Aegean Airlines Aegean Bonus Visa

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
δεν είναι ξεκάθαρο πουθενά με ποια σειρά τραβιούνται οι πόντοι και ότι εξαργυρώνονται οι πόντοι που αποκτήθηκαν παλαιότερα.
Ναι, δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο αυτό στους όρους του προγράμματος bonus της Αλφα, τουλάχιστον εγώ δεν το έχω βρει. Οπότε ότι λέμε εδώ γι αυτό το θέμα είναι καθαρά εμπειρικό.

1) Κάνω μεταφορά μπόνους πόντων απο μία κάρτα Aegean σε άλλη Aegean άλλου ατόμου και κάθε φορά παίρνει πρώτα απο αυτούς που δεν μετατρέπονται σε μίλια και μετά θα πάρει απο αυτούς που μετατρέπονται. Παράδειγμα, αν στη μία κάρτα έχω 5000 πόντους και οι 2000 δεν μετατρέπονται σε μίλια, όταν κάνω μεταφορά στην άλλη κάρτα (επαναλαμβάνω είναι άλλου ατόμου) 2000 πόντους θα πάρει μόνο αυτούς τους 2000 πόντους που δεν μετατρέπονται σε μίλια. Αν μεταφέρω 2010 πόντους θα πάρει τους 2000 που δεν μετατρέπονται και ακόμα 10 απο αυτούς που μετατρέπονται. Αν μεταφέρω 1500 πόντους θα πάρει πάλι μόνο απο αυτούς που δεν μετατρέπονται. Δοκιμασμένο πάρα πολλές φορές!

2) Έχω κάνει κάποιες εξαργυρώσεις πόντων σε συνεργάτη της Αλφα, εκτός Aegean φυσικά, και πάλι παίρνει πρώτα απο αυτούς που δεν είναι μετατρέψιμοι. Οι πόντοι της κάρτας που μετατρέπονται σε μίλια μένουν πάντα εκεί προς εξαργύρωση.

3) Έχω κάνει εξαργύρωση πόντων στην Aegean για αεροπορικό εισιτήριο και πάλι πήρε πρώτα απο αυτούς που δεν εξαργυρώνονται σε μίλια. Οι πόντοι της κάρτας που εξαργυρώνονται σε μίλια έμειναν εκεί αλώβητοι. Για τις εξαργυρώσεις στην Aegean για αεροπορικό χρησιμοποιώ την Aegean κάρτα γιατί θέλω να έχω την ταξιδιωτική ασφάλεια που δίνει.

Μετά απο τόσες δοκιμές που έχω κάνει συμπαιρένω, και αυτό είναι καθαρά υπόθεση δική μου, οτι η Άλφα μαζί με την Aegean, έχουν βάλει προτεραιότητα στην εξαργύρωση πόντων, να γίνονται πρώτα αυτοί που δεν μετατρέπονται σε μίλια. Ξέρουν πολύ καλά οτι υπάρχουν πολλοί που έχουν πόντους που δεν μετατρέπονται σε μίλια και για να μπορούν να κανουν και αλλού εξαργυρώσεις θα πρέπει να βάλουν έναν "κόφτη" σε αυτούς που μετατρέπονται σε μίλια. Φανταστείτε τώρα κατα την εξαργύρωση να έπαιρνε το σύστημα ανακετεμένα τους πόντους για εξαργύρωση τι θα γινόταν;...

Στη προηγούμενη μου ανάρτηση διευκρίνισα οτι έχω κάνει εξαργύρωση πρόσφατα, γιατί πάντα η διαδικασία αυτή μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή! Δεν είναι πουθενά γραμμένο αυτό και δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως επιχείρημα σε κάποια απαίτηση προς την Άλφα... Πάντα υπάρχει ρίσκο!

pan82

Member
1) Κάνω μεταφορά μπόνους πόντων απο μία κάρτα Aegean σε άλλη Aegean άλλου ατόμου και κάθε φορά παίρνει πρώτα απο αυτούς που δεν μετατρέπονται σε μίλια και μετά θα πάρει απο αυτούς που μετατρέπονται.
2) Έχω κάνει κάποιες εξαργυρώσεις πόντων σε συνεργάτη της Αλφα, εκτός Aegean φυσικά, και πάλι παίρνει πρώτα απο αυτούς που δεν είναι μετατρέψιμοι. Οι πόντοι της κάρτας που μετατρέπονται σε μίλια μένουν πάντα εκεί προς εξαργύρωση.
3) Έχω κάνει εξαργύρωση πόντων στην Aegean για αεροπορικό εισιτήριο και πάλι πήρε πρώτα απο αυτούς που δεν εξαργυρώνονται σε μίλια.
H αλήθεια είναι ότι επειδή έχασα χιλιάδες πόντους με εξαργυρώσεις που έκανα πάντα από άλλες κάρτες για ασφάλεια επειδή το γράφατε πολλοί τα δοκίμασα κι εγώ πριν κανά εξάμηνο όλα αυτά και όντως επιβεβαιώνω ότι είναι έτσι. Οπότε πλέον χρησιμοποιώ άφορα την aegean κάρτα μου παντού και πάντα τρώει από τα μη μετατρέψιμα μίλια

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
H αλήθεια είναι ότι επειδή έχασα χιλιάδες πόντους με εξαργυρώσεις που έκανα πάντα από άλλες κάρτες για ασφάλεια επειδή το γράφατε πολλοί τα δοκίμασα κι εγώ πριν κανά εξάμηνο όλα αυτά και όντως επιβεβαιώνω ότι είναι έτσι. Οπότε πλέον χρησιμοποιώ άφορα την aegean κάρτα μου παντού και πάντα τρώει από τα μη μετατρέψιμα μίλια
Πάει καιρός που το έχουμε αναφέρει ξανά, αλλά τότε, τουλάχιστον εγώ, το είχα πάρει χαμπάρι καταλάθος. Απο τότε έχω κάνει πολλές δοκιμές και έχω κατασταλάξει στα παραπάνω που έγραψα. Πάντα όμως θα υπάρχει το ρίσκο.

Αν δω κάποια αλλαγή θα την αναφέρω πάντως.

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Ναι, δεν υπάρχει πουθενά γραμμένο αυτό στους όρους του προγράμματος bonus της Αλφα, τουλάχιστον εγώ δεν το έχω βρει. Οπότε ότι λέμε εδώ γι αυτό το θέμα είναι καθαρά εμπειρικό.

1) Κάνω μεταφορά μπόνους πόντων απο μία κάρτα Aegean σε άλλη Aegean άλλου ατόμου και κάθε φορά παίρνει πρώτα απο αυτούς που δεν μετατρέπονται σε μίλια και μετά θα πάρει απο αυτούς που μετατρέπονται. Παράδειγμα, αν στη μία κάρτα έχω 5000 πόντους και οι 2000 δεν μετατρέπονται σε μίλια, όταν κάνω μεταφορά στην άλλη κάρτα (επαναλαμβάνω είναι άλλου ατόμου) 2000 πόντους θα πάρει μόνο αυτούς τους 2000 πόντους που δεν μετατρέπονται σε μίλια. Αν μεταφέρω 2010 πόντους θα πάρει τους 2000 που δεν μετατρέπονται και ακόμα 10 απο αυτούς που μετατρέπονται. Αν μεταφέρω 1500 πόντους θα πάρει πάλι μόνο απο αυτούς που δεν μετατρέπονται. Δοκιμασμένο πάρα πολλές φορές!

3) Έχω κάνει εξαργύρωση πόντων στην Aegean για αεροπορικό εισιτήριο και πάλι πήρε πρώτα απο αυτούς που δεν εξαργυρώνονται σε μίλια. Οι πόντοι της κάρτας που εξαργυρώνονται σε μίλια έμειναν εκεί αλώβητοι. Για τις εξαργυρώσεις στην Aegean για αεροπορικό χρησιμοποιώ την Aegean κάρτα γιατί θέλω να έχω την ταξιδιωτική ασφάλεια που δίνει.

Μετά απο τόσες δοκιμές που έχω κάνει συμπαιρένω, και αυτό είναι καθαρά υπόθεση δική μου, οτι η Άλφα μαζί με την Aegean, έχουν βάλει προτεραιότητα στην εξαργύρωση πόντων, να γίνονται πρώτα αυτοί που δεν μετατρέπονται σε μίλια. Ξέρουν πολύ καλά οτι υπάρχουν πολλοί που έχουν πόντους που δεν μετατρέπονται σε μίλια και για να μπορούν να κανουν και αλλού εξαργυρώσεις θα πρέπει να βάλουν έναν "κόφτη" σε αυτούς που μετατρέπονται σε μίλια. Φανταστείτε τώρα κατα την εξαργύρωση να έπαιρνε το σύστημα ανακετεμένα τους πόντους για εξαργύρωση τι θα γινόταν;...

Στη προηγούμενη μου ανάρτηση διευκρίνισα οτι έχω κάνει εξαργύρωση πρόσφατα, γιατί πάντα η διαδικασία αυτή μπορεί να αλλάξει οποιαδήποτε στιγμή! Δεν είναι πουθενά γραμμένο αυτό και δεν μπορείς να το χρησιμοποιήσεις ως επιχείρημα σε κάποια απαίτηση προς την Άλφα... Πάντα υπάρχει ρίσκο!
ΑΠΟΡΙΕΣ
1. Την μεταφορά πόντων από μία κάρτα Aegean σε άλλη Aegean άλλου ατόμου την κάνεις για να ανανεώσεις τη διάρκεια ισχύος μόνο των bonus πόντων που δεν μετατρέπονται σε μίλια; Με δεδομένο ότι πρέπει μέσα σε ένα χρόνο από την απόκτηση τους να μετατρέψουμε τους πόντους της aegean σε μίλια γιατί μετά δεν γίνεται αυτό εάν μεταφέρω μετατρέψιμους πόντους σε άλλη κάρτα aegean θα παραταθεί και το δικαίωμα μετατροπής τους σε μίλια;

3. "Για τις εξαργυρώσεις στην Aegean για αεροπορικό χρησιμοποιώ την Aegean κάρτα γιατί θέλω να έχω την ταξιδιωτική ασφάλεια που δίνει."
Αυτό είναι μια εξαιρετική πρακτική την οποία φοβήθηκα να κάνω σε εξαργυρώσεις σε κρατήσεις αεροπορικών. Έτσι κάθε φορά χρησιμοποιώ την μπλε bonus κάρτα για τέτοιες εξαργυρώσεις και χάνω την ταξιδιωτική ασφάλιση.

Πως τσεκάρεις ότι δεν τραβάει και πόντους μετατρέψιμους σε μίλια; Πηγαίνεις πρώτα από τον λογαριασμό σου miles & bonus ελέγχεις πόσοι πόντοι μετατρέπονται σε μίλια και μετά την εξαργύρωση ελέγχεις πάλι ότι παραμένουν οι ίδιοι. Υπάρχει και άλλος τρόπος ελέγχου;

4. BONUS ΕΡΩΤΗΣΗ! Εάν αγοράσω εισιτήριο με άλλη αεροπορική (π.χ. Ryanair) με την aegean premium visa έχω πάλι ταξιδιωτική ασφάλεια;

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Δηλαδή πως έχανες χιλιάδες πόντους με εξαργυρώσεις με άλλες κάρτες; Δεν ήθελες να κάνεις εξαργύρωση τους μη μετατρέψιμους πόντους;
Τι εννοείς; Ότι δεν πλήρωνες π.χ. τους φόρους των award αεροπορικών εισιτηρίων με την aegean visa;
Γιατί εγώ αυτό δυστυχώς έκανα τον τελευταίο χρόνο κατά την εξαργύρωση των απλών πόντων σε αεροπορικά εισιτήρια.

pan82

Member
Δηλαδή πως έχανες χιλιάδες πόντους με εξαργυρώσεις με άλλες κάρτες; Δεν ήθελες να κάνεις εξαργύρωση τους μη μετατρέψιμους πόντους;
Τι εννοείς; Ότι δεν πλήρωνες π.χ. τους φόρους των award αεροπορικών εισιτηρίων με την aegean visa;
Γιατί εγώ αυτό δυστυχώς έκανα τον τελευταίο χρόνο κατά την εξαργύρωση των απλών πόντων σε αεροπορικά εισιτήρια.
Κι εγώ αυτό έκανα, πλήρωνα με τις άλλες μου κάρτες τα award με bonus όλα τα χρόνια που κυρίως με bonus βγάζω, όταν έκανα σε περιόδους προσφορών εξαργυρώσεις στο Κωτσόβολο, BlaBlaToys και αλλού πάλι χρησιμοποιούσα άλλη κάρτα για να πληρώσω το υπόλοιπο μη τυχόν μου πάρει από τους μετατρέψιμους. Τώρα κάνα εξάμηνο έκανα με χαμηλό ρίσκο τις δοκιμές μου και πλέον τα πληρώνω με την aegean και πάντα τρώει από τους μη μετατρέψιμους.

Που υπαρχει τετοιος ορος?
Νομίζω αυτο έχει μπει καμία διετία στους όρους

pan82

Member
Ηθελα να το δω, αν ξερει καποιος που το γραφει.
Όταν είχαν αλλάξει οι όροι και είχε συζητήθει και εδώ ο περιορισμός σε 1 χρόνο έχω την εντύπωση ότι υπήρχε και στο site της alpha στους συνεργάτες στην aegean δηλαδή στα ψιλά γράμματα κάτω κάτω τώρα η αλήθεια είναι δε το βρίσκω κάπου

paefstra

Member
Όταν είχαν αλλάξει οι όροι και είχε συζητήθει και εδώ ο περιορισμός σε 1 χρόνο έχω την εντύπωση ότι υπήρχε και στο site της alpha στους συνεργάτες στην aegean δηλαδή στα ψιλά γράμματα κάτω κάτω τώρα η αλήθεια είναι δε το βρίσκω κάπου
Στους ορους δεν υπαρχει τιποτα τετοιο.
https://el.aegeanair.com/oroi-kai-gnostopoiiseis/milesbonus-terms-and-conditions/
Υπαρχει μονο αυτο για την Premium
Μαλλον εχει γινει παρανοηση για το 12μηνο
Screenshot_20260203_194806_Samsung Internet.jpg

Sassenach77

Member
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Την μεταφορά πόντων από μία κάρτα Aegean σε άλλη Aegean άλλου ατόμου την κάνεις για να ανανεώσεις τη διάρκεια ισχύος μόνο των bonus πόντων που δεν μετατρέπονται σε μίλια;
Μεταφέρω μόνο τους μπόνους που δεν είναι μετατρέψιμοι σε μίλια και έχουν ισχύ για δύο χρόνια, σε ένα λογαριασμό bonus Alpha για να είναι συγκεντρωμένοι και να μπορώ να κάνω εξαργυρώσεις. Δεν προλαβαίνουν να λήξουν αλλά αν χρειαστεί κάνω μεταφορά και γι αυτό το λόγο.

Με δεδομένο ότι πρέπει μέσα σε ένα χρόνο από την απόκτηση τους να μετατρέψουμε τους πόντους της aegean σε μίλια γιατί μετά δεν γίνεται αυτό εάν μεταφέρω μετατρέψιμους πόντους σε άλλη κάρτα aegean θα παραταθεί και το δικαίωμα μετατροπής τους σε μίλια;
@paefstra
Σύμφωνα με τους όρους του προγράμματος Alpha bonus ισχύει το παρακάτω:

Πότε λήγουν οι Bonus πόντοι μου;
  • Σε 1 χρόνο, αν τους κερδίσατε με την έκδοση της κάρτας σας.
  • Σε 2 χρόνια, αν τους κερδίσατε μέσα από αγορές ή άλλα τραπεζικά προϊόντα.
Σας ενημερώνουμε για τη λήξη των πόντων σας, 1 μήνα πριν:
  • Στον μηνιαίο λογαριασμό της πιστωτικής κάρτας σας.
  • Με Push Notification από το Bonus App. Εκεί μπορείτε να βλέπετε ανά πάσα στιγμή τους πόντους που λήγουν.
Δεν είμαι και πολύ σίγουρη οτι οι πόντοι που μετατρέπονται σε μίλια λήγουν σε ένα χρόνο. Λέει οτι οι πόντοι που κερδίζεις κατα την έκδοση της (όποιας) κάρτας bonus λήγουν σε ένα χρόνο. Για όλα τα υπόλοιπα μπόνους που κερδίζεις με αγορές κτλ ισχύει ο δεύτερος κανόνας οτι λήγουν σε δύο έτη. Άλλωστε σε ενημερώνουν πότε λήγουν. Παλιά που είχα λάβει τέτοια ενημέρωση τους μετέφερα σε άλλο λογαριασμό bonus και πήραν νέα ισχύ. Τότε μπορούσες να μετατρέψεις μπόνους σε μίλια με όποια κάρτα bonus είχες και ήθελες. Ήταν και αυτή μία εποχή ΠΑΣΟΚ :haha:

@Elena2508 Αν μεταφέρεις μπόνους που μετατρέπονται σε μίλια σε άλλη κάρτα μπόνους Aegean, η άλλη κάρτα δεν θα τους βλέπει σαν εξαργυρώσιμα μπόνους σε μίλια και δεν θα μπορείς να τα μετατρέψεις σε μίλια με αυτή τη κάρτα που δεν τα έχεις αποκτήσει! Η κάθε κάρτα μπορεί να μετατρέψει μόνο τους δικούς της μπόνους σε μίλια αρκεί αυτά να έχουν αποκτηθεί με αγορές ή οποιαδήποτε άλλο τρόπο επιτρέπει η Άλφα και η Aegean εξαργύρωση σε μίλια.

Πως τσεκάρεις ότι δεν τραβάει και πόντους μετατρέψιμους σε μίλια; Πηγαίνεις πρώτα από τον λογαριασμό σου miles & bonus ελέγχεις πόσοι πόντοι μετατρέπονται σε μίλια και μετά την εξαργύρωση ελέγχεις πάλι ότι παραμένουν οι ίδιοι. Υπάρχει και άλλος τρόπος ελέγχου;
Ξέρω πόσα μπόνους είναι μετατρέψιμα σε μίλια και πόσα όχι. Κάνω μεταφορά τον αριθμό των μπόνους που δεν είναι μετατρέψιμα και μετά πάω στο λογαριασμό Miles & Bonus της Aegean και ξεκινώ τη μετατροπή σε μίλια (εκεί φαίνεται πόσα μπόνους έχεις διαθέσιμα για μετατροπή σε μίλια) και τσεκάρω αν ο αριθμός που βλέπω αντιστοιχεί στα μπόνους που ξέρω οτι μετατρέπονται σε μίλια. Δεν ολοκληρώνω τη μετατροπή σε μίλια αν δεν έχει βγει προσφορά. Κρατώ λογαριασμό. Αν δεν κρατάς λογαριασμό την έχεις χάσει τη μπάλα! Όλα είναι θέμα διαχείρισης.

4. BONUS ΕΡΩΤΗΣΗ! Εάν αγοράσω εισιτήριο με άλλη αεροπορική (π.χ. Ryanair) με την aegean premium visa έχω πάλι ταξιδιωτική ασφάλεια;
Σύμφωνα με τους όρους της Αλφα έχεις ταξιδιωτική ασφάλιση (για περιπτώσεις που αναφέρονται στο link) όταν:

Γ. Προϋποθέσεις κάλυψης Οι καλυπτόμενοι κίνδυνοι ισχύουν υπό την προϋπόθεση ότι ο Ασφαλισμένος, έχει καλύψει τα έξοδα του ταξιδιού του με μαζικό μέσο μεταφοράς, με χρήση πιστωτικών καρτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ή/και οδηγεί ή επιβαίνει αυτοκίνητο μισθωμένο μέσω αυτών. Οι καλυπτόμενοι κίνδυνοι ισχύουν γενικώς πριν, κατά την διάρκεια και μετά το ταξίδι. Καλύπτονται επίσης και οι κίνδυνοι ατυχημάτων κατά την μετακίνηση του Ασφαλισμένου με οποιοδήποτε μεταφορικό μέσο, προς και από το σταθμό, λιμένα ή αεροδρόμιο αναχώρησης και άφιξης από και μέχρι τον τόπο κατοικίας του.

Διάβασε όλα τα link προσεκτικά και μη μπερδεύεσαι!

Last edited:

Elena2508

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παρίσι
Ταξίδι-Όνειρο
N. Υόρκη
Ηθελα να το δω, αν ξερει καποιος που το γραφει.
Αυτό δεν το διάβασα πουθενά εγώ.

Εδώ μέσα ειπώθηκε παραπάνω από μια φορά ότι μπορείς να μετατρέψεις σε μίλια μέσα σε 1 χρόνο από την απόκτηση των πόντων. Δεν είπα ότι λήγουν οι πόντοι σε 1 χρόνο. Η διετής διάρκεια είναι δεδομένη 20 χρόνια!!
Εξάλλου εγώ έχω την Aegean ούτε 2 χρόνια οπότε διαβάζω προσεκτικά αυτά που λέτε οι expert στα μίλια και μετά τα ελέγχω εάν είναι πουθενά γραμμένα σε όρους. 🙃

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.402
Μέλη
40.032
Νεότερο μέλος
Dimitris.D

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom