θα μας πήγαινε στο ξενοδοχείο μας. Μέχρι να φτάσουμε στη γραμμή του περιφερειακού τρένου S-bahn συντηρήσαμε και άλλους τρόπους μετακίνησης όπως το CAT που χρεώνει το εισιτήριο 13€ ανά διαδρομή. Μη πάρετε εισιτήριο απο τα πράσινα μηχανήματα (CAT). Συνεχίστε την πορεία σας και θα βρείτε κάποια κόκκινα τα οποία είναι για την γραμμή S7 του s-bahn με κόστος 4.60€ ανα διαδρομή. Σε αυτό το σημείο να προσθέσω οτι καλό θα ήταν να έχετε κέρματα και χαρτονομισματα χαμηλής αξίας γιατί εκτός από τα μηχανήματα δεν υπάρχει άλλος τρόπος απόκτησης του εισιτηρίου. Στη δική μας περίπτωση ειχα ενημερωθεί επι του προβλήματος απο τις δικές σας ιστορίες αλλα και παλι δεν ειμαι γνώριμη σε τέτοιου είδους έκδοσης εισιτηρίου οπότε χάρη σε έναν Αυστριακό ευγενέστατο κύριο αλλά και ενός Έλληνα μόνιμου κατοίκου Βιέννης, καταφέραμε να κόψουμε τα εισιτήρια μας.

Το ξενοδοχείο που μέναμε ήταν 2χλμ απο το κέντρο της Βιέννης και μόλις 3 στάσεις από την εκκλησία του Αγ. Στεφάνου. Συμπληρωματικά να αναφέρω επίσης πως βρισκόταν ανάμεσα από 2 στάσεις του μετρό και πολύ κοντά στον σταθμό του S-bahn. Το ξενοδοχείο ονομάζεται Ibis Messe Wein, είναι αλυσίδα ξενοδοχείων και πολυ οικονομικοτερο σε σχέση με αλλά της ίδιας κατηγορίας. Οπότε κάναμε το check in μας και φύγαμε για τον ναό του Αγ. Στεφάνου.

Κατεβήκαμε στη στάση Schwedenplatz όπου μας σύστησε μια Αυστριακή κοπέλα μέσα στο μετρό για να απολαύσουμε και λιγο απο το κέντρο τους (γενικα ολοι οι Βιεννεζοι ηταν εξερετικα ευγενικοι μαζι μας, ειχαν αισθηση του χιουμορ και ηταν ευδιάθετοι καμια σχέση με το οτι ήξερα δηλαδή). Στο δρόμο μας βρήκαμε ενα πολυ ωραίο φούρνο και πήραμε απο ενα sandwich με 3€ το κάθε ένα. Ηταν πολυ νοστιμα. Το μαγαζι λεγόταν DerMann


View attachment 262402


Στη συνέχεια φτασαμε και ειδαμε το μεγαλείο του ναού. Τρομερή εκκλησια! Πήραμε εισιτήρα απο εναν κύριο μέσα στην εκκλησία all inclusive πληρώνοντας για τις κατακόμβες και τον πύργο 14,90€/ ατομο. Από ενα λάθος π έκανε πάνω στο καλαμπούρι και τα αστεία που κάναμε καταλάθος έκοψε το λάθος απόκομμα του εισιτηρίου και μας ζωγράφησε απο μια φατσούλα για να το δείξουμε στον ξεναγό μας. Οι κατακόμβες εκπληκτικές! Τρομερό θεαμα. Αποτελούνται απο 2 μέρη το νέο και το παλιό. Απαγορευόταν η φωτογράφιση
ομως οπότε δεν έχω κάτι να σας δείξω από εκεί.

Χαχα.. πλακιτσα.. τράβηξα 1-2 στα μουλωχτά..
View attachment 262407

Όταν τελέιωσε η ξενάγηση ξανα περασαμε μπροστα από τον ευγενικο κύριο για να ανεβούμε στον πυργο. αυτη τη φορά δε μας εκοψε το αποκομμα για να μπορεσουμε να ανεβουμε και 2η φορα δωρεαν εαν θελαμε.. χαχα!

View attachment 262404

Θεα απο τον πύργο

View attachment 262409

Σειρά είχε το Albertina art museum. Εαν δεν είστε fan της τέχνης μη πάτε καλύτερα. εμάς μας άρεσε πολύ. Μπήκαμε και αφήσαμε τσάντες και μπουφάν σε ένα ντουλάπι που η χρήση του ειναι δωρεαν και λειτουργεί οπως το καρότσι στα souper markets ριχνεις κερμα και οταν ειναι να παρεις πισω τα πραγματα σου απελευθερωνει το κερμα και ολα καλα.

Στο συγκεκριμένο μουσείο εκτός απο το φοιτητικό εισιτήριο είχε και ένα άλλο μειωμένο για άτομα έως 26 ετών το οποίο και πήραμε στην τιμή των 11€ ανά άτομο αντι των 16€. Είναι 2 όροφοι με πίνακες και ένας εκπληκτικός όροφος με φωτογραφικό ντοκιμαντέρ μετά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ας μη ξεχάσω να παραλείψω ότι υπήρχε μια ολόκληρη αίθουσα με ελληνικά αγάλματα από τις νύμφες και τον Απόλλωνα.

Η είσοδος
View attachment 262405

Πικάσο
View attachment 262406

Πήρε το μάτι μας ένα πολύ ωραίο καφέ από έξω αλλά ήμασταν βιαστικοί για να μη κλείσει το House of Butterflies και είπαμε να επιστρέψουμε μετά.

Όμορφο μέρος με ποικιλία απο πεταλούδες να πετούν ανάμεσα μας! Τροπικό δάσος με πάνω απο 25 βαθμούς Κελσίου. Πολύ ωραία εμπειρία.

View attachment 262410

Γυρίσαμε και κάτσαμε στο καφέ που είχαμε δει πριν. Αργά πλέον και αφού μπήκαμε μέσα κατάλαβα ότι μπήκαμε στο Caffe Mozart.. Ήταν πλέον αργα για να φύγουμε. Ήπιαμε 2 καφεδάκια. Το σερβις πολυ γρήγορο αλλά οι υπάλληλοι αρκετά απόμακροι και μαζεμένοι. Δεν έδιναν πολύ σημασία στους πελάτες και για τα 6€ ανα καφέ νομίζω θα έπρεπε να είναι πιο προσιτοί..

Ηπιαμε τον καφέ μας και γρήγορα γρήγορα περάσαμε τον δρόμο απέναντι για να πάρουμε από ενα hot dog με λουκάνικο γεμιστό με λιωμένο κασέρι. Ήταν ενα όνειρο! ΟΤΙ καλύτερο εχω φάει ποτέ!
3 υλικά όλα κ όλα μα τόσο μεστή γεύση !

Τα πήραμε στο χέρι και πήγαμε περίπατο στον δρόμο Karntnerstrasse κεντρικός δρόμος γεμάτος μαγαζιά εστιατόρια και μπυραρίες. Εδώ υπάρχει μια αμερικάνικη μπυραρία, η Kruger's American Bar που είναι πολύ καλή!

Συνεχίσαμε να περπατάμε έως ότου πεινάσαμε ξανά.. Ήταν ώρα για το πολυπόθητο σνίτσελ.. Είχαμε απομακρυνθεί από το κέντρο οπότε φάγαμε εκεί κοντά. Δε βάζω πληροφορίες του καταστήματος διότι ναι μεν δεν ήταν τουριστικό και είχε μόνο αυστριακούς αλλά επίσης ήταν αρκετά τσιμπημένες οι τιμές. Σνίτσελ 19€ κλπ κλπ..

Φεύγοντας
βάλαμε στο google maps να δούμε τι απόσταση είχαμε από το ξενοδοχείο. Ήταν μόλις 7χλμ οπότε το πήραμε ποδαράτο.


2η μέρα και κατεβήκαμε πάλι κέντρο με προορισμό την Ελληνική συνοικία της Βιέννης για να βρούμε την Αγία Τριάδα τον Μητροπολιτικό ναό των Ελλήνων.

Πρωινό σήμερα πήραμε από έναν φούρνο μέσα στο μετρό
View attachment 262411

Μασουλώντας φτάσαμε έξω από την Αγ. Τριάδα. Είναι μια πανέμορφη εκκλησία με πολύ πλούσιο τέμπλο. Ο παπάς που ήταν εκεί μας είπε ότι δεν είναι πολύ γνωστή και ότι όσοι του εντοπίζουν είναι καθαρά από
τύχη. Έξω από την εκκλησία στα αριστερά σας (όπως κοιτάτε την είσοδο) θα βρείτε τα φτηνότερα μαγνητάκια στην τιμή των 2.50€.

Στην πορεία της περιήγησης μας πήγαμε στον καθεδρικό του Αγ. Καρόλου αλλα δε μπήκαμε μέσα γιατί θεωρήσαμε το ποσό των 9€ πολύ μεγάλο μονο για την εισοδό μας στον Ναο.

Οπότε κατηφορίσαμε προς το Museum Quartier κάναμε μια γρήγορη κλήρωση και μπήκαμε στο μουσείο φυσικής ιστορίας.

Πήραμε audio guide στα αγγλικά (απο του χρόνου μας ειπε το παλικάρι στο info desk θα εχουν και ελληνικα) και ξεκινήσαμε. Όλα πολύ όμορφα εκθέματα με μεγάλη ποικιλία. Ξεκινάει η περιήγηση απο πετρώματα παει σε προϊστορικά ευρήματα και φτάνει στο σήμερα. Δε χρειάζεται να είναι κάποιος γεωλόγος ή φυσικός για να το απολαύσει ειναι πολύ ενδιαφέρον και πολύ διαδραστικό. Ειχε πολλά "παιχνίδια" για τους επισκέπτες.

View attachment 262412
Φεύγοντας
από εκέι πήγαμε στο Naschmarkt. Είναι μια υπαίθρια αγορά με πολύ φαί ! Παράδεισος !!

Φάγαμε ιταλικό και ήπιαμε ζεστό κρασί για να ζεσταθούμε. Έπειτα πήγαμε και κλείσαμε εισιτήρια για την όπερα. Ηταν μεγάλη η ουρά αλλα προχώρησε γρήγορα. Πήραμε τα εισιτήρια για τους όρθιους με 3€ ανα άτομο βρήκαμε σημειο να σταθούμε ολα καλά.. Αλλά τελικά σε κανέναν απο τους 2 μας δεν αρέσει η όπερα οπότε στο μισάωρο φύγαμε στα κρυφά..

Το κτίριο πάντως ήταν πολύ προσεγμένο και όμορφο. ειχε ακόμα και γκαρνταρόμπα δωρεάν. Εάν πάτε, μόλις ανεβείτε στον τελευταίο όροφο αφήστε και τα πράγματα σας πριν βρείτε που θα κάτσετε αλλιώς θα σας βγάλουν ούτως ή άλλως μετά και θα είναι διπλός κόπος..

Πήγαμε για μπύρες και μετά κατεβάσαμε την εφαρμογή του City Bike η οποία σου επιτρέπει να ενοικιάσεις ποδήλατο του δήμου δωρεάν για 1 ώρα. Εαν θέλεις περισσότερο, το κλειδώνεις σε κάποιο από τα σημεία επιστροφής του περιμένεις ένα τέταρτο και μπορείς να νοικιάσεις πάλι δωρεάν. Πολυ καλύτερο από το να πληρώνεις 2,50€ ανα διαδρομή του μετρό και έχει παντού ποδηλατόδρομους και φανάρια.
Βέβαια την πρώτη φορά που πηγαίναμε στο ξενοδοχείο βασιστήκαμε στο GPS και χαθήκαμε. Όχι για πολύ όμως.. Μας πλησίασε ένας Αυστριακός που κατάλαβε τι γινόταν και από μόνος του προθυμοποιήθηκε να μας εξηγήσει πως θα πάμε. Πράγμα π έγινε και μέσα σε ένα τέταρτο ήμασταν έξω από το ξενοδοχείο.

Την τρίτη μέρα έβρεχε πολύ οπότε το μόνο που κάναμε ήταν να πάμε βόλτα στον ζωολογικό κήπο και στο παλάτι Schonbrunn . Δεν μπήκαμε μέσα.. Οι κήποι του ήταν αρκετοί για να μας κρατήσουν απασχολημένους για 1-2 ώρες..

View attachment 262418

View attachment 262420 View attachment 262422 View attachment 262423

Επιστρέψαμε στο κέντρο με το μετρό και πήραμε απο 2 hot dog και ξανά μπήκαμε στο μετρό και φύγαμε για το σπίτι.

Next and last day ..

Είχαμε πει να πάμε Bratislava. Είχα βρει μάλιστα λεωφορείο μετ επιστροφής 10€ το άτομο. Αλλά μας τα ειχε χαλάσει ο καιρός την προηγούμενη μέρα οπότε τελικά μείναμε Βιέννη για να δούμε ότι δεν είχαμε προλάβει.


Φάγαμε το καλύτερο πρωινό που είχαμε πάρει σε ολόκληρο το ταξίδι μας σε ένα μαγαζάκι κοντά στο ξενοδοχείο που είχε κυρίως ντόπιους. Επίσης ήταν το μόνο μαγαζί που μας έφερε κανάτα με νερό. Τα pancake του τρομερά με άφθονο σιρόπι και μπόλικα φρέσκα φρούτα.


View attachment 262425 View attachment 262426 View attachment 262429 View attachment 262430 View attachment 262431

Πήγαμε στο Hundertwasser House και κάναμε βόλτα στην υπαίθρια αγορά που έχει ακριβώς απέναντι.

View attachment 262433


Φεύγοντας βρήκαμε και γνωστούς από Ελλάδα! Τρομερο!;! χαχαχα!

Στα καπάκια πήγαμε και αράξαμε με καφέ και πίτα στα παγκάκια του Stadtpark και ταΐσαμε πουλιά. Καναμε βολτα στο παρκο.

View attachment 262434

View attachment 262435

Στην πορεία πήγαμε για σνίτσελ στο Centimeter.
Μας το πρότεινε μια Ελληνίδα μόνιμη κάτοικος Βιέννης που γνωρίσαμε στο μετρό.

Η κάθε μερίδα ειχε απο 2 μεγάλα κομμάτια σνίτσελ και τηγανιτές πατάτες αντι για την πατατοσαλάτα. Yammy!!!

Πήραμε για πρώτο πιάτο σούπα μέσα σε ψωμί την οποία μας πρότεινε ο σερβιτόρος (Ελληνας και αυτός)
Εαν την πάρετε για ορεκτικο ειναι αρκετο για 2 ατομα!

View attachment 262439

Το κάθε Σνιτσελ κόστισε 10€ και η σούπα γύρω στα 5,5€

View attachment 262440

Το βραδάκι πήγαμε βόλτα στο περιβόητο Prater αλλά τα περισσότερα πράγματα ήταν εκτός λειτουργίας . Οπότε εάν πάτε χειμώνα και δε μένετε προς τα εκεί κοντά (εμείς μέναμε) καλύτερα να μη πάτε.

Υ.Γ.
ολα τα νερά που αναγράφουν Ohne είναι χωρίς ανθρακικό και το γράφουν κατά κύριο λόγο επάνω στο καπάκι. View attachment 262441

Αυτά απο εμένα. Ειναι η πρώτη φορα που γράφω.. Συγνώμη εαν σας μπερδευω σε κάποια σημεία ή εαν ειμαι υπερβολικά περιγραφική..

Σας αφήνω! Τα φιλιά μου!
 

Pilgrim

Member
Μηνύματα
84
Likes
125
Εμεις ειχαμε παει Αυγουστο, μια χαρα ηταν. Συνηθως εχουν και νυχτερινες καλοκαιρινες εκδηλωσεις μπροστα στο Δημαρχειο. Μην φοβασαι τιποτα, κυκλοφορουσαμε οικογενειακως 11:30 το βραδυ στο κεντρο και στο μετρο και δεν νιωσαμε ουτε για μια στιγμη ανασφαλεια. Βεβαια προσοχη λιγο στα πιο απομακρα μερη το βραδυ πχ. Prater (το γνωστο παρκο τους με το λουνα παρκ) καθως και στον κεντρικο σταθμο του τραινου. Παντως σε αισθηση ασφαλειας και καθαριοτητας στο μετρο σε συγκριση με το Βερολινο που πηγαμε φετος...Βιεννη - Βερολινο, 1-0
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.740
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom