Ηνωμένο Βασίλειο [Hλιόλουστο]Λονδίνο τον Απρίλιο!!!

sif.....

Member
Μηνύματα
366
Likes
1.690
Επόμενο Ταξίδι
Κιργιστάν - Ιαπωνία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού - Κίνα
Υστερα απο 3 και πλεον μηνες αναμονης απο την ημερα της κρατησης των εισιτηριων εως την αναχωρηση και τις ατελειωτες ωρες αναζητησης πληροφοριων στο διαδικτυο ηρθε επιτελους η στιγμη που περιμενα.
Αναχωρηση με easyjet απο Ηρακλειο και 4 ωρες αργοτερα προσγειωθηκαμε στο αεροδρομιο catwick του λονδινου!!!! Κατεβαινοντας απο το αεροπλανο πηραμε το τρενο για το east croydon (μια περιοχη 25 λεπτα εξω απο το κεντρο του Λονδινου ) ,οπου βρισκοταν το ξενοδοχειο μας το JURRI'S INN ,ενα πολυ οικονομικο ξενοδοχειο για τα δεδομενα του Λονδινου καθως οι τιμες ηταν απαγορευτικες μεσα στο κεντρο και γυρω απο αυτο,η διαμονη με αγγλικο πρωινο για 6 βραδια σε δικλινο μασ κοστισε 360 ευρω.

Αφου τακτοποιηθηκαμε βγηκαμε για μια πρωτη γνωριμια με την πολη και μια δοση απο αρωμα ΛΟΝΔΙΝΟΥ.Πηγαμε στο σταθμο του τρενου ,5 λεπτα μολις απο το ξενοδοχειο ,και κατευθειαν αγορασαμε την πολυδιαφημιζομενη Οyster card την γεμισαμε με 20 λιρες, τις οποιες ειχαμε φροντισει να προμηθευτουμε απο Ελλαδα καθοτι η ισοτιμια ειναι καλυτερη, και κανοντας μια συνδιαστικη διαδρομη (τρενο-μετρο) 25 λεπτων καταληξαμε στην westminster για να δουμε το περιφημο κοινοβουλιο με το big ben .
IMGP0013.JPG
Ακριβως απεναντι το επιβλητικο ματι του ΛΟΝΔΙΝΟΥ (το London Eye ,μια τεραστια ροδα που σου επιτρεπει να θαυμασεις πανοραμικα για 30 λεπτα ολοκληρη την πολη) βγαλαμε τις πρωτες φωτογραφιες και μπηκαμε στην ουρα για μια βολτα, τσουχτερο το εισιτηριο (25 ευρω ανα ατομο)αλλα η θεα απο ψηλα θα σας αποζημιωσει!
IMGP0016.JPG

Επομενη μερα ,φαγαμε ενα καλο πρωινο και αναχωρησαμε για τα ανακτορα του Μπακινχαμ οπου καθε μερα στις 11 το πρωι γινεται η αλλαγη φρουρας ,κατι που δεν πρεπει να χασετε,φροντιστε να φτασετε εγκαιρως καθως συγκεντρωνεται χιλιαδες κοσμος !
IMGP0064.JPG
Οι στολες τις Βασιλικης φρουρας εντυπωσιακες οπως και η παρελαση των αλογων,προσοχη ομως τα προσωπικα σας ειδη γιατι μεσα στο πληθος ειστε ευκολος στοχος
!!!Εξω απο τα ανακτορα ενα φανταστικο παρκο το Saint jame's Park με υπεροχα λουλουδια πολλες παπιες και πολυ φιλικα σκιουρακια!!!!
IMGP0038.JPG
Χαρηκαμε το ηλιο στο παρκο και μετα φυγαμε για την πλατεια Τραφαλγκαρ,μια πλατεια γεματη ζωντανια πολυ κοσμο και φυσικα την Εθνικη πινακοθηκη[εισοδος δωρεαν οπως και στα περισσοτερα μουσεια του λονδινου]ακομα και αν δεν σας ενδιαφερουν οπως και εμας πινακες και εργα τεχνης πρεπει να το δειτε. Αποφασισαμε να παμε για φαγητο στην China Town οπου θα βρειτε εστατορια με σχετικα καλο φαγητο με μπουφε μολις 10 ευρω το ατομο και τρως μεχρι σκασμου,αρκει να σας αρεσει η ασιατικη κουζινα!
IMGP0104.JPG


Το απογευμα ξεκινησαμε για τη Τower Bridge και ομολογω οτι παροτι την εχω δει απειρες φορες σε ταινιες ηταν πανεμορφη,φροντιστε να πατε το καλυτερα αργα το απογευμα για να τη δειτε φωταγωγημενη!
IMGP0082.JPG
Αφου βγαλαμε τις απαραιτητες φωτογραφιες πηγαμε για μια βραδινη βολτα στην Piccadily Circus οπου οι γιγαντοοθονες που την περιβαλλουν την κανουν εντυπωσιακη!!
IMGP0107.JPG
μην ξεχασετε να φιλεσετε την αγαπημενη σας κατω απο το αγαλματακι του Ερωτα ή για τους πιο τολμηρους να κανετε μια προταση γαμου αφου λεγετε οτι κατι τετοιο εκει θα κρατησει την αγαπη σας για παντα!


Την επομενη μερα φυγαμε για μια επισκεψη στο Emirates Stadium ημουν πολυ ενθουσιασμενος και οχι αδικως,μιλαμε για ενα υπερσυγχρονο γηπεδο φανταστικα αποδυτηρια[25 ευρω εισοδος]σας δινονται ακουστικα για ξεναγηση και μια οθονη για βλεπετε οπου σας αναλυουν τον καθε χωρο του γηπεδου,καθως και πολυ ενδιαφερουσες πληροφοριες,μια που με εντυπωσιασε ηταν οτι ο προπονητης της ομαδας Arsene Wenger εχει επιμεληθει ο ιδιος τη διακοσμηση των αποδυτηριων συμφωνα με τους κανονες του Feng Sui για να του φερνουν καλη τυχη!!
IMGP0116.JPG
Ακομα μαζι με το εισιτηριο σας δινεται η δυνατοτητα να επισκεφθειτε το μουσειο της ομαδας που βρισεται εξω ακριβως απο το γηπεδο!Μετα απο 2 ωρες που κρατησε η επισκεψη μας και τα απαραιτητα ψωνια στην μπουτικ της ομαδας ξεκινησαμε για το Βρετανικο Μουσειο.
IMGP0152.JPG


Τι να πει κανεις ενα μουσειο επιβλητικο και σαν κτηριο αλλα και με χιλιαδες εργα απο ολο το κοσμο!Ασφαλως για να το εξερευνησετε θα χρειαστειτε μια ολοκληρη μερα,εμεις αποφασισαμε να δουμε μονο το χωρο με τα μαρμαρα του Παρθενωνα που τοτε καταλαβα γιατι αρνουνται πεισματικα η Αγγλοι να μας τα επιστρεψουν,επειδη ο κοσμος που συρρεει για να τα δει ειναι εκατομμυρια και παροτι ειναι δωρεαν η εισοδος στο μουσειο καταλαβαινετε ποσο καλο κανει αυτο στο τουρισμο της χωρας!!!

Το απογευμα βγηκαμε βολτα στα μαγαζια ξεκινωντας απο τα περιφημα Harrod's ομως χωρις να ψωνισουμε κατι γιατι οι τιμες ηταν πολυ υψηλες
και επισης γιατι οι πληροφοριες μου ελεγαν για ενα πολυκαταστημα το PRIMARK οπου θα βρειτε ρουχα και παπουτσια σε παρα πολυ καλες τιμες και χιλιαδες κοσμο να κανουν ουρες για να ψωνισουν,πηραμε παρα πολλα ρουχα και δωρα με μολις 100 ευρω!!!


Η επομενη μερα ηταν και η πιο σημαντικη για μενα καθως θα ειχα την ευκαιρια να δω απο κοντα την αγαπημενη μου ομαδα την chelsea σε αγωνα του Europa League με την Rubin Kazan οπου μπορω να πω οτι ηταν φανταστικη εμπειρια παροτι η ατμοσφαιρα ηταν λιγο ξενερωτη για τα ελληνικα δεδομενα, ουτε βρισιες ουτε καπνογονα λες και ειχα παει θεατρο!Τελικα η Chelsea κερδισε 3-1 με πολυ καλη εμφανιση!!!
IMGP0012.JPG


Την επομενη μερα επισκεφθηκαμε την Coven Garden Market μια σκεπαστη αγορα με πολυ ενδιαφεροντα μαγαζια,χαλαρωσαμε λιγο πινοντας το καφεδακι μας σε ενα απο τα πολλα starbucks που θα βρειτε παντου και στη συνεχεια βρηκαμε ενα εστιατοριο με ονομα 'The Real Greek' ωραια ελληνικο[ ειπαμε ενθουσιασμενοι] επιτελους να μιλησουμε και με καποιον πατριωτη ομως οχι,ειχε Ελληνικη κουζινα με ελληνικα προιοντα[ακομα και λαδι απο την Κρητη παρακαλω]ομως οπως μας ειπε η σερβιτορα ανηκει σε μια Αγγλιδα που ειχε την ιδεα απο την αγαπη της για την Ελληνικη κουζινα!!!
IMGP0034.JPG
Το βραδυ πηγαμε σε μια χαρακτηριστικη Ιρλανδεζικη μπυραρια για μερικες μπυρες για να γινουμε λιγο Αγγλοι,βεβαια οχι και το καλυτερο μερος για να πας με την κοπελα σου καθως υπηρχαν μονο αντροπαρεες που επιναν ασταματητα!!!


Τελευταια μερα και σημερα η μερα ηταν αφιερωμενη στο μεγαλυτερο παρκο της πολης το hyde park πραγματικα τεραστιο,περπατησαμε παρα πολυ ειχε πολλα πραγματα να κανεις οπως μια βαρκαδα στη λιμνη, ιππασια κατι που ηθελα παρα πολυ αλλα δεν θα εδινα 90 ευρω για μια ωρα...φαγαμε τη μιση μερα στο παρκο και πραγματικα αξιζε ,το απογευμα τελος πηγαμε στο πυργο του Λονδινου επιβαλλεται κατα την γνωμη μου για να παρετε μια γευση ιστοριας να δειτε τα κοσμηματα της Βασιλειας, τα οπλα παλιας εποχης ,της πανοπλιες των ιπποτων καθως και να φωτογραφηθειτε με τους υπαλληλους του πυργου που φορουν στολες!
IMGP0086.JPG


Πραγματικα μπορω να πω οτι το Λονδινο ειναι πολυ διαφορετικο απο τις αλλες ευρωπαικες πολεις με φανταστικο μετρο, υπεροχα παρκα,και ειδικα για τους ποδοσφαιροφιλους καθως στο Λονδινο εχουν εδρα η Αρσεναλ η Τσελσι η Τοτεναμ η Γουεστ Χαμ και η Φουλαμ ολες ομαδες της Premier League!!!!Eυχομαι σε οσους αποφασισουν να πανε στο λονδινο να περασουν υπεροχα και να ειναι τοσο τυχεροι οσο εμεις με τον καιρο!!!
 
Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.083
Likes
23.657
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Πολύ ωραία και περιεκτική ιστορία από το θαυμάσιο Λονδίνο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.594
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom