80's music

Dancing Queen

Member
Μηνύματα
94
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Συνεχιζω με ακομα έναν Βρετανο τραγουδιστη, και το συγκεκριμενο κομματι μπορειτε να το προσθεσετε στο νουμερο 111 της λιστας με τα 100 καλυτερα γιατι , θυμαμαι το χορευαμε πολύ στις disco και είναι κι αυτό πολύ χαρακτηριστικο της λαμε δεκαετιας. Captain Sensible και Wot ο τιτλος του τραγουδιου, ειμαι σιγουρη θα το θυμηθειτε ολοι.

 

idem

Member
Μηνύματα
42
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
???????
Ταξίδι-Όνειρο
ο γυρος του κοσμου
Παιδια τι εγινε? Η παλιοπαρεα των 80ς χαθηκε αλλα καιρος να ανασυνταχθουμε. Προτου συνεχισω με νεα λιστα και προσθεσω νεα υλη για διαβασμα, ας κανουμε μια επαναληψη στις μεχρι τωρα λιστες, και αφου μου μαθατε τα κολπα με τα βιντεακια θα ηθελα να βαλω καποια χαρακτηριστικα της κάθε λιστας. Από τη λιστα με τα 100 καλυτερα η επιλογη είναι δυσκολη αλλα το Σαββατοβραδο που μας περασε στο μπαρ που ημουνα ο d.j. ξεθαψε το παρακατω κομματι και ετρεξα να τον ρωτησω που το θυμηθηκε αφου ηταν πιτσιρικας. Αλλα όποιος θελει να λεγεται καλος d.j. επιβαλλεται να γνωριζει από 80ς μουσικη….
μπραβο ο πιτσιρικας!!!η νεοτερη γενια απο μας ξερει ελαχιστα τραγουδια απο εκεινη την εποχη.αληθεια dancing queen εσυ πως κολλησες με τα 80's;
 

idem

Member
Μηνύματα
42
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
???????
Ταξίδι-Όνειρο
ο γυρος του κοσμου
dancing queen για να μην το ξεχασω και επειδη μου ειχες πει να σου πω πιο νωρις για 80's party.27/10 στην ντισκοτεκ boom boom.εγω μαλλον θα ειμαι εκτος αθηνων τοτε:klaps:..
 
Last edited by a moderator:

thanosth

Member
Μηνύματα
3.370
Likes
6.861
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
2 ιερά "τέρατα" της παγκόσμιας μουσικής σκηνής σε ένα εξαιρετικό ντουέτο εν έτη 1985:
Μικ Τζάγκερ και Ντέβιντ Bowie
 
Last edited by a moderator:

Dancing Queen

Member
Μηνύματα
94
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Η αγαπη μου για την 80ς μουσικη που με ρωτησες idem και νομιζω αυτά που θα πω εκφραζουν και τους περισσοτερους μας, εχει να κανει ξεκαθαρα με τις αναμνησεις μας παιδικες και εφηβικες. Ειχαμε τη τυχη τοτε να ακουμε μονο ξενη μουσικη (πραγματικα το θεωρω τυχη που δεν μεγαλωσαμε με ελληνικα σουξεδακια, μπουζουκια και x-factor όπως μεγαλωνουν τωρα τα σημερινα παιδια). Μεσα από τη μουσικη, επηρεαζοταν ο τροπος ντυσιματος μου, οι γνωσεις μου για το τι γινεται στον εξω κοσμο, παρατηρουσα τα video clip και φανταζομουν πώς να είναι η ζωη στο Λονδινο και τη Νεα Υορκη, πως είναι τα σπιτια τους, οι δρομοι τους, ο κοσμος πως ντυνεται. Πιστευω πως αν οι γονεις μου δεν ηταν χαμηλων τονων, (χαιρομαι πολύ που ηταν ετσι, και ειχα χαλιναρι) θα κυκλοφορουσα σιγουρα ντυμενη σαν τη Μαντονα ή σαν τους πανκ του Λονδινου. Ηταν ωραια χρονια τα 80ς γιατι πιστευω τα πέρναμε όλα στις σωστες δοσεις… δηλαδη λιγο και καλο. Βλεπαμε τηλεοραση ελαχιστες ωρες (αν θυμαστε η κρατικη τοτε τηλεοραση ξεκινουσε το προγραμμα της με εκεινο το χαρακτηριστικο ηχητικο σημα-με τα κουδουνια των προβατων- στις 5.00 το απογευμα), τα παιδικα κινουμενα σχεδια ηταν στη σωστη δοση, λιγο κάθε μερα Νιλς Χολγκερσον, Μαγια η μελισσα, και Χαιντι, εντελως αγνα και αθωα όπως ηταν και οι ηλικιες μας. (Να μην αναφερθω περισσοτερο στα παιδικα, ξερω πως υπαρχει ηδη αντιστοιχο θεμα στο οποιο ειχαμε καταγραψει ολοι μας, ότι παιδικη σειρα βλεπαμε τοτε στη τηλεοραση). Για τις αντιστοιχες τηλεοπτικες ή ραδιοφωνικες μουσικες εκπομπες αναφερθηκαμε ηδη. Αυτό που υπηρχε σε μεγαλη ποσοτητα στα 80ς, ηταν το παιχνιδι και όταν εννοω παιχνιδι εννοω εξω στους δρομους, στις αυλες, στις αλανες, στις βρωμιες, στα δεντρα, στα σκουπιδια, στις λασπες, στα υπογεια, στις σπηλιες, στα πιο απιθανα μερη που θελαμε να ανακαλυψουμε και να εξερευνησουμε και το πιο σημαντικο χωρις τα μη! των γονεων. Δεν ξερω αν στη δεκαετια του 80 οσοι ζουσατε Αθηνα, ζησατε ετσι αλλα Δοξα το Θεο τα πραματα στην Ελληνικη περιφερεια ηταν ακριβως ετσι και μαλιστα σε πολλα χωρια είναι ακομα ετσι, ευτυχως. Θεωρω ότι η μουσικη τοτε μας επηρεαζε περισσοτερο, ταξιδευαμε μεσα από αυτην, σημερα είναι αλλιως ο Ελληνας ταξιδευει, και βιωνει εμπειριες πιο εντονα και σε μικροτερη ηλικια από ότι τοτε και δε χρειαζεται να τον συγκινησει ή να εχει κολλημα με κανενα ειδος μουσικης, μπορει καλλιστα να παθιαστει και με άλλες εννοιες όπως η υψηλη τεχνολογια, τα αυτοκινητα ή τα ταξιδια.



 

Dancing Queen

Member
Μηνύματα
94
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Από τη λιστα με τα electronic songs δυο κομματια είναι για μενα τα πιο χαρακτηριστικα. Οι Βρετανοι Visage με το ένα και μοναδικο Fade to grey από το 1980 νομιζω , και φυσικα οι Γερμανοι Κraftwerk με τη μεγαλη τους επιτυχια The model (πολύ αρμονιο ρε παιδι μου αυτά τα 80ς)
Προς thanosth
Δυστυχως οσες φορες εκανα κλικ να ακουσω το κομματι , δεν τα καταφερα να μου το κανει προβολη, θα προσπαθησω παλι γιατι το συγκεκριμενο κομματι του οποιου τον τιτλο δεν τον εγραψες θελω να το ακουσω, δεν θυμαμαι τη συνεργασια-ντουετο των δυο αυτων «ιερων τερατων»
 
Last edited by a moderator:

idem

Member
Μηνύματα
42
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
???????
Ταξίδι-Όνειρο
ο γυρος του κοσμου
dancing queen δεν παιζει και το δικο σου βιντεακι που εχεις βαλει,το πρωτο.οσο για το δευτερο το ειχα ξεχασει σαν τραγουδι..ωραιο κομματι...:D
 

idem

Member
Μηνύματα
42
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
???????
Ταξίδι-Όνειρο
ο γυρος του κοσμου
apodrasi για σενα αυτο το κομματι επειδη σου ειχα κλεψει ενα.δεν ξερω αν σου αρεσει αλλα νομιζω η καλη προθεση μετραει...:D
 

ANEL

Member
Μηνύματα
1.029
Likes
340
Παιδια τι εγινε? Η παλιοπαρεα των 80ς χαθηκε αλλα καιρος να ανασυνταχθουμε. Προτου συνεχισω με νεα λιστα και προσθεσω νεα υλη για διαβασμα, ας κανουμε μια επαναληψη στις μεχρι τωρα λιστες, και αφου μου μαθατε τα κολπα με τα βιντεακια θα ηθελα να βαλω καποια χαρακτηριστικα της κάθε λιστας. Από τη λιστα με τα 100 καλυτερα η επιλογη είναι δυσκολη αλλα το Σαββατοβραδο που μας περασε στο μπαρ που ημουνα ο d.j. ξεθαψε το παρακατω κομματι και ετρεξα να τον ρωτησω που το θυμηθηκε αφου ηταν πιτσιρικας. Αλλα όποιος θελει να λεγεται καλος d.j. επιβαλλεται να γνωριζει από 80ς μουσικη…. Επειδη όταν μιλαμε για 80ς μουσικη προτιμω περισσοτερο τη Βρετανικη σκηνη από την Αμερικανικη παρουσιαζω τους A flock of Seagulls από το Λιβερπουλ με την επιτυχια τους I ran (φοβερος συνδυασμος ηλεκτρικης κιθαρας με συνθεσαιζερ στο φουλ)


τώρα μόλις το είδα!είσαι φοβερή!!!
:clap::clap::clap:
να πούμε,έτσι εγκυκλοπαιδικά, πως εκείνη την εποχή το Λίβερπουλ έγραψε ιστορία στη μουσική!
και εγώ ψηφίζω αγγλική σκηνή και βελγική στη συνέχεια!!!
άλλες εποχές!!!;)
 

Dancing Queen

Member
Μηνύματα
94
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Αλλο ενα κομματι απο τον idem που δεν το γνωριζα και το ακουω πρωτη φορα. Τελικα ο καθενας μας ειχε κολλημα με συγκεκριμενο τυπο τραγουδιων στα 80ς και ο καθενας συνεισφερει αναλογα με τις γνωσεις του.
ΑΝΕΛ δεν μπορεις να φανταστεις ποσο πολυ θα ηθελα στα 80ς να ζουσα στη Βρετανια, εχω την εντυπωση οτι θα ημουν το alter ego της Cindy Lauper, ή του Robert Smith των Cure.... πραγματικα αλλες εποχες
 

Dancing Queen

Member
Μηνύματα
94
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Λοιπον για το κομματι που εβαλα από τα electronic songs των Visage το Fade to Grey επειδη είναι θεικο κομματι(για μενα), είναι κριμα να μην ακουστει αν κανετε και δευτερη φορα κλικ πανω στο τραγουδι το παιζει γιατι σε παραπεμπει κατευθειαν στο Facebook. Ετσι ειδα κι εγω το κομματι του Thanosth με τον Mick Jagger και τον David Bowie.
 

Dancing Queen

Member
Μηνύματα
94
Likes
15
Επόμενο Ταξίδι
στα φθινοπωρινα φυλλα
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία
Συνεχιζω με την επαναληψη στις λιστες που εχουν ηδη μπει και από τη λιστα στη σελιδα 8 με τους European singers από ότι ειδα εχουμε βαλει ηδη τον δικο μας Κωστα Χαριτοδιπλωμενο με το Lost in the night καθως και τη Γερμανιδα Sandra με την πραγματικα τεραστια επιτυχια Maria Magdalena. Επιλεγω τον Αυστριακο με την αισθησιακη και σεξυ φωνη Falco και όχι Γερμανος όπως λανθασμενα εγραψα, τωρα που αναζητουσα το video clip διαβασα ότι ηταν Αυστριακος και λεω ηταν γιατι θυμαμαι που το ειχαν αναφερει ότι σκοτωθηκε σε τροχαιο πολύ νεος. Πραγματι διαβαζοντας πληροφοριες γι αυτόν αναφερθηκε -ω! τι πρωτοτυπο για έναν σταρ-τραγουδιστη- ότι επαιρνε και κοκαινη και ισως ηταν υπο την επηρεια όταν συνεβη το ατυχημα. Κριμα ειμαι σιγουρη ότι δε θα σταματαγε η ανοδικη πορεια του, ειχε ταλεντο αλλα ο Θεος για τους διασημους εχει αλλα σχεδια , βλεπε Jim Morrisson-Doors, John Lennon-Beatles, Michael Hutchence-INXS, Kurt Cobein-Nirvana, και ο προσφατος μακαριτης Michael Jackson και η λιστα τελειωμο δεν εχει. Τελος με τους θανατους των διασημων , εδώ κολλαει πραγματικα το… ας προσεχαν! Βαζω το slow κομματι Jeanny, το βρισκω ακρως φθινοπωρινο ισως γιατι ξεκιναει με βροχη, και βεβαια ακρως μελαγχολικο αφου αναφερεται στο θανατο (αντε παλι μπροστα μας…) μιας νεαρης κοπελας. Τα γερμανικα του Falco είναι… τι να πω…. με κανει να θελω να τρεξω να μαθω γερμανικα, τοσο γλυκα τα κανει να ακουγονται, και να φανταστειτε ότι είναι η μονη γλωσσα που δεν μου αρεσει.
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.194
Μηνύματα
883.516
Μέλη
38.898
Νεότερο μέλος
χρυσανθη

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom