• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Φινλανδία 4.028 παγωμένα χιλιόμετρα

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Μπράβο σου @Klair για την πανέμορφη ιστορία που μας χάρισες με τις πολύ χρηστικές πληροφορίες αλλά αυτό που ξεχώρισε ήταν οι πανέμορφες φωτογραφίες των χιονισμένων τοπίων αλλά και του σέλαος.
@makisg Ευχαριστώ από καρδιάς για τα καλά σου λόγια! Αυτές οι εικόνες μάς καθήλωσαν και ομολογώ ότι ήταν πολύ ισχυρό κίνητρο για να μπω στη διαδικασία καταγραφής του ταξιδιού!

Η μόνη μου απορία είναι γιατί επιλέχθηκε η άφιξη στο Ροβανιέμι από το Ελσίνκι οδικώς με ότι αυτό συνεπάγεται από άποψη ταλαιπωρίας αλλά περισσότερο επικινδυνότητας και όχι με άλλο τρόπο πχ. τρένο ή αεροπλάνο, εκτός εάν δεν υπήρχε.
Ο βασικότερος λόγος ήταν ότι θέλαμε να είναι εξ ολοκλήρου ένα οδικό ταξίδι για να το ζήσουμε με όλες μας τις αισθήσεις ερχόμενοι αντιμέτωποι με καιρικές συνθήκες πρωτόγνωρες για εμάς. Φανταζόμασταν και υπολογίζαμε την ταλαιπωρία, γι’ αυτό άλλωστε μοιράστηκε η οδήγηση μεταξύ γιου και συζύγου. Όσο για την επικινδυνότητα, της βραδινής κυρίως οδήγησης, ήταν κάτι που δεν περιμέναμε να υφίσταται σε τέτοιο βαθμό. Παρόλα αυτά όλα είναι εμπειρίες που γεμίζουν το ταξιδιωτικό σακούλι και θέτουν τις βάσεις για επόμενες παρεμφερείς περιπέτειες και προκλήσεις.

Εννοείται ότι εξετάστηκε και μελετήθηκε η άφιξη από το Ελσίνκι στο Rovaniemi με αεροπλάνο και η ενοικίαση αυτοκινήτου εκεί, αλλά αυτή η επιλογή μάς ανέβαζε πολύ το κόστος των αεροπορικών εισιτηρίων αφενός και αφετέρου δε θα είχαμε τη δυνατότητα στο «κατέβασμα» να διανυκτερεύσουμε στο Tornio και να δούμε το Oulu, αφού θα έπρεπε να παραδώσουμε, ξανά, το όχημα στο Rovaniemi. Η παράδοση του αυτοκινήτου στο Ελσίνκι αντί του Rovaniemi πάλι ανέβαζε σημαντικά το κόστος.

Ένας ακόμα λόγος ήταν ότι θέλαμε να έχουμε αυτοκίνητο και στο Ελσίνκι για την πρώτη, τουλάχιστον, ημέρα γιατί τα παιδιά (επειδή γνώριζαν την πρωτεύουσα από το προηγούμενο ταξίδι τους) σκεφτόντουσαν να κάνουν κάποια εξόρμηση προς το Turku όσο εγώ και ο Α. θα βολτάραμε στο Ελσίνκι. Τελικά, στην εξόρμηση συμμετείχαμε όλοι και έγινε στο υπέροχο Porvoo δικαιώνοντας την απόφασή μας να σχεδιάσουμε το ταξίδι με αυτόν ακριβώς τον τρόπο.

Δηλαδή, το ταξίδι σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο ώστε να δούμε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της χώρας στο οποίο επιθυμούσαμε διακαώς να συμπεριλάβουμε το Tornio λόγω της ιδιαιτερότητάς του (δίδυμη πόλη με τη σουηδική Haparanda), αλλά και το Oulu λόγω της ομορφιάς του.

Εξετάσαμε και την περίπτωση του τρένου, αλλά την απορρίψαμε με συνοπτικές διαδικασίες γιατί και σε αυτήν την περίπτωση το ταξίδι διαρκεί γύρω στις 9 ώρες και τα εισιτήρια δεν είναι αμελητέο κόστος.

Last edited:

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Εξαιρετικά, εγώ μια φορά κράτησα τις σημειώσεις μου! :)
Ευχαριστούμε για την υπέρ-αναλυτική εξιστόρηση και τις φωτογραφίες, εύχομαι ακόμη περισσότερα και σπουδαιότερα ταξίδια με υγεία.

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Ευχαριστούμε για την εξιστόρηση του ταξιδιού και τις καταπληκτικές φωτογραφίες! Είμαι σίγουρη πως θα είναι οδηγός για μελλοντικά ταξίδια στην περιοχή για αρκετούς εδώ... Πραγματικά, την απόλαυσα!!
@ZoiT Χαίρομαι πάρα πολύ που απόλαυσες την ιστορία, το ταξίδι μας και τις φωτογραφίες! Μακάρι αυτή η εξιστόρηση να αποτελέσει οδηγό και κίνητρο για μελλοντικά ταξίδια στην περιοχή. Θα χαρώ, μάλιστα, ιδιαιτέρως να διαβάσω τις ιστορίες των επόμενων ταξιδιωτών.

Σε ευχαριστώ για το όμορφο σχόλιο. Καλά ταξίδια σου εύχομαι με υγεία πάνω απ’ όλα!

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Πολλά συγχαρητήρια για την υπέροχη αφήγηση , μας ενθουσίασε κ μας καθήλωσε!!! Από εμένα πολλά ευχαριστώ , έμαθα τόσα πολλά για αυτή την χώρα με τις τόσες ιδιαιτερότητες κ ομορφιές που πραγματικά θέλω να την επισκεφτώ !!!
Εύχομαι πολλά καλά ταξίδια με υγεία !!!
@maratha Δεν έχω λόγια να σε ευχαριστήσω για την συνεχή συμμετοχή σου και τον διαρκή σχολιασμό σου στην αφήγηση! Το ευχαριστώ είναι λίγο!

Να είσαι πάντα γερή, δυνατή και να πραγματοποιήσεις όλα τα ταξίδια που ονειρεύεσαι! Σου το εύχομαι από καρδιάς!

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Δεν είμαι καλός στα γραπτά μου, αλλά θέλω να εκφράσω τον θαυμασμό μου για τα γραφόμενά σου, τις φωτογραφίες σου και γενικά τις εμπειρίες που μας προσέφερες.
Μπράβο και πάλι μπράβο. Καλή συνέχεια με υγεία και ευτυχία.
@thanassis33 Δεν χρειάζεται να είναι κανείς μετρ στον γραπτό λόγο για να εκφράσει τα συναισθήματά του. Τα απλά, αλλά αληθινά λόγια φτάνουν και περισσεύουν. Σε ευχαριστώ πολύ για τη συμμετοχή σου στην αφήγηση. Με κάνεις να νιώθω πραγματικά χαρούμενη με όσα λες. Καλή συνέχεια και σε εσένα με υγεία!

varioAthens

Member
Τα εχω πει αλλα ας τα ξαναπω: Συγχαρητηρια!!! Πρωτα απ’ολα για τον σχεδιασμο/πραγματοποιηση αυτου του ταξιδιου αλλα και για την υπεροχη ιστορια που μας εγραψες! Αφιερωσες κοπο και χρονο για την συγγραφη της και αυτο φαινεται σε ολα τα επιπεδα: πληροφοριες που παρεθεσες-συνδεση με ιστορικα στοιχεια-φωτογραφιες, τα παντα. Ειδικα οι φωτογραφιες ηταν καθηλωτικες. Μπραβο!!!

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Εξαιρετικά, εγώ μια φορά κράτησα τις σημειώσεις μου! :)
@psilos3 Κράτα εσύ σημειώσεις γιατί ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να χρειαστούν. Σε έχω ικανό για όλα. Μπορεί μια ωραία πρωΐα να δούμε στα ξαφνικά Live from….Inari και μια ωραία βραδιά Live from…Irish pub in Rovaniemi (δεν ξέρω καν αν υπάρχουν) αλλά γι’ αυτό θα πας εσύ εκεί για να τις ανακαλύψεις και να τις μάθουν και οι υπόλοιποι 🤣

Ευχαριστούμε για την υπέρ-αναλυτική εξιστόρηση και τις φωτογραφίες, εύχομαι ακόμη περισσότερα και σπουδαιότερα ταξίδια με υγεία.
Ευχαριστώ για τις φιλοφρονήσεις και αντεύχομαι! Ώρα να παίρνεις κι εσύ σειρά για αφηγήσεις. Έχεις πολλά χρωστούμενα.

Klair

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Υπερσιβηρικός
Τα εχω πει αλλα ας τα ξαναπω: Συγχαρητηρια!!! Πρωτα απ’ολα για τον σχεδιασμο/πραγματοποιηση αυτου του ταξιδιου αλλα και για την υπεροχη ιστορια που μας εγραψες! Αφιερωσες κοπο και χρονο για την συγγραφη της και αυτο φαινεται σε ολα τα επιπεδα: πληροφοριες που παρεθεσες-συνδεση με ιστορικα στοιχεια-φωτογραφιες, τα παντα. Ειδικα οι φωτογραφιες ηταν καθηλωτικες. Μπραβο!!!
@varioAthens Πραγματικά δεν ξέρω πως να σε ευχαριστήσω για την τόσο ενεργή παρουσία σου στην ιστορία και για τα τόσα κολακευτικά λόγια σου! Πρέπει να γράψεις ιστορία για να «ρεφάρω» :haha:

Η αλήθεια είναι ότι αφιέρωσα πάρα πολύ χρόνο και ενέργεια για αυτήν την ιστορία. Έψαξα πολύ, διάβασα ακόμα περισσότερο και ζήτησα βοήθεια από τον γιο μου για να καταφέρω να ανεβάσω όλα αυτά τα videos από το ταξίδι. Υπήρξε, δηλαδή, και αφανής ενίσχυση για να βγει αυτό το αποτέλεσμα!

Για άλλη μια φορά σε ευχαριστώ για όλα!:heart:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.024
Μέλη
39.739
Νεότερο μέλος
een6gk

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα