petifo

Member
Μηνύματα
24
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Βόριο ακρωτήρι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Περιεχόμενα

Attachments

hydronetta

Member
Μηνύματα
4.150
Likes
14.438
Επόμενο Ταξίδι
???
Ονειρεμένο Ταξίδι
όπου δεν έχω πάει
Παιδιά τι να πω....
Υπέροχο βίντεο, πολύ καλομονταρισμένο
Πρέπει να ρίξατε ΤΗ δουλειά της αρκούδας για να το φτιάξετε, αλλά το αποτέλεσμα, σας ...και μας αποζημιώνει:clap::clap::clap:
 

petifo

Member
Μηνύματα
24
Likes
17
Επόμενο Ταξίδι
Βόριο ακρωτήρι
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Λοιπον,το ταξιδι αυτο εγινε απο τις 21 εως τις 30 Αυγούστου 2009. Η αποφαση ειχε παρθει σε μια συναντιση, τελειως στο φλου μιας κ αποφασιστικε πολυ γρηγορα και χωρις προηγουμενο σχεδιασμο.

Το σχεδιο ηταν εως εξης: Διανυκτερευση καπου κοντα στα συνορα της Ελλαδας. Την επομενη μερα διασχιση της Αλβανίας (χωρις διανυκτερευση ) και μετα 3 διανυκερευσεις στο Μαυροβουνιο (2 στην παραλια, 1 στο βουνο), 2 διανυκτερευσεις Κροατια (Ντουμπροβνικ), μια διανυκτερευση στο Σαραγεβο κ μια καπου στη Σερβιας κοντα στα συνορα με Σκοπια, ετσι ωστε να τα διασχυσουμε και αυτα χωρις σταση.

Κανονισμενα πριν το ταξιδι ηταν οι 2 διανυκτερευσεις στο Κοτορ (Μαυροβουνιο), 2 στο Ντουμπροβνικ και 1 στο Σαραγεβο.

Για να παρετε μια γενικη ιδεα της διαδρομης, ιδου η φωτο απο το map source.



Uploaded with ImageShack.us
Το ταξιδι αρχισε την Παρασκευή 21, οπου αμεσως μετα τη δουλεια, με τη μηχανη απο την προηγουμενη φορτωμενη, μεσω Ριου-Αντιριου, φτασαμε στο Δελβινακι του νομου Ιωαννινων. Το Δελβινακι απεχει 9χλμ απο τα συνορα και έχει βενζινάδικο, οποτε θεωρηθικε το πιο καταλληλο μερος για διανυκτερευση για καποιους που θα διεσχιζαν σε μια μερα την Αλβανία.

Μειναμε σε ενα δημοτικο Ξενωνα, οπου στο ισογειο του λειτουργει καφενειο-ταβερνα οπου φαγαμε τα τελευταια σουβλακια και ηπιαμε τις τελευταιες μπυρες πριν το ταξιδι.

Σαββατο 22 Αυγούστου
Ηταν η ημερα που ουσιαστικα αρχισε το ταξιδι. Στα συνορα της Κακαβιας δεν ειχε κινηση οποτε φυγαμε σφαιρα, με τους υπαλληλους να μας λενε οτι ειμαστε τρελοι που παμε με μοτοσυκλετα στην Αλβανια.

Ο δρομος οσο ειμασταν νοτια ηταν καλος. Μιαμιση λωριδα ανα κατευθυνση αλλα χωρις διαχωριστικη νησιδα στη μεση. Επισης οι ταμπελες ηταν και στα Ελληνικα.

Η Αλβανια ηταν μια ξεχωριστη εμπειρια για ολους μας. Μια εμπειρια ομως που μαλλον δεν θα θελαμε να ξαναζησουμε. Οι οδηγοι ειναι απροβλεπτοι και επικινδυνοι. Οι δρομοι επισης. Γενικως οι δρομοι ειναι υποκατασκευη. Μετα το Φιερ, εχουν δωσει σε κυκλοφορια 40 χλμ με 2 λωριδες + νησιδα στη μεση και νομιζω αλλα 10 χιλιομετρα ομοιου δρομου λιγο πιο βορεια. Κατα τα αλλα, κακης ποιοτητας οδοστρομα, στενοι δρομοι με στροφες που περνουσαν μεσα απο χωρια, πλατειες, αγορες και πανηγυρια...


Για να καταληξεις στο Μαυροβουνιο απο την Αλαβανια, υπαρχουν 2 επιλογες. Ή πανω απο τη λιμνη Σκοντερ (Skoder) ή κατω. Αν καποιος παει στην παραλια του Μαυροβουνιου, τοτε συμφερει η δευτερη διαδρομη. Θελει προσοχη ομως γιατι ο δρομος προς τα συνορα ειναι μικρος κ δεν σου γεμιζει το ματι. Βαλτε σημαδι μια ξυλινη γεφυρα περασμενης εποχης (ενα αυτοκινητο + μια μηχανη χωρανε με το ζορι διπλα διπλα).. Αφου περασετε τη γεφυρα, καντε αριστερα κ ολο ευθεια κ φτασατε Μαυροβουνιο.

3-4 χιιλιομετρα πριν το Μαυροβουνιο (αφου ειχαμε φαει το Γαιδαρο δηλαδη) ειχαμε ενα απροοπτο. Μια χαζη αλλα ευτυχως ανωδυνη πτωση, μου κοστισε ενα σπασμενο δεξι μαρσπιε στο Μονστερακι, 2 ωρες να σκεφτουμε πως να τα μπαλωσουμε και την ψυχολογια μας η οποια εκανε ελευθερη πτωση.

Αφου καναμε μια "καλλιτεχνικη" συνθεση με ται-ραπ, συνεχισαμε και μπηκαμε Μαυροβουνιο. Εκει το τοπιο ηταν μαγευτικο και αυτο μας ανεβασε λιγο το ηθικο. Ενω η Αλβανια ηταν «φαλακρη» χωρις φυσικη ομορφια, το Μαυροβουνιο ηταν εντελως το αντιθετο. Μετα απο 80 χλμ κ με μια αισθηση ικανοποιησης και χαρας (χωρις να ξερω γιατι) φτασαμε πτωματα στο Κοτορ.

Το ξενοδοχειο το βρηκαμε με τη βοηθεια μιας Σερβας η οποια μιλουσε πολυ καλα Αγγλικα και προσφερθηκε να μιλησει στα Γιουκοσλαβικα με τον ξενοδοχο. Στην παλια πολη, οπως μας ειπε ειχε φεστιβαλ, ομως τελικα δεν καταφεραμε να παμε. Ο ξενοδοχος μας κανονισε να φαμε καπου κοντα και ετσι η μερα εκλεισε με τον καλυτερο δυνατο τροπο.

Δυστυχως δεν εχω φωτογραφιες απο Αλβανια γιατι φαγαμε μεγαλη ταλαιπωρια και δεν υπηρχε ορεξη για φωτογραφιες...

Κυριακη 23 Αυγουστου
Ξεκουραστοι πια και με αισιοδοξια που πηγαζε νομιζω, απο την ομορφια του τοπιου (και τον 8ωρο υπνο) ξεκινησαμε την «επισημη» επισκευη. Αφου δεν υπηρχε αντιπροσωπια ducati, αφου δεν βρηκαμε καποιον να κανει κολισεις αργκον (ή δεν καταλαβαμε παρα τα "απταιστα" Γιουκοσλαβικα μου ), καναμε τη δικη μας επισκευη. Ειναι απιστευτο τι μπορει να επιδιωρθωσει κανεις με ενα τρυπανι, χοντρο συρμα, δυνατα ταιραπ και εποξικη κολα. Ιδου το αποτελεσμα... Υπ’οψιν οτι αυτο κρατισε μεχρι το τελος του ταξιδιου χωρις κανενα προβλημα.

aimg10.imageshack.us_img10_5712_episkeuhjpgthumb.png

Uploaded with ImageShack.us

Το Κοτορ ειναι το νοτιοτερο φιορδ της Ευρωπης. Η παλια πολη χτιστικε μεταξυ 12ου κ 14ου αιωνα και ηταν πολη εμπορων και ναυτικων. Η μεσαιωνικη αρχιτεκτονικη της και τα μνημεια της ειναι καλα διατηρημενα και πολλα απο αυτα ειναι στη λιστα της UNESCO.

Η πρωτη βολτα μας ηταν στο Sveti Stefan. To sveti stefan ειναι ενα μικρο νησι που ενωνεται με την ξηρα με μια λωριδα γης. Τον 15ο αιωνα κατοικουνταν απο ψαραδες. Το 1950 εγινε πολυτελες ξενοδοχειο. Τωρα δεν ειναι τιποτα, αλλα ειναι επισκεψιμο.

Ο δρομος παει μεχρι τη παραλια κ μπορειτε να παρακαρετε ειτε στο παρκινγκ (2ευρω για μοτοσυκλετα, 12 για αυτοκινητο) ή στο δρομο (αν βρειτε θεση κ να περπατησετε). Οι ομπρελες ειναι δωρεαν κ εχει χωρο για να αλλαξεις δωρεαν. Η τουαλετα κοστιζει 50 λεπτα . Καφεδεσ,χυμοι,αναψυκτικα, το πιο ακριβο 3 ευρω.

Καναμε μπανιο στη θαλασσα (και με ψιλοβροχο), ηπιαμε καφε,αραξαμε, οτι επρεπε.

aimg39.imageshack.us_img39_8_sveti1jpgthumb.png

Uploaded with ImageShack.us


Το βραδακι πηγαμε βολτα στην παλαια πολη του Κοτορ. Η παλια πολη περιβαλεται απο τοιχη. Δεξια απο την κυρια εισοδο στα 5 μετρα εχει περιπτερο για τουριστικες πληφοροριες και στα 10 μετρα εχει παρκινγκ δωρεαν για μοτοσυκλετες.εχει χωρο για το παρκαρισμα μοτοσυκλετων. Αν δεν το δειτε, θα σας το δειξουν οι μπατσοι (με εμενα ετσι εγινε οταν παρκαρα στο παρκινγκ των ταριφων )

Δευτερα 24 Αυγουστου

Μετα απο ενα μεγαλο πρωινο και πρωινη βολτα ξεκινησαμε για την πολη Zabljak. Η πολη ειναι στην καρδια του εθνικου δρυμου Durmitor σε υψομετρο 1500 μετρα (η πιο ψηλα χτισμενη πολη των Βαλκανιων. Ειναι χειμερινο θερετρο και ειναι πολυ τουριστικα οργανωμενο. Το καλοκαιρι μπορεις να επισκεφτεις τις λιμνες, να κανεις βαρκαδα, πεζοπορια στα βουνα και ραφτινγκ στο δευτερο μεγαλυτερο φαραγγι μετα το Grand Canyon της Αμερικης!!!!! Το ξερατε αυτο; Ουτε κ εγω το ηξερα.



aimg704.imageshack.us_img704_6874_kotorgen.jpg

Uploaded with ImageShack.us


Ο δρομος απο το Κοτορ στο Zabljak ειναι ορεινος κ στενος αλλα σε αποζημειωνει απο την φυσικη ομορφια του.10-20 χιλιομετρα πριν το Ζabljak οδηγησαμε στον κατα τη γνωμη μου ποιο ομορφο δρομο του ταξιδιου.Οροπεδιο με χαμηλη βλαστιση (σαν τη Ρωσικη στεπα ενα πραγμα ), ξυλινες καλυβες που οι σκεπες τους εφταναν μεχρι το εδαφος,φλαταδουρα που σου επετρεπε να βλεπεις 7-8 στροφες μπροστα. Δυστυχως οτι περιγραφη και να κανω δεν θα φτασει να εξηγησει την ομορφια του τοπιου.

Οταν φτασαμε ειχε ηδη νυχτωσει. Βρικαμε ενα σπιτι για διαμονη, μεσω ενος τουριστικου γραφειου και πηγαμε για φαι. Το φαι αψογο, ηπιαμε κ τα κρασια μας (6 ευρω το μπουκαλι, ξηρο ερυθρο απιστευτο ) και την ακουσαμε λιγο. Ευτυχως το δωματιο ηταν στα 60 μετρα.

Ηδου το σπιτι. Πολυ βασικο αλλα καθαρο. 50 ευρω την ημερα.

aimg23.imageshack.us_img23_6461_durmi2.jpg

Uploaded with ImageShack.us


Απο εκει που ειμασταν στο Μαυροβουνιο, για να πας Κροατια, μπαινεις και βγαινεις στην Βοσνια (ειπαμε οι Κροατες εχουν παρει τα καλυτερα οικοπεδα και δεν "επιτρεπουν" στους Σερβους να εχουν εξοδο στη θαλασσα. Παντως στα συνορα αυτα, εχουν απλουστευσει τις διαδικασιες και περνας πιο γρηγορα και απο Ελληνικα δυοδια.Ουτε το κρανος δεν βγαλαμε!
Τεταρτη 26 Αυγουστου
Το Ντουμπροβνικ ειναι πολυ τουριστικο. Η παλια του πολη ειναι πολυ καλα διατηρημενη κ περιβαλεται απο τοιχη. Ειναι η μονη χωρα που χρειαστηκε να κανουμε συναλαγμα γιατι δεν δεχονταν ευρω. Δεν ειχε καθολου το Βαλκανικο στοιχειο, πιο πολυ κεντροευρωπαικο θα το ελεγα και αυτο με χαλασε λιγο. Εκτος απο το Ντουμπροβνικ πηγαμε σε ενα διπλανο θερετρο το Καβ-Τατ, που παντως εμενα δεν μου αρεσε κ τοσο, δεν ειχε κατι το ιδιαιτερο.

Φωτογραφιες απο Ντουμπροβνικ ακολουθουν. Εγω ειχα μαγευτει απο το Βαλκανικο στοιχειο και στο Ντουμπροβνικ χαθηκε και αντικατασταθηκε απο εικονες κεντρικης Ευρωπης. Παντως οφειλω να ομολογησω οτι ειναι πολυ ομορφο.

aimg691.imageshack.us_img691_6829_dubr1.jpg

Uploaded with ImageShack.us

aimg59.imageshack.us_img59_9775_dubrov3.jpg

Uploaded with ImageShack.us


Πεμπτη 27 Αυγουστου Σαραγεβο
Την επομενη μερα ξεκινησαμε για το Σαραγεβο με ενδιαμεση σταση στο Μοσταρ. Δυο πολεις πολυ ταλαιπωρημενες κ ζωντανο κομματι της προσφατης-ασχημης ιστοριας των βαλκανιων.

Τις ημερες που η Αθηνα καιγοταν, εμεις περνουσαμε απο το πιο πρασσινο κομματι του ταξιδιου. Δεν πιστευα οτι υπαρχει χωρα με περισσοτερο πρασσινο και δαση απο το Μαυροβουνιο, αλλα μολις περασαμε στη Βοσνια την ανακαλυψα. Ο δρομος παιρνουσε μεσα απο δασος και λιμνες, θεα που διακοπτοταν μονο απο τα αμετρητα τουνελ. Εντυπωση μου εκανε οτι στα τουνελ που δεν ειχαν τσιμεντο (ηταν σκετος βραχος) η θερμοκρασια επεφτε τουλαχιστον 5-7 βαθμους.

Οταν φτασαμε στο Μοσταρ, αντικρισαμε κτιρια, απομειναρια του πολεμου και μας επιασε κατι...

aimg301.imageshack.us_img301_5827_mostar4.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Μετα το Μοσταρ συνεχισαμε για το Σαραγεβο, οπου φτασαμε λιγο πριν πεσει ο ηλιος. Το Σαραγεβο ειναι μια μεγαλη συγχονη πολη. Οι πληγες του πολεμου ειναι καλα κρυμενες αν κ υπαρχουν ακομη. Το ξενοδοχειο ηταν στον ενα λοφο της πολης αλλα πολυ κοντα στο κεντρο. Το προτεινω ανεπιφυλακτα. Επισης πρεπει να ηταν κ το πιο ασφαλες μερος για τις μοτοσυκλετες.

Αυτο που μου εκανε εντυπωση στο Σαραγεβο ηταν η πολυπολιτισμικοτητα. Χριστιανοι, Μουσουλμανοι, Εβραιοι, ζουσαν στην πολη χωρις κανενας να ενοχλει κανεναν. Οταν φτασαμε ηταν η εποχη του ραμαζανιου για τους Μουσουλμανους. Αιστανθηκα λιγο περιεργα οταν στο εστιατοριο ζητησαμε μπυρες και ο τυπος πολυ ευγενικα μας ειπε οτι εχουν ραμαζανι και δεν σερβιρουν αλκοολ. Οι μουσουλμανοι πηγαιναν στα τζαμια για προσευχη (εχει 3 τεραστια τζαμια το Σαραγεβο) οπως επισης κ οι γυναικες με τις μαντιλες ή ακομη κ με μπουργκες (ολες οι βαθμιδες του Ισλαμισμου δηλαδη). Ολα αυτα που εβλεπα, με εκαναν να αναρωτιθω, πως καταφεραν να τους πολωσουν και να τους οδηγησουν σε πολεμο; Ζουν οπως ζουσαν και πριν δεν εχει αλλαξει κατι...

aimg694.imageshack.us_img694_6640_sar1.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Την επομενη μερα με βαρια καρδια, αφου θελαμε να μεινω και αλλο στο Σαραγεβο, ξεκινησαμε την επιστροφη για Ελλαδα, που θα περνουσε απο μια διανυκτερευση στη νοτια Σερβια, ετσι ωστε την επομενη να διανυσουμε τα 170 χιλιομετρα των Σκοπιων χωρις καμια σταση. Σιγουρα καποια στιγμη θα ξαναπαω Σαραγεβο και θα κατσω μερες...

Ο δρομος παλι καταπρασσινος και με ενα ψιλοβροχο διαρκειας φτασαμε στα συνορα Βοσνιας-Σερβιας. Εκει καποιος μαγκας εχει φτιαξει ενα μινι μαρκετ, οπου ειπαμε να ξοδεψουμε τα Βοσνιακα χρηματα που ειχαμε παρει σαν ρεστα απο πληρωμες σε ευρω. Ηταν περιπου αντιστοιχεια 15 ευρω. Ε, γεμισαμε 3 σακουλες ψωνια και δεν καταφεραμε να τα ξοδεψουμε ολα!

Η Σερβια εξισου καταπρασσινη. Ημαρτον! Μου ερχοταν να βαλω φωτια. Τι αυτοι ειναι οι εξυπνοι και εμεις ειμαστε οι βλακες που τα καιμε;
Η Νις ηταν ανελπιστα ομορφη πολη. Πολλες καφετεριες, εστιατορια και παλια πολη με ανοιχτα κλαμπς. Ολος ο κοσμος, νεος κοσμος σε πλειοψηφια, ηταν στο δρομο απο τις 7 το απογευμε μεχρι 4 το πρωι. Μου θυμισε Ελλαδα η φαση.

aimg710.imageshack.us_img710_1504_nis1.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Στο Νις μειναμε στο Αμπασαντορ. Με 40 ευρω τη βραδια(50 μας ειχαν πει στη πορτα) ταξιδεψαμε στη Ρωσια του 1930 (απο τα επιπλα μεχρι τα σεντονια ).

Τα θετικα ειναι οτι ειναι μεσα στο κεντρο και δεν χρειαζεται να παρεις μοτοσυκλετα, εχει καλο πρωινο,εχει φοβερη θεα ολη τη πολη και εχει και παρκινγκ για τις μοτοσυκλετες (διπλα στις πατατες και τα ζαρζαβατικα). Αρνητικα...ολα τα υπολοιπα.
Σαββατο 29 Αυγουστου Λιτοχωρο

Η επομενη μερα ηταν η ημερα της επιστροφης μας στην Ελλαδα. Μετα το πρωινο φορτωσαμε και ξεκινησαμε εχοντας τις καλυτερες εντυπωσεις και απο τη Σερβια. Τα συνορα με τα Σκοπια ηταν πολυ κοντα. Ο δρομος πια ηταν 2 λωριδες ανα κατευθυνση με δυοδια και ετσι συνεχιζει εως την Ελλαδα.

10-15 χιλιομετρα πριν τα συνορα των Σκοπιων ειχε βενζιναδικο οπου φουλαραμε, ηπιαμε καφε, τσιμπισαμε κατι και ειμασταν ετοιμοι. Οι διαδικασια στα συνορα των Σκοπιων πολυ απλη και συντομη. Δεν ειχαμε κανενα προβλημα.. Τα 170 χιλιομετρα περασαν πολυ γρηγορα χωρις κατι ιδιαιτερο. Επειδη ειμασταν φρεσκοι και ξεκουραστοι ειπαμε να συνεχισουμε νοτιοτερα ετσι ωστε να εχουμε λιγοτερα χιλιομετρα για την Αθηνα την τελευταια μερα. Η σταση τελικα εγινε στο Λιτοχωρο το οποιο σηματοδωτισε και την ληξη του ταξιδου μας...
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.882
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Πολύ όμορφο το βίντεο! Ακόμα πιο όμορφο το ταξίδι!! Μπράβο σας. Πάντα καλούς δρόμους να έχετε και όπως λέτε και στο τέλος της ταινίας Πάντα όρθιοι!!!!!! Σε ευχαριστώ που τα μοιράστηκες όλα αυτά μαζί μας
 

Panagiota^

Member
Μηνύματα
658
Likes
276
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιράν, Εκουαδόρ, Τανζανία
Μα τι ωραίο βίντεο, τι ωραίο ταξίδι από τα παρεξηγημένα Βαλκάνια! Πάντα τέτοια παιδιά, ευχαριστούμε!
 

SkullFlower

Member
Μηνύματα
518
Likes
97
Επόμενο Ταξίδι
Barcelona- Perpignan
Ονειρεμένο Ταξίδι
Peru
πολυ ωραίο το βίντεο σας!
ευχαριστούμε!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
Μπράβο σας παιδιά!
υπέροχες φωτό και video!
ολα τα ταξίδια με δύο τροχούς ειναι μοναδικα!!
σαν moto βετεράνα,σας νιώθω στα τρίσβαθα της ψυχή σας --να είστε βέβαιοι!!:p
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Πολύ καλό το βίντεο και με υπέροχη μουσική!,καταπληκτική η ιστορία σου με τόσες πληροφορίες (ιδιαίτερα χρήσιμες για τους φίλους μοτοσυκλετιστές)για τα γειτονικά μας μέρη,φωτογραφίες...πολύ πράσινο τελικά,πανέμορφα τα τοπία όπως μας τα περιγράφεις!
Μπράβο,νάσαι καλά,πάντα τέτοια!
 

astral

Member
Μηνύματα
776
Likes
139
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Αργεντινή
Τέλειο video!
Πόσο μου έχει λείψει ένα δίτροχο ταξιδάκι...

Πάντα τέτοια και πάντα όρθιοι! :D
 

atrapos

Member
Μηνύματα
51
Likes
41
Επόμενο Ταξίδι
Βιετναμ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καραιβικη
Αψογο ταξιδι,βιντεο και μουσικη!Παντα τετοια!
 

Pandora

Member
Μηνύματα
2.803
Likes
961
Επόμενο Ταξίδι
θα δείξει...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Το βιντεάκι σας, αποθηκεύτηκε στα αγαπημένα μου :D , υπέροχο ταξίδι !

Πάντοτε να είστε καλοτάξιδοι :clap:
 

taver

Member
Μηνύματα
12.468
Likes
28.827
Ονειρεμένο Ταξίδι
Iles Kerguelen
Όμορφο ταξίδι.
Πάρα πολλές ομοιότητες με ένα αντίστοιχο που έκανα το καλοκαίρι του 2008 (αλλά με αυτοκίνητο), μου έβγαλες όμορφες μνήμες....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.589
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom