Η Transavia ανήκει στην Air France - KLM, οι οποίες έχουν τις ίδιες διαστάσεις χειραποσκευών (χωρίς να σημαίνει ότι επικροτώ αυτήν την τακτική, αλλά θα μάθουμε να ζούμε μ'αυτό)Επισης οι διαστάσεις της χειραποσκευης έχουν αλλάξει και ενώ ήταν 55x40x25 τώρα γράφουν 55x35x25...Στο μεταξύ καμία χειραποσκεη μου δεν έχει πλάτος 35 ...έλεος πραγματικά.σε καμία εταιρία δεν έχω δει 35. Έχει ταξιδέψει κανείς τελευταία; Από Θεσσαλονίκη φεύγω..
Θα πετάξω πρώτη φορά με Transavia προς Παρίσι. Επιτρέπεται μια χειραποσκευή και ένα προσωπικό αντικείμενο. Λέει λοιπόν στις οδηγίες, ότι μόνο οι 70 πρώτες χειραποσκευές μπορούν να μπουν στο αεροσκάφος και οι υπόλοιπες θα πρέπει να παραδοθούν δωρεάν σαν κλασικές αποσκευές.
Το ερώτημά μου είναι λοιπόν ποιες πρώτες 70; Οι 70 των πρώτων που θα κάνουν checkin ή 70 πρώτες που θα μπουν στο αεροπλάνο; Και των υπολοίπων; Θα τις πάρουν με κάποιο τρόπο από το Gate και θα τις τσεκάρουν ή θα πρέπει οι επιβάτες να πάνε στο desk, να ξαναπεράσουν ελέγχους κλπ.;
Κατ' ευθείαν στην πύλη. Εκεί θα μοιράσουν ταμπελάκια στις αποσκευές που θα μπουν τελικά στην καμπίνα.Για δώστε μου λίγο τα φώτα σας. Πετάω σήμερα με βαλίτσα καμπίνας, έχω κάνει check-in κι έχω εισιτήριο με priority. Πηγαίνω κατ' ευθείαν στην πύλη ή πρέπει για κάποιο λόγο να περάσω από τον γκισέ; Δυστυχώς στο chat της εταιρείας με έχουν συνδέσει με Κάιρο.
εδώ δεν είχαν δείξει σωστικά, στο priority θα κολλήσουν!Με την ευκαιρία να πω ότι είναι από εταιρείες που όσοι έχουν priority μπορεί να περιμένουν στην ουρά μαζί με τους υπόλοιπους. Δεν λέω ότι σίγουρα θα γίνει έτσι αλλά είναι πιθανό, το έχω δει να συμβαίνει.