ΗΠΑ Living the (short version of the) American dream

lefteris

Member
Μηνύματα
474
Likes
174
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ονειρεμένο Ταξίδι
γυρος των ΗΠΑ
Στα πλαίσια του διδακτορικού μου στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Δανίας (DTU), πρέπει να φοιτήσω σε άλλο πανεπιστήμιο για τρεις με έξι μήνες. Έτσι και το πανεπιστήμιο και ο διδακτορικός χτίζουν δίκτυο και συνεργασίες. Επίσης δίνεται η δυνατότητα στο διδακτορικό να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό και εγκαταστάσεις που πιθανόν το DTU να μη διαθέτει.

Χάρη και στις καλές διασυνδέσεις του καθηγητή μου με τα αμερικανικά πανεπιστήμια, με δέχθηκαν στο UC Berkeley, οπότε από 1η Φλεβάρη και για έξι μήνες θα είμαι κάτοικος Καλιφόρνιας :D

Αυτούς τους δύο μήνες έχω ήδη κάνει αρκετά πράγματα, οπότε τα κεφάλαια που ήδη χρωστάω περιλαμβάνουν ένα συνέδριο στο Ορλάντο, μία μέρα στα Universal Studios, ένα διήμερο στη Disneyworld, βόλτες στο Σαν Φρανσίσκο, ένα παιχνίδι ΝΒΑ (GSW - OCT), ένα τριήμερο στο Σαν Ντιέγκο, πέντε μέρες στη Χαβάη, τρεις μέρες στο Λας Βέγκας :D

Tα σίγουρα που θα έρθουν είναι άλλο ένα συνέδριο στο Σαιντ Λούις, τρεις μέρες στο Σικάγο, Yosemite National Park, Redwood National Park, λίμνη Tahoe, περισσότερο Σαν Φρανσίσκο και ότι άλλο προκύψει μέχρι τέλος Ιουλίου :D

Κάπου μέσα σε όλα αυτά πρέπει να χωρέσω και κάτι πειράματα και τη συγγραφή μερικών άρθρων :p
 

mariath

Member
Μηνύματα
2.210
Likes
5.678
Ονειρεμένο Ταξίδι
Όλη η Νότια Αμερική
Μας άνοιξες ήδη την όρεξη και περιμένουμε!
 

lefteris

Member
Μηνύματα
474
Likes
174
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ονειρεμένο Ταξίδι
γυρος των ΗΠΑ
ASHRAE Winter Conference 2016, Orlando, Florida

Για αυτούς που δεν ξέρουν, ASHRAE είναι τα αρχικά για την American Society for Heating Refrigeration and Air-conditioning Engineers. Κάτι σαν αμερικανική ένωση μηχανολόγων μηχανικών. Την τελευταία βδομάδα του Γενάρη διοργανώνουν το Winter Conference, ενώ την τελευταία βδομάδα του Ιουνίου έχουν το Annual Conference.

Αυτά το συνέδρια είναι διαφορετικά από τα συνήθη ακαδημαϊκά συνέδρια αφού οι περισσότεροι συμμετέχοντες είναι μηχανικοί σε εταιρίες. Επομένως τα άρθρα που παρουσιάζονται είναι μελέτες πραγματικών εγκαταστάσεων ή κτιρίων και όχι μη ρεαλιστικά ή μη εφαρμόσιμα πειράματα που παρουσιάζονται πολλές φορές σε ακαδημαϊκά συνέδρια.

Πηγαίνοντας από τους -5°C της χιονισμένης Κοπεγχάγης στους 20°C της ηλιόλουστης Φλόριντας, νόμιζα ότι ήμουν στο παράδεισο. Οπότε στα κενά του συνεδρίου φροντίζαμε εγώ και ο άλλος διδακτορικός να λιαζόμαστε στην πισίνα του ξενοδοχείου :p



Πηγαίνοντας ένα βράδυ για φαγητό στο Ορλάντο, καταλάβαμε ότι η πόλη δεν έχει τίποτα να προσφέρει. Δύο δρόμους από τον κεντρικό όπου υπήρχαν κάτι ψευτοουρανοξύστες υπήρχαν αυτόνομες μονοκατοικίες, και πολύ ήσυχες γειτονιές. Ούτε πολύβουο κέντρο, ούτε κόσμος να περπατά ούτε τίποτα τέτοιο. Μας εξήγησαν ότι κανείς δεν πάει στο Ορλάντο για το Ορλάντο, αλλά για τα πάρκα αναψυχής που υπάρχουν τριγύρω (Disneyworld, Universal Studios, SeaWorld) και τα εκπτωτικά χωριά. Σε πολύ κοντινή απόσταση από το ξενοδοχείο μου υπήρχαν 5 εμπορικά κέντρα!!! Ένα από αυτά προφανώς και το τιμήσαμε με την παρουσία μας :D Η ιστορία της περιοχής είναι ότι ήταν ένας τεράστιος βάλτος (αυτό φαίνεται και τώρα με τις διάσπαρτες λιμνούλες) όπου ο Disney πριν από περίπου 50 χρόνια είδε ως μία τεράστια ευκαιρία να επενδύσει. Έκτισε εκεί τη Disneyworld για την οποία χτίστηκαν αναρίθμητα ξενοδοχεία τριγύρω. Ακολούθησαν τα υπόλοιπα πάρκα, τα εμπορικά και ακόμα περισσότερα ξενοδοχεία. Το ίδιο συνεχίζεται ακόμα και σήμερα, αφού μέτρησα γύρω στα δέκα ξενοδοχεία υπό κατασκευή.

Αν και το ξενοδοχεία μας ήταν τριάστερο, το πρωινό δεν έχει καμία σχέση με το αντίστοιχο πρωινό σε τριάστερα ξενοδοχεία της Ευρώπης. Νομίζω ότι σε ποιότητα ανταγωνιζόταν τα McDonald's :/ Αν και είμαι υπέρβαρος και πρέπει να αδυνατίσω, βλέποντας όλους αυτούς τους παχύσαρκους Αμερικανούς να καταβροχθίζουν αυτό το σκουπιδοπρωινό, σκεφτόμουν ότι έχω περιθώριο να πάρω ακόμα καμιά δεκαριά κιλά :p

Μία από τις ημέρες του συνεδρίου, κάποιοι Καναδοί συμμετέχοντες διοργάνωσαν ένα τουρνουά curling στο διάδρομο του ξενοδοχείου. Οι διάδρομοι του ξενοδοχείου ήταν τόσο μεγάλοι που θα μπορούσαν να διοργανώσουν και τουρνουά 5χ5. Η τύχη του πρωτάρη με βοήθησε να κερδίσω, και το βραβείο ήταν ένα βιβλίο για τη σχεδίαση κτιρίων σε ψυχρό κλίμα (nuuuuuuuuuurds :p :p :p )



Η ASHRAE χωρίζεται σε τεχνικές επιτροπές με διαφορετικές αρμοδιότητες η κάθε μία, αν και πολλές φορές αλληλεπιδρούν και πολλά μέλη συμμετέχουν σε παραπάνω από μία επιτροπές. Κάθε επιτροπή έχει τουλάχιστον μία συνάντηση σε κάθε συνέδριο, και συμπτωματικά η δική μας συνάντηση ήταν στο τέλος του συνεδρίου. Οπότε μπορούσαμε μετά να πάμε να χαλαρώσουμε σε ένα κοντινό μπαρ, ακούγοντας ζωντανή country rock μουσική. Ήταν κάτι το διαφορετικό και μου άρεσε. οπότε αν μου ξαναδωθεί η ευκαιρία θα ξαναπάω. Στους ροκάδες της παρέας που θα βρεθούν Αμερική και κυρίως στο νότο, το συστείνω.



Αν το αντικείμενο της δουλειάς ή της έρευνάς σας σχετίζεται με το αντικείμενο της ASHRAE πρέπει έστω και μία φορά να συμμετάσχετε σε ένα συνέδριό της. Οι ευκαιρίες για δικτύωση είναι μοναδικές.

Επόμενη στάση Universal Studios. Stay tuned :)
 

Attachments

lefteris

Member
Μηνύματα
474
Likes
174
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ονειρεμένο Ταξίδι
γυρος των ΗΠΑ
Universal Studios

Μετά τη δουλειά, ήρθε η ώρα για διασκέδαση. Το πρόγραμμα περιελάμβανε Παρασκευή στα Universal Studios και Σαβ/κο στη Disneyworld.

Στα Universal Studios πήγα με ένα Σέρβο φίλο και πρώην συνάδελφο και με ένα φίλο του που πλέον είναι κάτοικος Μαΐάμι.

Στην αρχή κάναμε τις χειρότερες δυνατές επιλογές παιχνιδιών αλλά ίσως να ήταν καλύτερα έτσι γιατί μας έμεινε καλύτερη γεύση στο τέλος.

Ξεκινήσαμε από το Ε.Τ. το οποίο ήταν τελείως για παιδάκια, οπότε όλοι τριγύρω χάζευαν τους δύο 30άρηδες μαντράχαλους που δε συνόδευαν κάποιο παιδάκι.

Στη συνέχεια πήγαμε στο Terminator 2, το οποίο αν και θα είχε τη δυνατότητα να είναι πολύ καλό, είχε ένα πρωτόγονο 3D από την εποχή που βγήκε η ταινία οπότε μέχρι τώρα είχαμε 0/2. Ευτυχώς οι κακές επιλογές μας τελείωσαν οπότε από δω και πέρα είχαμε μόνο άκρως διασκεδαστικά rides.

Συνεχίσαμε στο Revenge of the Mummy, ένα κλειστό τρενάκι που μας πήγε στην αρχαία Αίγυπτο, γεμάτο μούμιες, σκελετούς, φωτιές, σκαθάρια και αρχαίους Αιγύπτιους θεούς. Είχα χρόνια να ανεβώ σε τρενάκι οπότε κάποια στιγμή "τα χρειάστηκα".

Αφού ξεφύγαμε από την οργή του Όσιρη και του Άπη (που έλεγε και μια ψυχή), οι δύο Σέρβοι ήθελαν να ανεβούμε στο roller coaster του πάρκου. Εγώ και μόνο που το έβλεπα από κάτω με έπιανε ζαλάδα. Αφού με παρακαλούσαν για κανά δεκάλεπτο αποφάσισαν να πάνε μόνοι τους. Κάτι ο πληγωμένος μου εγωισμός, κάτι το ότι το είδα σαν μία καινούρια εμπειρία αποφάσισα να τρέξω να τους προλάβω :p :p :p Όσο στεκόμασταν στην ουρά συνέχιζα να έχω τις αμφιβολίες μου, αλλά πλέον ήταν πολύ αργά. Πλέον η μόνη έξοδος ήταν αφού μπω στο τρενάκι. Η εκκίνηση είναι εντελώς κάθετη, βλέπεις απλά τον ουρανό. Εκεί σκεφτόμουν γιατί το έκανα αυτό στον εαυτό μου :p Μετά ξεκίνησε η ελεύθερη πτώση και να περιστρεφόμαστε αριστερά, δεξιά πάνω κάτω για 1.5 λεπτό όπου τα είχα ξεχάσει όλα. Τελικά τα καταευχαριστήθηκα και θα ανέβαινα ξανά, αν η ουρά δεν ήταν πιο μεγάλη και από την ουρά για τα παπούτσια του Kayne West στην Κηφισιά. Σε αυτό το βίντεο μπορείτε να δείτε τη βόλτα με το τρενάκι. Ευτυχώς δεν είχαμε φάει πριν ανεβούμε γιατί μπορεί να είχαμε κανένα ατύχημα :p Πλέον ήμουν ατρόμητος και έτοιμος να ανεβώ σε όλα τα παιχνίδια.

Επόμενη στάση, Despicable Me. Αν και ουρά ήταν πάλι ατελείωτη μίλησε το βαλκανικό δαιμόνιο. Παίρνοντας ένα θλιμμένο-ναζιάρικο ύφος, ο Σέρβος φίλος μου κατάφερε να πείσει τον ελεγκτή στην είσοδο να μας περάσει από την express ουρά, οπότε γλιτώσαμε γύρω στη μισή ώρα αναμονής. Σε αυτό το παιχνίδι καθόμασταν σε μία αίθουσα σα σε κινηματογράφο, μόνο που τα καθίσματα τραντάζονταν. Σε αυτήν την περίπτωση το 3D ήταν απλά απίστευτο, και η παράσταση είχε αρκετή πλάκα.

Περάσαμε απέναντι για να δούμε άλλο ένα ride βασισμένο σε ταινία κινουμένων σχεδίων, το Shrek. Και αυτό ήταν σε στυλ 3D ταινίας και είχε αρκετό γέλιο όπως και οι κανονικές ταινίες.

Επειδή έχει βραδιάσει εδώ, και αύριο με περιμένει δύσκολη μέρα στο εργαστήριο, θα σταματήσω εδώ. Σας χρωστάω, Transformers, Men in Black, Simpsons, Spider-Man και το Horror Make-Up Show.
 

lefteris

Member
Μηνύματα
474
Likes
174
Επόμενο Ταξίδι
Σαιντ Λούις - Σικάγο
Ονειρεμένο Ταξίδι
γυρος των ΗΠΑ
Στο transformers επιβιβαστήκαμε σε ένα 6θέσιο αυτοκίνητο και κάναμε μία ήρεμη βόλτα ώσπου άρχισαν να μας την πέφτουν οι σατανικοί Decepticons. Το αυτοκινητάκι άρχισε να τρέχει ανάμεσα σε χαλάσματα ενώ από πάνω μας πάλευαν γιγαντιαία Autobots και Decepticons, με το σκηνικό να συμπληρώνεται από εκρήξεις, φλόγες και κυνηγητό. Πολύ διασκεδαστικό ride με πραγματικά απίστευτα αληθοφανές 3D.

To Men in Black ήταν λίγο πιο παιδικό, μας έβαζαν σε δύο ομάδες των 6 σε δύο αυτοκινητάκια και είχαμε από ένα όπλο lazer και έπρεπε να πετυχαίνουμε τους κακούς εξωγήινους που μας επιτίθονταν. Προφανώς και κερδίσαμε την άλλη ομάδα, αλλά όχι χάρη σε μένα και τη Dusan, αλλά χάρη σε ένα κοριτσάκι που καθόταν πίσω μας και έκανε 10πλάσιο σκορ από μας :p

Στο Horror Make-Up Show είχαν έναν ειδικό της Universal σε θέματα ειδικών εφέ. Αυτό ήταν σα standup comedy. Οι κωμικοί σήκωσαν μία Κινεζούλα που με το ζόρι μιλούσε αγγλικά να τους "βοηθήσει". Όταν άρχισαν να της "κόβουν" το χέρι μόνο που δε λυποθήμισε :) . Όντως φαινόταν πολύ αληθοφανές μέχρι που μας εξήγησαν πώς λειτουργεί ο εξοπλισμός τους. Για όσους βλέπουν ταινίες τρόμου θα ήταν ενδιαφέρον γιατί έδειχναν πώς γυρίσαν συγκεκριμένες σκηνές από ταινίες της εταιρίας.

Τελευταίο ride γι' αυτό το πάρκο αφήσαμε τους Simpsons. Για μία φορά το Βαλκανικό δαιμόνιο μίλησε και γλιτώσαμε την ουρά :D Αυτό αν και δεν ήταν 3D ήταν πολύ αληθοφανές. Αν και δε μου αρέσουν οι Simpsons σαν θέμα αυτό είχε αρκετή πλάκα. Δυστυχώς ο μπροστινός φρόντισε να μας τη χαλάσει προσωρινά γιατί το θεώρησε έξυπνο να βγάλει φωτογραφίες κατά τη διάρκεια του ride με αποτέλεσμα να σταματήσουν τον ήχο μέχρι να μαζέψει το κινητό του.

Τελικά μας έμεινε λίγος χρόνος ακόμα, οπότε τρέξαμε στο άλλο μισό πάρκο για να προλάβουμε να κάνουμε ένα τελευταίο ride και μπήκαμε στο Spider-Man. Αυτό ήταν αντίστοιχο των Transformers με τον Peter Parker να αντιμετωπίζει το Green Goblin και το Dr. Octopus. Εξίσου καλό ride με τα Transformers.

Το Πάρκο ήταν απίστευτη εμπειρία και μακάρι να είχα μία επιπλέον μέρα για να πάω και στο άλλο μισό πάρκο. Το προτείνω ανεπιφύλακτα σε όποιον βρεθεί στο Ορλάντο ή εκεί γύρω.
 

Attachments


Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.818
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom