Πολωνία Bydgoszcz i Poznań, όπως λέμε Wódki i Piwa

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μα τι κάφροι αυτοί οι νεαροί και νεαρές Αγγλοσαξονες
Τεράστιοι με διαφορά!

Τι φανταστικά που είναι οι ζωγραφισμενοι τοίχοι της πόλης! Και οι Iron Maiden έστω και σε χαμηλή ένταση!Και οι παγωμένες πολωνικές μπύρες! Ωραίο ταξίδι!
Ωραία πόλη, έβγαλε κάτι πολύ ποιοτικό και όμορφο, που να πω την αλήθεια δε περίμενα! :)

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Τι κι αν έπαιζε όντως πολύ χαμηλά σε ένταση για ροκ μαγαζί;
Μάλλον αυτό το προβληματάκι το έχουν γενικά στη χώρα...μαλωμένοι είναι με τη μουσική!

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Μάλλον αυτό το προβληματάκι το έχουν γενικά στη χώρα...μαλωμένοι είναι με τη μουσική!
Να σου πω την αλήθεια είδα που το έγραψες και με ξένισε, καθώς μάλλον έως τώρα δε το 'χα προσέξει, τι να πω δεν εξηγείται αλλιώς. Κακό για ροκ μαγαζιά ν' ακούς τη βαβούρα έναντι της μουσικής...

Sassenach77

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αίγυπτος
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
Να σου πω την αλήθεια είδα που το έγραψες και με ξένισε, καθώς μάλλον έως τώρα δε το 'χα προσέξει, τι να πω δεν εξηγείται αλλιώς. Κακό για ροκ μαγαζιά ν' ακούς τη βαβούρα έναντι της μουσικής...
Γενικά στα μαγαζιά τους δεν παίζει μουσική ή παίζει σε πολύ χαμηλή ένταση. Απο τα καφέ μέχρι τα βραδινά μπαρ. Με κάτι εξαιρέσεις μόνο που μοιάζουν σα τη μύγα μέσ το γάλα... Τι να πω :rolleyes-80:

HKLEOPATRA

Member
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία +
Ταξίδι-Όνειρο
Το επόμενο !!!!
Εχουν αλλαξει πολλα μου φαινεται. Ακριβως πριν σκασει ο κοβιντ μειναμε σε δικλινο ibis στη Βαρσοβια με 20 (ολογραφως εικοσι) ευρω/νυχτα. Τωρα διαβαζω για 50ρικα και βαλε που εδωσε ο @psilos3 στην επαρχια και εχω μεινει καγκελο.
83 ευρώ το δίκλινο πλήρωσα το καλοκαίρι του 2023 στο IBIS STYLES WARSZAWA CITY με πρωινό

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Κυριακή στο Poznań και πίσω

Να που η ευχάριστη αυτή εκδρομούλα ήταν τελικά πιο σύντομη απ’ όσο υπολόγιζα. Έφτιαξα το σακίδιο μου κι αναχώρησα για το πρώτο διαθέσιμο κατάστημα καφέ και πρωινού, στοχεύοντας ν’ αξιοποιήσω τις διαθέσιμες ώρες μου στο πολύ χαλαρό.

DSC_0682.JPG
DSC_0683.JPG

Ο καιρός τα είχε γυρίσει, για πρώτη μέρα κάτω από τους 22, κοντά στους 15 για την ακρίβεια επανερχόμενος σε φυσιολογικά για την εποχή και τη χώρα επίπεδα όπως θα έλεγαν οι μετεωρολόγοι. Τουλάχιστον να μη βρέξει, σκεφτόμουν όσο προχωρούσα προς το παρκάκι του «Chopin» πίσω απ’ τη Βασιλική:

DSC_0684.JPG
DSC_0685.JPG

Ήταν μια καλή ευκαιρία να ξεκινήσω από εκεί, προσπαθώντας να δώσω το χρόνο που έπρεπε στο πάρκο, την πλατεία αλλά και το κτηριακό συγκρότημα της, ένα ακόμη κομψοτέχνημα της πόλης και του κέντρου της.

DSC_0690.JPG
DSC_0691.JPG
DSC_0693.JPG

Τα στενάκια τριγύρω του σημαντικού αυτού μπαρόκ ναού που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Στανισλάο, επίσκοπο και μάρτυρα του Πόζναν ήταν πολύ δελεαστικά και αμιγώς φωτογραφικά, με τον ήλιο προς ώρας να βοηθάει το έργο μου, αν και φαινόταν ότι αυτό θα ‘ναι περιστασιακό:

DSC_0703.JPG
DSC_0699.JPG

Έτσι, παρατηρώντας τα τοπόσημα ακόμα και στα καπάκια της αποχέτευσης κι ακούγοντας το let it be από τον πλανόδιο μουσικό έφτασα για άλλη μια φορά στον σημαντικό κόμβο της περιοχής, την κεντρική πλατεία Stary Rynek:

DSC_0705.JPG
DSC_0710.JPG

Αναμεμειγμένος κόσμος, τουρίστες και ντόπιοι είχαν ήδη ξεχυθεί στους δρόμους από το πρωί ακόμα, προκειμένου να απολαύσουν την Κυριακή τους

DSC_0713.JPG
DSC_0712.JPG

Την ίδια ώρα εγώ έψαχνα αναμνηστικά και παρατηρούσα το πόσο κοντά πετούσαν τ’ αεροπλάνα, κάτι που φανέρωνε επίσης την εγγύτητα με το αεροδρόμιο, όπου σε λίγες ώρες θα βρισκόμουν:

DSC_0717.JPG

DSC_0725.JPG

Αν κάποιο κτήριο ξεχωρίζει στην πλατεία, αυτό δεν είναι άλλο από το αναγεννησιακό «Ratusz» ,το πρώην δημαρχείο με λίγα λόγια που πρωτοκατασκευάστηκε στις αρχές του 14ου αιώνα, με τα κελάρια του να είναι τα μόνα που σώζονται στο σήμερα. Ακόμα ένα κτίσμα ιδιαίτερου συμβολισμού, επισκέψιμο και με έντονη ιστορία που αξίζει κάποιος να γνωρίσει, καθώς υπέστη ουκ ολίγες φορές ανακατασκευές συνδεδεμένες ως επί το πλείστον με την ιστορία της πόλης, δηλαδή πυρκαγιές, κατοχές και τα σχετικά.

DSC_0720.JPG

Μάταια περίμενα ν’ ακούσω τη σάλπιγγα που είχα διαβάσει ότι ηχεί, κάνοντας μερικές γύρες στην πλατεία για λόγους φωτογράφισης απέναντι από τα σιντριβάνια με τα διάσημα αγάλματα της, μέχρι να σκεφτώ που τελικά θα καταλήξω:

DSC_0728.JPG
DSC_0729.JPG

Τι περιμένατε αλήθεια, κάτι διαφορετικό; Πράξε σαν Πολωνός, για άλλη μια φορά στην εκδρομή. Wódki i Piwa:

DSC_0732b.jpg

Φρεσκαρισμένος κι ανανεωμένος ανέβηκα τον δρόμο για τον κεντρικό σταθμό των τρένων για να πάρω το λεωφορείο προς αεροδρόμιο, μέσω του εμπορικού πεζόδρομου όπου μου έδωσε την ευκαιρία να τσιμπήσω και κάτι μιας και οι μπύρες καμιά φορά θερίζουν:

DSC_0739.JPG

Ώρα 17:30 και βάδιζα ήδη προς το αεροσκάφος με τη Ryan ν’ αποτελεί για άλλη μία εκδρομή εγγύηση. Πόζναν κιόλας τέλος, με τις καλύτερες εντυπώσεις:

DSC_0751b.jpg

Όσο για την Πολωνία που άφηνα πίσω μου ή καλύτερα κάτω μου, πάντα υπάρχουν ανοικτοί λογαριασμοί:

DSC_0751d.jpg

Σύντομα. Πολύ σύντομα! :) ✌

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Αργεντινή,Χιλή,Ουρουγουάη
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Πολύ ωραίο μου φάνηκε το Πόζναν μέσα από την ιστορία σου και τις φωτογραφίες σου. Μου δημιούργησε έντονη επιθυμία να το δω από κοντά. Επίσης μου φάνηκε κάπως διαφορετικό από τις άλλες πόλεις της Πολωνίας που έχω δει. Ισχύει ή είναι λάθος η εικόνα που σχημάτισα;

psilos3

Member
Επόμενο Ταξίδι
;
Ταξίδι-Όνειρο
Αναζητείται!
Πολύ ωραίο μου φάνηκε το Πόζναν μέσα από την ιστορία σου και τις φωτογραφίες σου. Μου δημιούργησε έντονη επιθυμία να το δω από κοντά. Επίσης μου φάνηκε κάπως διαφορετικό από τις άλλες πόλεις της Πολωνίας που έχω δει. Ισχύει ή είναι λάθος η εικόνα που σχημάτισα;
Είναι μια πολύ ωραία πόλη, που ως μικρότερη σε σχέση με τις διάσημες (Κρακοβία-Βαρσοβία) είναι λογικό να τη βρίσκει κάποιος λίγο διαφορετική. Δε ξέρω κατά ποιο ποσοστό ισχύει αυτό, γεγονός όμως είναι πως μου άρεσε αυτό που έβγαζε προς τα έξω. ;)

Άσχετο! Έχεις αλλάξει φωτογραφική ή έχει βελτιωθεί το edit σου;;
Η επιμονή μου στο edit. ;):haha:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.101
Μέλη
39.847
Νεότερο μέλος