Ιταλία Cinque Terre Λιγουρίας και Λίμνες Λομβαρδίας σε ένα.

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
...συνέχεια και τέλος της ιστορίας....

5η ημέρα
Σήμερα στην αίθουσα του πρωινού είμαστε μόνοι μας, τόσο πρωί που κατεβήκαμε. Φτάσαμε οριακά στο σταθμό του τρένου και πήραμε το τρένο των 7:18 για Μιλάνο. Ευτυχώς που είχαμε βγάλει εισιτήρια από χθες γιατί αλλιώς θα την παθαίναμε όπως στη La Spezia. Φτάσαμε 10:10 στο Μιλάνο. Το σημερινό μας πρόγραμμα έλεγε μία επίσκεψη στο Μυστικό δείπνο του Da Vinci και μετά ημερήσια στη λίμνη Κόμο. Μόλις φτάσαμε στο σταθμό βγάλαμε εισιτήρια για Varenna (για να μην την ξαναπάθουμε) και μετά γραμμή για το ξενοδοχείο μας που πάλι το έκλεισα κοντά στο σταθμό. Ήταν μόλις 500μ. από αυτόν.
Πάμε στο ξενοδοχείο μας (Albergo Salerno με 60€ με πρωινό) με σκοπό να αφήσουμε τα πράγματά μας, αλλά για καλή μας τύχη το δωμάτιό μας ήταν έτοιμο και μας το διέθεσαν νωρίς και έτσι μπορέσαμε να φρεσκαριστούμε.
Φεύγουμε άμεσα για τη Santa Maria della Grazie….Στην τραπεζαρία αυτού του μοναστηριού, σε έναν τεράστιο τοίχο ο Leonardo Da Vinci έχει αποτυπώσει τον περίφημο Μυστικό Δείπνο. Για να μπεις και να δεις το έργο θα πρέπει να έχεις βγάλει εισιτήριο πολύ καιρό πριν. Πρόκειται για ένα έργο που έχει υποστεί μεγάλη φθορά από το χρόνο και το προστατεύουν πάρα πολύ. Επιτρέπουν κάθε τέταρτο την είσοδο σε 15 άτομα. Οπότε οι θέσεις είναι περιορισμένες. Εγώ είχα κλείσει θέση αρχές Απριλίου προκειμένου να βρω την συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα. (στις 16 Ιουλίου).
Μοναδική εμπειρία. Με αυτό το έργο καταλαβαίνεις το μεγαλείο και την ιδιοφυία αυτού του ανθρώπου.
Μετά με το metro φεύγουμε γραμμή για τον κεντρικό σταθμό του Μιλάνου, όπου με άνεση φτάσαμε και πήραμε το τρένο για Varenna.
Η Varenna είναι μία κωμόπολη στη λίμνη Como. Η λίμνη Como έχει σχήμα ανάποδου Υ. Η Varenna, βρίσκεται στη μέση, σημείο που την καθιστά ιδανική για mini κρουαζιέρα στις απέναντι πόλεις. Bellagio, Menagio, Tremezzo, Villa Carlotta, Villa Balbianello και πολλά άλλα, αν έχεις το χρόνο. Εμείς για μισή μέρα που είχαμε στη διάθεσή μας, η Varenna σαν ορμητήριο μας φάνηκε ιδανική. Επίσης είναι πολύ κοντά στο Μιλάνο, μόλις 1 ώρα. Φτάσαμε στις 2:30. Μέχρι τις 3:30 που πήραμε το καραβάκι για τη mini κρουαζιέρα που επιλέξαμε, βολτάραμε, φάγαμε παγωτό, δροσιστήκαμε στις πάμπολλες πηγές που έχει η πόλη (έκανε πολύ ζέστη) και χαζεύαμε τα επίσης πάρα πολλά καραβάκια.
Γενικά το μέρος είναι ευλογημένο. Δεν έχω ξαναδεί τόσο όμορφη λίμνη. Είναι εξωτική, σαν παραμύθι. Δεν είναι τυχαίο το ότι τόσοι διάσημοι έχουν σπίτια εδώ. Όχι μόνο σύγχρονα, αλλά από πάρα πολλά χρόνια. Δεν είναι τυχαίο ότι τόσοι σκηνοθέτες έχουν διαλέξει την Como για να γυρίσουν τις ταινίες τους. Ο πόλεμος των άστρων και το Καζίνο Royal είναι μερικές από αυτές. Μάλιστα η τελευταία έχει μία μεγάλη σκηνή στη Villa Balbianello, στην οποία ήθελα πολύ να πάω, αλλά δυστυχώς τις Τετάρτες ήταν κλειστή. Ε! Δεν μπορώ να τα υπολογίσω και όλα… Άσε που αυτή η επιπλέον μέρα της Como κανονίστηκε πολύ αργότερα που είχα ήδη «φιξάρει πράγματα» που δεν άλλαζαν. Όχι τίποτα άλλο, αλλά αφήνω εκκρεμότητες με την Ιταλία. Λίγο τα λατομεία της Carrara, λίγο με τη Villa Balbianello, δεν θα τελειώσω ποτέ με την Ιταλία……..
Παίρνουμε λοιπόν το καραβάκι της γραμμής των 3:30, το οποίο έκανε στάσεις στην απέναντι όχθη επιτρέποντάς μας να δούμε από κοντά πολλές από τις διάσημες βίλλες της λίμνης και πολλά από τα τεσσάρων και πέντε αστέρων ξενοδοχεία και αποφασίσαμε να κατεβούμε στο Bellagio. Πρόκειται για μία πόλη (κατά πολλούς η ωραιότερη της λίμνης) χτισμένη στο κέντρο του σχήματος Υ της λίμνης, έχοντας έτσι υγρό στοιχείο από τις τρεις πλευρές της , σαν νησί. Αφού κάναμε βόλτες και στην παραλία και στα σοκάκια καθίσαμε και για να φάμε δυο μακαρονάδες. Αρκετά τουριστικό μέρος αλλά ωραίο. Επιστρέψαμε με το καραβάκι στη Varenna γύρω στις 6:00. Υπήρχε όμως ακόμη μία εκκρεμότητα.
Υπήρχε ακόμα μία παραλίμνια διαδρομή μήκους περίπου 1,5χλμ. που πολλοί την παρομοίαζαν με τη Via dell’ Amore των Cinque Terre. Ξεκούραστοι ήμασταν και είπαμε να πάμε χαλαρά. Ήταν ένας περίπατος. Μα τι σπίτια ήταν αυτά! Μέσα στη λίμνη, πνιγμένα στα λουλούδια, με ισόγεια «γκαράζ» για τις βάρκες τους, με θέα στη λίμνη και στις πλαγιές των Άλπεων που βυθιζόταν απότομα μέσα στο νερό, με περιποιημένους κήπους με τεράστια ποικιλία φυτών και χρώματα, πολλά χρώματα.. Παραδεισένιο μέρος. Ήταν και η μέρα καταπληκτική, είχε και ηλιοβασίλεμα……Και χωρίς να το καταλάβω είχαμε φτάσει μπροστά στην είσοδο της Βίλλας Monastero. Ήταν μία από τις Βίλλες που ήθελα να επισκεφτώ. Μόνο που έκλεινε στις 7:00 και η ώρα ήταν 6:35. Μου λένε στην είσοδο: μα είναι αργά, τι να δεις; Όσο προλάβω τους έλεγα. Μα θα πληρώσεις 10€ για 20 λεπτά; Όχι, θα μου κάνεις τη μισή τιμή αφού θα μείνω μόνο 20’. Μα δεν γίνεται μου έλεγε. Γίνεται της έλεγα. Τελικά μπήκαμε και οι δύο με 5€ εισιτήριο.
Μαγευτικός κήπος. Δεν μπορώ να τον περιγράψω. Πάλι θα το ξαναπώ…Δεν είναι τυχαίο….
Νομίζω ότι ύστερα από την ταλαιπωρία και τις περιπέτειες αυτού του ταξιδιού μας άξιζε ένα τέτοιο φινάλε. Το ταξίδι «έκλεινε» με τις ωραιότερες εικόνες.
Επιστρέψαμε με το τρένο των 7:30. Στις 8:30 ήμασταν Μιλάνο. Λέμε θα ξεκουραστούμε λίγο και μετά θα πάμε μια βόλτα στο κέντρο να βολτάρουμε γύρω από το Duomo. Πέρασε η ώρα και τελικά βαρεθήκαμε να βγούμε. Η αλήθεια είναι ότι ήμουν τόσο γεμάτη από εμπειρίες και εικόνες και ήταν τόσο μεγάλη η ποικιλία αυτών που είχαμε κάνει και είχαμε πάθει που νομίζω ότι ήμουν πλήρης. Το Duomo το έχω ξαναδεί και επειδή στην Ιταλία μάλλον θα συνεχίσω να πηγαίνω, είμαι σίγουρη ότι θα μου ξανατύχει κάποια στιγμή πάλι να πάω νυχτερινή βόλτα στο κέντρο του Μιλάνου.

6η ημέρα
Το πρωινό κύλησε χωρίς απρόοπτα. Φάγαμε το τυπικό πρωινό μας στο ξενοδοχείο. Πήραμε λεωφορείο έξω από τον κεντρικό σταθμό, που ήταν πολύ κοντά μας, για το αεροδρόμιο. Φτάσαμε στην ώρα μας. Φάγαμε μια τελευταία πίτσα στο αεροδρόμιο, που μάλιστα δεν περίμενα ότι θα ήταν τόσο νόστιμη. Η easyjet ήταν στην ώρα της και όλα καλά.

Η Ιταλία για μένα είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός. Συνδυάζει: τέχνη, φύση, ζεστούς ανθρώπους και καλό φαγητό. Τώρα σαν μεσογειακή χώρα που είναι, έχει και …απεργίες έχει και …ληστές…έχει και εκπλήξεις. Το απρόοπτο πάντα είναι μέσα στο πρόγραμμα ενός ταξιδιώτη. Αν όμως υπάρχει καλή διάθεση, λίγη προετοιμασία, προσοχή και μεράκι τότε το ταξίδι μετατρέπεται σε μια συναρπαστική εμπειρία και ανάμνηση.
Τώρα «κλείνω» γιατί πάω να μελετήσω το επόμενο ταξίδι…..…..

IMG_6575.JPG


IMG_6586.JPG


IMG_6658.JPG


IMG_6671.JPG


IMG_6673.JPG


IMG_6682.JPG


IMG_6696.JPG


IMG_6713.JPG


IMG_6724.JPG


IMG_6727.JPG


IMG_6729.JPG


IMG_6732.JPG


IMG_6740.JPG
 
Last edited:

makisg

Member
Μηνύματα
4.714
Likes
14.782
Επόμενο Ταξίδι
Βενετία,Λουμπλιάνα,Μπλέντ
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νησιά Φίτζι
σ ευχαριστούμε για την όμορφη αφήγηση και τις πανέμορφες φωτογραφίες σου.
εύχομαι το επόμενο ταξίδι σας να μην έχει τόσα απρόοπτα.
 

Italitsa

Member
Μηνύματα
840
Likes
915
Επόμενο Ταξίδι
Γύρος Αυστρίας
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού
Πολύ όμορφο ταξίδι σε αγαπημένους προορισμούς στην Ιταλία... Ευχαριστούμε που το μοιράστηκες μαζί μας!! Και μη μασάτε, αυτά τα απρόοπτα και οι ατυχίες αν θες, είναι που μας ψήνουν σαν ταξιδιώτες... Στα επόμενα λοιπόν!! :3520:
 

Desiro

Member
Μηνύματα
285
Likes
625
Επόμενο Ταξίδι
Τοσκάνη
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Υόρκη
Όλα τέλεια!!! Τέλεια περιοχή και πληροφορίες!! Εν κατακλείδι όμως άλλη φορά ενοικίαση αυτοκινήτου για να μην εξαρτώστε από καμία απεργία και δρομολόγιο!!! Στην τελική και πιο οικονομικό πιστεύω θα ήταν!!!
 

AntonisDiv

Member
Μηνύματα
9
Likes
16
Επόμενο Ταξίδι
Γαμήλιο...!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία
Θα συμφωνήσω και εγώ για το αυτοκίνητο. Πήγα οδικώς από Μιλάνο στο Bellagio και αμέσως μετά στην πόλη Como η οποία είναι πανέμορφη πραγματικά!
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Όλα τέλεια!!! Τέλεια περιοχή και πληροφορίες!! Εν κατακλείδι όμως άλλη φορά ενοικίαση αυτοκινήτου για να μην εξαρτώστε από καμία απεργία και δρομολόγιο!!! Στην τελική και πιο οικονομικό πιστεύω θα ήταν!!!
Γενικά και εγώ πιστεύω ότι ο καλύτερος τρόπος για να περιηγηθείς σε μια περιοχή είναι με αυτοκίνητο. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις, όπως πίστευα ότι ήταν και το συγκεκριμένο ταξίδι που (αν δεν τύχαιναν οι απεργίες) θα είμαστε πιο ευέλικτοι χωρίς αυτοκίνητο. Η Γένοβα και το Μιλάνο είναι δυο μεγάλες πόλεις και τα χωριουδάκια είναι πιο εύκολο να τα γυρίσεις πεζός και τα parking λιγοστά. Δεν πειράζει όμως γιατί έτσι περιηγηθήκαμε λίγο πιο δύσκολα, αλλά τα ΅γνωρίσαμε΅ πιο πολύ. Παρεπιπτόντως ένας άλλος προορισμός που πιστεύω ότι είναι πιο εύκολο να τον γνωρίσεις με τα τρένα (και δεν έχει απεργίες), παρά με νοικιασμένο αμάξι, είναι οι κάτω χώρες. Πας παντού, με συχνά δρομολόγια. Οι αποστάσεις είναι μικρές, υπάρχουν προσφορές και οι πόλεις είναι μικρές που τις γυρίζεις πολύ εύκολα με τα πόδια ή με ποδήλατο. Ο κανόνας όμως θα πρέπει να συμφωνήσω ότι είναι το αυτοκίνητο.
 

Smaragda53

Member
Μηνύματα
985
Likes
2.068
Επόμενο Ταξίδι
αχ, μακάρι νάξερα!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Πολυνησία
Πολύ το ευχαριστήθηκα το ταξίδι σου! Αυτή η ταμπέλα με τον εθνικό μας ύμνο μοιάζει κάπως με έργο τέχνης ή κάνω λάθος? (ο τρόπος που είναι τοποθετημένα τα γράμματα, το ερωτηματικό στο σήμα της Ε.Ε.)
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Πολύ το ευχαριστήθηκα το ταξίδι σου! Αυτή η ταμπέλα με τον εθνικό μας ύμνο μοιάζει κάπως με έργο τέχνης ή κάνω λάθος? (ο τρόπος που είναι τοποθετημένα τα γράμματα, το ερωτηματικό στο σήμα της Ε.Ε.)

Πολύ χαίρομαι που το ευχαριστήθηκες το ταξίδι! Αν και το συγκεκριμένο ταξίδι είχε πάρα πολλά απρόοπτα και ίσως και λίγες ταλαιπωρίες παραδόξως και εγώ το ευχαριστήθηκα. :)

Η ταμπέλα με τον Εθνικό μας ύμνο ... θα μπορούσε να είναι ένα έργο τέχνης, αλλά αυτό που είδα δεν ήταν ... καμβάς :), αλλά μια μεταλλική κοινή πινακίδα, η οποία αποτελεί για μένα ένα άλυτο έως σήμερα μυστήριο! Πως βρέθηκε έξω από το παλάτι των Boromeo, στη λίμνη Maggiore της Ιταλίας, ο Εθνικός Ύμνος της Ελλάδας;
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Γιατί θυμόμουν ότι αυτό το ταξίδι το κάνατε με αυτοκίνητο;...
Η Λα Σπετσια προσεγγιζεται με αυτοκίνητο, ώστε μετά να κάνω πεζοπορίες ή να χρησιμοποιήσω τρένο για τα χωριά ή πρέπει να πάω με τρένο μόνο;
 

Grerena

Member
Μηνύματα
1.286
Likes
16.824
Επόμενο Ταξίδι
Πορτογαλία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Tromso, Las Vegas
Γιατί θυμόμουν ότι αυτό το ταξίδι το κάνατε με αυτοκίνητο;...
Η Λα Σπετσια προσεγγιζεται με αυτοκίνητο, ώστε μετά να κάνω πεζοπορίες ή να χρησιμοποιήσω τρένο για τα χωριά ή πρέπει να πάω με τρένο μόνο;
'Οχι δεν είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο ακριβώς επειδή στόχος μας ήταν τα χωριά και σε αυτά είχαμε μάθει ότι είναι ταλαιπωρία να έχεις αυτοκίνητο. Θα έπρεπε να παρκάρουμε μακριά και σε μικρά parking που ζήτημα ήταν αν θα βρίσκαμε εύκολα. Θα πηγαίναμε για πεζοπορία και μετά θα έπρεπε να επιστρέψουμε για να πάρουμε το αυτοκίνητο προκειμένου να πάμε στο παραδίπλα χωριό. Δεν συνέφερε.

Ο καλύτερος τρόπος αφού θα έχεις αυτοκίνητο απ' ότι κατάλαβα είναι να πας σε μια γειτονική των χωριών πόλη, όπως η La Spezia ή το Levanto να την έχεις σαν ορμητήριο και από εκεί να κινηθείς με τρένα προς τα χωριά και βέβαια στη συνέχεια να διαλέξεις ανάμεσα στα χωριά να διανύσεις και κάποια μονοπάτια με τα πόδια.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.792
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom