Γερμανία Fraenkische Schweiz

eliasraft

Member
Μηνύματα
27
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Βόρεια Βαυαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Καλησπέρα παιδιά!:)

Ετοιμάζομαι να πάω με τη γυναίκα μου το καλοκαίρι,μέσα Αυγούστου, σε αυτά τα πανέμορφα και άγνωστα σε πολλούς χωριουδάκια της βόρειας Βαυαρίας,στην περιοχή fraenkische Schweiz.Λέω να μείνω 10-12 μέρες.Έχω ψαχτεί αρκετά μόνος μου αλλά θα ήθελα και τις συμβουλές κάποιων που είτε έχετε πάει είτε μπορείτε απλά να με βοηθήσετε.:rolleyes:

1ον Συμφωνείτε να πάω μέσω Νυρεμβέργης με Lufthansa;Έχει κανείς κάποια άλλη πρόταση;

2ον Μετά τη Νυρεμβέργη,πώς θα φτάσω στο χωριό που θα μείνω;Πρέπει μάλλον να χρησιμοποιήσω τρένο και λεωφορείο,έτσι;:roll:

3ον Στο χωριό που θα πάω,θα μου αρκεί να κινούμαι με ποδήλατο για βόλτες και τέτοια;Υπάρχουν λεωφορεία αν θελήσω να κάνω μια εκδρομή ή θα πρέπει να νοικιάσω αυτοκίνητο για όλες τις μέρες,κάτι που οικονομικά μάλλον δεν μπορώ να το αντέξω:(;

4ον Ο κόσμος εκεί πώς είναι;Υπάρχει περίπτωση να με αντιμετωπίσουν ρατσιστικά;Το λέω λόγω νοοτροπίας χωριού και τέτοια...

5ον Η ζέστη πιστεύετε θα είναι υποφερτή;Έτυχε να περιφέρομαι σε όλη την κεντρική Ευρώπη το καλοκαίρι του 2003 που ήταν ο καύσωνας και είχα λιώσει μέχρι και στα πιο ακριβά ξενοδοχεία σε Βιέννη και Βαντούζ καθώς φυσικά δεν έχουν(είχαν) κλιματισμό.Γι'αυτό ρωτάω.Τι θερμοκρασία έχει περίπου τέτοια εποχή;

6ον Λέω να μείνω σε σπιτάκι(Ferienwohnung).Κρύβει κάποιες παγίδες κάτι τέτοιο:cool:;Νομίζω ότι είναι μια πολύ ελκυστική μορφή διακοπών για φιλήσυχες οικογενειούλες.Έχετε κάποια συγκεκριμένη πρόταση;

7ον Υπάρχει κάποιο μέρος στην περιοχή που δεν πρέπει να χάσω με τίποτα;Κάποιο χωριό,κάποιο κάστρο,κάποιο πάρκο;Σε ποιο χωριό μου προτείνετε να μείνω;Έχω συμπαθήσει αρκετά μέσα από κάποιες φωτογραφίες το Egloffstein, το Wiesenttal, το Bieberbach... και μάλλον σε ένα από αυτά θα καταλήξω να μείνω.

Ξέρω ότι είναι πολλές οι απορίες αλλά πρώτη φορά πάω σε επαρχία του εξωτερικού εκτός γκρουπ.Το να πας σε μια μεγάλη πόλη είναι πολύ εύκολο αλλά τώρα χρειάζομαι βοήθεια.Ευτυχώς όμως που υπάρχουν αυτά τα fora αλληλοβοήθειας...Αν μου απαντήσει ο καθένας σε ό,τι ξέρει θα με γλυτώσει από πολύ άγχος,ταλαιπωρία και χάσιμο χρόνου.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!;)
 

Leftris B

Member
Μηνύματα
1.784
Likes
1.111
Επόμενο Ταξίδι
τοσκάνη
Ταξίδι-Όνειρο
japan
οι βαυαροί είναι εξαιρετικά φιλόξενοι και φιλέλληνες για τις μετακινήσεις σου εντός του χωριού φυσικά και αρκεί το ποδήλατο απο κει και πέρα ανάλογα το πρόγραμμα που θα κάνεις εσύ θα κρίνεις αν χρειάζεσαι ή όχι αυτοκίνητο. για το αν θα έχει καύσωνα ή όχι ρώτα κανά μέντιουμ καλύτερα οι πιθανότητες πάντως είναι υπέρ σου. ;)
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Επειδη εχω μεινει στην περιοχη και συγκεκριμενα στο Regensburg σε συμβουλευω τα εξης.
1. Καλη ειναι η Νυρεμβεργη, αν βρηκες φτηνο εισιτηριο.
2. Τα υπεραστικα λεωφορεια γενικα δεν πολυπαιζουν στην Γερμανια για τις εντος χωρας μετακινησεις, αφου εχουν πολυ ανεπτυγμενο σιδηρ/κο δικτυο. Λεωφορεια υπαρχουν συνηθως απο τα αεροδρομια για τις μεγαλες πολεις η για χωρες του εξωτερικου και βεβαια αστικα για μικρες μετακινησεις μεσα σε μεγαλες πολεις και απο χωριο σε χωριο. Στη Βαυαρια υπαρχει για τα τρενα το Bayern Ticket που σου επιτρεπει απεριοριστες διαδρομες για 2 ατομα μεσα στα ορια του κρατιδιου τις καθημερινες και το Schones Wochenende Ticket για τα Σαββατοκυριακα. Επισης το Abend Ticket για βραδινα δρομολογια. Τσεκαρε αν ισχυουν ακομα οι προσφορες στο www.bahn.de - Ihr Mobilit . Φυσικα με αυτες τις προσφορες δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις Ιntercity.
3. Το ποδηλατακι ειναι η καλυτερη λυση, ειδικα για καλοκαιρι.
4. Οι βαυαροι ειναι μακραν οι πιο φιλοξενοι Γερμανοι. Καμια σχεση με τους βορειους. Δεν θα αντιμετωπισεις κανενος ειδους ρατσισμο. Τα πραγματα ειναι ακομα πιο ευκολα αν ξερεις και τη γλωσσα (ασχετα αν εκει μιλανε τρελη διαλεκτο!)
5. Για θερμοκρασιες ειναι νωρις βεβαια να πουμε, αλλα εγω σπανια εχω ζησει τρελη ζεστη στη Γερμανια και ειμαι εκει σχεδον καθε καλοκαιρι. Πιο πιθανο θεωρω να πετυχεις βροχες και καταιγιδες!
6. Σε Ferienwohnung δεν εχω μεινει ποτε (συνηθως μενω σε φιλους) , αλλα οι Γερμανοι σπανια θα σε εξαπατησουν. Δεν εχουν την ελληνικη νοοτροπια που θελουμε απλα να εκμεταλλευτουμε τους τουριστες. Και τα παραπονα σου θα εχουν παντα ανταποκριση.
7. Εμεις στην περιοχη ειχαμε κανει πεζοπορια στο βουνο σε μια τοποθεσια με σπηλιες και απιτακια στα βραχια που ενωνονταν μεταξυ τους με σχοινενιες γεφυρες. Και σε ενα καστρο ειχαμε παει, αλλα δεν θυμαμαι ονοματα. Νομιζω οτι το διαδικτυο θα σε κατατοπισει καλυτερα.

Eine schone Reise wunsche ich dir!
 

eliasraft

Member
Μηνύματα
27
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Βόρεια Βαυαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά!

Axinos,du bist Spitze!

Οι προσφορές του τρένου ισχύουν και μάλλον θα τις αξιοποιήσω.Είναι ουσιαστικά ημερήσια εισιτήρια για μέχρι 5 άτομα με 28 ευρώ.Απλά μετά το Ebermannstadt που τελειώνει το τρένο πρέπει να πάρω το Linienbus μέχρι το Muggendorf.Αυτό με αγχώνει λίγο αλλά νομίζω θα τα καταφέρω.Εξάλλου μάλλον μιλάμε για πολύ κοντινή απόσταση.

Ευχαριστώ και πάλι!
 

dimosf

Member
Μηνύματα
2.302
Likes
5.885
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΟΡΒΗΓΙΑ-ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Το καλοκαίρι που πέρασε έκανα μερικές βόλτες στην περιοχή που ήταν παντού πολύ όμορφα αν και δε θυμάμαι και πολύ τα χωριά. Σου συνιστώ να μη χάσεις μια επίσκεψη (αν δεν έχεις πάει φυσικά) στη Bamberg και στη Rothenburg ob der Tauber που είναι και οι δύο μικρές και κούκλες. Δες και εδώ http://www.travelstories.gr/%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%E9%EA%DD%F2-%E9%F3%F4%EF%F1%DF%E5%F2-%F3%E5-%E5%EE%DD%EB%E9%EE%E7/2180-%F3%F4%E7%ED-%EA-%E5%F5%F1%FE%F0%E7-%F0%DC%ED%F9-%F3%E5-4-%F1%FC%E4%E5%F2.html Το σίγουρο είναι οτι η περιοχή είναι ανεπανάληπτη και όπου και να πας θα είναι σίγουρα θαυμάσια
 

eliasraft

Member
Μηνύματα
27
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Βόρεια Βαυαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Ευχαριστώ dimos!

Θα προσπαθήσω να πάω σε γύρω χωριουδάκια αρκεί να ανακαλύψω πώς θα το κάνω αυτό συγκοινωνιακώς μιας και δε θα έχω αυτοκίνητο.

Δεν βρίσκω πουθενά τα δρομολόγια των λεωφορείων που συνδέουν τα χωριά μεταξύ τους.
Ας πούμε από το Egloffstein με ποιο λεωφορείο μπορώ να πάω και πού;Και κάθε πότε;Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;Τρένο δε φτάνει ως εκεί.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.372
Likes
6.871
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
eliasraft
δεν ξερω αν ξέρεις γερμανικά για να βοηθηθείς καλύτερα
μετά απο προχειρη ερευνα βρηκα οτι απο νυρεμβεργη μεσω τρενου σε 1.45h φτανεις στο χωριο της επιθυμίας σου.
η αναζήτηση εγινε μεσω του σαιτ των γερμανικών σιδηροδρόμων
DB-Konzern - Startseite

για τις τοπικές αστικές συγκοινωνίες θα σε βοηθήσει το σάιτ των αστικών συγκοινωνιών νυρεμβέργης περιχώρων και ευρυτερης περιοχής, στην προκειμένη περίπτωση Forchheim,

παρακάτων υπαρχει το λινκ με ολες τις γραμμές λεωφορείων για την περιοχή Φορχαιμ
Verkehrsverbund Gro
Στο Egglofstein παει το λεωφορείο 235

Υ.Γ.: δεν αποκλείεται τον αλλο μηνα να τιμήσω την περιοχή για το τριήμερο της πρωτομαγιάς!:cool:
 

axinos

Member
Μηνύματα
712
Likes
220
Επόμενο Ταξίδι
Βελιγραδι ισως...
Ταξίδι-Όνειρο
Νεα Υορκη
Θανο με προλαβες! Ηλια, μαλλον ξερεις γερμανικα, αλλα αν χρειαστεις κατι σε μεταφραση απο αυτες τις σελιδες, εμεις ειμαστε εδω!
 

eliasraft

Member
Μηνύματα
27
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Βόρεια Βαυαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Πρώτα απ'όλα ευχαριστώ για το ενδιαφέρον παιδιά!

Διαπίστωσα ότι ο λόγος που δεν έβρισκα τίποτα ήταν ότι έβαζα τόσο για τρένο όσο και για λεωφορείο τις ημερομηνίες που θα είμαι εγώ εκεί.

Το ερώτημα που έγκειται λοιπόν αυτή τη στιγμή είναι το εξής:
Δεν μπορείς να κλείσεις ηλεκτρονικά εισιτήρια τόσο μακροπρόθεσμα ή δεν έχει δρομολόγια τον Αύγουστο;
Ποιος θα μου απαντήσει άραγε;

Ανακάλυψα ακόμα ότι τα Σαββατοκύριακα δεν έχει καθόλου λεωφορεία για Muggendorf που παίζει να μείνω (δεν έχω κλείσει ακόμα,ψάχνω...).Τι θα κάνω που γυρνάω Σάββατο;

Ουφ,αγχώνομαι!!!Νιώθω τα μειονεκτήματα του να επιλέξω εναλλακτικό προορισμό στο εξωτερικό να με κατακλύζουν...
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.372
Likes
6.871
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ταξίδι-Όνειρο
Happy Slam, AO
νομιζω οτι εχεις παρα-αγχωθεί με το συγκεκριμένο ταξίδι!;)

δεν νομιζω οτι ειναι απαραίτητο να βγάλεις απο το τώρα ηλεκτρονικό εισητήριο για το τρένο ωστε να μεταβείς εκεί.
Μπορείς να το βγαλεις το bayern ticket ανα πασα στιγμη απο αυτοματο πωλητή στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό της Νυρεμβέργης!

καλό ειναι να παρεις κ κανένα τηλέφωνο στον τοπικό ΕΟΤ να σου λύσουν μερικές εξειδικευμένες απορίες που εμείς απο 2000 χιλιομετρα μακρυά ισως να δυσκολευόμαστε να σου τις λύσουμε.

Request further information from the Franconian Switzerland Tourist Center:
Tourismuszentrale Fränkische Schweiz
Postfach 1262, 91317 Ebermannstadt
[email protected]
Tel.: +4991947977-79
Fax: +49 9194 7977-76

Και το πρόγραμμα σου ακομη ειναι τοσο φλου που μου είναι δυσκολο να σε βοηθήσω περισσοτερο.
Δεν ξερεις που ακριβώς θα μείνεις για πόσο καιρό, που θα μετακινηθείς!
Δεν πιστευω οτι δεν συνδέονται με λεωφορειακή γραμμή τα εν λογω χωριά!
εδώ μια απεικονιση του λεωφορείου 222 που καλυπτει τα χωριά που προανέφερες
http://www.vgn.de/efa9/efa97/roccas/ROP/00004b07.pdf
και εδώ τα δρομολόγια αναλυτικά:
http://www.vgn.de/efa9/efa96/roccas/TTB/000018b6.pdf
Βλέπω οτι δεν εχει μονο την κυριακη δρομολόγιο αλλα γραφει οτι για τα σαββατοκυριακα εξυπηρετείται απο το 229 που ισχύει απο 1.05 εως 1.11
http://www.vgn.de/efa9/efa97/roccas/TTB/00001687.pdf
στο σάιτ με τις τοπικες συγκοινωνίες εχει αναλυτικά τα πάντα.
Απορώ γιατι δεν βρίσκεις άκρη!
επίσης μπορείς σε οποιο περιπτερο-ψιλικατζίδικο στην νυρεμβεργη βρεθείς να αγοράσεις εναντι μικρου αντιτιμου ολο το αναλυτικο προγραμμα των λεωφορείων, τραμ μετρο κοκ.
 

eliasraft

Member
Μηνύματα
27
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Βόρεια Βαυαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Οκ Θάνο,ηρεμώ!Δε φταίω εγώ,η γυναίκα βλέπεις...Ευχαριστώ πάντως!!!
 

eliasraft

Member
Μηνύματα
27
Likes
3
Επόμενο Ταξίδι
Βόρεια Βαυαρία
Ταξίδι-Όνειρο
Καραϊβική
Καλησπέρα παιδιά!

Επανέρχομαι μετά από καιρό και χωρίς να ανοίξω νέο θέμα για να μη σας μπερδέψω. Ήθελα απλά να σας ενημερώσω τι έκλεισα τελικά.

Αεροπορικά έκλεισα με LUFTHANSA.Πετάω στις 11 Αυγούστου για Νυρεμβέργη μέσω Μονάχου με 440 ευρώ πήγαινε-έλα για 2 άτομα.

Βρήκα και έκλεισα ένα πανέμορφο σπιτάκι σε ένα χωριουδάκι με 30 σπίτια, το Hubenberg, 4 χλμ από την κωμόπολη Waischenfeld.Απ'ότι έμαθα το χωριό δεν έχει ούτε ένα παντοπωλείο και ο κοντινότερος φούρνος είναι στα 2 χιλιόμετρα σε ένα κάπως μεγαλύτερο χωριό.Το πιο εντυπωσιακό είναι η τιμή:38 ευρώ η βραδιά κ σκεφτείτε ότι το σπιτάκι είναι 90 τ.μ. σε 2 επίπεδα!!!

Γενικά η ιδιοκτήτρια με καταυποχρέωσε με την ευγένειά της και με τη διάθεσή της να λύσει όλες τις απορίες μου και να προσπαθήσει να λύσει όλα τα προβλήματά μας-ανταλλάξαμε τουλάχιστον 15 emails μεταξύ μας. Μάλιστα επειδή της είπαμε ότι μάλλον δε θα έχουμε αυτοκίνητο, θα μας νοικιάσει αυτή 2 ποδήλατα και θα μας περιμένουν εκεί μαζί με το σπίτι!Απίστευτο;

Εννοείται-για τα δικά της δεδομένα- πως θα μας παραλάβει από τον κοντινότερο σταθμό τρένου-που δεν είναι κ τόσο κοντά,κάπου 25 χλμ μακρυά- και στην επιστροφή είπε ότι θα μας πάει στο αεροδρόμιο η ίδια-60 χλμ μακρυά!!!

Κατά τ'άλλα σκεφτόμαστε σοβαρά να νοικιάσουμε έστω κάποιες μέρες αυτοκίνητο.Γιατί αλλιώς δεν ξέρω τι θα καταφέρουμε να κάνουμε από εκδρομές...

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι παρ'ότι τα mail σε διάφορα σπιτάκια τα έστειλα αρχές Μαρτίου, κάποια ήταν ήδη κλεισμένα.Εξάλλου οι Γερμανοί φημίζονται για το ότι κανονίζουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους από τα Χριστούγεννα περίπου!

Υ.Γ. Thanos είχες πει ότι ενδέχετο να πας αυτές τις μέρες προς τα κει.Πήγες τελικά;
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.216
Μηνύματα
883.951
Μέλη
38.907
Νεότερο μέλος
Chrysostomos

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom