Ethiopian Airlines Ethiopian Airlines

arabickostas

Member
Αυστραλια θα παω απο το 2028 κ μετα, μονο σοβαρες εταιρειες. Συδνευ, Περθ, Μελβουρνη.
View attachment 526250
Δεν ξερω τι εννοει λεγοντας Αφρικη αλλα υπαρχουν πτησεις Νον στοπ απο Νοτια Αφρικη για Αυστραλια....

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Δεν ξερω τι εννοει λεγοντας Αφρικη αλλα υπαρχουν πτησεις Νον στοπ απο Νοτια Αφρικη για Αυστραλια....
Δεν το λεει ο ceo αλλα ο συντακτης του αρθρου, που δεν εχει καμμια σημασια για αυτο δεν εβαλα λινκ, η ειδηση υπαρχει παντου, ανακοινωθηκε στις 15/2 στην Αντις. Εμας μας νοιαζει ως κοννε στην Αντις που βολευει κ ως εταιρεια της συμμαχιας βεβαια.

Φώτης/Ταξιδιωτης

Member
Αφηγητής
Όταν πρωτοείδα ένα σκάφος της παλαιότερα κάπου στις ΗΠΑ με έπιασε ένας …έρωτας με τη πρώτη ματιά. Και είμαι και ανιωθος.
Τελικά μπορεί την Αιθιοπία ακομα να μην την έχω επισκεφτεί παρότι αποτελεί ταξιδιωτική μου φαντασίωση εδώ και πολλά χρονια δυστυχώς λόγω του εμφυλίου που μαστίζει τη πολύπαθη αυτή χώρα (αν και σιγά σιγά ομαλοποιείται η κατάσταση στον ονειρικό βορρά ) ωστόσο κατάφερα να ντεμπουτάρω με την εταιρία σε 4 σκέλη Αθήνα προς Σεουλ με επιστροφή μέσω της Αντίς Αμπέμπα.Στο αεροδρόμιο της Αιθιοπίας δεν έμεινα σχεδόν καθόλου,μόνο πέρασμα από τις τουαλέτες πρόλαβα διότι είχα στενά χρονικά όρια παραμονής. Στη πρώτη επίσκεψη είχα θεωρητικά 1 ώρα και 45 λεπτά και στη δεύτερη 2 ώρες. Γράφω θεωρητικά διότι τελικά είχα 45 καθυστέρηση η πτήση από Αθήνα και το ίδιο συνέβηκε και από Σεουλ. Αλλά όλα κύλησαν οριακα ομαλά και πρόλαβα να επιβιβαστώ χωρίς προβλήματα σε άλλες πτήσεις και οι βαλίτσες μου με περίμεναν στα αεροδρόμια. Ειδικά το πρώτο μέρος ήταν λίγο επίφοβο στο μυαλό μου διότι υπήρχε η πιθανότητα να μείνω για κάνα 24 ωρο στην Αιθιοπια. Έγραψα ταξιδιωτικό μου όνειρο η Αιθιοπια αλλά όχι στη παρούσα φάση 😎.
Η Ethiopian Airlines όπως το περίμενα εταιρία-όνειρο. Εξαιρετικά τα αεροσκάφη παρότι λίγο παλιά και το boeing 737 και η airbus350 απίθανο το σέρβις από τις αεροσυνοδούς σαν να ταξίδευα business class . Παρότι πολύ φτωχή η χώρα ο εθνικος αερομεταφορεας της πρόσφερε στους ακαμάτηδες πελάτες της εξαιρετικές υπηρεσίες και πολύ γενναιόδωρη στα φαγητά/ποτα. Πολύ ανώτερη από τις Ευρωπαϊκές και σας την συνιστώ να απολαύσετε μια εμπειρία πτήσης με την Αφρικανική αυτή εταιρία. Με το καλό να εξαγοράσει και τη Λουφτχανσα. Όχι μεγάλη εμπειρία,4 πτήσεις έχω εγώ από τη συγκεκριμένη εταιρία και μην πάρω στο λαιμό κάποιον αλλά ήταν εξαιρετική. 540 ευρώ(δεν είναι εύκολο να βρεις κάτω από 600 για Σεουλ) πλήρωσα και μπόλικα μίλια στο λογαριασμό μου .

Γεύμα Αθήνα προς αντις

IMG_0005.jpeg

Θεα από 737
IMG_0006.jpeg

Αντίς το βράδυ
IMG_0011.jpeg

πολύ καλή θέση βρήκα στο 350 με πολύ ελεύθερο χώρο για την κορμάρα μου
IMG_0009.jpeg

Ένα εύγεστο δείπνο στη
Αντίς Σεουλ

IMG_0013.jpeg

θεα προς Σεουλ
IMG_0014.jpeg

αεροσκαφος το 350 Σεουλ-Αντίς επιστροφή
IMG_1214.jpeg

αεροδρομιο Αντις

IMG_1215.jpeg
IMG_1219.jpeg

το 737 της εταιρίας νομίζω με το οποίο επέστρεψα στη πατριδα
IMG_1220.jpeg

Samion

Member
Επόμενο Ταξίδι
Παλέρμο
Εξαιρετικά τα αεροσκάφη παρότι λίγο παλιά και το boeing 737 και η airbus350
Αν και ειναι σχετικη η χρηση του επιθετου, εδω ειναι λαθος χρηση. μα παλια τα 737 max και τα 350 με μεσο ορο ηλικιας 4,1 και 5,8 ετη αντιστοιχα?!! Το μισο μεσο ορο απο το στολο των 320 της Aegean, Lufthansa πχ.

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός

Φώτης/Ταξιδιωτης

Member
Αφηγητής
@Samion Θυμάμαι οτι σίγουρα στο πήγαινε προς Αντις ήταν τότε με σκάφος 737-8 οπότε άνω των 10-12 ετών είναι το συγκεκριμένο. Το θυμάμαι διότι κοίταξα τη safety card. Το ίδιο ίσως ήταν και στην επιστροφή. Δεν ξέρω αν εσύ ταξίδεψες σε αυτά τα σκέλη με 737-max ή κάποιοι άλλοι ταξιδιώτες σε άλλες περιόδους. Πάντως η εταιρία εφόσον είναι στη αστροσυμμαχία δηλαδη στη Star Alliance θα έχει λογικά σοβαρα πρότυπα/πρωτόκολλα συντήρησης των αεροπλάνων της. Δεν έχει σημασία η ηλικία εφόσον συντηρούνται σωστά δεν υπάρχουν θέματα ασφάλειας.

@Sassenach77 Εφόσον η Δανία και Ελλάδα πήραν ........Ευρωπαϊκό όλα μπορούν να γίνουν. Αμα πάρει την αστρο-συμμαχία η κάτι τέτοιο θα βελτιώσει πάρα πολύ σίγουρα τις υπηρεσίες στο σκάφος και όχι μόνο των εταιριων . Αναπτύσσεται γοργά. Αυξάνει πελάτες και δρομολόγια. Άμα βρεις κάποια καλή προσφορά για μακρινές πτήσεις δώς της μια ευκαιρία. Λογικά δεν θα σε απαγοητεύσει. Επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες προσφέρει με αγορές με μίλια απο οσα έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ.

Sassenach77

Member
Μέγας Συγγραφέας
Επόμενο Ταξίδι
Σλοβακία
Ταξίδι-Όνειρο
Γη του Πυρός
@Sassenach77 Εφόσον η Δανία και Ελλάδα πήραν ........Ευρωπαϊκό όλα μπορούν να γίνουν. Αμα πάρει την αστρο-συμμαχία η κάτι τέτοιο θα βελτιώσει πάρα πολύ σίγουρα τις υπηρεσίες στο σκάφος και όχι μόνο των εταιριων . Αναπτύσσεται γοργά. Αυξάνει πελάτες και δρομολόγια. Άμα βρεις κάποια καλή προσφορά για μακρινές πτήσεις δώς της μια ευκαιρία. Λογικά δεν θα σε απαγοητεύσει. Επίσης εξαιρετικές ευκαιρίες προσφέρει με αγορές με μίλια απο οσα έχω διαβάσει εδώ στο φόρουμ.
Της έχω δώσει ευκαιρία και μάλιστα με μίλια. Δεν με απογοήτευσε καθόλου! Οι φόροι που έχει είναι λουκούμι!

exploring

Member
Θυμάμαι οτι σίγουρα στο πήγαινε προς Αντις ήταν τότε με σκάφος 737-8 οπότε άνω των 10-12 ετών είναι το συγκεκριμένο. Το θυμάμαι διότι κοίταξα τη safety card. Το ίδιο ίσως ήταν και στην επιστροφή. Δεν ξέρω αν εσύ ταξίδεψες σε αυτά τα σκέλη με 737-max ή κάποιοι άλλοι ταξιδιώτες σε άλλες περιόδους. Πάντως η εταιρία εφόσον είναι στη αστροσυμμαχία δηλαδη στη Star Alliance θα έχει λογικά σοβαρα πρότυπα/πρωτόκολλα συντήρησης των αεροπλάνων της. Δεν έχει σημασία η ηλικία εφόσον συντηρούνται σωστά δεν υπάρχουν θέματα ασφάλειας.
Στην διαδρομή Αθήνα, Αντίς Αμπέμπα χρησιμοποιεί πλέον αποκλειστικά 737- 8 ΜΑΧ.
Το πρώτο από μια παραγγελία 30 αεροσκαφών το παρέλαβε το 2018.
Το 2018 χάνει αεροσκάφος ίδιου τύπου η Lion Air και μετά από λίγους μήνες, το 2019, χάνει με τη σειρά της ένα και η Ethiopian. Τα δυο συμβάντα, σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είχαν σαν αποτέλεσμα να παγώσουν όλα τα 737 ΜΑΧ μέχρι να βρεθούν τα αίτια.
Μετά τον κορωνοιο όταν άρχισε τις πτήσεις για Αθήνα χρησιμοποιούσε 787-Χ. Δεν κράτησε όμως πολύ διότι τα ΜΑΧ πήραν το ΟΚ για να ξαναρχίσουν τις πτήσεις και αντικατέστησαν τα 787.
Ήταν καλοκαίρι του 2022 θυμάμαι όταν ξανά πέταξα με αυτούς σε τέτοιου τύπου αεροσκάφος.
Άρα είναι νεότερα από δεκαετία και αν κρίνεις από το γεγονός ότι ήταν γειωμένα για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα τα καθιστά σχεδόν καινούρια.

Φώτης/Ταξιδιωτης

Member
Αφηγητής
Το σαιτ της εταιρίας για το σκέλος Αθηνα-Αντις γράφει τώρα 737 max.

Οπότε έχετε δίκιο όλοι σας και άστοχος εγώ. Απλά εγώ θυμάμαι {λάθος?}στο κομμάτι της κάρτας ασφάλειας οτι έγραφε. 737 8.

orestcrete

Member
Συγγραφέας
Ταξίδι-Όνειρο
New Zealand
Και εγώ μόνο καλά λόγια έχω για Ethiopian. Ειδικά τη τελευταία φορά, είχε τελείως last minute διαθεσιμότητα με μίλια σε υπερατλαντικό ταξίδι σε business σκέλος που έχει τους ίδιους φόρους με την economy.

Οκ, 5,5 ώρες το Αθήνα-Αντίς σε 737 χωρίς οθόνες ειδικά στη μεσημεριανή πτήση δεν είναι και το καλύτερο, αλλά είναι πολύ εξυπηρετικοί, αρκετά χαμογελαστός λαός και πάντα στην ώρα της.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.124
Μέλη
40.116
Νεότερο μέλος
Katerina C

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα