Ρουάντα Afrobasket 2021

gelf

Member
Μηνύματα
659
Likes
12.737
Μου κάνει εντύπωση, και το εχουν αναφέρει και αλλοι, ότι θελει ΚΑΙ PCR test και για το γυρισμό απο πολλες χωρες της Αφρικής ενω σε κάποιες πλατφόρμες και σαιτ οπως της skyscanner για παράδειγμα αναφέρεται το κλασικο fully vaccinated travellers are exempt from pre-departure testing requirements.. Αρα το ερωτημα μου είναι πως ενημερώθηκατε για το οτι χρειάζεται pcr test... Ηταν μεσα στις απαιτήσεις της αεροπορικής για παράδειγμα οταν έκλεισες το εισητηριο..??
Μην σου κάνει εντύπωση. Οι πλατφόρμες είναι αναξιόπιστες. Καλό είναι να διαβάζουμε έμπειρους ταξιδευτές (@Yorgos , @gelf κλπ).

Καλά το skyscanner δεν είναι ενημερωμένο, σπάνια είναι όσο το κοιτάω. Το σάιτ της ΙΑΤΑ δίνει πολύ καλύτερη εικόνα και μετά επικοινωνία με πρεσβείες για τσεκαρισμα.
@Yorgos, έχεις το απόλυτο δίκιο. Άλλωστε πάντα έχεις το απόλυτο δίκιο.

Να συνεχίσω λίγο τη μικρή μπασκετική ιστορία.

3 - Συνοπτικά ιστορικά στοιχεία.
Πώς θα το έγραφε ο αείμνηστος Τσιφόρος;
Κάπως έτσι:
"Ωραία περιοχή, πλούσια, ήσυχη, με τα αφρικανάκια τους να τρώγονται μεταξύ τους, με τις καταπράσινες ζούγκλες, με τις λίμνες και τα ποτάμια τους, δεκάρα δεν έδιναν περί Ευρώπης πολιτισμού και ανωτερότητος." Από την άλλη μεριά οι Ευρωπαίοι "πολιτισμένοι άνθρωποι", όλο και ζήταγαν παραπάνω. "Να πάρουμε, να έχουμε, να κατακτήσουμε, να μην αφήσουμε τίποτα." Από την εποχή των Ρωμαίων όλο και θέλανε...
Για να μη γράφω πολλά:
Η ιστορία της περιοχής καταγράφεται από τον 14ο αιώνα, όταν η φυλή των Χούτου εγκαταστάθηκε στη Rwanda ενώ τον 15ο αιώνα εγκαταστάθηκαν και οι Τούτσι. Βέβαια αρχαιολογικά ευρήματα αποδεικνύουν ότι η περιοχή κατοικείτο επί χιλιετίες.
Θεωρείται ότι παρά τις τριβές - συνηθισμένες σε μια συγκατοίκηση οι φυλές κατάφερναν να ζήσουν μαζί. Αυτό άλλαξε όταν παρουσιάστηκαν στην περιοχή οι Ευρωπαίοι.
Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι για 500 περίπου χρόνια οι Τούτσι ήταν οι πολιτικά κυρίαρχοι στη χώρα και καταπίεζαν τους Χούτου. Αυτή τη θεωρία την αναφέρω αλλά δεν την επικροτώ. Το σίγουρο είναι ότι οι αποικιοκράτες χρησιμοποίησαν τις διαφορές των ιθαγενών.
Από το έτος 1890 και μέχρι το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου η Ρουάντα αποτέλεσε αποικία της Γερμανίας. Μετά το τέλος του Α' Παγκόσμιου Πολέμου η Rwanda έγινε μαζί με το γειτονικό Μπουρούντι αποικία των Βέλγων μέχρι το έτος 1962 οπότε και η Rwanda έγινε ανεξάρτητο κράτος. Από το έτος 1959 υπάρχει ένοπλη διαμάχη μεταξύ των φυλών, αποτέλεσμα της πολιτικής των αποικιοκρατών.
Το έτος 1994 με αφορμή τον θάνατο του τότε προέδρου της χώρας ξέσπασαν ταραχές που οδήγησαν στη γνωστή και ως Γενοκτονία της Ρουάντα με πάνω από μισό εκατομμύριο έως οχτακόσιες χιλιάδες Τούτσι νεκρούς από τους Χούτου (συνολικές απώλειες άνω του ενός εκατομμυρίου πολιτών - για πολλούς το ακριβές νούμερο ξεπερνά το 1.050.000 πολιτών. Και τι τα γεγονότα αυτά έχουν αφήσει πίσω τους. Ανθρώπους που για να σωθούν, έτρεχαν και άφηναν πίσω τους την οικογένειά τους να σφάζεται.
Επίσης λόγω των ταραχών εκατομμύρια κάτοικοι εγκατέλειψαν τη χώρα.
Το γεγονός αυτό έχει χαρακτηριστεί (αργότερα βέβαια - γιατί την εποχή κατά την οποία διαδραματίζονταν τα γεγονότα, οι πολιτισμένοι αγρόν αγόραζαν) από τον ΟΗΕ ως γενοκτονία.
Δεν αναφέρω και πολλά, γιατί θέλω να ξαναβρεθώ σχετικά σύντομα στη Rwanda.
Αυτά σκεφτόμουν στο ξενοδοχείο καραντίνας περιμένοντας το αποτέλεσμα του PCR, σίγουρος ότι θα έβγαινε πάλι αρνητικό. Μου είχαν δώσει ένα νούμερο με το οποίο θα έμπαινα στο αντίστοιχο gov (ναι έχει και η Rwanda gov - δεν είναι προνόμιο δικό μας) και θα έβλεπα το αρνητικό αποτέλεσμα στο τεστ. Κατόπιν αυτού ήμουν έτοιμος να εξορμήσω στη νυχτερινή ζωή του του Kigali, όπως είχα κάνει και άλλες φορές.
Έτσι νόμιζα κοιτάζοντας (από το μπαλκόνι μου) την πισίνα του ξενοδοχείου.

004.jpeg


Και κάτι τελευταίο.
Η εθνική γλώσσα της χώρας είναι η τοπική γλώσσα κινιαρουάντα (δεν μπορώ να τα ομιλήσω, ούτε να τα καταλάβω), αλλά χρησιμοποιούνται επίσης τα γαλλικά (κυρίως), τα αγγλικά (πολύ ελάχιστα) και τα σουαχίλι (τα οποία δεν μπορώ να τα ομιλήσω και ούτε να τα καταλάβω). Συμπερασματικά, ένας γαλλόφωνος θα μπορεί να συνεννοηθεί.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.781
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom