varioAthens
Member
- Μηνύματα
- 6.660
- Likes
- 13.731
Περιεχόμενα
Και να πω ότι δεν είχα ιδέα για τις εκτεταμένες απεργίες στα αεροδρόμια της Ευρώπης? Όλο τον προηγούμενο καιρό οι τίτλοι σε όλα τα sites, ήταν σαφείς:
“Χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια”, "Χιλιάδες οι ακυρωμένες πτήσεις”, “Αποκλεισμένοι τουρίστες στα αεροδρόμια" "Πολύωρες καθυστερήσεις”, "Εγκλωβισμένοι τουρίστες στα αεροδρόμια", “Χιλιάδες οι χαμένες αποσκευές”.
Προσπαθούσαμε να είμαστε θετικοί... τόσο πολύ δε, που τελικά βγήκαμε θετικοί στον κορωνοιό (εγώ κι ο husband) μόλις 10 μέρες πριν το ταξίδι. Είχαμε το άγχος μας για τις πτήσεις, αποκτήσαμε και ένα επιπλέον για το αν θα προλάβουμε να βγούμε αρνητικοί καθώς μας είχε ζητηθεί rapid test (δεν θυμάμαι, όμως, από ποιά εταιρεία/αεροδρόμιο/χώρα).
Η πτήση ήταν για το Σάββατο 2/7/22 με το 1ο σκέλος Αθήνα-Παρίσι στις 6.15. Δύο μέρες πριν το ταξίδι βγαίνουμε επιτέλους αρνητικοί. Η χαρά μας όμως δε κράτησε πολύ γιατί ξημερώματα Σαββάτου, δηλαδή 4 μόλις ώρες πριν ξεκινήσουμε για το αεροδρόμιο, λαμβάνουμε ειδοποίηση από την Air France ότι η πτήση αντί για 6.15 θα πραγματοποιηθεί στις 8.15. Άρχισαν να μας ζώνουν τα φίδια γιατί αυτό σήμαινε ότι οι 6 ώρες transit στο Παρίσι γίνονταν αυτομάτως 4.
Εν τέλει, φτάνουμε 5.30 στο αεροδρόμιο, κάνουμε τσεκ ιν διότι είχαμε βαλίτσα (μέγα σφάλμα) και προχωράμε στην θύρα μας. Γίνεται ανακοίνωση της επιβίβασης, έρχονται κανονικά οι υπάλληλοι για τον έλεγχο των boarding passes, ανοίγουν φυσούνα, όλα καλά κι εμείς "wow αισθανόμαστε τυχεροί στην τοποθεσία Ελευθέριος Βενιζέλος αφού η πτήση μας θα φύγει κανονικά”. Αμ δε!
Αφού έχουμε σηκωθεί όλοι οι επιβάτες περιχαρείς, τσουπ νέα ανακοίνωση από τα μεγάφωνα: “Η πτήση τάδε για Παρίσι δεν θα αναχωρήσει λόγω της απεργίας των εναέριων ελεγκτών στο Charles De Gaulle. Περιμένετε νέα ανακοίνωση”.
Ξανακαθόμαστε, ξανά αναμονή, ξανά ανακοίνωση νέας ώρας επιβίβασης, ξανά-μανά αναγγελία της πτήσης, ξανά-μανά εμείς περιχαρείς σηκωνόμαστε και τελικά 2η ακύρωση.
Για να μην τα πολυλογώ, αυτό έγινε Τ-Ρ-Ε-Ι-Σ φορές: έκαναν αναγγελία πτήσης, έρχονταν οι υπάλληλοι να ελέγξουν τα boarding passes, σηκωνόμασταν όλοι οι επιβάτες και τελικά τρώγαμε άκυρο. Ήταν πραγματικό καψόνι γιατί δεν μας έλεγαν από την αρχή "θα πετάξετε σε 6 ώρες" παρά κάθε μία ώρα μας έλεγαν "ετοιμαστείτε-α όχι ξανακαθίστε, δεν πετάτε".
Εν τέλει η πτήση έφυγε για Παρίσι την ώρα που κανονικά θα έπρεπε να απογειωνόμαστε από το Παρίσι για Μέξικο Σίτυ. Όπως καταλάβατε, την χάσαμε την ανταπόκριση και με τις πληροφορίες που μας έρχονταν για τον χαμό που επικρατούσε στο Σαρλ ντε Γκωλ ήταν αμφίβολο πότε και ΑΝ θα καταφέρναμε να φύγουμε από εκεί για Μεξικό... οπότε ουσιαστικά ήταν σα να ξεκινούσαμε για το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα...
Last edited: