Μιανμάρ (Βιρμανία) Myanmar Itinerary Proposals

Alpha14

Member
Μηνύματα
119
Likes
203
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.

Ξεκινάω λίγο από τα τελευταία: είναι το πρώτο μου ταξίδι εκτός Ευρώπης (και αν δεν υπήρχε αυτό το φόρουμ ειλικρινά δεν ξέρω πότε θα έκανα κάτι αντίστοιχο).
Γενικά δεν είμαι του να κάτσω να αράξω, από τη στιγμή που είμαι σε ένα μέρος που ενδεχομένως να μην ξαναβρεθώ ποτέ στη ζωή μου, θέλω να προλάβω να δω ό,τι μπορώ.
Από την άλλη βέβαια, 1: οι ρυθμοί της κοπέλας μου είναι κάπως πιο ανθρώπινοι (θα κουραστεί, θα θέλει να φάει, να χαλαρώσει λίγο, κτλ) και 2. φοβάμαι λίγο, για να είμαι ειλικρινής, μην τρέχουμε από το ένα μέρος στο άλλο, προσπαθώντας να προλάβουμε όσο πιο πολλά πράγματα, και καταλήξουμε τελικά να μην ευχαριστηθούμε τόσο το ταξίδι.
(Iδίως επειδή θα πάμε και Βιετνάμ πολύ λίγο καιρό μετά, φοβάμαι μη γίνει ένας αχταρμάς το μυαλό μας και μαζέψουμε πάρα πολλές διαφορετικές εικόνες που δε θα εντυπωθούν τόσο καλά).

Για να είμαι πάντως πιο σαφής, στις 3 μέρες του Bagan σκεφτόμουν να πάμε και Mount Popa.
Τις 3 για Ίνλε τις σκεφτόμουν με Samka και Kakku μέσα (κι έχω στο βάθος του μυαλού και Pindaya ή Taunggyi, αλλά δεν έχω ψάξει ακόμα "πόσο αξίζουν" και πόσο χρόνο θα ήθελαν).
Mandalay με πέρασμα Mingun, Sagaing, Inwa, Amarapura.
Θεωρείτε ότι δεν αξίζει τόσο κάτι από αυτά ή ότι μπορούν να βγουν έτσι σε λιγότερο από 3 μέρες χωρίς να κάνουμε πασάλειμμα;

Yangon μάλλον θα μείνουμε όντως δύο μέρες και κάτι, μαζί με τη σκάρτη μέρα που φτάνουμε.
Σκεφτόμουν μήπως καθόμασταν λίγο παραπάνω και πηγαίναμε και Bago-Kyaktiyo, αλλά διάβασα τα σχόλια εδώ για Kyaktiyo και... :/
Για Hpa An και νότο δε το έχω ψάξει τόσο, δε ξέρω και γιατί. :lol:

Γενικά πάντως αυτά που είδα πιο πολύ και μου κίνησαν το ενδιαφέρον είναι το Hsipaw και τα πέριξ,
το Loikaw που λες @Vito αλλά διάβασα ότι κοστίζουν πολύ οι επισκέψεις-ξεναγήσεις στα χωριά,
το Kyaing Tong που όμως είναι στου διαόλου τη μάνα,
το Kalaw ενδεχομένως (όχι με το κλασικό τρεκ)
και Monywa (που είχα στο μυαλό μου και σε πιθανό συνδυασμό με Mindat αντί για Kale).

Και βασικά αυτό που θα ήθελα σε ό,τι χρόνο μας περισσέψει από το Big 4 είναι αυθεντικότητα.
Να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους-φυλές διαφορετικούς από αυτούς που θα δούμε στο υπόλοιπο ταξίδι, χωρίς όμως να χρειαστεί να φάμε και μια περιουσία για αμάξια-οδηγούς-κτλ.
(οι οποίοι εκτός από πχ κάποιο τρεκ, θεωρείτε ότι χρειάζονται αλλού?)
 

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις.
...

Και βασικά αυτό που θα ήθελα σε ό,τι χρόνο μας περισσέψει από το Big 4 είναι αυθεντικότητα.
Να έρθουμε σε επαφή με ανθρώπους-φυλές διαφορετικούς από αυτούς που θα δούμε στο υπόλοιπο ταξίδι, χωρίς όμως να χρειαστεί να φάμε και μια περιουσία για αμάξια-οδηγούς-κτλ.
(οι οποίοι εκτός από πχ κάποιο τρεκ, θεωρείτε ότι χρειάζονται αλλού?)
Βασικά η Βιρμανία ειναι η τελευταια σου παράγραφος,, και συγκεκριμενα η αυθεντικότητα και οι ανθρωποι! Δεν θα δεις τα τοπία που θα δεις στο Βιετναμ ή στο Λάος ή Ταυλάνδη αλλά θα δεις αυθεντικότητα...Βεβαια και αυτή πέρα από το Big 4. Δεν λέω οτι η Βιρμανια εχει αλλοιωθει από τον τουρισμό όπως οι αλλες χωρες της ΝΑ Ασίας, άλλα όσο να ναι το Big 4 εχει αλλοιωθεί αν σκεφτείς ότι τις τελευταίες δεκαετίες μπορούσες να ταξιδέψεις μονο εκει.
Πόσο μάλλον που η πλειοψηφία των ταξιδιωτων συνεχιζουν να πηγαινουν στα ιδια μέρη...

Τώρα όσο αφορα το Kyaktiyo, η αλήθεια ειναι ότι αν ανεβεις με το φορτηγο όπως οι περισσότεροι, δεν λέει και πολλά. Αν όμως κανεις την πεζοπορία με τους προσκύνητες από το παλίο μονοπάτι, λέει η εμπειρία.... Αλλά το λες κουραστικό, ειναι 4-5 ώρες ανηφόρα.

Καποιες ωρες από τη γιανγκον ειναι to Hpa An όπου εχει διαφορα να κάνεις εκει.... Ναούς, Λίμνες , Οριζόνες, το ιερο βουνό Mount Zwekabin, κλπ

Στο Loikow περα από τις οργανωμενες εκδομες στις φυλές, παίζει και ενα χωρίο ενα μισάωρο ποδηλασία από την πόλη στον κεντρικό δρομο... Πάνω στο δρόμο θα δεις μία μίζερη κατα τη γνώμη μου μικρή αγορά για τους λίγους τουριστες της περιοχής, με γυναίκες της φυλης. Αν την προσπερασεις και συνεχίσεις από τον χωματόδρομο, θα βρεις καποια στιγμή το χωριο της φυλής που δεν παει κανενας. ..Και οι ανθρωποι ήταν αρκετά φιλικοί μαζι μου, όπως και στην πλειοψηφία τους οι Βιρμανεζοι!

Mingun, Inwa, Amarapura , ωραίες βόλτες! Sagaing δεν πηγα. Πιο πολύ μου αρεσε το MIngun! Από Μανταλέει ωραιες βόλτες. Στο τελος του ταξιδιου θα εχεις μπουχτίσει από ναους! Στο Μανταλει μου αρεσε η βολτα στο Jade market, ελληνιστί στη αγορα νεφριτη.

Αν βάλουμε 3 μέρες στο κάθε ενα από το BIG 4, έχουμε 12 μέρες, οπότε έχεις άλλες 4 μέρες. Τσέκαρε μεταξύ Hpa an, Hipsaw, Kale, Monywa και τα περιξ τους και δες πως συνδεονται με το Big 4 ώστε να μην χασεις πολλες ωρες στις μετακινήσεις. Το Loikow ειναι λίγο ξέμπαρκο από τα άλλα και θα χάσεις χρονο.
Π.χ. το Hpa An είναι 6 ωρες από Γιανγκον και 4 ωρες απο Bago αλλα δεν θυμαμαι εαν ενωνεται με τα υπόλοιπα του Big 4 (αν και νομιζω οτι ειχε απευθειας λεωφορείο για Ινλε ).

Όπου και να πας, αγαπάμε Βιρμανία!
 

Alpha14

Member
Μηνύματα
119
Likes
203
Καλησπέρα ξανά!

Κοιτούσα αν μπορώ να κόψω από κάπου και να χωρέσω κάτι έξτρα, μου κίνησε το ενδιαφέρον και το Mindat, είδα ότι στις 20/2 είναι η εθνική μέρα των Chin οπότε κατεβαίνουν εκεί -αν κατάλαβα καλά- διάφορες φυλές από τα γύρω χωριά, και μετά από λίγο ζόρι έβγαλα το παρακάτω πρόγραμμα:

13/2 βράδυ άφιξη Yangon, δύο μέρες εκεί
15/2 βράδυ αναχώρηση με το βραδινό λεωφορείο για Inle, άφιξη στις 16/2 το πρωί
Δύο μέρες εκεί (τη μία να κατεβούμε Samkar, την άλλη εκδρομούλα Kakku) και βραδινό λεωφορείο στις 17/2 για Bagan
Μία μέρα εκεί, διανυκτέρευση και αναχώρηση στις 19/2 το πρωί για Mindat (φτάνουμε απόγευμα, μέσω Pakokku)
Δύο βράδια εκεί (η δεύτερη μέρα είναι η Chin national day) και 21/2 το πρωί παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για Bagan (φτάνουμε απόγευμα)
Μένουμε εκεί περίπου ένα 24ωρο και μετά λεωφορείο για Mandalay και κατευθείαν τραίνο για Hsipaw (δεν υπάρχει αεροπορικό δρομολόγιο από Bagan προς Lashio)
Φτάνουμε Hsipaw στις 23/2 το μεσημέρι, trekking στις 24 και τις 25
Επιστροφή στις 26 το πρωί με το λεωφορείο για Mandalay, και τρεις μέρες εκεί.

Πιστεύετε ότι βγαίνει, ή είναι υπερβολικά πολλά πράγματα που προσπαθώ να χωρέσω σε λίγες μέρες και καλύτερα να αφήσω κάτι εκτός; :rolleyes-80:
Τα βραδινά λεωφορεία δεν μου φαίνονται τόσο ταλαιπωρία (ιδίως αν κλείσουμε για τα τουριστικά), όσο οι μετακινήσεις για Mindat και Hsipaw, που και να λέγαμε να κάνουμε ένα έξτρα κόστος και να τις κάνουμε με αεροπλάνο, δε γίνονται αεροπορικώς.
(Άσε που το ένα κομμάτι του Mandalay-Hsipaw θέλω να το κάνουμε με τραίνο...)

Επίσης έχω ακόμα μία απορία, γιατί έχει πονέσει το κεφάλι μου τόσες μέρες...
Θεωρείτε δεδομένο ότι πρέπει να κάνουμε ταξιδιωτική ασφάλιση;
Ρωτάω γιατί η μοναδική εμπειρία που έχω με το θέμα είναι ό,τι έχω διαβάσει τις τελευταίες μέρες, μιας και εκτός Ευρώπης έχω βγει μόνο για κάτι ώρες...
 

BASILISPAP

Member
Μηνύματα
529
Likes
2.600
Επόμενο Ταξίδι
Απο εδώ και από εκεί...
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Περού, Κιργιστάν
Τα λεωφορεία είναι πολύ κουραστικά, ειδικά στους κακοτραχαλους δρόμους της χώρας. Πολλές στροφές, απότομες γκαζιες, δεν ξέρω αν μπορείς να κοιμηθείς με αυτές τις συνθήκες. Εγώ θα έβγαζα κάτι απέξω , δεν μπορώ να σού πω τι όμως.
Ταξιδιωτική ασφάλεια απαραίτητα σε μακρινά ταξίδια. Αν γίνει κάτι, τουλάχιστον να ελπίζεις για οικονομική βοήθεια... Στην τελική τα χρήματα δεν είναι πολλά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.780
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom