Lufthansa Airbus A380: Και το όνομα αυτού «Βιέννη»!

jpsih

Member
Μηνύματα
242
Likes
109
Επόμενο Ταξίδι
???
Ο δήμαρχος της Βιέννης, Dr. Häupl βαφτίζει το αεροσκάφος A380 της εταιρίας στον κόμβο της Austrian Airlines
Ένα από τα αεροσκάφη Airbus A380 της Lufthansa έχει πλέον την τιμή να φέρει για πρώτη φορά το όνομα «Βιέννη» Η τελετή ονομασίας, στην οποία συμμετείχαν 250 προσκεκλημένοι, έλαβε χώρα στο αεροδρόμιο της Βιέννης αμέσως μετά την πρωινή άφιξη του υπερμεγέθους αεροσκάφους στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Το αεροδρόμιο της Βιέννης είναι ο κεντρικός κόμβος της Austrian Airlines, η οποία έχει εκεί την έδρα της, ως ένα από τα μέλη των αεροπορικών εταιριών της Lufthansa Group. Επομένως διαδραματίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στο παγκόσμιο δίκτυο του Ομίλου. «Η ονομασία του πλέον σύγχρονου και μεγαλύτερου αεροσκάφους στον όμιλο της Lufthansa με το όνομα της αυστριακής πρωτεύουσας υπογραμμίζει τη σημασία της Βιέννης στις επιχειρήσεις μας», δήλωσε ο κύριος Stefan Lauer, Μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Lufthansa και Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Austrian Airlines AG.

Ύστερα από την εναρκτήρια ομιλία του κυρίου Stefan Lauer, ο δήμαρχος της Βιέννης, Dr. Michael Häupl περιέλουσε το γιγάντιο αεροσκάφος με αφρώδη οίνο πριν αποκαλύψει το όνομα «Βιέννη», που είχε ζωγραφιστεί με κομψά γράμματα στη μεγάλη άτρακτο του αεροσκάφους. Με την ολοκλήρωση των επίσημων και συμβολικών τελετουργικών ονομασίας, οι τιμώμενοι επισκέπτες επιβιβάστηκαν στο διώροφο αεροσκάφος για να απολαύσουν από κοντά το εσωτερικό της καμπίνας και το σχεδιασμό της. Η νέα ναυαρχίδα της Lufthansa απογειώθηκε για την εκτέλεση προγραμματισμένης πτήσης από τη Φρανκφούρτη προς το Γιοχάνεσμπουργκ προκειμένου να ξεκινήσει το ταξίδι της με το νέο όνομά της σε όλο τον κόσμο.

Ο γερμανικός αερομεταφορέας χρησιμοποιεί ήδη οκτώ Airbus A380 σε πτήσεις μακρινών διαδρομών από τη Φρανκφούρτη προς την Ασία (Τόκιο και Πεκίνο), την Αφρική (Γιοχάνεσμπουργκ) και τη Βόρειο Αμερική (Νέα Υόρκη, Σαν Φρανσίσκο και Μαϊάμι). Δύο ακόμη αεροσκάφη του ίδιου τύπου έχουν προγραμματιστεί να ενσωματωθούν στο στόλο την ερχόμενη χρονιά.

Το πρόσφατα βαφτισμένο A380 “Βιέννη”, με κωδικό D-AIMG (γνωστό ως “Mike Golf“ σύμφωνα με τα δύο τελευταία γράμματά), έχει τεθεί σε υπηρεσία από το Μάιο και έχει στο διάστημα αυτό ολοκληρώσει 1.500 ώρες πτήσεις σε περίπου 330 πτήσεις στο δρομολόγιο της Lufthansa. Το αεροσκάφος “Wien” απέσπασε τα βλέμματα στις 7 Μαΐου, όταν πραγματοποίησε πάνω από το Αμβούργο πτήση σε σχηματισμό με το θρυλικό αεροσκάφος Ju52 της Lufthansa Berlin Stiftung, για τη σηματοδότηση της 822ης επετείου του λιμανιού του Αμβούργου.

Μαζί με όλο το στόλο των Α380 της Lufthansa, το «Βιέννη» έχει τη βάση του στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, απ’ όπου αναχωρεί με προγραμματισμένες πτήσεις προς όλους τους προαναφερθέντες προορισμούς.

Οι επιβάτες από την Αυστρία ταξιδεύουν στη Φρανκφούρτη προκειμένου να επιβιβαστούν σε πτήσεις ανταπόκρισης προς οποιονδήποτε από τους προορισμούς του A380. Σύμφωνα με το ερχόμενο χειμερινό πρόγραμμα, το Airbus 380 θα πετά καθημερινά και προς τη Σιγκαπούρη. Έχει δυναμικότητα 526 επιβατών στις καλύτερες και πιο σύγχρονες κατηγορίες θέσεων στο στόλο της Lufthansa. Η First Class με 8 άνετα καθίσματα στον πάνω όροφο, είναι εντελώς καινούρια και αποτελεί την πεμπτουσία της ατομικότητας. Η μεγαλύτερη Business Class στον κόσμο, με 98 καθίσματα, στον πρώτο όροφο και η Οικονομική Θέση με 420 καθίσματα στην κυρίως καμπίνα, προσφέρουν απαράμιλλη άνεση σε ένα εντυπωσιακά άνετο χώρο.



presspoint.gr - Lufthansa Airbus A380: !
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.575
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom