• Η αναδρομή στο παρελθόν συνεχίζεται! Ψηφίστε την Ταξιδιωτική Ιστορία του μήνα για τους μήνες Μάρτιος - Οκτώβριος 2021 !

Live from... (click and post one photo)

EIRHNH2

Member
Επόμενο Ταξίδι
???
Ταξίδι-Όνειρο
ο κόσμος ΟΛΟΣ!!!!
Αξίζει? Σε σχέση με Disneyland & Gardaland (αν τυχον τα εχεις επισκεφτει)?
Καλησπέρα! Μόλις τώρα το είδα...
Το Europapark είναι πραγματικά υπέροχο και σίγουρα αξίζει να το επισκεφθεί κανείς – ειδικά αν το συνδυάσει με μια ημερήσια εκδρομή από το Στρασβούργο. Πιστεύω πως είναι εξαιρετικό· ίσως τολμήσω να πω... το ίδιο καλό με τη Disneyland! (Ίσως; 😄)
Στη Disneyland είχα πάει πριν από 25 χρόνια, όταν ήμουν παιδί. Τότε ζούσαμε πραγματικά το παραμύθι της Disney! Μεγαλώσαμε με όλα αυτά: τις πριγκίπισσες, τους ήρωες, τα κλασικά παραμύθια. Αυτή τη φορά, πήγα στα 42 μου, με τα δικά μου παιδιά – 6 και 10 ετών – και ήταν μια μοναδική εμπειρία τόσο για εκείνα όσο και για εμάς!
Το πάρκο έχει πολλά τρενάκια και αξιοθέατα – κάναμε σχεδόν τα πάντα! Από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα, που έκλεισε, δεν σταματήσαμε λεπτό. Και το καλύτερο; Δεν είχε καθόλου ουρές, χάρη σε έναν ελαφρύ ψιλοβρόχο που δεν μας πτόησε καθόλου. Φορέσαμε αδιάβροχα στα μικρά και συνεχίσαμε! Ήταν Δευτέρα του Πάσχα και φοβόμουν ότι θα έχει πολύ κόσμο, αλλά τελικά ήμασταν πολύ τυχεροί.
Προσωπικά, διάλεξα να πάμε πρώτα σε ένα άλλο θεματικό πάρκο πριν τη Disneyland, για να την εκτιμήσουν περισσότερο και να έχουν μια εικόνα του τι να περιμένουν. Από ύψος 1,30 και άνω και με ηλικία 6 ετών, πιστεύω πως είναι ιδανική στιγμή για μια τέτοια εμπειρία.
Αυτό που με προβληματίζει λίγο είναι ότι φοβάμαι πως, όταν πάμε στη Disneyland, τα παιδιά ίσως να μη νιώσουν το ίδιο "παραμύθι" που νιώσαμε εμείς. Με όλα αυτά που έχουν σήμερα στο Netflix και στο YouTube, ίσως να μην ζουν το ίδιο όνειρο που ζήσαμε εμείς τότε. Θα δούμε... Του χρόνου το σχεδιάζω, όταν και ο μικρός θα έχει φτάσει το 1,40 ύψος – και τότε θα μπορεί να μπει σχεδόν παντού!
Το μόνο που μου φάνηκε ακριβό ήταν η μετακίνηση. Πήγαμε με Uber με κόστος 75€ και επιστρέψαμε με FlixBus για 70€. Τα 4 ατομα. Και αλλα 270 ευρω τα εισιτηρια στο παρκο. Ίσως τελικά θα μας βόλευε περισσότερο αν είχαμε νοικιάσει αυτοκίνητο.
Επίσης, δεν επισκεφθήκαμε το Rulantica, γιατί θα χρειαζόμασταν μία επιπλέον μέρα και το κόστος θα ανέβαινε ακόμη περισσότερο.
Το πάρκο, έτσι κι αλλιώς, δεν προλαβαίνεις να το δεις όλο σε μία μέρα – ακόμα κι εμείς, που δεν βρήκαμε καθόλου ουρές, δεν σταματήσαμε ούτε για φαγητό! Τρώγαμε κάτι στα γρήγορα στις ουρές, για να μη χάνουμε χρόνο. Ευτυχώς, ο καιρός ήταν καλός – δεν είχε κρύο – και όλα κύλησαν ιδανικά.

Όταν θα πάμε στη Disneyland, σκοπεύουμε ίσως να μείνουμε ένα βράδυ μέσα στο πάρκο, ώστε να την απολαύσουμε σε δύο μέρες.
Ένα μεγάλο θετικό της Disneyland είναι η εύκολη και οικονομική πρόσβαση με το μετρό, σε αντίθεση με το Europa-Park, όπου η μετακίνηση μάς κόστισε αρκετά – ήταν ένα σημαντικό έξοδο.
Θα κανω με την ευκαιρια μου ενα ποστ με φωτογραφιες και λεπτομερειες γιατι εγω δεν βρηκα πολλα οταν το οργανωνα.... Σιγουρα θελει μελετη το app να ξερεις που θα μ πεις!

gkalla

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ισπανία
Ταξίδι-Όνειρο
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
Μαγιόρκα, στενάκια δίπλα στην Plaza mayor, ερημιά Δευτέρα βράδυ.

IMG_3098.jpeg

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.017
Μέλη
39.733
Νεότερο μέλος
Donaldbrain

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα