Ιταλία Hidden Gems στα λευκά

WanderJona

New Member
Μηνύματα
3
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
Μαρόκο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαλί
Είναι το 5ο μου ταξίδι στην Ιταλία και εύχομαι να τα εκατοστίσω γιατί πραγματικά δεν τη χορταίνω ποτέ... Αυτή τη φορά πήγα για να επισκεφτώ τους συγγενείς μου και να εξερευνήσω τα hidden gems της Βόρειας Ιταλίας με μία dslr στα χέρια μου και πολύ διάθεση για περιπέτεια. Επομένως μερικά από τα μέρη που θα προτείνω παρακάτω ίσως να μην τα έχετε ξανακούσει ποτέ, αλλά σίγουρα αξίζει να τα επισκεφτείτε. Εγώ έμενα στη πόλη Rovereto που βρίσκεται στη περιφέρεια του Trentino-Alto Adige, 74 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης Βερόνα. Αλλά για να επισκεφτείτε τις περιοχές που προτείνω παρακάτω ίσως σας βολεύει καλύτερα η πόλη Bolzano. Θα σας δώσω κάποια tips πριν αρχίσω τη λεπτομερή περιγραφή για το κάθε μέρος ξεχωριστά.

1) Αν είστε φοιτητές κρατήστε το πάσο σας και ρωτήστε παντού για έκπτωση, συνήθως τη δικαιούμαστε.
2) Τιμήστε το στομάχι σας με ντόπια φαγητά όπως speck, pasta, cotechino , gnocchi, pretzels, και πολλά άλλα!
3) Rome2Rio is your travel buddy! Το site rome2rio μου έλυσε τα χέρια κάθε φορά που ήθελα να βρω τη βέλτιστη διαδρομή και τα μέσα συγκοινωνίας που έπρεπε να χρησιμοποιήσω. Το FlixBus είναι μια πολύ καλή και οικονομική επιλογή όταν υπάρχει.
4) Χρειάζεστε μερικές μέρες για να δείτε όλα τα μέρη που θα αναφέρω, αλλά για το καθένα ένα day trip φτάνει, με εξαίρεση τη Φλωρεντία.
5) Αφήστε το ένστικτο σας να αποφασίσει που να πάτε και απλά απολαύσετε κάθε στιγμή! Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μπορεί να σας προτείνουν και άλλα μέρη που δεν τα αναφέρω εδώ. Να πάτε, είναι ευκαιρία!

•Limone
When life gives you lemons go to Limone!
Αυτό το ταξίδι το είχα πραγματικά ανάγκη καθώς ήθελα να διώξω κάποια αρνητικά συναισθήματα από μέσα μου και να γυρίσω πίσω με καλές αναμνήσεις και ανανεωμένη! Πρώτη στάση λοιπόν; Ένα από τα πολλά γραφικά χωριά στις όχθες της Λίμνης Garda, της μεγαλύτερης λίμνης της Ιταλίας που βρίσκεται πολύ κοντά στη Βερόνα. Είχα ήδη επισκεφτεί τη Riva (που είναι αρκετά μεγάλη πόλη) σε προηγούμενο ταξίδι άρα αυτή τη φορά προτίμησα να δω ένα μικρό χωριό της λίμνης Garda. Ήταν απλά φανταστικό. Γραφικά σοκάκια, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα, πετρόχτιστα σπίτια, υπέροχη θέα στη λίμνη και στο βουνό. Τι άλλο να πω για το Limone? Ααα ναι, ότι υπήρχε ένα για κάθε καλλιτεχνική ταμπέλα που έδειχνε την οδό ή τον αριθμό στα σοκάκια της. Ένας must see προορισμός που θα σας χαρίσει φρεσκάδα και ανανέωση, όπως ακριβώς μία λεμονάδα!


•Bolzano
Εκεί βρήκα τη Βιέννη της Ιταλίας. Καταρχάς οι κάτοικοι μιλάνε γερμανικά όπως στην Αυστρία, οπότε θα συνεννοηθείτε με όλους αν ξέρετε γερμανικά και όχι ιταλικά. Τα περισσότερα κτήρια μοιάζουν με κάστρα, οι πλανόδιοι πωλητές γεμίζουν τους δρόμους της πόλης ειδικά τα Χριστούγεννα... Στις αγορές βρίσκεις κάθε λογής πράγματα και ειδικά τα λουλούδια δίνουν μια ευχάριστη νότα στη βόλτα... Εδώ θα προτείνω ένα πολύ ιδιαίτερο μουσείο ειδικά για τους λάτρεις της αρχαιολογίας. Το μουσείο του Ότζι, της αρχαιότερης μούμιας της Ευρώπης που βρέθηκε μέσα σε έναν παγετώνα στις Άλπεις... Δεν θα σας αποκαλύψω άλλα για τον Ότζι για να τα μάθετε από κοντά.
Εάν αποφασίσετε να δείτε τις λίμνες που προτείνω παρακάτω, το Merano αλλά και άλλες περιοχές όπως Ortisei, Βadia, Cortina d'Ampezzo αξίζει να μείνετε Bolzano. Το ξενοδοχείο Rosengarden όπως και άλλα ξενοδοχεία (φαντάζομαι) θα σας προσφέρουν το museumobil τη κάρτα που σας παρέχει δωρεάν διαδρομές σε διάφορες περιοχές του Alto Adige/ Südtirol και είσοδο σε μουσεία. Τη κάρτα επίσης μπορείτε να την αγοράσετε.


•Venezia & Burano & Murano
Βενετία, ονειρεμένος προορισμός που υπάρχει στο bucket list πολλών ανθρώπων. Όλοι πρέπει να επισκεφτούμε έστω μια φορά τη μοναδική αυτή πόλη, να κάνουμε βόλτα με το amore στη γόνδολα, να εξερευνήσουμε τα πανέμορφα κανάλια της, να περπατήσουμε, να διασχίσουμε τις γαφικές γέφυρες, να απολαύσουμε τα νόστιμα βενετσιάνικα cicchetti και άλλα τόσα πράγματα που μπορεί κανείς να κάνει στη Βενετία. Αυτή ήταν η δεύτερη μου φορά στη Βενετία αλλά αυτή τη φορά δεν ήρθα για αυτήν, ή τουλάχιστον όχι μόνο... Ήθελα λοιπόν να επισκεφτώ μερικά νησιά της Βενετσιάνικης Λιμνοθάλασσας, όχι το ίδιο γνωστά με τη Βενετία, καθώς στόχος του ταξιδιού ήταν να εξερευνήσω κάποια hidden gems της Βόρειας Ιταλίας όπως είπα και στην αρχή. Συγκεκριμένα πήγα στα νησιά Μουράνο και Burano... Υπάρχει η δυνατότηα να πάρετε τουρ αν θέλετε να τα επισκεφτείτε με οδηγό και να έχετε ένα προκαθορισμένο πρόγραμμα σε πολύ καλή τιμή. Εγώ όμως επέλεξα να τα εξερευνήσω μόνη μου χωρίς να δεσμευτώ από το τουρ και πήγα με καράβι της γραμμής από την Βενετία. Για το Μουράνο δεν έχω να πω πάρα πολλά, μοιάζει αρκετά στη Βενετία και τα χρώματα που συναντάς είναι κυρίως μπορντό. Είναι γνωστό νησί για την υαλουργία του και ιδιαίτερα για τις λάμπες και τα κομψοτεχνήματα από «Κρύσταλλα Μουράνο». Για το Burano όμως δεν ξέρω τι να πρωτοπώ. Αυτό το νησί είναι λες και έχει βγει από κάποιο παραμύθι. Εκεί συναντάς όλα τα χρώματα της παλέτας που κάνουν τα σπίτια των κατοίκων του νησιού να μοιάζουν με κουκλόσπιτα. Τα κανάλια με τις γέφυρες είναι πολύ γραφικά. Το νησί (σε αντίθεση με τη Βενετία) μοσχοβολάει φρεσκάδα και είναι πολύ καθαρό. Για μένα αυτό που αντίκρησα στο Burano ήταν ουτοπικό, αντικειμενικά το καλύτερο μέρος του κόσμου που έχω επισκεφτεί μέχρι στιγμής.



•Lago di Carezza & Lago di Braies
Με μία πρόταση: Δύο αριστουργήματα της φύσης.
Δυστυχώς δε πρόλαβα να δω το Lago di Braies, αλλά θα τo επισκεφτώ σίγουρα την επόμενη φορά. Είναι σε απόσταση περίπου 2 ωρών από το Bolzano και μπορείτε να πάτε με τα μέσα συγκοινωνίας. Σε αυτό ο ταξίδι λοιπόν κατάφερα να δω μόνο τη λίμνη Lago di Carezza τη λίμνη στους πρόποδες των Dolomiti. Υπάρχει ένας μύθος για τη λίμνη που μου τον διηγήθηκε ένας Ιταλός ταξιδιώτης που γνώρισα εκεί. O μύθος λοιπόν λέει ότι εκεί ζούσε μια νεράιδα του νερού την οποία την ερωτεύτηκε ένας μάγος που σκέφτηκε να μεταμφιεστεί ως πωλητής κοσμημάτων για να τη πλησιάσει. Για να την εντυπωσιάσει δημιούργησε ένα ουράνιο τόξο πάνω από τη λίμνη. Η νεράιδα παρόλο που εντυπωσιάστηκε από το ουράνιο τόξο φοβήθηκε τον μάγο και κρύφτηκε για να μην την ξαναδεί ποτέ κανείς. Ο μάγος από τον θυμό του έσπασε το ουράνιο τόξο σε εκατομμύρια κομμάτια τα οποία έπεσαν κάτω στα νερά της λίμνης. Έτσι η λίμνη συνεχίζει να ακτινοβολεί το φως από τα χρώματα του ουράνιου τόξου και πήρε το όνομα Lec de Ergobando (Rainbowlake in ladinish). Εγώ βέβαια ήμουν λίγο άτυχη και δεν κατάφερα να δω κανένα από τα χρώματα του ουράνιου τόξου στη λίμνη παρά μόνο το λευκό χρώμα του χιονιού που την είχε σκεπάσει. Η θέα παρόλαυτα ήταν μαγευτική. Επίσης δεν έχασα την ευκαιρία να εξερευνήσω τη περιοχή τριγύρω και ανακάλυψα ένα hiking path όπως και μία πανέμορφη γέφυρα στη μέση του δάσους.
Στο Lago di Carezza μπορείτε να πάτε με λεωφορείο από το Bolzano για 30-40 λεπτά. Η θέα που θα αντικρίσετε καθοδόν είναι απλά μαγευτική, ειδικά το χειμώνα που το τοπίο είναι χιονισμένο νιώθεις ότι βρίσκεσαι στη φανταστική Νάρνια.



•Merano Terme
Πως σας φαίνεται η ιδέα να κολυμπήσετε σε θερμά λουτρά σε εξωτερικό χώρο όπου η θερμοκρασία μπορεί να είναι κάτω του 0*C αλλά εσείς μόνο κρύο δεν θα νιώθετε; Αν σας φαίνεται ελκυστική η ιδέα αυτή δεν έχετε παρά να πάτε στο Μεράνο και συγκεκριμένα να επισκεφτείτε τα Terme (θερμά λουτρά). Οι επιλογές που σας δίνονται από υπηρεσίες, κόστος και εγκαταστάσεις ποικίλουν ανάλογα με το γούστο σας. Εγώ διάλεξα την τρίωρη προσφορά για τα λουτρά και πλήρωσα μόλις 14€ (αν είσαι φοιτητής μην ξεχάσεις να ζητήσεις έκπτωση). Μπορείτε να πιείτε το ποτό σας στο μπαρ με θέα την εξωτερική πισίνα και τη χιονισμένη πόλη, να κολυμπήσετε, να χαλαρώσετε στο τζακούζι, να κοιμηθείτε στο rest area, ή απλά να χαζεύετε τη θέα, να απολαύσετε τη στιγμή και να νιώσετε θαυμάσια που είστε στο Merano Terme, μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από την Αυστρία.

•Verona / Mandova / Firenze
Αν είστε στη βόρεια Ιταλία σίγουρα θα θέλετε να επισκεφτείτε και μια πιο μεγάλη και γνωστή πόλη που έχει επίσης να σας δώσει πολλά. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε πολλές ανάλογα τη διαδρομή που θέλετε να διασχίσετε και τον χρόνο που έχετε. Η Βερόνα είναι πιο κοντά στις περιοχές που προανέφερα και έχει πάρα πολλά ενδιαφέροντα πράγματα να δεις και να κάνεις. Εγώ αυτή τη φορά που ήταν η 2η την επισκέφτηκα μόνο για ψώνια. Λίγο πιο κάτω είναι η Μάντοβα επίσης πολύ όμορφη που ήταν στα σχέδια μου αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να τη δω. Πήγα όμως Φλωρεντία. Είναι σε απόσταση 3 ωρών από το Rovereto όπου έμενα. Η Φλωρεντία έχει πάρα πολλά να σου δώσει και σίγουρα μια μόνο μέρα δεν φτάνει να την δεις όλη. Συχνά την αποκαλούν η Πόλη της Τέχνης και δικαίως έχει αυτή την ονομασία. Δυστυχώς εγώ δεν κατάφερα να δω πολλά γιατί ο καιρός δεν μας ευνόησε και επιπλέον ήμουν μαζί με συγγενείς και τα μικρά τους παιδιά με αποτέλεσμα να μην είναι καθόλου εύκολη η υπόθεση. Είδαμε όμως το Museo Leonardo da Vinci, το οποίο μας εντυπωσίασε μικρούς και μεγάλους (είναι δύο τα μουσεία του Ντα Βίντσι με ακριβώς την ίδια ονομασία, εμείς επισκεφτήκαμε εκείνο που έχει εκθέματα τα μηχανήματα που εφηύρε και τα έργα τέχνης του (αν το ψάξετε στο google maps η διεύθυνση είναι Via dei Servi, 66, 50122). Περπατήσαμε λοιπόν στα σοκάκια, και θαυμάσαμε μερικά από τα αξιοθέατα όπως το Duomo (Santa Maria del Fiore ), Ponte Vecchio, Piazza della Signoria, Uffizi Gallery και πολλά άλλα. Όπως είπα πιο πάνω όμως για τη Φλωρεντία δεν φτάνει μια μέρα, και καλό είναι να τη δει κανείς σε ξεχωριστό ταξίδι με προορισμό και επίκεντρο τη Τοσκάνη και όχι το Trentino - Alto Adige.


 

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Είναι το 5ο μου ταξίδι στην Ιταλία και εύχομαι να τα εκατοστίσω γιατί πραγματικά δεν τη χορταίνω ποτέ... Αυτή τη φορά πήγα για να επισκεφτώ τους συγγενείς μου και να εξερευνήσω τα hidden gems της Βόρειας Ιταλίας με μία dslr στα χέρια μου και πολύ διάθεση για περιπέτεια.
Πολύ ωραία ιστορία αλλά πολύ συνοπτική. :)
Όταν διάβασα για dslr περίμενα ότι θα απολαύσουμε πάρα πολλές φωτογραφίες.
Ίσως μπορείς να βάλεις μερικές ακόμη;
 

LULLU

Member
Μηνύματα
3.500
Likes
7.691
Επόμενο Ταξίδι
το ψαχνω....
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νιγηρας-Μαλι
καλως την ,, ωραια αφήγηση και πολυ ωραιες φωτογραφιες..
 

WanderJona

New Member
Μηνύματα
3
Likes
26
Επόμενο Ταξίδι
Μαρόκο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Μπαλί
Πολύ ωραία ιστορία αλλά πολύ συνοπτική. :)
Όταν διάβασα για dslr περίμενα ότι θα απολαύσουμε πάρα πολλές φωτογραφίες.
Ίσως μπορείς να βάλεις μερικές ακόμη;
Χαχα αρχικά ευχαριστώ πολύ! Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ και απλά δεν ήθελα να κουράσω με παραπάνω λεπτομέρειες. Μπορώ να ανεβάσω και άλλες φωτογραφίες αλλά δεν είμαι ακόμη επαγγελματίας όπως βλεπεις.... Έχω πολλά ακόμη να μάθω για τη φωτογραφία. Το επόμενο ταξίδι θα είναι στο Μαρόκο οπότε από κει ευελπιστώ να μοιραστώ μαζί σας περισσότερο και καλυτερο υλικό. Ευχαριστώ πολύ και παλι.

καλως την ,, ωραια αφήγηση και πολυ ωραιες φωτογραφιες..
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Χαίρομαι που σου άρεσαν! :)

Πολύ ωραία ιστορία αλλά πολύ συνοπτική. :)
Όταν διάβασα για dslr περίμενα ότι θα απολαύσουμε πάρα πολλές φωτογραφίες.
Ίσως μπορείς να βάλεις μερικές ακόμη;
Επίσης μπορείτε όσοι θέλετε να με ακολουθήσετε στο Instagram για περισσότερες φωτογραφίες. Εδώ δυσκολεύτηκα να τις ανεβάσω επειδή ήταν μεγάλα αρχεία. Ο λογαριασμός στο Instagram είναι www.instagram.com/wand.er.jona
 
Last edited by a moderator:

chris7

Member
Μηνύματα
3.085
Likes
23.672
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ονειρεμένο Ταξίδι
Καναδάς
Επίσης μπορείτε όσοι θέλετε να με ακολουθήσετε στο Instagram για περισσότερες φωτογραφίες. Εδώ δυσκολεύτηκα να τις ανεβάσω επειδή ήταν μεγάλα αρχεία. Ο λογαριασμός στο Instagram είναι www.instagram.com/wand.er.jona
Τις είδα όλες τις φωτογραφίες σου.
Πάρα πολύ ωραίες.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.783
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom