OΣΕ, το φαινόμενο :-(

paefstra

Member
Μηνύματα
12.932
Likes
40.776
Απο που προκύπτει οτι αν κάποια οικογένεια θελήσει να κινηθεί νομικά για να δει τη σωρό του συγγενή του δεν μπορεί να το κάνει;....Πήραν μία "απόφαση", και πως την πήραν δλδ; Βγήκε κάποια τροπολογία ή καινούργιος νόμος; Δεν έχω διαβάσει και δεν έχω ακούσει τίποτα τέτοιο ως στιγμής...... Απορία το έχω.
Μια μπουρδα προφορικη ειναι. Αρκει καποιος να εχει τη νηφαλιοτητα να βαλει ιατροδικαστη να την παραβιασει (για να γλιτωσει τον πραγματικο πονο της εκταφης μετα) και θα δει με τι νομικο ερεισμα θα τον συλλαβουν, γιατι δεν υπαρχει. Αστεια πραγματα.
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.116
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
δεν υπάρχει σωρός, παντού στον πολιτισμένο κόσμο γίνεται αυτό μετά από τέτοια φρικιαστικά ατυχήματα
Τίποτα δεν υπάρχει, αν είναι δυνατόν. Μια ηλίθια έβγαλε μια ανακοίνωση και οι ευθυνόφοβοι αρμόδιοι/αναρμόδιοι δεν την έχουν διαψεύσει. Πιστεύω ότι οι ανόητοι νομίζουν ότι πρέπει να τελειώνουν με τις σορούς για να γλιτώσουν το όποιο πολιτικό κόστος αλλά δεν καταλαβαίνουν ότι το κάνουν χειρότερο... επαναλαμβάνω η απόφαση είναι βάναυσα παράνομη και δεν στηρίζεται σε κανένα νόμο αλλά εφαρμόζεται ντε φάκτο.
Συμφωνούμε! Αλλά στη περίπτωση που έχουν μείνει κάποια πόδια και χέρια κομμένα και απανθρακωμένα και θέλει κάποιος να τα δει για να "αναγνωρίσει" τον άνθρωπο του......που στο κόρακα στηρίζεται η πιο ηλίθια απόφαση που έχει παρθεί ποτέ και την έχουν ξεστομίσει και δημόσια;;;;

Μια μπουρδα προφορικη ειναι. Αρκει καποιος να εχει τη νηφαλιοτητα να βαλει ιατροδικαστη να την παραβιασει (για να γλιτωσει τον πραγματικο πονο της εκταφης μετα) και θα δει με τι νομικο ερεισμα θα τον συλλαβουν, γιατι δεν υπαρχει. Αστεια πραγματα.
Οπότε κακώς κάνουμε λόγο και κουραζόμαστε με φρικαλεότητες.....
 

dammys

Member
Μηνύματα
370
Likes
680
Συμφωνώ με τα περισσότερα αλλά ρε φίλε βάλε στην ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ τους κρατικοδίαιτους ΙΔΙΩΤΕΣ(επιχειρηματίες και εταιρίες) ...αυτοί ταίζουν ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ και ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ...αυτοί ανεβοκατεβάζουν ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ...και ενίοτε και ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ...αυτοί φταίνε για το χάλι μας....
Αυτοί πήραν με προμήθειες τα έργα και δεν τα τελείωναν για να ξεκοκκαλίσουν το ΕΣΠΑ αυτοί παίρναν επιδοτήσεις και παρατάσεις και επιχορηγήσεις, αυτοί τάιζαν τους δημοσιοκάφρους να μην βγάλουν τπτ προς τα έξω κτλ
Σιγά μην παραδώσουν έργο να χάσουν την κότα με τα χρυσά ΕΣΠα αυγά...Ααα ας πάνε με το αυτοκίνητο δικά μας είναι τα διόδια των αυτοκινητοδρόμων που φτιάχτηκαν με λεφτά του κράτους (δικά μου και δικά σου) ,των τραπεζών (πάλι δικά μου και δικά σου), του ΕΣΠΑ και τώρα κουρεύω τους θάμνους και ασπρίζω τις γραμμές και τα ΤΣΕΠΩΝΩ...

Είχα πει αν δεν αλλάξουν οι ΙΔΙΩΤΕΣ δε θα αλλάξει το δημόσιο...

Υ.Γ πόσο δίκιο έχει ο Π.Π που τον έκραζε όλο το σύστημα ,εκεί ο εισαγγελέας όρμησε, αλλού κοιμόταν για δεκαετίες...Ναι αλλά κάπνιζε,,,το έκοψε..

υ.γ Η ύπαρξη των CEO και η ουσιαστική ανεπάρκειά τους και μόνο δείχνει πόσο στερούνται λογικής όλα τα επιχειρήματα των φιλελευθέρων για ιδιωτικοποιήσεις και καλύτερες συνθήκες, ανταγωνισμού,ασφάλειας κτλ κτλ γκρεμίστηκαν ΟΛΑ σαν τραπουλόχαρτα...

υ.γ Όσοι είστε νέοι/ες να φύγετε δεν αξίζει να μένετε εδώ ,δε θα αλλάξει τπτ


υ.γ Φταίει η κακιά η (Χ)ώρα...


https://www.snf.org/pdfs/3693318/20140901Andreas-Dracopoulos-Kathimerini.pdf Συνέντευξη του προέδρου του Ιδρύματος Νιάρχου "Εγώ έρχομαι απ 'έξω λέω τα δικά μου και με την καλή έννοια δεν έχω ανάγκη το ελληνικό κατεστημένο.
 
Last edited:
  • Like
Reactions: PtK

Extra muros

Member
Μηνύματα
145
Likes
938
Χωρις να θελω (πραγματικα ομως) να υπερασπιστω τη διοικηση, η αποστολη ενος εξωδικου απο εναν συνδικαλιστικο φορεα στη διοικηση ειναι μια θεμιτη πρακτικη που εχει μονο σκοπο να κατοχυρωσει την ενημερωση ("τωρα το ξερετε, σας το ειπαμε επισημα"). Οποιος μα οποιος λαβει εξωδικο ειναι υποχρεωμενος να απαντησει, αλλιως αποδεχεται μην απαντωντας ο,τι του προσαπτουν. Δηλαδη καλως η διοικηση απαντα με εξωδικο για να υπερασπιστει τη θεση της. Ασχετα αν αυτη η απαντηση εκ του αποτελεσματος την εκθετει. Δηλαδη, δεν ειναι καμια νομικη διαδικασια με συνεπειες , μονο ενημερωτικη.
I stand corrected. Μένουμε στο ότι οι καταγγελίες ήταν πολλαπλές κ κάνεις αρμόδιος δεν μπορεί να καμώνεται ότι δεν ήξερε.
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.051
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
@Traveller συγκρίνεις την Ελλάδα με την Αυστραλία; Στην Αυστραλία δεν υπάρχει κρατική εποπτεία της αγοράς δημοσίων αγαθών; Στην Ελλάδα ποιός θα τα εποπτεύει; Ο Μπουμπουκος; Η Αυστραλία έχει ιδιωτικό μονοπώλιο ή καρτέλ;

Δεν είμαι κατά των ιδιωτών αντιθέτως αλλά περισσότερο είμαι υπέρ του υγιούς ανταγωνισμού. Κι άλλες χώρες έχουν ιδιωτικές εταιρείες τρένων αλλά υπάρχουν παντού και οι κρατικές που είναι ανταγωνιστικές. Στην Ελλάδα για την ακρίβεια δεν έχουμε καν ιδιωτικοποίηση αλλά πώληση της ελληνικής κρατικής ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην ιταλική κρατική Trenitalia. Και χωρίς να υπάρχει καμία άλλη εταιρεία, με μονοπώλιο και επιδότηση για δρομολόγια που δεν πραγματοποιεί.
 

thanosth

Member
Μηνύματα
3.356
Likes
6.701
Επόμενο Ταξίδι
Θάσος με ιστιοπλοϊκό!
Ονειρεμένο Ταξίδι
Happy Slam, AO

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Στο αεροπορικό παράδειγμα που ο jimp ανέφερε για τις ευθύνες της Hellenic, που για μένα σε σύγκριση με τους άλλους φταίει ελάχιστα
Η ίδια η εταιρεία ήταν που διαφήμιζε την ασφάλεια των δρομολογίων που εκτελούσε.
Για σκέψου λοιπόν, ποιες αεροπορικές εταιρείες θα πετούσαν σε αεροδρόμια που δεν ήταν ασφαλή.
 

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
Προσωπικη ευθυνη και παλι.

φακελος "Σταθμαρχης" .

το οτι υπηρχαν οι τηλεδιοικησεις και δε δουλευανε ενω ο ελληνικος λαος φορολογηθηκε για αυτο, ειναι αλλο θεμα προς εξεταση. αλλα δε μας φταινε οι ρομα. αυτοι καλα εκαναν και εκλεβαν. εσυ στην αναλογη θεση φροντιζες να το εχεις το συστημα ετοιμοπολεμο ακομη κι αν χρειαστει σαν λυση ,να υποβαλλεις τη παραιτηση σου ενημερωνοντας τον κοσμο και οχι φευγοντας στα κρυφα? αλλη μια προσωπικη ευθυνη.

γεννιεσαι δε γινεσαι. την ευθυνη και την υπευθυνοτητα την εχεις εκ γενετης. στο αιμα σου.

και δεν χρειαζεται να εχεις γνωσεις η να σπουδασεις κατι για να την καλλιεργησεις. ή την εχεις ή δεν την εχεις. θεληση να τη ποτισεις εχεις?
ας υποθεσουμε οτι εβαζες ενα περαστικο απο το δρομο μεσα στο σταθμαρχειο. ή εσυ ο ιδιος και δεν ξερεις τιποτε απο ολα αυτα τα κλειδια και τα ηλεκτρονικα σκαριφηματα πανω στο παγκο.
αλλα θελεις να φερεις εις περας την δουλεια που σου αναφερανε.
(αμα δεν θελεις να τη κανεις ψαχνεις δικαιολογιες.πας για καφε στο μιγκελ .βαζεις ενα υφισταμενο στη θεση σου γιατι τωρα καβαλησες καλαμι και την ειδες προισταμενος. πας διπλα και πινεις τσιπουρα.αλλα την ωρα της υπηρεσιας σου δεν πληρωνεσαι για να κανεις τιποτε απο ολα αυτα. εισαι ευζωνας στον αγνωστο στρατιωτη. οτι δουλεια και να κανεις.)
αλλιως -σαν σωστος υπευθυνος επαγγελματιας που σεβεσαι τον εαυτο σου πρωτα απολα- απλα σηκωνεις τα τηλεφωνα και αρχιζεις και τηλεφωνεις. σε ποια γραμμη εισαι, ανοδου η καθοδου? παιρνεις την απαντηση και τηλεφωνεις και στον αλλον. και συνεχιζεις τα τηλεφωνα και σε υπολοιπες αμαξοστοιχιες που ακολουθουν τις πρωτες. λυσεις υπαρχουν .αλλα για να τις σκεφτεις πρεπει να σκεφτεις να εκτελεσεις υπευθυνα αυτο το οποιο ανελαβες.
χωρις υπευθυνοτητα οσες γνωσεις και να εχεις δε θα σε βοηθησουν να φερεις εις περας κανενα αποτελεσμα. δυστυχως ο σταρχιδισμος μεταλλασσεται στο ελληνικο DNA προς το χειροτερο.

μαρεσει που ειπανε οτι στις εξετασεις του τις περασε με αριστα. κι αυτο τι σημαινει ? οτι ηταν εκει και τις εγραψε αυτος? οτι του τις σφυριξανε? η το αριστα στις εξετασεις ακομη κι αν το εκανε μονος του αποδεικνυει οτι ειναι και υπευθυνος να εκτελεσει τη δουλεια του? οι γνωσεις δε φερνουν υπευθυνοτητα.
κατα το "αμα βλεπεις μαθαινεις" του βεγγου , αυτος θα χε γινει καθηγητης πανεπιστημιου απο τους τονους βιβλιων που κουβαλαγε η εβαζε στα ραφια στο υπουργειο παιδειας.

το κουμπι του" νεκρου ανθρωπου".

αυτο το dead man alarm επειδη ειναι μηχανημα χαλαει. τωρα το πατησες να το τεσταρεις αλλα επειδη ειναι μηχανημα καηκε η πλακετα του στο επομενο λεπτο. γιαυτο εχουμε τους ανθρωπους.για να ελεγχουν τα μηχανηματα .και οχι το αντιθετο. δεν ελεγχουν τα μηχανηματα τους ανθρωπους. οταν κανεις βαρδια ,κανεις βαρδια. και ειναι ιερη. αν φτασουμε στο σημειο τα ρομποτ να μας κανουν κουμαντο -οπως σε ταινιες επιστημονικης φαντασιας-πρεπει να μετακομισουμε παλι στο πλανητη των φλιντστοουνς και να το παρουμε απο την αρχη.
αρα λοιπον επειδη δεν εμπιστευεσαι το μηχανημα ακομη και μετα το τεσταρισμα εφαρμοζεις κι αλλη ασφαλιστικη δικλειδα που θα σιγουρεψει αυτο που κανεις.και παιρνεις τηλεφωνο παλι οτι εισαι καλα η οτι εισαι εκει. και δε βασιζεσαι οτι πατησες το μηχανημα να το τεσταρεις 2 λεπτα πριν και οτι αυτο δουλεψε. δουλεψε πριν. δεν ξερεις αν θα δουλεψει μετα απο ενα λεπτο.
και βεβαια αυτο δε σημαινει οτι θα παιρνεις τηλ ανα ενα λεπτο.

αν ο καθε μηχανοδηγος της καθε αμαξοστοιχιας λειτουργουσε πιο υπευθυνα κι απο το οποιο πρωτοκολλο γιατι πρωτα απολα φοβαται μη τρακαρει ο ιδιος με αλλη αμαξοστοιχια απλα παιρνει τηλ τους αλλους μηχανοδηγους να σιγουρεψει το που βρισκονται. και δε βασιζεται στο σταθμαρχη που βασιζεται στο μηχανημα που μπορει να καει. εδω λειτουργει η συλλογικη υπευθυνοτητα. αλλα αν ενας εχει κλεισει το τηλ σπαει η αλυσιδα. αρα ολα ξεκινανε απο την προσωπικη υπευθυνοτητα και ευθυνη για ο,τιδηποτε δουλεια και να πραγματευεσαι.

δεν περιμενεις να σου αναψει το λαμπακι του λαδιου στο αμαξι στη μεση του ταξιδιου σου . εχεις τσεκαρει νωριτερα τα λαδια πριν ξεκινησεις εσυ (γιατι αυτο το λεει μεσα στο εγχειριδιο που αφορα τον οδηγο,γιατι αυτο εγκεται στην ευθυνη του χρηστη )ακομη κι αν τη προηγουμενη μερα το πηγες συνεργειο και το τσεκαρε ο μηχανικος.
Εσυ ελεγχεις τους σενσορες και δεν περιμενεις αυτοι να σε ενημερωσουν οτι κατι δε δουλευει. γιαυτο οταν γυρνας το κλειδι στο αμαξι αναβουν ολα τα λαμπακια τα οποια αφορουν επικινδυνες ζημιες πρωτης βαθμιδας για να τα δεις οτι ειναι οκ οι σενσορες και δεν περιμενεις να σου αναβοσβησει στη μεση του δρομου.
αλλα εχω παρατηρησει οτι τα τελευταια 20 χρονια ο κοσμος επαφιεται στα μηχανηματα οτι αυτα θα του κανουν τη ζωη πιο ξεκουραστη κ πιο ξενοιαστη. να επαφιεται οταν ξερει πως να τα κανει Overide και πως να παρει τον ελεγχο στο χερι αν χρειαστει,(αφορα τους επαγγελματιες)

ολα αυτα ξεκινανε απο τη προσωπικη ευθυνη ομως.

ο σταθμαρχης με τη νοοτροπια που εδειξε, οχι τωρα, αλλα και πως ,αντι να μαθει να κανει παρακαμψη τα ηλεκτρονικα συστηματα και να μπορει να παρει τη κατασταση στα χερια του αν παραστει αναγκη ,εδειξε οτι ηξερε μονο να κανει Override τις δικλειδες του νομου για την ανελιξη του. αυτο σημαινει οτι απο μικρος ετσι ηταν ολη του η ζωη. ηρθε η ωρα που το πληρωσε.αλλα τι φταιγανε -ακομη κι αν φαει 1000 χρονια φυλακη και μεινει μεσα σε ολα -οι εκατον τοσες ψυχες .

γιαυτο το να κανει ο καθενας αυτο που πρεπει -ιδιως οταν εχει να κανει με ανθρωπινες ζωες -αφορα το πως καλλιεργησες μεσα σου απο μικρος την προσωπικη ευθυνη. ακομη κι αν δε στη διδαξαν οι γονεις σου.τον σπορο τον εχεις .νερο του ριχνεις?

ουτοπια? μπορει. οσο ουτοπικο ειναι οτι και η ελλαδα θα αλλαξει κατι μεσω των κατοικων που την απαρτιζουν και φερουν το ονομα της.
 
Last edited:

8avos

Member
Μηνύματα
650
Likes
6.355
-Οταν γραφόταν πως το θεμα δεν επρεπε να πολιτικοποιηθεί,διέρρευσε πως βουλευτής του κυβερνώντος κομματος με fast track διαδικασια «φύτευσε» σε ενα απο τα πιο υπεύθυνα σταθμαρχεία της χωρας,εναν νεόφερτο με μηδαμινή εμπειρια σταθμάρχη (ποιος δεν εχει βιώσει να χει διπλα του άχρηστους συναδέλφους-προϊσταμενους,που ταλαιπωρούν την δουλεια,Απλα κ λογο βύσματος )

-οσο περναν οι μερες,βγαινουν περισσοτερες πληροφοριες στην επιφάνεια,μια ηταν πως ο μηχανοδηγός της επιβατικής,προσπάθησε να επικοινωνήσει με το σταθμαρχειο χωρις ανταποκριση.Τηλ απόρρητα που αρονται θα δωσουν μια αλλη διασταση σε οτι γνωριζουμε.

-το σημειο αποκλείστηκε ως τοπος δυστυχήματος απ τον εισαγγελέα,Αφου δημοσιογράφοι μπαίναν στα βαγόνια να κανουν το ρεπορτάζ τους περιγράφοντας το κοινο τους «μυρωδιές» που υπηρχαν και αφου on camera γύρναγαν κλειδια,ανάβοντας κουμπιά στην κονσόλα του Σταθμάρχη,πανω σε πολυ Σοβαρα στοιχεια που δεν ειχαν αποκλειστεί ως εκεινη την ωρα.

-Σταθμαρχες,εκπαιδευτές,μηχανοδηγοί,σε αλλες ευρωπαϊκές χωρες,αναφερουν πως σε καμμια εκθεση τυχον συμβαντος δεν επιτρεπεται να καταχωρηθεί απο «ανθρωπινο λαθος». Τα συστήματα ειναι τετοια,οι δικλείδες ειναι τετοιες,οι αυτοματισμοί ποσο δε μιας χωρας που ηγείται της τεταρτης βιομηχανικησ Επανάστασης, που δεν υφίσταται πως ο κυρ Μητσος ή ο Χέ(α)ρ Ζίγκφριντ,εκανε λαθος.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.932
Likes
40.776
Κανεις δεν βαζει 2 βαγονια αδεια μπροστα στην αμαξοστοιχια, ακριβως πισω απο τη μηχανη, για να ακολουθησουν τα γεματα. Μονο στο τελος μπαινουν, γιατι τα αδεια ειναι τα πιο ασταθη.
.
Ωρα ειναι να αναρωτιομαστε τι πανε να κουκουλωσουν κι εκει, γιατι δεν πειθει οτι το λαδακι για τα φρενα εδωσε εκρηξη- "μανιταρι".
Τέμπη: Τι μετέφερε η εμπορική αμαξοστοιχία της μοιραίας σύγκρουσης
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.932
Likes
40.776
Η Πολιτεια μαλλον εχει κανει κακακια πανω της:
"[...] Ως πρωθυπουργός, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια. [...] Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα. Αν το έργο της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί. [...] Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει ταχύτατα τη τραγωδία και θα αποδώσει ευθύνες. [...] θα προτείνω σε όλα τα κόμματα να δεσμευτούμε από τώρα ότι, στην επόμενη Βουλή, θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει την πονεμένη ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων όλη την τελευταία εικοσαετία. Όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια πρέπει να τα κάνουμε τώρα και γρήγορα."

Αυτά είπε μόλις ο πρωθυπουργός. Καθαρή συγγνώμη και ούτε "κυρίως ανθρώπινο σφάλμα", ούτε επιτροπή-τσίρκο.
 

arabickostas

Member
Μηνύματα
461
Likes
1.501
Η Πολιτεια μαλλον εχει κανει κακακια πανω της:
"[...] Ως πρωθυπουργός, οφείλω σε όλους, αλλά πάνω από όλα στους συγγενείς των θυμάτων, μια μεγάλη ΣΥΓΓΝΩΜΗ. Τόσο προσωπική, όσο και στο όνομα όλων όσοι κυβέρνησαν τη χώρα εδώ και χρόνια. [...] Δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν πρέπει να κρυφτούμε πίσω από το ανθρώπινο σφάλμα. Αν το έργο της Τηλεδιοίκησης είχε ολοκληρωθεί, αυτό το δυστύχημα θα ήταν πρακτικά αδύνατο να είχε συμβεί. [...] Η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει ταχύτατα τη τραγωδία και θα αποδώσει ευθύνες. [...] θα προτείνω σε όλα τα κόμματα να δεσμευτούμε από τώρα ότι, στην επόμενη Βουλή, θα συσταθεί Ειδική Επιτροπή που θα διερευνήσει την πονεμένη ιστορία των ελληνικών σιδηροδρόμων όλη την τελευταία εικοσαετία. Όσα δεν έγιναν τόσα χρόνια πρέπει να τα κάνουμε τώρα και γρήγορα."

Αυτά είπε μόλις ο πρωθυπουργός. Καθαρή συγγνώμη και ούτε "κυρίως ανθρώπινο σφάλμα", ούτε επιτροπή-τσίρκο.
Αναρωτιέμαι αν ο Γεραπετριτης θα έχει αντιπρόσωπο και σε αυτή την επιτροπή...

Υ.Γ κάπου διάβασα ότι η δημόσια δαπάνη για τις κηδείες των ατυχων ανθρώπων εγκρίθηκε για 3.500 αλλά στην πράξη οι οικογένειες έλαβαν 2.000. Άραγε ισχύει κάτι τέτοιο?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.659
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom