Eράσμους: που;!

evita92

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Paris-Venice!
Γεια σας! Αποφάσισα εν τέλει να τολμήσω και εγώ την εμπειρία του Εράσμους! Αποφάσισα, λοιπόν, στο τρίτο έτος της σχολής μου να πάω σε μία χώρα του εξωτερικού, για να ζήσω και εγώ την εμπειρία του "έξω" κόσμου με ό,τι αυτή περιλαμβάνει.. ~ Αν και σχετικά νωρίς, γιατί τώρα είμαι στο δεύτερο έτος, ασχολούμαι με αυτό, καθώς προσπαθω προς στιγμήν να αποφύγω λίγο ακόμη το διάβασμα της εξεταστικής ;), αφού είναι ένα πολύ ωραίο θέμα, για να απασχολείς το μυαλό σου! ~ Αυτό που με απασχολεί σε πρώτη φάση είναι το που, δηλαδή να πάω κάπου που μ' αρέσει ή κάπου που ωφελεί περισσότερο τη σχολή μου; Για να σας εξηγήσω τι θέλω να πω, σπουδάζω νομική και γενικά έχει διασυνδέσεις με πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού, αλλά ουσιαστικά οι χώρες που ωφελούν περισσότερο τις σπουδές μου είναι η Γερμανία και η Γαλλία λόγω δικαίου, εγώ όμως δεν θέλω να πάω στη Γερμανία κι ας ξέρω και τα βασικά γερμανικά, και στη Γαλλία θα πήγαινα με χίλια, αλλά επειδή δεν ξέρω την γλώσσα δεν μπορώ να πάω, γιατί και να αρχίσω τώρα μαθήματα υπερεντατικά δε νομίζω να με ωφελήσουν ιδιαίτερα.. Εγώ κλίνω προς Βαρκελώνη, γιατί μου αρέσει ως πόλη και θα ήθελα να μάθω και ισπανικά, και με ένα χρόνο ισπανικά νομίζω μπορώ να φτάσω σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο με προσπάθεια. Σκέφτηκα και τη Ιταλία φυσικά, αλλά επειδή έχω πάει < μου άρεσε πολύ!! >, λέω να πάω και κάπου αλλού, σε κάτι καινούριο. Αυτό όμως που σκέφτομαι είναι μήπως είναι προτιμότερο να πάω στη Γερμανία, γιατί θα κερδίσω περισσότερα πράγματα από άποψη σπουδών, αλλά δεν θέλω να πάω εκεί, γιατί πιστεύω πως στη Βαρκελώνη θα περάσω καλύτερα!.. Εσείς τι λέτε; Ξέρετε κανέναν από νομική να έχει πάει στη Βαρκελώνη; Πως είναι οι σπουδές εκεί και με το θέμα της γλώσσας; Γιατί τα μαθήματα γίνονται στα καταλανικά νομίζω..
 

Glosoli

Member
Μηνύματα
403
Likes
314
Ταξίδι-Όνειρο
Νέα Ζηλανδία
Αφού είσαι νομική θα πρέπει να δεις τι μαθήματα θα σου αναγνωρίσει το πανεπιστήμιο εδώ εάν περάσεις μερικά σε όποια χώρα πας....επειδή κάθε χώρα έχει το δικό της Δίκαιο.

Όπως είπες από τα λίγα που ξέρω το Ελληνικό με το Γερμανικό είναι πολύ κοντά...ουσιαστικά copy-paste του έχουμε κάνει εμείς...το Βερολίνο είναι μια χαρά πάντως. Πολλοί φοιτητές και με φτηνές αεροπορικές μπορείς να οργώσεις την Ευρώπη για ταξίδια.
 

XLVI

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
στις χωρες που λες, σε ποιες πολεις πας?
βαρκελωνη να ξερεις πως ειναι αρκετα μεγαλη κ οι ερασμιτες μεταξυ τους ειναι ψιλοχαμενοι .. γενικα σε μικρη πολη γνωριζονται ολοι πιο ευκολα οπως ειναι φυσιολογικο
ερασμους γενικα περνας καλα οπου κ να σαι πιστευω οποτε αφου ξερεις κ γερμανικα ειναι καλη περιπτωση να πας γερμανια
στις μικρες παιζουν κ φτηνοτερα ενοικια κλπ
οπως κ να χει, να πας οπωσδηποτε.. μολις γυρισα εγω απο αβέιρο, στην πορτογαλια
να πας κ αν μπορεις να κανεις 2 εξαμηνα ακομα καλυτερα
 
Μηνύματα
127
Likes
22
Γεια σας! Αποφάσισα εν τέλει να τολμήσω και εγώ την εμπειρία του Εράσμους! Αποφάσισα, λοιπόν, στο τρίτο έτος της σχολής μου να πάω σε μία χώρα του εξωτερικού, για να ζήσω και εγώ την εμπειρία του "έξω" κόσμου με ό,τι αυτή περιλαμβάνει.. ~ Αν και σχετικά νωρίς, γιατί τώρα είμαι στο δεύτερο έτος, ασχολούμαι με αυτό, καθώς προσπαθω προς στιγμήν να αποφύγω λίγο ακόμη το διάβασμα της εξεταστικής ;), αφού είναι ένα πολύ ωραίο θέμα, για να απασχολείς το μυαλό σου! ~ Αυτό που με απασχολεί σε πρώτη φάση είναι το που, δηλαδή να πάω κάπου που μ' αρέσει ή κάπου που ωφελεί περισσότερο τη σχολή μου; Για να σας εξηγήσω τι θέλω να πω, σπουδάζω νομική και γενικά έχει διασυνδέσεις με πάρα πολλές χώρες του εξωτερικού, αλλά ουσιαστικά οι χώρες που ωφελούν περισσότερο τις σπουδές μου είναι η Γερμανία και η Γαλλία λόγω δικαίου, ... Εσείς τι λέτε; Ξέρετε κανέναν από νομική να έχει πάει στη Βαρκελώνη; Πως είναι οι σπουδές εκεί και με το θέμα της γλώσσας; Γιατί τα μαθήματα γίνονται στα καταλανικά νομίζω..
Εγώ έκανα Erasmus στο Regensburg, δεν ξέρω αν έχει θέσεις από Νομική, και πέρασα φανταστικά. Το Πανεπιστήμιο φοβερό, όλοι με ποδήλατα, πάμφθηνα, ταξίδια στα γύρω μέρη, μεροκάματα μέσω του Γραφείου Ευρέσεως Εργασίας. Βασικά εκεί τελειοποίησα τα γερμανικά μου αφού στην πόλη δεν είχε καθόλους Έλληνες. Το Regensburg είναι μια μικρή βαυαρική πόλη στο Δούναβη, πολύ κοντά στην Πράγα (9 φορές σε 8 μήνες, ναι!) και ήταν γεμάτο Ιταλούς, Ισπανούς, Σουηδούς, Αμερικάνους, Κορεάτες κλπ φοιτητές και τα πάρτυ ήταν σχεδόν καθημερινά. Δυστυχώς μετά έπρεπε να φύγω πίσω για το πτυχίο και να προσγειωθώ και πάλι στη μιζέρια του ΑΠΘ με το τάβλι της Μελενίκου, άντε και κανένα πάρτυ στα γρασίδια της Γεωπονικής... Καμία σχέση! Ξέρουν να ζουν στη Γερμανία!
Να πας στη Γερμανία, να βρεις κάποιο πρόγραμμα και θα περάσεις καλά. Να ανοιχτείς, δεν έχουν κολλήματα εκεί πέρα.
Τώρα για Ισπανία δεν ξέρω, στη Βαρκελώνη ο κόσμος και οι φοιτητές δεν μιλούν καθόλου Ισπανικά και γνωστοί μου που πήγανε με γνώσεις Ισπανικών νιώθανε λιγάκι στο περιθώριο στην Καταλωνία...
 

clooby_doo

Member
Μηνύματα
22
Likes
18
Επόμενο Ταξίδι
Μάλλον πάλι Λισσαβώνα!!!
Ταξίδι-Όνειρο
Όπου δεν έχω πάει!
οπως κ να χει, να πας οπωσδηποτε.. μολις γυρισα εγω απο αβέιρο, στην πορτογαλια
να πας κ αν μπορεις να κανεις 2 εξαμηνα ακομα καλυτερα
Βάσκο εσύ????Χαχαχαχαχαχαχαχαχα.Θα συμφωνήσω και θα πω ότι όπου και να πας καλά θα περάσεις.Σε μία μικρή πόλη θα ήταν καλύτερα,θεωρώ.Εγώ ήμουν Λισσαβώνα,η οποία είναι σχετικά μικρή πόλη.Όλα είναι μαζεμένα και μπορείς να βρεις τους πάντες απλά βγαίνοντας έξω.Και η Βαρκελώνη είναι πολύ ωραία σαν πολή αλλά είναι μεγάλη...Πήγαινε εκεί που νομίζεις ότι θα σου αρέσει περισσότερο και αν μπορείς μείνε χρόνο.Δεν θα το μετανιώσεις!!
 

evita92

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Paris-Venice!
Στην Γερμανία έχω πάρα πολλές πόλεις, για να διαλέξω < και το Regensburg >. Πάντως και εγώ πιστεύω πως σε μια μικρότερη πόλη θα είναι πιο εύκολα και πιο ωραία, αλλά από την άλλη λες έχεις την ευκαιρία να μείνεις κάπου σαν το Βερολίνο και θα το αφήσεις; Ωστέ ωραία η ζωή στη Γερμανία ε; Εγώ τη φαντάζομαι πολύ αυστηρή λόγω κουλτούρας και θεωρούσα οτι θα αγχωθώ με τα μαθήματα εκεί και ότι δεν θα μπορώ να διασκεδάσω εύκολα, γι αυτό και σκεφτόμουν την Ισπανία ή την Ιταλία που θεωρούσα πως εκεί θα ήταν πιο χαλαρά και πιο ξέγνοιαστα.. Επίσης να ρωτήσω και κάτι ακόμη, η ζωή στο εξωτερικό οικονομικά πως είναι; Δηλαδή τα χρήματα του επιδόματος θα πηγαίνουν για να καλυφθούν οι ανάγκες της κατοικίας, θα χρειαστούν πολλά περισσότερα λεφτά σε σχέση με αυτά που ξοδεύει ένας φοιτητής στη Θεσσαλονίκη για την καθημερινότητά του; Γιατί έχω ακούσει για τα ταξίδια που γίνονται και σε άλλες χώρες ή και μέσα στην ίδια χώρα, και αναρωτιέμαι πόσα χρήματα χρειάζεται για να ζήσει κάποιος έξω. :roll:
 

ConstadinosO

Member
Μηνύματα
124
Likes
55
Επόμενο Ταξίδι
Μπολόνια
Ταξίδι-Όνειρο
Ιράν,Βόρεια Κορέα,Κούβα
Γεια σου evita92.Εγω ειμαι μαθητης λυκειου ακομα ομως επειδη εχω ιδιαιτερες σχεσεις με Βαρκελωνη λογω προγραμματος Ανταλλαγξης που εκανα περσι εχω αν σου πω(και επειδη το εχω ψαξει) οτι και το University of Barcelona και το Universitat Pompeu Fabra(ειδιακ αυτο) εχουν καλες νομικες.Τωρα δεν ξερω αν ειναι συμβατο το δικαιο κλπ.Οσο για την γλωσσα τουλαχιστον στο University of Barcelona τα μαθηματα νομιζω ειναι 70% στα ισπανιακ και 30% στα καταλανικα.ελπιζω να βοηθησα!Η Βαρκελωνη(σε επριπτωση που σε ενδιαφερει) συνδυαζει ευρωπαικο βορρα στις σπουδες ενω στην καθημερινοτητα θα βρεις και λιγο απο Ελλαδα!Ειναι μια χαρα και εχει πολυ καλα πανεπιστημια ενω η ζωη εκει ειναι μετρια(ουτε πανακριβη ουτε φθηνη) :D
 

MiMundo

Member
Μηνύματα
14
Likes
11
Επόμενο Ταξίδι
Ιταλία classics
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα
αααχ...Εράσμους!!!
χαχαχαχαχα
λοιπόν γλυκιά μου Εβίτα.ένα θα σου πω που το λεμε όλοι οι πρώην Ερασμίτες.Εράσμους όπου κι αν πας είναι τέλεια!
στην αναγνώριση μαθημάτων να ξέρεις ότι σπάνια να μην έχεις πρόβλημα,είτε γιατί οι καθηγητές μας είναι απλώς περίεργοι,είτε γιατί δεν είναι συμβατά τα προγράμματα σπουδών.Οι περισσότεροι με το που φτάνουν αλλάζουν την Συμφωνία Σπουδών διότι είτε το πρόγραμμα δεν βολεύει,είτε μαθήματα αλλάζουν εξάμηνα,είτε οτιδήποτε.
Το θέμα για ένα Εράσμους δεν είναι να αναλωθείς στο να ψάχνεις μαθήματα κ να τσεκάρεις συμβατότητες πενήντα πανεπιστημίων με το δικό σου.Σκέψου τι ακριβώς θες να αποκομίσεις από μια τέτοια εμπειρία.Μαθήματα σίγουρα θα βρεις να δηλώσεις εκεί που θα πας,κάποια θα είσαι τυχερή και θα σου αναγνωριστούν κιόλας.
Στο λέω γιατί πριν δύο χρόνια που κανα τα χαρτιά μου,ήμουν ανάμεσα σε τρια τέσσερα πανεπιστήμια,Ισπανία,Ιταλία και Βρυξέλλες,Βέλγιο συγκεκριμένα,σύγκρινα,έψαχνα που να παω και τι να κάνω,ποια να διαλέξω για να μου αναγνωριστούν.Τελικά,τελευταία στιγμή από μόνη μου ζήτησα να πάω Μαδρίτη(2η επιλογή),αντί Βαρκελώνης που ο καθηγητής μου έδωσε,γιατί έτσι ξύπνησα εκείνο το πρωί! :Ρ και πήγα χωρίς να ξέρω τι μαθήματα να κάνω,χωρίς συμβατά και χωρίς καν αξία να έχει αυτό,αφού ήδη είχα περάσει όλα της σχολής μου μέχρι να φύγω.(ήμουν Φαρμακευτική και είναι 5 χρόνια,πήγα στο 5ο έτος).
Σκέψου την πιθανότητα να κάνεις κάτι τέτοιο.Εγώ πήγα με πρόγραμμα Scientific Stage/Visit υπό την αιγίδα του Εράσμους και με υποτροφία ΙΚΥ κανονικά,όπως όλοι οι ερασμίτες,κι ήμουν σε εργαστήριο.εσύ μπορείς να κάνεις το αντίστοιχο με μια ερευνητική εργασία ίσως,που αν έχεις συνεννοηθεί με τον καθηγητή σου εκ των προτέρων σου δικιολογεί ακόμη και μάθημα.Ψάξτο.
Ευκαιρίες σου δίνει άπειρες για ανέλιξη.Ερεύνησε τα ενδεχόμενα και μην περιορίζεις το που θα πας με βάση το τι θα μπορείς να επιλέξεις για μάθημα.διότι στην τελική ίσως να μην σου χρειαστεί καν ;)
Να θυμάσαι αυτό που μου είχαν πει κι εμένα.Το Εράσμους σου μπορεί να είναι αυτό που ΕΣΥ θέλεις.το διαμορφώνεις όπως θέλεις.
πιο πολύ να σε προβληματίζει η προσαρμογή σε μια κοινωνία λίγο διαφορετική από τη δική μας,παρά τα μαθήματα ;)
Διάλεξε την πόλη που σου ταιριάζει λοιπόν,και βουρ!!
:)
 

evita92

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Paris-Venice!
Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και για το χρόνο σας!
 

XLVI

New Member
Μηνύματα
3
Likes
0
σορρυ που το ξεθαβω τωρα αλλα δε μ αφηνει να στειλω πμ

τωρα ξανακοιταζα ψιλοτυχαια το τοπικ -πρωτη φορα απ τον αυγουστο- κ το μονο που δν περιμενα ηταν να βρισκα γνωστο! αλλα δν εχω καταλαβει ποια εισαι, δν εισασταν κ λιγες οι ελληνιδες : p
 

andre30

Member
Μηνύματα
84
Likes
33
Επόμενο Ταξίδι
Ισλανδία
χα.κοίτα η γνώμη μου είναι η εξής.
(αρχικα δεν έχω παει ερ.αλλά έχω πάει σε φίλους σε εράσμους)
θα έλεγα να δώσεις βάση στην πόλη και στην καθημερινότητα και να παραμερίσεις
για λίγο τα μαθήματα. για 6-9μάνες θα πας, τον γενάρη είχα πάει κρακοβία,πραγματικα
ήταν φανταστικά, ωραία πόλη,καλή νυχτερινη ζωη,φοιτητές,και με τα ελάχιστα χρήματα
απο την άλλη κι ένας φιλος στην πορτογαλια πέρασε τέλεια,όπως και βαρκελώνη που γιαυτο
το θέμa (κι οχι μόνο)είναι τέλεια και βερολίνο!!

α!! να δεiς και την ταινία.. "LΑ Auberge Espagnole"
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.207
Μηνύματα
883.783
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom