Administrators & Δημοκρατια

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

vagelis

Member
Μηνύματα
58
Likes
47
Αφορμη για τη «στρυφνη» αυτή συσχετιση, μουδωσε μια αυστηρη επιπληξη του admin σε καποιον πρωτοεισερχομενο στο forum.Παραθετω τμημα της:

Μήπως θέλεις να πάει να μαζέψει και ο ίδιος τα σκουπίδια; Πέστο μας αν είναι, να κανονίσουμε και ως site όλοι μαζί να πάμε να τα μαζέψουμε, επειδή ο μέσος έλληνας κάνει αυτό ακριβώς που κάνεις κι'εσύ τώρα, ρίχνει τις ευθύνες όπου του κατέβει.
Η συγνώμη σου δε γίνεται δεκτή, και αν δεν αφαιρέσεις τέτοιες εκφράσεις από το μήνυμά σου θα υπάρξουν συνέπειες. Αν κάποιος εδώ οφείλει να ζητήσει συγνώμη, είσαι εσύ από τον αρθρογράφο.
Καλό θα ήτανε ο νεοέλληνας να μάθει να φέρεται, είτε βρίσκεται σε παραλίες είτε σε forum.

Ο συλλογισμος μου υπηρετειται καλυτερα, αν ο admin εχει απολυτο δικιο, γιατι αν ισχυει (ο συλλογισμος) όταν εχει δικιο, ισχυει πολύ περισσοτερο κι όταν εχει αδικο.Στην πραγματικοτητα μου είναι αδιαφορο, ειτε δικιο εχει, ειτε αδικο.Κανω την, κατ’ οικονομια, υποθεση, ότι ο συγκεκριμενος admin και ολοι οι αρμοδιοι του συγκεκριμενου forum, είναι ΤΕΛΕΙΟΣ, ένα κομματι μαλαμα σε όλα του.Υποθετω επισης ότι διαχειριζεται την απολυτη εξουσια του με συνεση, ανοιχτο μυαλο και σεμνοτητα.Δεχομαι, τελος, ότι το επιπεδο ελεγχου που ασκει, ανταποκρινεται αριστα στο «κοινο αισθημα» της πλειοψηφιας των μελων, τα οποια και εκπροσωπει επαξια, στον ελεγκτικο του ρολο.Όλα αυτά μπορει να ισχυουν, ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ.Η συνετη χρηση εξουσιας, επαφιεται στον «πατριωτισμο» του.Λογου χαριν, μπορει ενας δασκαλος ναναι υπεροχα αντιαυταρχικος με τους μαθητες του, εν μεσω ενός αυταρχικου εκπαιδευτικου συστηματος.Ομοιως ενας τιμιος εφοριακος, σε μια διεφθαρμενη εφορια.Ομοιως ενας ευαισθητος γιατρος, σε ένα απανθρωπο νοσοκομειο.
Ο νεοεισερχομενος πρεπει να πληρει καποιες προδιαγραφες, ένα ολοκληρο πλεγμα απαιτησεων (υφος, ευπρεπεια, περιεχομενο, ειλικρινεια μεταμελειας κλπ).Ποιος αποφασισε αυτό το «ελαχιστο ανεκτο» επιπεδο και ποτε; Ποια διαδικασια νομιμοποιησε ένα μεμονωμενο ατομο, να αποφασιζει και να θετει τα ορια ;Ποιος μηχανισμος ελεγχει τον «ελεγκτη» ;Ποιος συνεταξε το «Συνταγμα» του forum και τους ορους που το διεπουν; Ποιος μπορει να το αλλαξει και πως ; Πως διασφαλιζεται η συμφωνη γνωμη της πλειοψηφιας των μελων, με τους ορους συμμετοχης ; Ποια είναι τα ορια της ανοχης, απεναντι σε καποιον που παρεκλινει ; Ποτε τον συγχωρουμε και ποτε όχι ;
Στην Ευρωπη, κυριως το 19ο αιωνα, υπηρξαν «φωτισμενες δεσποτειες», με μοναρχες που νοιαζονταν για το λαο και λατρευονταν σα σωτηρες.Φωτισμενες ή αφωτιστες, παρεμειναν δεσποτειες.
Καθολου δεν ισχυριζομαι ότι δε χρειαζεται ελεγχος, ότι ο καθενας μπορει να λεει ότι θελει, ότι πρεπει να εμπιστευτουμε ένα «αναρχα δημιουργικο μπαχαλο», που συνηθως εκφυλιζεται σε σκετο μπαχαλο.Απλως, μου τη δινουν οι αυθεντιες (κάθε ειδους).Δεν εχω καμια εμπιστοσυνη στην «αρχη του ενός» κι ένα φορουμ είναι ακριβως αυτό.Δε δινω δεκαρα για το ποιος καθεται στην «υψηλη καρεκλα», με νοιαζει η ιδια η «καρεκλα».Επιφυλασσομαι να επανελθω.
 
Last edited by a moderator:

Traveller

Member
Μηνύματα
3.935
Likes
3.921
Ο νεοεισερχομενος πρεπει να πληρει καποιες προδιαγραφες, ένα ολοκληρο πλεγμα απαιτησεων (υφος, ευπρεπεια, περιεχομενο, ειλικρινεια μεταμελειας κλπ).Ποιος αποφασισε αυτό το «ελαχιστο ανεκτο» επιπεδο και ποτε; Ποια διαδικασια νομιμοποιησε ένα μεμονωμενο ατομο, να αποφασιζει και να θετει τα ορια ;Ποιος μηχανισμος ελεγχει τον «ελεγκτη» ;Ποιος συνεταξε το «Συνταγμα» του forum και τους ορους που το διεπουν; Ποιος μπορει να το αλλαξει και πως ; Πως διασφαλιζεται η συμφωνη γνωμη της πλειοψηφιας των μελων, με τους ορους συμμετοχης ; Ποια είναι τα ορια της ανοχης, απεναντι σε καποιον που παρεκλινει ; Ποτε τον συγχωρουμε και ποτε όχι ;
To σκεπτικό σου θα ήταν άριστο και θα το συνυπέγραφα αν δεν μιλούσαμε για ένα φόρουμ. Επειδή όμως μιλάμε για ένα φόρουμ, δημοκρατικές αρχές δεν υπάρχουν ούτε πρέπει να υπάρχουν. Δεν συναποφασίζουμε για τους όρους του φόρουμ και κανένας δεν μπορεί να τους αλλάξει παρά μόνο ο admin... Αν δεν σου αρέσει παίρνεις το καπελάκι σου και φεύγεις ή σε φεύγουν. Ακούγετε ίσως σκληρό αλλά σαφέστατα είναι δίκαιο. Μπορεί όλοι να λέμε το φορουμ μας και το site μας αλλά κανένας από μας δεν έχει βάλει ούτε προσωπική εργασία ούτε λεφτά για να γίνει πραγματικότητα το site... Το ¨Σύνταγμα¨το συνέταξε ο ιδιοκτήτης , τους όρους αυτός τους βάζει όπως και αυτός καθορίζει τα όρια ανοχής... Έτσι είναι το παιχνίδι, από που κι ως που ο ιδιοκτήτης μιας επιχείρησης πρέπει να συμβουλεύεται τους εργαζομένους του για το πως θα λειτουργήσει η εταιρία του? Το θέμα είναι απλό όποιος συμφωνεί με τους όρους κλικάρει και γράφετε όποιος όχι πάει να παίξει σε άλλη παραλία...
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.234
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Αγαπητέ Βαγγέλη και αγαπητή domenica (αφού χειροκροτείς προφανώς επιδοκιμάζεις το αρχικό μήνυμα),

Δημοκρατία ως προς τους όρους χρήσης, λειτουργίας, καλής συμπεριφοράς και διαφήμισης στο site δεν υπάρχει. Διαθέτω όλο τον ελεύθερο χρόνο μου για να ασχολούμαι με το site και να το φτιάχνω όσο το δυνατόν καλύτερο για να το απολαμβάνουν τα μέλη. Δημοκρατία ως προς το πώς θα λειτουργεί το site δε μπορεί να υπάρξει ποτέ. Γιατί; Γιατί τα χρήματα, τον εξαιρετικά μεγάλο χρόνο, και τις γνώσεις για να λειτουργεί το site τις βάζει ένας άνθρωπος άντε δύο. Αυτοί έχουν μια ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ που είναι το site, και σε αυτό καθορίζουν τους κανόνες χρήσης του. Σε όποιον αρέσουν οι όροι χρήσης ή τους θεωρεί δίκαιους, ενσωματώνεται στην κοινότητα και δραστηριοποιείται. Σε όποιον δεν αρέσουν, μπορεί να πάει να βρει κάποια κοινότητα με όρους χρήσης που του ταιριάζουν καλύτερα.

Το κείμενό σου είναι 100% άστοχο και προσβλητικό προς εμένα και τη διαχειριστική ομάδα του site, καθώς από καταβολής του TravelStories η ομάδα που το διαχειρίζεται, και ακόμα περισσότερο εγώ, ποτέ δεν έχουμε δείξει όλα αυτά τα στοιχεία που αναφέρεις περί δεσποτισμού και αδιαπραγμάτευτης αυθεντίας, τα οποία με προσβάλλουν πάρα πολύ στο μήνυμά σου.

Αν κατά τη δική σου άποψη το απαράδεκτο μήνυμα του κυρίου που έγραψε αυτά τα πράγματα έπρεπε να έχει διαφορετικής αντιμετώπισης, δεκτό και σεβαστό. Διαφωνώ, και θα έχει την αντιμετώπιση που ήδη υπάρχει.

Όσοι είναι καιρό στο σαιτ ξέρουν ότι όταν κάνω οποιοδήποτε λάθος το παραδέχομαι και τρέχω να επανορθώσω αμέσως. Αυτό, από το να γίνεται όμως κατάχρηση της ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ στο site απέχει μίλια.

Και για να κλείνει το θέμα, καθώς θεωρώ απαράδεκτο το να με καλείς να απολογηθώ με τέτοιου είδους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιείς, οποιοσδήποτε προσβάλλεται από τέτοιου είδους "δεσποτικές", ή "φασιστικές", ή "επιδείξεις αυθεντίας", ή όπως αλλιώς επιλέξεις να τις βαφτίσεις, ενέργειές μου, είναι ελεύθερος να επιλέξει μια κοινότητα περισσότερο δημοκρατική που δε θα έχει έναν σατράπη admin που εξασκεί πρακτικές του σκοτεινού μεσαίωνα στον καταπιεσμένα λαουτζίκο του forum.
 

domenica

Member
Μηνύματα
63
Likes
1
Επόμενο Ταξίδι
??????
Ταξίδι-Όνειρο
ΓΚΑΛΑΠΑΓΚΟΣ
Δεν επιδοκιμαζω το νοημα του μυνηματος αλλά τη διάθεση επιδειξης φιλοσοφίας που υπάρχει ώρες ώρες στο φόρουμ αυτό.Δυστυχώς στον γραπτό λόγο η ειρωνία είναι λίγο δύσκολο να διακριθεί στο μύνημα κάποιου που δεν γνωρίζεις.Απλά βρήκα το μύνημα πολύ επαναστατικό χωρίς αιτία και η πρώτη φράση που μου ήρθε στο μυαλό γελώντας ήταν αυτή.Δεν θέλω να θίξω κανέναν αλλά νομίζω πως αυτό είναι ένα φόρουμ για να ανταλλάζουμε γνώμες και εμπειρίες ζωής, να έχουμε κάποια ωραία debat στο ύφος του χρήστη yorgou ας πούμε που δεν θίγει κανέναν λέγοντας την άποψη του κι όχι να είμαστε έτοιμοι να αρπαχτόύμε με την παραμικρή παράγραφο του καθενός...
Αν και δεν είμαι αρκετά καλή στην έκθεση ελπίζω να έγινα καταννοητή και να μην είμαι η αρχή καινούριας διαμάχης...
Εν πάση περιπτώση αν θίχτηκε οποιοσδήποτε από τα λεγόμενα μου ζητώ προκαταβολικά ένα μεγάλο συγνώμη θα σκέφτομαι 2 φορές πριν γράψω κάτι που μου βγαίνει αυθόρμητα..
 

vagelis

Member
Μηνύματα
58
Likes
47
Φιλε Δευκαλιωνα,
Αφιερωσα πανω απο το μισο κειμενο για να καταστησω σαφες, οτι ΔΕΝ αμφισβητω τον τροπο που λειτουργει ο συγκεκριμενος διαχειριστης και το συγκεκριμενο forum. Οσο καλυτερα μπορουσα, εξηγησα πως, δεν κριτικαρω το συγκεκριμενο προσωπο, δεν δυσφορω με το συγκεκριμενο forum, ισα ισα μαλιστα...ΔΕΝ εχω ενστασεις με το προσωπο που καθεται στην "υψηλη καρεκλα", αλλα με την ιδια την καρεκλα.
Προφανως απετυχα.Γιατι ομως ;
Ειναι ο προβληματισμος μου 100% αστοχος ? Δε μου δινεις ουτε 1% πιθανοτητα να ενσωματωνω μια προβληματικη, αναφορικα με τη λειτουργια νεων μορφων επικοινωνιας, virtual ή μη, και με το πως εμπαιδωνουν τις εννοιες της συμμετοχης και της κοινοτητας ?
Γιατι ρε φιλε ουτε 1% ?
Οσο σιγουρος και νασαι για το δικιο σου, ασε μου μια χαραμαδα...
 

Defkalion

Administrator
Μηνύματα
11.404
Likes
17.234
Ταξίδι-Όνειρο
Αλάσκα
Δεν θέλω να θίξω κανέναν αλλά νομίζω πως αυτό είναι ένα φόρουμ για να ανταλλάζουμε γνώμες και εμπειρίες ζωής, να έχουμε κάποια ωραία debat στο ύφος του χρήστη yorgou ας πούμε που δεν θίγει κανέναν λέγοντας την άποψη του κι όχι να είμαστε έτοιμοι να αρπαχτόύμε με την παραμικρή παράγραφο του καθενός...
Αν εσύ δε θιγόσουν όταν ένα κείμενο που αναφερόταν στις πράξεις σου περιείχε τις λέξεις 19ος αιώνας, δεσποτισμός, και άλλα όμορφα, τότε δική σου υπόθεση. Εμένα αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί με προσβάλλουν βαθιά, το ποιος έχει "διάθεση να αρπαχτεί" είναι προφανές και ευτυχώς τα κείμενα είναι γραμμένα και ο κόσμος βγάζει τα συμπεράσματά του για το ποιος έχει "διάθεση να αρπαχτεί".



Τώρα, αγαπητέ Βαγγέλη, παρότι δε θα έπρεπε να συνεχίσω την κουβέντα μετά τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησες, σου απαντάω ότι επί της ουσίας μπορούμε να κάνουμε όση κουβέντα θέλεις. Από τη στιγμή που γράφεις ένα τόσο επιθετικό κείμενο και με τέτοιους χαρακτηρισμούς εναντίον μου, λυπάμαι, δε σου δίνω ούτε 0,0001% επί του οτιδήποτε.

Το τόπικ κλειδώνεται, και αν ποτέ διαβάσετε τις ΟΔΗΓΙΕΣ χρήσης του site, τα ξαναλέμε.

Και για να είμαστε και politically correct και όχι επιλεκτικοί, ορίστε και το κείμενο του "φίλου" που προκάλεσε τη δική μου αντίδραση, για να βγάλετε συμπέρασμα αν ήταν... αυστηρή ή όχι.

Καλησπερα σας,
εγω με την σειρα μου θελω να γιουχαρω τον δημο για αυτα που εγραψε. Πολυ απλα θα σας εξηγισω γιατι. Βρηκα τυχαια τις παραλιες που περιγραφει πριν ενα μηνα και ειπα οτι υπαρχει και ενα μερος (οχι τοσο προσβασιμο) αλλα που ειναι μακρια απο τους καφρους που πηγαινουν σε αλλες παραλιες κοσμικες. αλλα τσουπ βδομαδα με τι βδομαδα ολο και περισοτερος κοσμος τα σ/κ. Ετσι ψαχνωντας για βοηθεια (ενας φιλος που ειχε κολλησει με το αυτοκινητο του) πριν καποιες μερες επεσε το ματι μου σε αυτο το φορουν. Και μετα σου λεει οτι θα την προσεξουν την παραλια και κουραφεξαλα. ηρθανε 40 ατομα την κυριακη αφησε ο καθενας απο ενα μπουκαλι ,τα καρπουζια τους , τα αποτσιγαρα και καποιοι αλλοι εξυπνοι 5 σακουλες με σκουπιδια ακριβως πανω απο την παραλια (λες και θα κατεβενε σκουπιδιαρικο εκει που μετα βιας παει το 4Χ4. Αλλα τι να κανουμε εμεις οι Ελληνες (αυτοι που τα κανουν) ειναι τοσο καφροι που ολοι οι δρομοι και οι παραλιες τους κανουν για εναν μεγαλο καδο.
Συγγνωμη κιολας αλλα αυτος που εγραψε το αρθρο ειναι μεγαλος.......
Και καλο θα ητανε να εβγαινε απο τα ποστς για να μην γινουν και 2-3 παρθενα μερη σκουπιδοτοποι.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.763
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom