H EE προτείνει νέα δικαιώματα για τους επιβάτες αεροπορικών πτήσεων

osfialgia

Member
μιλαει για ορθογραφικο λαθος η αναγραμματισμο. οχι αλλαγη ονοματος

Misspelt names

Under the proposal, the passenger may request – free of charge – the correction of spelling mistakes in his name up to 48 hours before departure.
αυτο γινετε ήδη νομιζω. Εγω παντως το χω κανει 2 φορες,και μου το αλλαξαν δωρεαν

kaonashi

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ολλανδία σου έρχομαι! :D
Ταξίδι-Όνειρο
Γύρος του κόσμου...
εγώ να πω την προσωπική μου εμπειρία για την περίπτωση των απεργιών,
η λουφτχάνσα μου άλλαξε ημερομηνίες αναχωρησης και επιστροφής (τέλη Οκτώβρη του 2011 που κάνανε απεργιες εδώ) χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Rebequita

Member
Αφηγητής
Ταξίδι-Όνειρο
Peru
εγώ να πω την προσωπική μου εμπειρία για την περίπτωση των απεργιών,
η λουφτχάνσα μου άλλαξε ημερομηνίες αναχωρησης και επιστροφής (τέλη Οκτώβρη του 2011 που κάνανε απεργιες εδώ) χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.
Και η easyjet, που η επιστροφη μου απο Ρώμη συνεπεσε με απεργία των ελεγχτών εναέριας κυκλοφοριας, πλήρωσε ολα τα εξοδα παραμονής μου εκεί (διαμονή, διατροφή, μετακίνηση) μιας που διαθέσιμες θέσεις για Αθήνα ειχε 3 μέρες αργότερα.

panpan

Member
Αφηγητής
http://europa.eu/rapid/press-release_IP-14-119_el.htm

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε σήμερα προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με την ενίσχυση των δικαιωμάτων των επιβατών. Τα προτεινόμενα μέτρα διασφαλίζουν ότι οι επιβάτες αεροπορικών μεταφορών θα έχουν νέα και καλύτερα δικαιώματα ενημέρωσης, φροντίδας και μεταφοράς με άλλες πτήσεις όταν καθηλώνονται σε κάποιον αερολιμένα. Ταυτόχρονα βελτιώνουν τις διαδικασίες διεκπεραίωσης καταγγελιών και τα μέτρα επιβολής, ώστε να αναγνωρίζονται στην πράξη τα δικαιώματα των επιβατών.

makisg

Member
Αφηγητής
Επόμενο Ταξίδι
Μυτιλήνη, Λέσβος.
Ταξίδι-Όνειρο
Νησιά Φίτζι
ψηφίστηκαν και ισχύουν ???

adiaforos

Member
Συγγραφέας
Έκλεισε η συμφωνία ορόσημο για τα αεροπορικά ταξίδια στην ΕΕ: Τι αλλάζει για χειραποσκευές και αποζημιώσεις

Λοιπόν, το ρεπορτάζ είναι λίγο πρόχειρο, γενικά θα πρέπει να δούμε το τελικό κείμενο. Αναφέρει π.χ. ότι οι αεροπορικές εταιρείες θα πληρώνουν 300 ευρώ σε πτήσεις άνω των 3.500 χιλιομέτρων (!!!) και 600 ευρώ εάν η καθυστέρηση υπερβαίνει τις τέσσερις ώρες ή καταλήξει σε ακύρωση, χωρίς να είναι σαφές αν καταργήθηκε η αποζημίωση στις πτήσεις κάτω των 3.500 χιλιομέτρων ή εξακολουθεί να ισχύει ότι ίσχυε.
Επίσης για τις χειραποσκευές, έψαξα και άλλες πηγές, νομίζω κατέληξαν στο εξής: Οι επιβάτες θα δικαιούνται πλέον τόσο ένα δωρεάν προσωπικό αντικείμενο διαστάσεων 40 εκ. επί 30 εκ. επί 15 εκ., όσο και ένα μικρό αντικείμενο με ροδάκια με μέγιστη συνολική διάσταση 100 εκ. και βάρος έως 7 κιλά. Δηλαδή τις κλασικές βαλίτσες καμπίνας με άθροισμα 115-125 εκατοστά, όπως 55x40x20 ή 56×45×25 για την Aegean, και βάρος από 8 ως 10 κιλά, ανάλογα την εταιρεία, μάλλον τις ξεχνάμε (ή θα τις δέχονται πάλι με χρέωση; μένει να το δούμε). Οι αλλαγές θα ισχύσουν από 1.1.2027.
Νομίζω ότι οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες έχουν χάσει τη μπάλα, συνεδρίαζαν για 10 χρόνια (!!!) για μια τρύπα στο νερό.
Άλλο ένα ρεπορτάζ στο Euronews, προς το παρόν μόνο στα αγγλικά:
Air passengers to enjoy free cabin bags as decade-long EU talks end
Εντάξει, έχει και κάτι απτά θετικό, δεν θα χρεώνονται οι γονείς για να κάτσουν με τα ανήλικα παιδιά τους (αν και δεν είμαι σίγουρος ότι χρεώνονταν).
Α, συνεχίζω το διάβασμα: Τι λέει κάπου το euronews: «Αν και αυτή η αλλαγή πιθανότατα θα αυξήσει τις αρχικές τιμές των εισιτηρίων, ειδικά για τις εταιρείες χαμηλού κόστους που επί του παρόντος χρεώνουν επιπλέον για τις αποσκευές καμπίνας, οι ταξιδιώτες που επιλέγουν να πετάξουν χωρίς βαλίτσα μπορούν να εξαιρεθούν για να λάβουν μειωμένο ναύλο».
Δηλαδή τι αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι στην πραγματικότητα; Αντί να είναι χαμηλές οι τιμές των ναύλων και να αυξάνονται με την προσθήκη χειραποσκευής,και να διαμαρτύρονται οι καταναλωτές, για να τους ικανοποιήσει τι κάνει; η χειραποσκευή στην πράξη ενσωματώνεται στην τιμή αυξάνοντάς το κόστος, αλλά όσοι δεν χρειάζονται χειραποσκευή θα παίρνουν μειωμένο ναύλο! Σατανικό; 10 χρόνια για την έξυπνη αυτή απόφαση! Τέλος πάντων, αυτό κατάλαβα εγώ, είναι και αργά...

(Notice for the future και κρατήστε το: Η επόμενη παπαριά που περιμένω από αυτούς μετά από πολυετείς -πάλι- διαβουλεύσεις είναι η υποχρεωτική επιλογή μόνο θερινής ή μόνο χειμερινής ώρας κατ' επιλογή του κάθε κράτους μέλους που εισηγούνται, γιατί το να επιλέγει κάθε κράτος μόνο του την εκ περιτροπής θερινή/χειμερινή ώρα προφανώς είναι προβληματικο (τι; πως; αχ, πώς ζούσαμε τόσα χρόνια, τι τραβήξαμε, ε; - ναι, το ερώτημα στα χείλη του κάθε εωρωπαίου) και είναι πιο λογικό κράτη στην ίδια ζώνη ώρας να έχουν το καθένα ότι ώρα του καπνίσει (τι, όχι; )).

Last edited:

fotast

Member

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
35.224
Μέλη
40.252
Νεότερο μέλος