Ισπανία O Vito πάει Κανάρια Νησιά

Vito

Member
Μηνύματα
746
Likes
1.019
Λευκή άμμος, γαλαζοπράσινα νερά, εξωτικές παραλίες, κοκοφοίνικες... Τα Κανάρια Νησιά! Αυτό...ΔΕΝ είναι! Όποιος θέλει κάτι τέτοιο πρέπει να πάει αλλού... Καραϊβική, Ειρηνικό Ωκεανό, Νοτιοανατολική Ασία...Όχι πάντως, στα Καναρία Νησιά! Εδώ η γη είναι μαύρη, το χώμα είναι μαύρο, μαύρο της λάβας, μαύρο της πέτρας, μαύρο των βράχων.. Και όπου δεν είναι μαύρη είναι πράσινη, πράσινο των δέντρων που κατάφεραν να αναπτύξουν τις ρίζες τους στην ηφαιστιακή πέτρα. Και όπου δεν είναι ούτε πράσινη είναι άναρχα δομημένη με κακόγουστα ξενοδοχεία all inclusive, με τουριστικά χωριά αμφιβόλου ποιότητας... Και όμως υπάρχουν εξαιρέσεις και αυτές βάλθηκα να εξερευνήσω!

Ο λόγος που επέλεξα τα Κανάρια Νησιά είναι ένα άρθρο στο Γεωτρόπιο της Ελευθεροτυπίας και συγκεκριμένα μιά φωτογραφία από μία «παραλία».
- Μα οι παραλίες είναι μετρημένες και αυτές όχι κάτι το ιδιαίτερο.
- Αυτή τη λες και «παραλία» και είναι ιδιαίτερη..

Μερικά χρόνια αργότερα, το 2007, βρέθηκε και η αφορμή. 20 ευρώ αλέ ρετούρ από Χιρόνα ήταν ότι έπρεπε για να πάρω την απόφαση. Βέβαια,η τιμή των μεταφορικών από τη Βαλένθια, που διέμενα εκείνη την περίοδο, μέχρι την Χιρόνα ήταν παραπάνω και από τη διπλάσια των αεροπορικών αλλά ήταν ένας καλός λόγος να επισκεφτώ και την Χιρόνα και την γύρω περιοχή. Και έτσι έγινε! Το μπάτζετ έως και ανύπαρκτο αλλά η διάθεση για ένα τέτοιο ταξίδι υπαρκτή και μάλιστα στα ύψη. Βρέθηκε το παρεάκι, 3 στον αριθμό, στήθηκε το πρόγραμμα μετά από ενδελεχή έρευνα και έτοιμοι φύγαμε για «εξωτικές» καταστάσεις.
Για μένα, τα Καναρια Νησιά βγάζουν αύρα εξωτική.. Εξάλλου, ήταν η πρώτη φορά που διέσχιζα έστω και πλαγίως τον Αντλαντικό Ωκεανό, που έβλέπα από κοντά ηφαίστεια (όχι δεν έχω επισκεφτεί την Σαντορίνη ακόμα και τώρα) και ερήμους, καμήλες και... καρχαρίες και...και... Αλλά θα τα πούμε και θα τα δούμε στη συνέχεια..

awww.tntconf.org_images_canaryislands.gif


Παρόλο τη μεγάλη απόσταση που έχουν τα Κανάρια Νησιά από την Ισπανία, θεωρούνται επίσημα, Ισπανικό έδαφος έχοντας ισότιμη θέση με τις άλλες αυτόνομες επαρχίες της Ισπανίας. Ωστόσο, πριν γίνει Ισπανικό έδαφος διάφοροι πέρασαν από τα νησιά. Αν και δεν υπήρχε γηγενής πληθυσμός στις νήσους, πιστεύεται ότι η εγκατάσταση άλλων πληθυσμών ξεκίνησε πριν την εποχή του Χριστού. Οι εικασίες για τους πρώτους πολλές...Κέλτες και Βάσκοι από την Ιβηρική χερσόνησο, φυλές από το γειτονικό Μαγκρέπι, εξόριστοι της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Εν συνεχεία, Γάλλοι, Πορτογάλοι μέχρι να εδραιωθούν τελικά οι Ισπανοί στα μέσα του 15ου αιώνα. Στα τέλη του 15ου αιώνα πέρασε και ο Κολόμβος πριν ανακαλύψει την νέα γη. Η ανακάλυψη της σήμαινε και άνθιση των νησιών. Άνθισε το εμπόριο αγαθών αλλά και σκλάβων. Σκλάβοι από τα νησιά της Καραϊβικης, σκλάβοι από την γειτονική Αφρική. Η ιστορία αυτών των σκλάβων φαινεται χαραγμένη στα πρόσωπα των Κανάριων. Το δέρμα τους έχει το χρώμα όλων αυτών των ανθρώπων. Αν προσθέσεις και τους λευκούς Ευρωπαίους που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή, έχεις μπροστά σου τους σημερινούς Καναρίους με την έντονη ισπανική προφορά.

awww.lonelyplanet.com_maps_africa_canary_islands_map_of_canary_islands.jpg


Φύγαμε λοιπόν, για Κανάρια Νησιά!
 

renata

Member
Μηνύματα
5.540
Likes
1.950
Επόμενο Ταξίδι
Νεπάλ
vitouli μπαινεις δυναμικα στο φόρουμ ξανα--αντε καλο μας χειμώνα!
διαβαζω καναριους.
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Κι εγω περιμένω τη συνέχεια!!:)

Sent from my iPad using Travel Stories
 

Earth Citizen

Member
Μηνύματα
2.859
Likes
7.077
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ιαπωνία, Λίμνες Καναδά
Λευκή άμμος, γαλαζοπράσινα νερά, εξωτικές παραλίες, κοκοφοίνικες... Τα Κανάρια Νησιά! Αυτό...ΔΕΝ είναι!
Έτσι, πες τα να τ' ακούνε μερικοί μερικοί:cool:
Επέστρεψα πρόσφατα από Gran Canaria και ομολογώ δεν εντυπωσιάστηκα (το περίμενα όμως). Ανυπομονώ να διαβάσω λοιπόν τη δική σου εμπειρία! Από συζητήσεις με ντόπιους έμαθα ότι το Lanzarote είναι το πιο όμορφο, αν πήγες περιμένω άποψη!
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.786
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom