Ταϊλάνδη Koh Samui

sophie_3601

Member
Μηνύματα
103
Likes
92
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα Σινικό Τείχος
Καλησπέρα σε όλους σας!
Θέλω να κάνω σε εσάς τους Ταϊλανδόφιλους δυο ερωτήσεις καθώς είναι να πάω μέσα στον μήνα....
1ον η qatar airways όταν πετάς με ανταπόκριση συγκεκριμένα 3 πτήσεις: (Αθήνα-Ντόχα, Ντόχα-Μπανκόγκ, Μπανκόγκ-Κο Σαμούι με Bangok airways) σου βγάζει από το ελ. βενιζέλος 3 boarding pass ή τρέχεις στην bangok να κάνεις πάλι check in μαζί με τα πράγματα?
2ον άσχετη με την προηγούμενη ερώτηση εντομοαποθητικό φορούσατε την ημέρα ή μόνο την νύχτα? Και πήρατε εντομοαποθητικό με deet?
Ευχαριστώ οποιαδήποτε πληροφορία θα ήταν πολύτιμη ειδικά για τα boarding pass το έχω μεγάλο άγχος για το αν θα τριγυρνάω με τις βαλίτσες στο αεροδρόμιο της bangok!
 

Assassino

Member
Μηνύματα
31
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Γουατεμάλα
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
Για το πρώτο ερώτημά σου δεν μπορώ να στο απαντήσω με βεβαιότητα γιατί συνήθως εκλεινα ξεχωριστά το εισητήριο από Μπανγκόκ για νησί.
Λογικά όμως από την στιγμή που το έχεις ήδη κλείσει μέσω Κατάρ θα σου βγάλουν από εδω boarding pass.

==========================================================

Αν δεν τρελαίνεσαι με τα κουνούπια (αλλεργία , σημάδια, φαγούρα κλπ) μην πάρεις κάτι με DEET είναι λογικά αρκετά βλαβερό.
Πάρε κανένα κοινό σπρέυ ή αλοιφή και βάζε κάθε απόγευμα. Αν πας σε ζούγκλα κλπ περιοχή βάλε από το πρωί.

Τα υγιεινά αντικουνουπικά (σιτρονέλα κλπ) δεν κάνουν κάτι θεαματικό πάντως.

Μέσα στα ξενοδοχεία λόγω κλιματισμού το βράδυ δεν παίζει κουνούπι. Σε πιο low budget κατάλυμα έχουν mosquito nets και είσαι οκ .
==========================================================

όπως και να έχει θα περάσεις τέλεια, αυτήν την περιοχή του πλανήτη την έχω ερωτευθεί, είναι η μοναδική που έχω πάει 3 φορές συνεχόμενες (ποτέ δεν πάω στο ίδιο μέρος κανονικά)
 

giannoula

Member
Μηνύματα
1.299
Likes
2.429
Επόμενο Ταξίδι
who knows???
όσες φορές πήγα Ταυλάνδη δεν έβαλα ποτέ αντικουνουπικό ούτε πρωί ούτε βράδυ. Δεν χρειάστηκε καν!
 

sophie_3601

Member
Μηνύματα
103
Likes
92
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα Σινικό Τείχος
Σας ευχαριστώ πολύ μιας και είναι η πρώτη φορά μου στην ταυλάνδη είχα αρκετές απορίες αλλά μέσα από το φόρουμ μου λύθηκαν αρκετές...
Το μόνο μου άγχος είναι αυτό με τα boarding pass αλλά όπως και να γίνει τελικά δεν πειράζει...
Όσο για τα κουνούπια ευχάριστα μου τα λέτε τα πράγματα, δεν έχω αλλεργίες και τέτοια πράγματα απλά δεν ξέρω τι παίζει εκεί...
Σε ζούγκλες δεν θα πάω παρά μόνο στους καταράκτες εκδρομή αν αυτό θεωρείται ζούγκλα δεν ξέρω και τις γνωστές εκδρομές στα νησιά γύρω και το θαλάσσιο πάρκο.
 

Assassino

Member
Μηνύματα
31
Likes
27
Επόμενο Ταξίδι
Γουατεμάλα
Ταξίδι-Όνειρο
Παταγονία
Με το boarding pass μην έχεις άγχος...
Αν σου δώσουν από εδώ (που λογικά αυτό θα γίνει) bnoarding pass και για το Σαμούι τα πράγματα είναι χαλαρα, μην φοβάσαι.

Αν πρέπει να το κάνεις από το Suvarnabumi (το αεροδρόμιο της Μπανγκόκ) και πάλι αυτό θα είναι ευκολο, είναι πόλυ εξυπηρετικοί οι άνθρωποι στο αεροδρόμιο (και παντού) κ δεν θα χαθείς με τίποτα.

Γενικά η Ταυλάνδη είναι μία χώρα πάρα πολυ οργανωμένη τουριστικά και πολύ σπάνια θα εξαπατηθείς, ή θα χαθείς κλπ.

Αν έχετε χρόνο και σας προσφέρεται και καμία προαιρετική εκδρομή στο Koh Phan Ngan που ειναι διπλανό νησάκι, να πάτε είναι πολύ όμορφο κ αυτό.
 

sophie_3601

Member
Μηνύματα
103
Likes
92
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα Σινικό Τείχος
Αν έχετε χρόνο και σας προσφέρεται και καμία προαιρετική εκδρομή στο Koh Phan Ngan που ειναι διπλανό νησάκι, να πάτε είναι πολύ όμορφο κ αυτό.[/quote]


Θα πάμε μια μέρα στο Koh Phan Ngan, μια στο koh tao, μια στο θαλάσσιο πάρκο και μια σαφάρι με τους ελέφαντες.Τις είχα ψάξει λίγο τις εκδρομές!
Θα είμαστε εκεί 6 ημέρες, την ημέρα όμως που φτάνουμε επειδή θα είναι μεσημέρι δεν θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε κάποια εκδρομή λέμε να πάμε στην chaweng μιας και δεν θα μένουμε σ'αυτή την παραλία...έτσι μας μένουν 5 ημέρες... Οι εκδρομές που ανέφερα είναι 4 οπότε σκεφτόμουν και για άλλη μια τον γύρο του νησιού με τζιπ ή βάρκα...Εσύ που έχεις πάει μου προτείνεις κάτι άλλο?
 

GTS

Member
Μηνύματα
6.791
Likes
18.335
Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να κάτσεις 2 μέρες στο Σαμούι (φτάνουν) και να πας σούμπιτη Koh Phangan. Όχι απλά ημερήσια, κρίμα είναι, είναι από τους τελευταίους παράδεισους στη Ταϋλάνδη. Όσο για τα κουνουπάκια μη φοβάσαι, στην Ελλάδα είναι τρις χειρότερα. Μια μακριά ελαφριά μπλούζα το βράδυ, λίγο ψέκασμα στα πόδια με ένα απλό αντικουνουπικό και απόλαυσε άφοβα τα βράδια σου σε μια ονειρεμένη παραλία με τον αγαπημένο σου.
 

sophie_3601

Member
Μηνύματα
103
Likes
92
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα Σινικό Τείχος
Δυστυχώς ή ευτυχώς έχω κλείσει ήδη το ξενοδοχείο μου για όλες τις μέρες στο samui αλλά θα το δω σίγουρα και το Koh Phan Ngan. Σαν πρώτη φορά δεν ήξερα σε ποιο μέρος να μείνω οπότε και τα συνδύασα κάπως έτσι!
Ευχαριστώ πάντως για την πρόταση!
Γενικά αυτό που θέλουμε από το ταξίδι μας είναι το πρωί να γυρνάμε να δούμε ότι προλάβουμε γιατί ξέρω ότι 6 ημέρες δεν φτάνουν και το βράδυ όσο μπορούμε να αράζουμε γιατί το έχουμε ανάγκη και αυτό ήταν ένας χρόνος πολύ δύσκολος για εμάς!
 

RED ROSE

Member
Μηνύματα
31
Likes
7
Επόμενο Ταξίδι
Περιμενω την στιγμη για
Ταξίδι-Όνειρο
Περου
Το Koh Samui ειναι ένας προορισμός για ηρεμία και χαλάρωση!
Και εγω τον είχα επιλέξει ως προορισμό για να ξεχάσθω μετα απο μια δύσκολη περίοδο της ζωής μου που ειχε στίγματησθει απο την απώλεια ενός αγαπημένου μου προσώπου!
Είχαμε μείνει στο Central Samui Village,πανέμορφο ξενοδοχείο μεσα στην φύση και με τις ομορφότερες παραλίες.
Αντικουνουπικο δεν χρησιμοποίησα γιατι δεν είχε κουνουπια.
Να περάσετε τελεια,η εμπειρία του συγκεκριμένου ταξιδιού ειναι αξέχαστη!
 

joss

Member
Μηνύματα
524
Likes
155
Επόμενο Ταξίδι
Αγνωστο...
Ταξίδι-Όνειρο
Πολλα...
Μην αγχωνεσαι. Αν εχεις κλεισει μεσω Qatar ή πρακτορειου ολο το ταξιδι τοτε θα σου βγαλουν εκεινοι ολα τα b-pass. Αν εκλεισες μονη σου τοτε απλα στο Suvarnabumi θα πρεπει να ξανακανεις check-in. Πανευκολο ειναι και εχει παρα πολλα γκισε.

Οσο για κουνουπια εγω (που οπου με βρουν με τσιμπανε μεχρι τελικης πτωσεως) δεν ειχα κανενα προβλημα, ουτε με τσιμπησανε.

Θα σου προτεινα να μην χασεις το χρονο σου στη chaweng. Απλα μια τεραστια παραλια τιγκα στον κοσμο ειναι, μπροστα απο ξενοδοχεια και εστιατορια. Τιποτα το αξιολογο. Υπαρχουν πολυ καλυτερες στο νησι οπως θα διαβασεις στο φορουμ μας.

Καλα να περασετε...
 

go2dbeach

Member
Μηνύματα
5.968
Likes
9.383
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Όπως βλέπεις ούτε ένας δεν είχε πρόβλημα με τα κουνούπια :). Eγώ θα έλεγα αφού κάθε μέρα θα κανετε και μια εκδρομή , την τελευταία μέρα να την αφιερώσετε σε κάποια παραλία του νησιού με μασάζ , φαγητό και μπανάκι. Είχε κανα δυο ομορφους κολπίσκους ανάμεσα Chaweng-Lamai :cool:

Συμφωνω με τον Gts οτι το Koh Phangan είναι πολύ καλύτερο. Δεν ξέρω που θα σας πάνε με την ολοήμερη , αλλα θα το διαπιστώσεις κι εσύ αν σας πάνε στα σωστά μέρη.
Καλά να περάσετε!
 

sophie_3601

Member
Μηνύματα
103
Likes
92
Ταξίδι-Όνειρο
Κίνα Σινικό Τείχος
Μέσω πρακτορείου τα έχω κλείσει όλα οπότε όπως μου τα λέτε μάλλον θα μου βγάλουν και τα 3 boarding pass, αν οχι δεν πειράζει!
οκ οκ οκ οκ :p δεν έχει κουνούπια στην ταυλάνδη και αν έχει δεν τσιμπάνε!!!
Όσο για την παραλία δεν θα μείνουμε στην chaweng, ίσως πάμε κάποια βόλτα εκεί το βράδυ.
Εμείς θα μείνουμε στο Samrong Bay σε resort που έχει δική του παραλία λιγάκη απόμερη και την ονομάζει secret beach. Το ότι δεν θα έχει κόσμο μου αρέσει άλλωστε για χαλάρωση παμε και για την παραλία έχω ακούσει καλές εντυπώσεις!
Τώρα ότι και να είναι όμως το κλείσαμε οπότε ελπίζουμε να είναι ωραία, αν δεν είναι υπάρχουν και οι πισίνες!:p
Το μασσαζάκι δεν το συζητώ σίγουρα θα το τιμήσουμε!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.205
Μηνύματα
883.762
Μέλη
38.903
Νεότερο μέλος
Akis2002

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom