Μεξικό Mexico lindo y querido!

varioAthens

Member
Ζωαρα! Ευχαριστήθηκα πολύ κείμενο, φωτογραφίες και ιδίως βίντεο. Τι σημαίνει "παλαπες"?
Μεχρι να σου εξηγησει η ιδια, εγω θα πω μονο το εξης: παιζει και να μαθαμε οι 9 στους 10 εδω μεσα τι εστι palapa απο την go2 το μακρινο 2007? 2008?

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Ζωαρα! Ευχαριστήθηκα πολύ κείμενο, φωτογραφίες και ιδίως βίντεο. Τι σημαίνει "παλαπες"?
Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια! Palapa είναι η οροφή από ξερά φοινικόφυλλα. Σαν αυτή:
20240308204633.jpg

Μεχρι να σου εξηγησει η ιδια, εγω θα πω μονο το εξης: παιζει και να μαθαμε οι 9 στους 10 εδω μεσα τι εστι palapa απο την go2 το μακρινο 2007? 2008?
Μα έχω λυσσάξει με τις παλάπες :cool: Δίνουν φυσική και τροπική ομορφιά στο τοπίο.
Κοντεύουμε 20ετία εδώ μέσα..ήμασταν μπουμπούκια και...παραμένουμε :haha::haha:

varioAthens

Member
Μα έχω λυσσάξει με τις παλάπες :cool: Δίνουν φυσική και τροπική ομορφιά στο τοπίο.
Κοντεύουμε 20ετία εδώ μέσα.. ήμασταν μπουμπούκια και...παραμένουμε :haha::haha:
Βλεπω το "ήμασταν μπουμπουκια" με αποσιωπητικα και λέω "τι θα πει τωρα?" αλλα ενταξει το εσωσες... :haha: :haha: :haha:

go2dbeach

Member
Επόμενο Ταξίδι
Λατινική Αμερική
Ταξίδι-Όνειρο
Λατινική Αμερική
Screenshot (184).png

Τις υπόλοιπες μέρες κινηθήκαμε κατά μήκος της ριβιέρα μάγια έχοντας σαν βάση την πλάγια ντελ κάρμεν, πηγαίνοντας αναπόφευκτα σε μέρη που είχα ξαναπάει για να τα δει και η υπόλοιπη παρέα.
Στην playa del carmen που κάποτε λάτρεψα και ευχαριστήθηκα κολύμπι, τώρα δεν μπήκα καν.
20240305173350.jpg
20240305173359.jpg
Κάποια πράγματα έχουν εξαφανιστεί, όπως η παραλία κυρίως ανάμεσα στις οδούς calle 8 norte και constituyentes. Επίσης τα πανέμορφα beach bars με τις κούνιες για καθίσματα και φυσικά οι μαριάτσι!
Με δύο λόγια το ντόπιο χρώμα και η ατμόσφαιρα δίνονται με το σταγονόμετρο στην 5η λεωφόρο.
Screenshot (179).png

Υπάρχουν όμως και κομμάτια της παραλίας που παραμένουν όμορφα, και πάντα πιο μακριά από τη διάσημη 5η λεωφόρο βρίσκεις ήσυχα μερη για φαγητό. Αγαπημένη έγινε πια η Calle 38 με υπαίθρια εστιατόρια να ξεπηδούν από μια ζούγκλα και μαγαζιά κάτω από τους θόλους τεράστιων δέντρων σε στυλ που θυμίζει την παλιά playa. Παρόλο που δεν είναι πεζόδρομος, καταφέρνει να είναι μια πιο ήσυχη εκδοχή της κορεσμένης πια 5ης. Τα δε βράδια ήταν μαγεία!
Screenshot (173).png

Για μπάνιο στην περιοχή προτιμήσαμε την playa Esmeralda. Τη θυμόμουν από την εποχή που άπλωναν δίχτυα για να εμποδίζουν τους κροκόδειλους να κατεβούν από τη ζούγκλα του θενότε στην παραλία. Τώρα δεν υπάρχει πια η πινακίδα "zona de cocodrilos", αλλά έχουν μπει κούνιες στο σημείο που το θενότε ενώνει τα νερά του με τη θάλασσα.
Screenshot (174).png
Για σκια έχει συστάδες από φοίνικες και στη μια πλευρά της παραλίας υπάρχουν τραπεζο-παγκάκια για πικ νικ. Τρίκυκλα πουλάνε από αναψυκτικά και φρούτα μέχρι καλαμάκια γαρίδες. Εκτός από το υπέροχο φυσικό τοπίο, το καλύτερο είναι οτι εδώ δεν έρχονται τουρίστες, αλλά κυρίως ντόπιοι.
Εννοείται οτι πήγαμε στα ερείπια της Τουλούμ, στην playa paraiso
20240308192515.jpg

και στο Ακουμάλ,
Screenshot (183).png
στο Κοζουμέλ με highlight το σνόρκελ στο cielo, και φυσικά στο xcaret για μια ακόμα φορά όπου μείναμε και στο βραδινό σόου.
Screenshot (175).png

Αλλά προτιμώ να θυμάμαι τα μέρη αυτά όπως τα έγραψα στην πρώτη μου ιστορία κι ας μην ισχύουν τα περισσότερα.
Screenshot (178).png

Αποχαιρέτησα το τυχερό 7 της καραιβικής από το παράθυρο ενός αεροπλάνου με προορισμό το Μαιάμι..Εις το επανιδείν mexico!

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Ενεργά Μέλη

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
34.198
Μέλη
39.918
Νεότερο μέλος
mkouini

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα