Ιρλανδία Galway ή Cork?

chrys_s

Member
Μηνύματα
49
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Παιδιά καλησπέρα! Οργανώνω ένα ταξίδι για Δουβλίνο, στα μέσα Οκτώβρη, και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Λόγω των περιορισμένων ημερών, θα πρέπει να διαλέξω μόνο ένα από τα δύο μέρη, Galway ή Cork για 1 διανυκτέρευση. Απ' ό,τι είδα και τα δύο ισαπέχουν από το Δουβλίνο χρονικά (με τρένο) και έχουν ίδιο κόστος εισητηρίων. Ποιο από τα 2 θα μου προτείνατε ως ωραιότερο? Ευχαριστώ πολύ!

Επίσης, όσον αφορά τη διαμονή στο Δουβλίνο, θα ήθελα να μου συστήσετε αν γνωρίζετε καλά και οικονομικά καταλύματα. Δε με ενδιαφέρει κάτι ιδιαίτερο, απλά να είναι καθαρά και οικονιμικά.
 
Last edited by a moderator:

babaduma

Member
Μηνύματα
5.052
Likes
7.801
Επόμενο Ταξίδι
terra incognita
Ονειρεμένο Ταξίδι
α του Κενταύρου
Λόγω των περιορισμένων ημερών, θα πρέπει να διαλέξω μόνο ένα από τα δύο μέρη, Galway ή Cork για 1 διανυκτέρευση. Απ' ό,τι είδα και τα δύο ισαπέχουν από το Δουβλίνο χρονικά (με τρένο) και έχουν ίδιο κόστος εισητηρίων. Ποιο από τα 2 θα μου προτείνατε ως ωραιότερο?
Κατ' αρχήν να σου πω ότι στην Ιρλανδία πήγα την "προ κρίσης" εποχή και ίσως κάποια πράγματα να έχουν αλλάξει. Επί του θέματος:
1) Γιατί θες να πας στο Galway ή στο Cork; Αν είναι απλά για να δεις και κάποιο άλλο μέρος, επειδή οι μέρες σου (όπως λες) είναι περιορισμένες, ίσως θα ήταν καλύτερα να περιοριστείς στο Δουβλίνο ή - έστω - λίγο έξω απ' αυτό (κάποια/ες ημερήσιες).
2) Το τουριστικό ενδιαφέρον της Ιρλανδίας (εκτός της πρωτεύουσας) εντοπίζεται κυρίως στα μικρά μέρη και στην επαρχία. Είτε στο ένα επιλέξεις να πας, είτε στο άλλο, εφόσον κινηθείς με τρένο, πρακτικά δεν θα δεις τίποτ' άλλο πέραν του τελικού προορισμού σου. Και, επειδή το Cork είναι πιο φωτογενές και θα μείνεις μόνο ένα βράδυ, μάλλον θα είναι καλύτερη επιλογή. Προσωπικά, μου άρεσε και το Galway, είναι πιο "εναλλακτικό", ζωντανό, με νεαρόκοσμο, μια πόλη που έχει (είχε) αναβαθμιστεί σημαντικά και - συνακόλουθα - γνώρισε σημαντική αύξηση του πληθυσμού της. Είναι η τέλεια βάση για όποιον θέλει να κινηθεί στην δυτική (κατ' εμέ ωραιότερη) πλευρά της Ιρλανδίας.
3) Γιατί να πας με τρένο; Στο κεντρικό τουριστικό γραφείο στο Δουβλίνο μπορείς να βρεις άπειρες επιλογές με (τουριστικά) λεωφορεία που κάνουν στάση σε αρκετά αξιοθέατα κι έτσι γνωρίζεις λίγο και την επαρχία. Σ' αυτήν την περίπτωση, η επιλογή του Cork είναι μάλλον μονόδρομος μιας και στη διαδρομή έχει πληθώρα επισκέψιμων μνημείων (ιστορικών ή φυσικών) και ... φυσικά, το αποστακτήριο του Jameson στο Midleton.

Πιστεύω, λοιπόν, ότι είναι καλύτερα να μην κανονίσεις κάτι από τώρα, το βλέπεις επί τόπου και επιλέγεις σε ότι "σου κάνει κλικ" (αλλά ρ΄ξε και κανένα διαβασματάκι για να ξέρεις τι παίζει πάνω-κάτω).
 

Zacharoula

Member
Μηνύματα
228
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
Δολομίτες
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ο κόσμος όλος.
Έμεινα σχεδόν 2 εβδομάδες Ιρλανδία και την γύρισα αρκετά με αυτό: http://www.paddywagontours.com/
Διοργανώνει μονοήμερες εκδρομές για ΟΛΗ την Ιρλανδία που είναι τόσο ωραίες και γεμάτες που θα θέλεις να ξαναπάς και να ξαναπάς. Βρίσκεται στο κεντρικό τουριστικό γραφείο όπως είπε και ο babaduma, πας με τα πόδια δηλαδή σε λίγα λεπτά και μπορείς να κανονίσεις τις εκδρομές σου την προηγούμενη μέρα απο εκείνην που θέλεις. (ώστε να βρεις διαθεσιμότητα αλλά και γιατί κάποιες εκδρομές ξεκινούν νωρίς πρωί). Οι τιμές είναι λογικές στα πλαίδια αυτών που προσφέρει. Για παράδειγμα έχει μια εκδρομή στο Galway, που την έκανα κι εγώ, ήταν εξαιρετική με υπέροχα πράγματα για να δεις. Connemara e Galway day tour με 35 ευρώ.
ό,τι κι αν επιλέξεις όμως είναι σίγουρο ό, τι θα περάσεις καλά.


[/SIZE]
 

chrys_s

Member
Μηνύματα
49
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις, πραγματικά βοήθησαν! Τελικά θα ακολουθήσω τις συμβουλές σας και θα κλείσω όλες τις διανυκτερεύσεις στο Δουβλίνο, αλλά ακριβώς όπως είπες babaduma κι εγώ πιστεύω ότι η ομορφιά είναι στα περίχωρα, θα κάνω ημερήσιες εκδρομές. Έχετε να μου προτείνετε λοιπόν συγκεκριμένα μέρη? Μου άρεσε πολύ το Kilkenny από φωτογραφίες που είδα, αλλά θα ήθελα να ακούσω και τις γνώμες σας για άλλα μέρη.
 

chrys_s

Member
Μηνύματα
49
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Τα έχω ήδη δει, σε ευχαριστώ :)
 

chrys_s

Member
Μηνύματα
49
Likes
6
Επόμενο Ταξίδι
Άγνωστο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αλάσκα
Παιδιά κάποια οικονομική πρόταση για διαμονή στο Δουβλίνο?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.115
Μηνύματα
880.697
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom