panius
Member
- Μηνύματα
- 671
- Likes
- 2.762
Ημέρα 3η: Κυότο
Πρωινό τσαγάκι στο δωμάτιο και έτοιμος για Κυότο - εξερεύνηση! (όλα τα ξενοδοχεία εδώ έχουν βραστήρες στα δωμάτια + δωρεάν τσάι)
Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω καλύτερα! Ναός Sanjusangendo με τις 1000 και βάλε βουδιστικές θεότητες (πιστέψτε με, η φώτο δεν δείχνει τίποτα!)
Έξω απ' τον ναό είχαν αρχίσει να μαζεύονται σχολεία για εκπαιδευτική επίσκεψη (το ξέρατε ότι το σήμα της νίκης στις φώτο είναι γιαπωνέζικη συνήθεια
Και εκεί που περιδιάβαινα τα καλντερίμια της παραδοσιακής γειτονιάς Higasiyama, να σου φανερώθηκε μπροστά μου μια εντυπωσιακή πενταόροφη παγόδα!!!
Στον Κιγιομιζουντέρα, στον πιο διάσημο ναό της πόλης δεν μπήκα. Γινόταν χαμός και εγώ ήθελα ζεν περιβάλλον για κατάνυξη (Μεγάλη Εβδομάδα βλέπετε...
)
Βρήκα όμως μια πανέμορφη γιαπωνεζούλα με παραδοσιακό κιμονό έξω στους κήπους...
Παραδίπλα, ο ναός Koda-iji ήταν εξίσου όμορφος με τον διάσημο αδελφό του, χωρίς τα πλήθη και με έναν από τους πιο όμορφους γιαπωνέζικους κήπους στο Κυότο.
Εκεί κοντά βρίσκεται και η συνοικία με τις γκέισσες (Gion), όπου παραβρέθηκα σε παραδοσιακή τελετή παρασκευής τσαγιού (miyako odori).
Η ώρα πέρασε, το τσάι μου άνοιξε την όρεξη και αποφάσισα ότι τώρα ήταν η ώρα για να εντρυφήσω στη γευστική εμπειρία της σουσιφαγίας. Συμπέρασμα: όσο πιο μονόχρωμες οι μπουκιές τόσο πιο νόστιμες!*
...και επειδή η ημέρα μου ήταν αρκετά παραδοσιακή είπα να ισορροπήσω λίγο τα πράγματα βολτάροντας στον διαστημικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κυότο με τις εναέριες γέφυρες και τις πιο ζαλιστικές κυλιόμενες σκάλες που σε ανεβάζουν 15 ορόφους ψηλά!!!
*To εστιατόριο λέγεται musashi (https://plus.google.com/116893337002048598079/about?hl=el) και είναι η καλύτερη εισαγωγή για τον αμύητο στο σούσι.
1. Τα φαγητά κυκλοφορούν σε ιμάντα και ότι σου αρέσει απλά το αρπάζεις.
2. Η βρυσούλα που είναι μπροστά σε κάθε θέση είναι για να βάζεις ζεστό νεράκι στο ποτήρι και να φτιάχνεις πράσινο τσάι. (τα φακελάκια είναι στο κουτάκι δίπλα σου και είναι δωρεάν. Φτιάχνεις όσο θέλεις).
3. Οπωσδήποτε παίρνεις ένα μικρό πιατάκι και βάζεις λίγη σάλτσα σόγιας από το βαζάκι που υπάρχει σε κάθε θέση. Βουτάς εκεί το σούσι λίγο στη γωνίτσα. Δεν θέλει πολύ για να μην καλύψει τη γεύση του ψαριού.
4. Φάτε με ξυλάκια. Είναι πιο απλό απ'όσο φαίνεται. Αν πάλι δεν μπορείτε, μπορείτε άνετα να φάτε και με τα χέρια.
5. Όταν έρθει η ώρα να πληρώσετε, φωνάζετε το σερβιτόρο, αυτός μετράει τα άδεια πιάτα και σας δίνει το λογαριασμό. Σηκώνεστε, πάτε στο ταμείο και πληρώνετε εκεί. Δεν δίνετε tips.
Το σούσι στην Ιαπωνία είναι λαϊκό φαγητό. Κυριολεκτικά ξεπατώθηκα και πλήρωσα κάπου 14 ευρώ. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα πλήρωνα στην Ελλάδα.
Πρωινό τσαγάκι στο δωμάτιο και έτοιμος για Κυότο - εξερεύνηση! (όλα τα ξενοδοχεία εδώ έχουν βραστήρες στα δωμάτια + δωρεάν τσάι)
Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω καλύτερα! Ναός Sanjusangendo με τις 1000 και βάλε βουδιστικές θεότητες (πιστέψτε με, η φώτο δεν δείχνει τίποτα!)
Έξω απ' τον ναό είχαν αρχίσει να μαζεύονται σχολεία για εκπαιδευτική επίσκεψη (το ξέρατε ότι το σήμα της νίκης στις φώτο είναι γιαπωνέζικη συνήθεια
Και εκεί που περιδιάβαινα τα καλντερίμια της παραδοσιακής γειτονιάς Higasiyama, να σου φανερώθηκε μπροστά μου μια εντυπωσιακή πενταόροφη παγόδα!!!
Στον Κιγιομιζουντέρα, στον πιο διάσημο ναό της πόλης δεν μπήκα. Γινόταν χαμός και εγώ ήθελα ζεν περιβάλλον για κατάνυξη (Μεγάλη Εβδομάδα βλέπετε...
Βρήκα όμως μια πανέμορφη γιαπωνεζούλα με παραδοσιακό κιμονό έξω στους κήπους...
Παραδίπλα, ο ναός Koda-iji ήταν εξίσου όμορφος με τον διάσημο αδελφό του, χωρίς τα πλήθη και με έναν από τους πιο όμορφους γιαπωνέζικους κήπους στο Κυότο.
Εκεί κοντά βρίσκεται και η συνοικία με τις γκέισσες (Gion), όπου παραβρέθηκα σε παραδοσιακή τελετή παρασκευής τσαγιού (miyako odori).
Η ώρα πέρασε, το τσάι μου άνοιξε την όρεξη και αποφάσισα ότι τώρα ήταν η ώρα για να εντρυφήσω στη γευστική εμπειρία της σουσιφαγίας. Συμπέρασμα: όσο πιο μονόχρωμες οι μπουκιές τόσο πιο νόστιμες!*
...και επειδή η ημέρα μου ήταν αρκετά παραδοσιακή είπα να ισορροπήσω λίγο τα πράγματα βολτάροντας στον διαστημικό σιδηροδρομικό σταθμό του Κυότο με τις εναέριες γέφυρες και τις πιο ζαλιστικές κυλιόμενες σκάλες που σε ανεβάζουν 15 ορόφους ψηλά!!!
*To εστιατόριο λέγεται musashi (https://plus.google.com/116893337002048598079/about?hl=el) και είναι η καλύτερη εισαγωγή για τον αμύητο στο σούσι.
1. Τα φαγητά κυκλοφορούν σε ιμάντα και ότι σου αρέσει απλά το αρπάζεις.
2. Η βρυσούλα που είναι μπροστά σε κάθε θέση είναι για να βάζεις ζεστό νεράκι στο ποτήρι και να φτιάχνεις πράσινο τσάι. (τα φακελάκια είναι στο κουτάκι δίπλα σου και είναι δωρεάν. Φτιάχνεις όσο θέλεις).
3. Οπωσδήποτε παίρνεις ένα μικρό πιατάκι και βάζεις λίγη σάλτσα σόγιας από το βαζάκι που υπάρχει σε κάθε θέση. Βουτάς εκεί το σούσι λίγο στη γωνίτσα. Δεν θέλει πολύ για να μην καλύψει τη γεύση του ψαριού.
4. Φάτε με ξυλάκια. Είναι πιο απλό απ'όσο φαίνεται. Αν πάλι δεν μπορείτε, μπορείτε άνετα να φάτε και με τα χέρια.
5. Όταν έρθει η ώρα να πληρώσετε, φωνάζετε το σερβιτόρο, αυτός μετράει τα άδεια πιάτα και σας δίνει το λογαριασμό. Σηκώνεστε, πάτε στο ταμείο και πληρώνετε εκεί. Δεν δίνετε tips.
Το σούσι στην Ιαπωνία είναι λαϊκό φαγητό. Κυριολεκτικά ξεπατώθηκα και πλήρωσα κάπου 14 ευρώ. Δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα πλήρωνα στην Ελλάδα.
Attachments
-
109,7 KB Προβολές: 783
-
160,2 KB Προβολές: 778
-
252,3 KB Προβολές: 753
-
121 KB Προβολές: 765
-
254,8 KB Προβολές: 768
-
105,1 KB Προβολές: 740
-
171,1 KB Προβολές: 738
-
157,3 KB Προβολές: 730