Ρουάντα Afrobasket 2021

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.730
1 - Η απόφαση.
Πολύ δουλειά, ιός και ενασχόληση με την αγαπημένη μου ομάδα.
Κατάφερα να κουμαντάρω τις δουλειές, πείθοντας έναν συνεργάτη ότι μπορεί να με αντικαταστήσει, για τον ιό έχω εμβολιαστεί, άρα κατά τους ειδικούς δεν θα έχω ιδιαίτερο πρόβλημα και η αγαπημένη μου ομάδα ανέβηκε στην Α1 και χτίζεται με τον καλύτερο τρόπο από τον προπονητή μας. Προπονητής - εγκέφαλος από τα σπλάχνα της ομαδάρας, με πάντα άριστες επιλογές ξένων.
Πριν φύγω πληροφορήθηκα με ευχαρίστηση, το ότι κρατάμε το βασικό κορμό της ομάδας που πήρε το πρωτάθλημα με την προσθήκη κάποιων ξένων.
Κάπως έτσι χαλάρωσα και ετοιμάστηκα για ένα ταξίδι. Ταξίδι για το Afrobasket 2021. Ταξίδι για το οποίο θα άλλαζα ημισφαίριο, έστω και για μια μοίρα (και κάτι ψηλά).
Κάπως έτσι στις 22-08-2021 βρέθηκα στο Kigali, απολαμβάνοντας από το ξενοδοχείο - καραντίνα την πανσέληνο του Αυγούστου.

1.jpeg
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.327
Likes
14.173
Το μπάσκετ επιφανειακά και λίγο το παρακολουθώ.Για δε το Αφρικανικό έχω μεσάνυχτα...Αλλά είμαι σίγουρος ότι η ιστορία σου θα είναι ωραία και συναρπαστική :)
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Πες μας ότι είδες Ταβάρες από κοντά να τους καταπίνει ή το θαύμα της Ακτής Ελεφαντοστού να τρελαθούμε.
 

psilos3

Member
Μηνύματα
6.073
Likes
44.471
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Οι ιστορίες που μας έλειψαν, οι ιστορίες του Gelf που αγαπάμε! Καλώς όρισες, περιμένουμε τη συνέχεια με ανυπομονησία.
(Εκτός θέματος αλλά συμφωνώ πολύ για τον προπονητή. Εγκέφαλος, που φαινόταν ακόμα από τότε που έπαιζε ότι θα γίνει κοουτς. Συμπαθέστατη φυσιογνωμία, έχει έρθει και στην ομάδα μου/μας με ιδιαίτερη επιτυχία σαν παίκτης κι ένα παλικαρίσιο κύπελλο, αλλά από κει ξεκίνησε και τη προπονητική του καριέρα :) ).
 

Hayate

Member
Μηνύματα
836
Likes
5.092
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ονειρεμένο Ταξίδι
Hokkaido χειμωνα
Επρεπε να πεις απο πριν οτι θα παρακολουθησεις Αφρομπασκετ,να μας δωσεις καμια καλη πληροφορια λαιβ να πονταρουμε πουθενα μπας και βγαλουμε κανα ταξιδι:D:D:)

Καλα τα πηγαμε οπως και να εχει .Να ναι καλα ο Salah Mejri και η παρεα του..

Ανυπομονουμε για συνεχεια...
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.730
Συγγνώμη για την καθυστέρηση στις απαντήσεις, αλλά δυστυχώς αντιμετώπιζα τις επιπτώσεις του μεγάλης διάρκειας ταξιδιού.
@Yorgos, σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για το σχόλιό σου.
Και πολύ Ταβάρες είδα και ήταν αυτός που έφτασε σχεδόν μόνος του το Capo Verde στα ημιτελικά. Επισημαίνεται ότι είχε να εμφανιστεί αρκετά χρόνια σε afrobasket. Και στον πρώτο αγώνα θρυμμάτισε το ταμπλό - καθυστέρηση μεγαλύτερη της ώρας (ζητώ συγγνώμη για την κάκιστη ποιότητα του video - ή αγώνα basket, θα βλέπεις ή θα βιντεοσκοπείς. Εγώ προτιμούσα το πρώτο τελικά δεν κατάφερα να ανεβάσω video. Με τις φωτογραφίες τα πάω σχετικά καλά, με τα video όχι).
Όσον αφορά στο θαύμα της Ακτής, αυτό έχει ονοματεπώνυμο. Ένας φίλος που ήρθε (όχι απόψε) απ' τα παλιά!

2.jpeg


Και ο τελικός ήταν μεταξύ δύο δικών μας ανθρώπων. Ντιρκ (προπονητής) εναντίον Λευτέρη (τεχνικού συμβούλου). Ο πρώην προπονητής μας και πάντα αγαπημένος στις καρδιές των οπαδών μας, εναντίον του πολυαγαπημένου φίλου (και αγαπημένου σε όλη την Ελλάδα) που ήρθε απόψε απ' τα παλιά. Α! να μην ξεχάσω και τον εξαιρετικό προπονητή Γαλανόπουλο, προπονητή της Ουγκάντα. Την έφτασε ψηλά και με τον προγραμματισμό που έχει σχεδιάσει, η Ουγκάντα θα φτάσει ψηλά. Η ομάδα του Σουδάν (Νότιου) εξαιρετική. Πιτσιρικάδες, τους έχουν στείλει όλους σε κολλέγια στις ΗΠΑ. Θα είναι η νέα δύναμη. Όποιος έβλεπε τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών και παράλληλα παρακολουθούσε το τουρνουά θα γελούσε. Κρίμα που δεν είμαι τζογαδόρος κι έβγαλα μόνο το ταξίδι. Είχαν τη Νιγηρία φαβορί που κατέβηκε με την τρίτη ή τέταρτη ή πέμπτη ομάδα!!!

Δεν θέλω να σε στενοχωρήσω Γιώργο μου, αλλά εσύ με τις εμπνεύσεις σου, την πιθανή αγάπη για τζόγο και το πολυπαραμετρικό μας μυαλό, θα βγάζαμε το κόστος των ταξιδιών της επόμενης πενταετίας.

@fotast, σ' ευχαριστώ πολύ για την παρέμβασή σου. Ανέβασες πολύ ψηλά τη μπασκετική ιστορία (η οποία προφανώς δεν θα σε ενδιαφέρει - καλά έχει και ολίγον από Rwanda). Αλλά bar δεν έχει. Μας έφαγε ο ιός. Μεγάλο ποσοστό ανεμβολίαστων, περιμένουν βοήθεια από χώρες (όπως η Ελλάδα - που έχει στείλει χιλιάδες εμβόλια) όπου οι πολίτες των αρνούνται να εμβολιαστούν. Τα μέτρα ασφαλείας κατά covid θα ξεσήκωναν θύελλα στην Ελλάδα, αλλά στη Rwanda του Πολ Καγκάμε ο οποίος επανεξελέγη για τρίτη (επταετή) θητεία - μετά από σχετική αλλαγή του Συντάγματος - πρόεδρος με ποσοστό 98,79%!!! (ξεπερνώντας κατά πολύ το σύντροφο Λουκασένκο), οι πολίτες φαίνονταν (;) ευτυχείς (;). Το σίγουρο είναι ότι διαθέτουν μια απίστευτη πραότητα που έκαναν εμάς, μια παρέα που δημιουργήθηκε από διάφορες χώρες, να παίζουμε κιθάρα με τα νεύρα μας.





@psilos3, αγαπητέ μου φίλε και ομοϊδεάτη σ' ευχαριστώ πάρα πολύ.

Όσον αφορά στον προπονητή δεν είσαι εκτός θέματος. Αν είχαμε Σκουρτόπουλο απλώς δεν θα έφευγα, αν δεν έφευγε εκείνος. Οπότε δεν θα έβλεπα afrobasket.

Πάντως, όταν ηρεμήσουμε με τον ιό, αξίζει ένα ταξίδι στην κεντροανατολική Αφρική και κυρίως στο Kigali, το οποίο είχα πετύχει - παλαιότερα - με έντονη νυχτερινή ζωή. Τώρα τα μέτρα κατά covid είναι πολύ αυστηρά, περιμένοντας από χώρες με ισχυρό αντιεμβολιαστικό κίνημα, να τους στείλουν εμβόλια.

Κατά τα λοιπά ο φίλος που ήρθε απόψε απ' τα παλιά!
πιστεύω ότι θα σε συγκινήσει. Δεν βάζω φωτογραφία μαζί του, γιατί χάνω 10+cm. Δεν έχω συνηθίσει να φωτογραφίζομαι με ψηλότερους. Στα νιάτα μου έπαιζα πεντάρι!!!!! και μερικές φορές τεσσάρι!



@Hayate, σ' ευχαριστώ πολύ. Ήταν μεγάλη παράλειψη, αλλά δεν γνώριζα τους φίλους τζογαδόρους (άλλη φορά θα στέλνω πμ). Ήταν ευκαιρία για μεγάλο κέρδος, αφού οι στοιχηματικές εταιρείες δεν είχαν πληροφορίες και έβαζαν αποδόσεις ότι νάναι (πχ Νιγηρία φαβορί, που κατέβηκε με ομάδα μικρής δυνατότητας). Εγώ τα εισιτήρια τα έβγαλα (δεν με βόλευαν οι πτήσεις με μίλια), επίσης έβγαλα και το ξενοδοχείο και λίγα extra. Γενικά έβγαλα το ταξίδι, χωρίς να είμαι τζογαδόρος Το έγραψα και παραπάνω, ότι όποιος έβλεπε τις αποδόσεις των στοιχηματικών εταιρειών και παράλληλα παρακολουθούσε το τουρνουά θα γελούσε.

Όχι μόνο αυτός. Όλα οφείλονται στον μεγάλο Ντιρκ Μπάουερμαν (πρώην προπονητή μας και αγαπημένο φίλο) όχι μόνο για το κοουτσάρισμα, αλλά και για την Τυνησοποίηση (!!!) του εξαιρετικού ευρωλιγκάτου μπασκετμπολίστα Michael Roll, γεννημένου στην Καλιφόρνια, πολιτογραφημένου Γερμανού και νατουραλιζέ Τυνήσιου. Το κλειδί της επιτυχίας απλό και το κρατούσε ο δικός μας άνθρωπος, ο Ντιρκ Μπάουερμαν.



Σταματώ να γράφω, γιατί θα κουράσω τους μη μπασκετάνθρωπους.

Πάντως είχαμε και μουσικάρες. Το παρακάτω video από την πρόβα (δεν κατάφερα να το ανεβάσω).
 
Last edited:

psilos3

Member
Μηνύματα
6.073
Likes
44.471
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru, Japan, Iceland
Κατά τα λοιπά ο φίλος που ήρθε απόψε απ' τα παλιά!
πιστεύω ότι θα σε συγκινήσει
Πάντα με συγκινεί ο Πίξι, έχοντας αμυδρές αναμνήσεις από τότε που τα έγραφε από τη γωνία των 6,25 στο Αλεξάνδρειο, αλλά πολύ μεγαλύτερες και πιο έντονες όταν σαν προπονητής έφερε το ιστορικό και παλικαρίσιο κύπελλο Κόρατς.
Να είσαι καλά να μας ταξιδεύεις σε τέτοιους άγνωστους προορισμούς.
Είναι γεγονός ότι τα ταξίδια ακόμα δεν έχουν επανέλθει όπως θέλουμε ούτε στο ελάχιστο, οπότε περα από υπομονή και μη μακροπρόθεσμα σχέδια δε μπορούμε να κάνουμε και πολλά, πορευόμαστε με ότι έχουμε και είναι εφικτό!
 

fotast

Member
Μηνύματα
9.327
Likes
14.173
@gelf

Είμαι σίγουρος ότι θα με ενδιαφέρει η ιστορία καθώς ξέρω κάποια πράγματα και παρακολουθώ(έστω λίγο) το μπάσκετ.Και τον Σούμποτιτς και τον Μπάουερμαν τους ήξερα.Απλά δεν παρακολουθώ συνέχεια και δεν γνώριζα που βρίσκονται τώρα.Η ιστορία σου λοιπόν θα μου δώσει αφορμή να ψάχνω παράλληλα πληροφορίες στο δίκτυο.Θα αντέξουμε και χωρίς bar....Στο κάτω-κάτω αθλητική ιστορία είναι..Ας περιορίσουμε λίγο το αλκοόλ.... :)

ΥΓ:Κάποια στιγμή και σε χωριστό θέμα μας γράφεις(αν θέλεις) και μικρή ιστορία για τον Απόλλωνα καθώς μάλλον ασχολείσαι ενεργά στην διοίκηση του...
 

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.730
Πάντα με συγκινεί ο Πίξι,
Που να δεις εμένα πόσο με συγκινεί. Είμαι ευτυχής που τον είδα ύστερα από πολλά χρόνια.


Και τον Σούμποτιτς και τον Μπάουερμαν τους ήξερα
Μεγάλες προσωπικότητες και οι δυο. Και ευγενέστατοι άνθρωποι. Χαίρεσαι να πίνεις ένα ποτό μαζί τους και να συζητάς (όχι μόνο για basket). Ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση μιας όχι και τόσο συμβατικής ιστορίας.

Συνεχίζουμε με διαδικαστικά:


2 - Διαδικαστικά.
PCR
, 72h πριν από αναχώρηση από Αθήνα.
Με το αεροπορικό εισιτήριο, το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το αρνητικό PCR, συντάσσεις το αντίστοιχο PLF της Rwanda.
Visa, στο αεροδρόμιο του Kigali.
PCR, εκ νέου στο αεροδρόμιο του Kigali (κόστος 60 USD). Το αποτέλεσμα βγαίνει σε 8 έως 14 ώρες.
Καραντίνα σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία. Είναι αρκετά και η λίστα είναι διαθέσιμη στο διαδίκτυο.
Τα μέτρα αυτά έχουν κριθεί ενδεδειγμένα από την κυβέρνηση της Rwanda, γιατί - όπως έμαθα όταν βρισκόμουν εκεί - μόνο 400.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως, ενώ λιγότεροι από το 1.000.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με την πρώτη δόση.
Η ενασχόλησή μου με τα ποτά τόσο στο αεροδρόμιο της Αθήνας, όσο και στον ενδιάμεσο σταθμό και ο κατ' επέκταση ύπνος στα αεροπλάνα, με βοήθησαν να βγω ως έφηβος στο αεροδρόμιο του Kigali, δηλαδή σε πάρα πολύ κατάσταση.
Αφού ξεμπέρδεψα με τα διαδικαστικά (βλ. παραπάνω), βρέθηκα σε ένα αυτοκίνητο να παρατηρώ την πόλη πηγαίνοντας προς ένα από τα ξενοδοχεία καραντίνας.

2.1.jpeg


Σημειώνεται ότι για να επιστρέψω απαιτείτο εκ νέου PCR, για να φύγω από το αεροδρόμιο του Kigali.
Τα PCR στη Rwanda κόστιζαν 60 USD έκαστο (όπως έχω προαναφέρει).
Άρα όποιος σχεδιάζει ταξίδι αυτό το χρονικό διάστημα να έχει υπ' όψη του, ότι το ταξίδι θα έχει τις παρακάτω πρόσθετες δαπάνες:
- PCR στην Ελλάδα 60 ευρώ.
- Visa, στο αεροδρόμιο του Kigali 50 USD (αν θυμάμαι καλά-πιθανό λάθος προς τα κάτω πάντως).
- PCR στη Rwanda (με την άφιξη) 60 USD
- Καραντίνα σε ένα από τα επιλεγμένα ξενοδοχεία (κόστος 50-200 USD).
- PCR για επιστροφή (προκειμένου να φύγεις) 60 USD.

Μια συμβουλή: Nα έχετε δολάρια μαζί σας.
Ισοτιμία 1USD = 1.000RFR (περίπου).
Αν μπείτε στο isotimia, θα δείξει μεγαλύτερη αναλογία υπέρ του USD. Όμως στη Rwanda, δεν βρίσκεις την ισοτιμία που θες.
Το παρακάτω χαρτονόμισμα έχει αξία 2USD.

2.2.jpg


 

Hayate

Member
Μηνύματα
836
Likes
5.092
Επόμενο Ταξίδι
Oπου δεν κανονιζουμε..
Ονειρεμένο Ταξίδι
Hokkaido χειμωνα
Μου κάνει εντύπωση, και το εχουν αναφέρει και αλλοι, ότι θελει ΚΑΙ PCR test και για το γυρισμό απο πολλες χωρες της Αφρικής ενω σε κάποιες πλατφόρμες και σαιτ οπως της skyscanner για παράδειγμα αναφέρεται το κλασικο fully vaccinated travellers are exempt from pre-departure testing requirements.. Αρα το ερωτημα μου είναι πως ενημερώθηκατε για το οτι χρειάζεται pcr test... Ηταν μεσα στις απαιτήσεις της αεροπορικής για παράδειγμα οταν έκλεισες το εισητηριο..??
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.607
Likes
50.231
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Μου κάνει εντύπωση, και το εχουν αναφέρει και αλλοι, ότι θελει ΚΑΙ PCR test και για το γυρισμό απο πολλες χωρες της Αφρικής ενω σε κάποιες πλατφόρμες και σαιτ οπως της skyscanner για παράδειγμα αναφέρεται το κλασικο fully vaccinated travellers are exempt from pre-departure testing requirements.. Αρα το ερωτημα μου είναι πως ενημερώθηκατε για το οτι χρειάζεται pcr test... Ηταν μεσα στις απαιτήσεις της αεροπορικής για παράδειγμα οταν έκλεισες το εισητηριο..??
Καλά το skyscanner δεν είναι ενημερωμένο, σπάνια είναι όσο το κοιτάω. Το σάιτ της ΙΑΤΑ δίνει πολύ καλύτερη εικόνα και μετά επικοινωνία με πρεσβείες για τσεκαρισμα.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.073
Μηνύματα
879.669
Μέλη
38.806
Νεότερο μέλος
xeniagousia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom