MADE IN.... CHINA

thalia tsif

Member
Καλησπέρα σε όλους τους ταξιδοφίλους .Θα γράψω αυτήν την ιστορία ώστε να βοηθήσω τους επόμενους που θα επιχειρήσουν ενα τέτοιο τρομερό ταξίδι.Η Κίνα ήταν ένα παιδικό ονειρο για εμένα.Έβλεπα με τον πατερα μου ταινιες με καρατε και παντα φανταζομουν την στιγμη που θα πηγαινα να δω ολα αυτα τα μερη με τα ματια μου.Αργησα λιγο μιας και κλεινω τα 46 σε λιγο.Τελικα ποτε δεν ειναι αργα.Οσο και αν σας φαινεται περιεργο αυτο που με εκανε να παω φετος στην Κινα,ειναι το γεγονος οτι οι ΕΛΛΗΝΕΣ μεχρι τελος του ετους δεν χρειαζονται βιζα για 30 ημερες.Αυτη ηταν η αφορμη να ψαξω για πτησεις βολικες ωστε να καλυψω ολες τις ημερες αδειας μου {2 εβδομαδες}.Πεταξαμε με turkish λοιπον θεσσαλονικη -Πεκινο 654ευρω.Σε αυτο το ταξιδι χρησιμοποιησαμε πολυ και τρενα που ομολογω μας αφησαν με το στομα ανοιχτο{εκτος απο ενα που θα εξηγησω αργοτερα}.Οι πολεις που επιλεξαμε να παμε ειναι με την σειρα ZHANGJIAJIE,CHONGQING,XIAN,BEIJING.

thalia tsif

Member
Με το που φτασαμε πεκινο ειχαμε ακριβως 2ωρες και 50 λεπτα για να παρουμε βαλιτσες,να περασουμε immigration,να παραδωσουμε βαλιτσες ξανα αφου πετουσαμε με air china για Zhangjiajie.Oλα αυτα μας πηραν 1 ωρα οποτε ημασταν ανετοι γιατι ειχαμε αγχωθει πολυ αν θα προλαβαιναμε.Ειχαμε κατεβασει τις εφαρμογες alipay kai we chat που ειναι απαραιτητες για να πληρωνεις στην Κινα καθως επισης ειχα αγορασει και οδηγους ταξιδιωτικους απο ενα κινεζο που με βοηθησαν παρα μα παρα πολυ.Αντι για uber εχουν το didi το οποιο χρησιμοποιησαμε παρα πολυ μιας και οι μετακινησεις με ταξι στην Κινα ειναι τζαμπα πραγματικα. Φτασαμε zhangjiajie βραδυ στις 2200 οποτε απλως φαγαμε και κοιμηθηκαμε.Επιλεξαμε να μεινουμε απεναντι απο το τελεφερικ σε ενα παραδοσιακο ξυλινο χοτελ {butterfly flowers inn 75ευρω τα 4 βραδια}που μας γλιτωσε πολυ χρονο το επομενο πρωι που ξεκινησαμε πολυ νωρις.

thalia tsif

Member
1Η ΜΕΡΑ
Ξυπνητήρι πολύ πρωί στις 7..όπως είπα το ξενοδοχείο ήταν πάρα πολύ βολικό μιας κ ήταν απέναντι ακριβώς από τελεφερίκ..η μερα θα ήταν πολύ μεγάλη αφού είχαμε κάνει κράτηση (απαραιτητη)μέσω του ξενοδοχείου από πριν έρθουμε ώστε να κάνουμε σε μια μερα tianmen mountain και glass bridge με grand canyon.το εισιτήριο για το tianmen( route a )που επιλεξαμε εμεις κόστισε 33,5 ευρώ και για το grand canyon 21,5.Εδω να πω οτι αγόρασα κάποιους οδηγούς dolphin union από έναν Κινέζο( διαδικτυακά πριν πάω ) κ χάρη σε αυτούς τους χάρτες βοηθηθηκα πάρα πολύ κ κατάφερα να τα δω όλα με ωραια σειρά κ χωρίς να χαθώ.οι χάρτες ειναι διαδραστικοι κ σε οδηγούν και στο amap.Για το τιανμεν επιλεξαμε την διαδρομή α που ανεβαίνεις κ κατεβαίνεις με τελεφερικ.Θεωρω οτι ήταν η καλύτερη αφού φτάνεις στο heaven's gate τελευταία κ κατεβαίνεις τα 999 σκαλοπάτια.για την διαδρομή τι να πω! Μαγική! Να κάνετε και την east k την west line Αφού απολαύσαμε την διαδρομή επάνω στο βουνό,περπατήσαμε την γυάλινη γέφυρα ςπανω σρο στενό μονοπάτι του βουνου,είδαμε ναούς κ δέντρα με ευχες, φτάσαμε επιτέλους στο heavens gate..ήπιαμε καφε κάτω από τα σκαλιά στην μεγάλη πλατεία απολαμβανοντας αυτήν θεα!επειδή όμως η μερα όπως προείπα ήταν μεγάλη, πήραμε didi(taxi τύπου Uber) γύρω στα 10ε ώστε να μας παει στο grand canyon όπου εκεί είναι κ η μεγάλη γυάλινη γέφυρα.Η διαδρομή ήταν μια ωρα..γύρω στις 13:30 μπαίναμε στο grand canyon .Ξεκινήσαμε με την γυάλινη γέφυρα κ μετα τις φωτογραφίες κατεβήκαμε με elevator κατω στο φαράγγι. Εκεί πήραμε το romantic boat με2,5ε και μας άφησε σε μια υπέροχη γραφική διαδρομή 2,5χλμ ανάμεσα σε καταρράκτες, ρυάκια, δέντρα και ξύλινα μονοπάτια ανάμεσα στα 2 βουνά.. Χωρίς να υπερβάλλω ήταν ίσως η καλύτερη διαδρομή που έχω κάνει σε ταξίδι.Στο τέλος απο την διαδρομή σε παίρνει δωρεάν άλλο καραβάκι κσι σε βγάζει στην εξοδο.Η ωρα ηταν 1700.Ταξι κ πισω στην zhangjiajie για φαγητο κ ξεκούραση..να φάτε οπωσδήποτε σε αυτο που θα αναρτήσω φωτογραφια( το όνομα είναι στα κινέζικα).Αφού λίγο φάγαμε κ ξεκουραστηκαμε πήραμε ταξι για το 72 wonder towers. Πληρωνεις εισοδο γύρω στα 10ε η οποία δεν είναι απαραίτητη αν θέλεις να το βγάλεις απλώς φωτογραφίες..Εμείς μπήκαμε ,γυρισαμε τα μαγαζιά κ είδαμε τα ωραια σόου που έχουν εκεί στην πλατεια και στον πρώτο όροφο μέσα σε έναν ωραίο χώρο..η πρώτη μας μερα έκλεισε με 33000 βηματα! Ωρα για ύπνο!

thalia tsif

Member
Εδώ φωτογραφίες από την πρώτη μερα

Attachments

thalia tsif

Member
2Η ΜΕΡΑ
Ξυπνητήρι σημερα πολύ πρωί στις 6:00.Τα αβαταρ mountains ή tianzi mountain απέχουν 45 χλμ από το zhangjiajie..πήραμε ταξι ως εκεί με κόστος γύρω στα 7ε.Γυρω στις 8 παρα τέταρτο ήμασταν μπροστα στην east gate όπου εκεί περνάς το διαβατήριο σου και αυτό είναι το εισιτήριο σου για να μπεις.Τ ο εισιτήριο για το εθνικό πάρκο κόστισε 64ευρω και περιλαμβάνει 4 μεγάλα τελεφερίκ, τα shuttle bus μέσα στο πάρκο και το bailing elevator που ανεβαίνεις κ κατεβαίνεις στο βουνό.Με αυτο το εισιτήριο μπορεις να μπεις στο εθνικό πάρκο έως κ 4 συνεχόμενες μέρες.Εμεις στην διάθεση μας είχαμε μόνο μια μερα για το πάρκο αλλά διαθεση κ δύναμη να τα δούμε όλα.. διαλέξαμε από τον οδηγό που αγόρασα την διαδρομή 1 που θα βάλω σε φωτο παρακάτω.. στην ουσία με αυτήν την διαδρομή δεν παραλείπεις κανένα σημείο του πάρκου.Ειναι απαιτητική καθώς θελει πολυ περπάτημα κ φυσική κατάσταση καλή καθώς κ αντοχή..Τώρα που το έχω κάνει δεν θα επελεγα την πρώτη διαδρομή,αλλά την δεύτερη ή ακόμα καλύτερα την Τρίτη που παραλείπει αρκετά πράγματα. Το τοπίο είναι το ίδιο παντου..οποτε λίγο ή πολύ βλέπεις το ίδιο σκηνικό από διαφορετικές μεριές ή διαφορετικούς σχηματισμούς βουνών..Αν πάλι έχετε καλή φυσική κατάσταση να το κάνετε γιατί είναι πανέμορφη διαδρομή και τα 4 τελεφερίκ αξίζουν πάρα πολυ μια και είναι σχεδόν κατακόρυφα κ περνούν σχεδόν δίπλα από τους σχηματισμούς που κάνουν τα βουνά. Στο πάρκο εχει παντου φαγητο αλλά εμείς επιλέξαμε να φάμε έξω στο wuilinguan που αξίζει αν έχετε αντοχή να το δείτε λίγο.. η διαδρομή μας τελείωσε κατά τις 18:00 και αφού φάγαμε πήραμε ταξι για το zhangjiajie..το βράδυ μειναμε στην βραδινή αγορα διπλα στο ξενοδοχείο και κάναμε βόλτα στην αγορά εκεί.. φάγαμε hοt pot dry σε ένα τοπικό εκεί εστιατόριο που ήταν φανταστικό.Ελεγα να κλεισω την βραδιά με ένα μασάζ..Που να ήξερα οτι δεν κάνουν χαλαρωτικό μασάζ εκεί αλλά κινέζικο με έντονη πίεση. Ένιωθα οτι θα σπάσουν τα κόκαλα μου..Κ είχα πληρώσει για 45 λεπτά.Νομιζω πρέπει να έφυγα με μελανιές!!🤣🤣Δεν επιχείρησα να ξανακάνω μασάζ όσο ήμουν στην Κίνα!αύριο έχουν σειρά οι ancient towns..stay tuned!

thalia tsif

Member
Την διαδρομή του χάρτη ακολουθησα εγω.

Attachments

L33T

Member
Επόμενο Ταξίδι
Ότι γράφει κάτω. ΙΑΠΩΝΙΑ!
Ταξίδι-Όνειρο
2024.2025.Japan.
Για μια ακόμη φορά μας ταξιδεύεις !

thalia tsif

Member
3η ΜΕΡΑ
Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στις ancient towns fenghuang και furong.Τα εισιτήρια των τρένων κλείστηκαν από Ελλάδα μέσω της σελίδας trip.com.Με την trip πληρωνεις παραπάνω ,λίγα ευρώ για έξοδα διαχείρισης, αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι θα βγάλουν τα εισιτήρια για λογαριασμό σου χωρίς να έχεις άγχος. Στην επίσημη ιστοσελίδα των κινεζικών τρένων τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα κ ανοίγουν 15 μερες πριν το ταξίδι.Ειναι στα κινέζικα και εκτός του ότι είναι πολύ δύσκολο να το καταλάβεις είναι και ρίσκο αν θα προλαβεις
να βρεις την θέση και το δρομολόγιο που επιθυμείς.Ηταν η τελευταία μας μερα στο zhangjiajie οπότε βάλαμε τις 2 αρχαίες πόλεις σε μια ημέρα με διανυκτέρευση στο zhangjiajie ώστε από εκει πολυ νωρίς το πρωί να φύγουμε για chongqing. Τα τρενα αν θυμάμαι καλά κόστισαν γύρω στα 20 με 25 ευρω το ατομο .Ξεκινήσαμε στις 730 το πρωι απο τον σιδηροδρόμου του zhangjiajie με πρώτη σταση την fenghuang.ο σιδηροδρόμου σταθμός είναι γύρω στα 20 χλμ αλλά με didi κοστίζει γύρω στα 3 ευρώ!Το τρένο είναι κατηγορίας G (γρήγορο τρενο) ,πολυ άνετο,σύγχρονο και η διαδρομή είναι 55λεπτα.Μολις φτάσετε στον σταθμό της fenghuang καλείς didi για να σε παει στην είσοδο της αρχαίας πόλης.Καναμε το route που θα επισυνάψω με φωτογραφια κατω απο την ιστορία.Με το που φτάσαμε στην πόλη μειναμε με το στόμα ανοιχτό από την ομορφιά της θέας που αντικρυσαμε. Ξεκινήσαμε πληρώνοντας 6€ είσοδο ώστε να ανέβουμε με ασανσέρ πάνω στον λόφο, στους κήπους ενός ξενοδοχείου θεματικού που είχες απίστευτη θέα στο ποτάμι βλέποντας από ψηλά την πόλη.Ειχε κούνιες,κήπους με λουλούδια, καραβάκι σε σχήμα καρδιάς κ εξέδρες παντου με θεα το ποτάμι κ όλη την πόλη από ψηλά.Καθως ήμασταν ακόμα επάνω άρχισε να παίζει παραδοσιακή κινεζική μουσική και να συγκεντρωνονται πλοία ξύλινα με πρόσοψη το κεφάλι δράκου .Ήμασταν απίστευτα τυχεροί γιατί χωρίς να το ξέρουμε πέσαμε στο 2μερο dragonboat race festival που όλη η πόλη γιορταζε.Μια κοπέλα μας ρωτησε αν θέλουμε να συμμετάσχουμε δωρεάν στο φεστιβάλ κ φυσικά δεχτήκαμε με χαρα.Μπήκαμε στην βάρκα με αλλά 12ατομα σε 2αδες ανα σειρά κ κάναμε κουπί στο μήκος του ποταμού. Μπροστάρης ένας τυμπανιστης σε καθε βάρκα που έδινε τον ρυθμό στην ομάδα του! Από τις πιο ωραίες εμπειρίες που έχω ζήσει!Χαιρετησαμε τους επισημους και το πλήθος κόσμου που μας χειροκροτουσε αλλα δεν καταφέραμε να νικήσουμε!Όμως και μόνο η συμμετοχή ηταν τρομερή εμπειρία.Συνεχισαμε την βόλτα στα στενάκια της πόλης και στο σημείο του ποταμού που εχει πέτρες μεσα στο ποτάμι κ περνας απο την μια όχθη στην άλλη.. Μετά τους αγώνες στο ποτάμι περνούσαν βάρκες με ζευγάρια ντυμένα με παραδοσιακές φορεσιές κ ομπρέλες κόκκινες παραδοσιακές!φάγαμε τα παγωτά μας κ πισω στο σιδηροδρόμου σταθμό στις 1430 ώστε να φύγουμε για furong.Η διαδρομή διάρκεια γύρω στα 35 λεπτά με το τρένο το ωραίο.Μολις φτάνεις στον σταθμο παλι η ίδια διαδικασία didi γύρω στα 2 ευρώ για να πας στην πόλη.θα ζητήσετε να σας αφήσουν στα εκδοτηρια γιατι για την συγκεκριμένη πόλη πληρωνεις εισοδο γυρω στα 13 ευρω το άτομο.εμεις φτάσαμε η ωρα 1500..Η γνώμη μου μου είναι επειδή πλέον το έχω κάνει να μείνετε κ λίγο περισσότερο στην fenghuang και να πατε φουρονγκ κατα τις 1700 με 1730 γιαρι η φουρονγκ ειναι πολυ μικρότερη κ αξίζει να την δεις κ βραδυ οποτε κλείστε το τελευταίο τρένο για επιστροφή στο zhangjiajie που είναι νομίζω 21:36..Η φουρονγκ ειναι μικρη με πολλα μαγαζάκια κ πολιτιστικές παραστάσεις που γίνονται σε συγκεκριμένες ώρες που θα βάλω τα ωράρια κ τον χάρτη σε φωτο κατω απο την ιστορία .Αφού γυρισαμε την πόλη και μπήκαμε κ κάτω σπο τον καταρράκτη ανεβήκαμε στα επάνω μαγαζιά να φάμε με θεα τον καταρράκτη.Το φαγητο εξαιρετικό.Καθισαμε να δουμε μια παράσταση στην κεντρική πλατεία κ μετα άρχισε να βραδιάζει. Κατεβήκαμε κατω στην εξέδρα που βλέπεις από απέναντι τον καταρράκτη κ την πόλη φωτισμένη για να βγάλουμε φωτογραφίες και στις 2100 φύγαμε για τον σταθμο ώστε να γυρίσουμε στο zhangjiajie.Η διαδρομή 20 λεπτα μονο. Φαγητο κ ύπνο νωρίς γιατί με πρωινό τρένο 4:58 θα φεύγαμε για chongqing

thalia tsif

Member
Screenshot_20250629_125909_ReadEra.jpg Screenshot_20250629_125909_ReadEra.jpg Screenshot_20250629_160512_ReadEra.jpg Screenshot_20250629_160521_ReadEra.jpg

Attachments

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.058
Μέλη
39.815
Νεότερο μέλος
alexplat

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα