Ηνωμένο Βασίλειο Oyster card - Λονδινο

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Η εβδομαδιαια travelcard δεν χρειαζεται φωτογραφια. Καθε εισιτηριο που εχει το σημα του National Rail γινεται δεκτο για την προσφορα ανεξαρτητως απο που το βγαζεις. Απο το tube βεβαια αν θελησεις εβδομαδιαια travelcard θα στη βγαλουν σε oyster.
Eίσαι σίγουρος για αυτό; Για το logo διάβασα ότι μόνο σε σταθμούς τρένων βγαζουν κάρτα που το έχει και μόνο αυτές ισχύουν στο 2for1.. Επειδή στο φόρουμ δεν έβρισκα τίποτα σχετικά με το 2for1 το έψαξα σε αυτό το blog

London 2 For 1 Attraction Discounts With Travelcards & Train Tickets

που εξηγεί αναλυτικά τι πρέπει να κάνεις και λέει πως η εβδομαδιαία travelcard από σταθμό τρένου χρειάζεται και φωτογραφία μεγεθους διαβατηρίου.. Εγώ ημερήσια θα βγάλω που έτσι κιαλλιως δε χρειάζεται φωτο, αλλά αν κάποιος θέλει εβδομαδιαία θα πρότινα για καλό και για κακό να έχει μία μαζί του..
 

tripakias

Member
Μηνύματα
7.988
Likes
12.051
Επόμενο Ταξίδι
Άγιος Μαυρίκιος
Ονειρεμένο Ταξίδι
Εκεί
Οντως ετσι φαινεται πως απο 20 Μαιου 2012 χρειαζεται φωτογραφια Παντως δεν ειναι κατι τραγικο αφου μηχανηματα για φωτογραφηση βρισκεις σχεδον σε καθε σταθμο.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
tripakias said:
Κατσε γιατι με μπερδεψες. Η προσφορα 2 for 1 ισχυει μονο με τις χαρτινες travelcards. Αν δηλαδη την εχεις σε Oyster δεν παιζει. Αν εχεις ομως εισιτηρια τραινου απο το Gatwick για Λονδινο και επιστροφης απο Λονδινο για Gatwick τοτε μπορεις να χρησιμοποιησεις την προσφορα για οσο διαστημα θα εισαι στο Λονδινο. Αν το εισιτηριο της επιστροφης ειναι ανοιχτο τοτε η προσφορα ισχυει για ενα μηνα. Αν εχεις εισιτηριο για απλη μεταβαση τοτε ισχυει μονο για τη συγκεκριμενη μερα. Η προσφορα ισχυει επισης και απο προς τα αεροδρομια Stansted και Luton. Δεν ισχυει για τα αεροδρομια Heathrow και City.
Τα ίδια λέμε!
Απλά εγώ θα βγάλω εβδομαδιαία από το σταθμό Liverpool street μιας που το θέλω για να πηγαινοέρχομαι Ilford.
 

Dorotija

Member
Μηνύματα
1.297
Likes
701
Επόμενο Ταξίδι
Να είναι η Κρακοβία?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Yemen
Γιατί απλά δε φορτώνετε την εβδομαδιαία στην όιστερ και ούτε φωτογραφίες ούτε τίποτε?
 

echo2011

Member
Μηνύματα
2.398
Likes
3.571
Διοτι απλα θα χασουν την προσφορα 2 for 1 ...
Αυτός είναι ο λόγος, αυτό συζητούσαμε από πάνω.. Αλλιώς για τη διαμονή μας θα παίρναμε μόνο απλή oyster χωρίς καν φορτωμένη travelcard (μιας και η oyster δεν χρεώνει πάνω απ'τη τιμή της ημερήσιας travelcard)..
 

AlmaLibre

Member
Μηνύματα
65
Likes
13
Επόμενο Ταξίδι
Budapest
Έχοντας διαβάσει και αυτό το θέμα και τις 134 σελίδες του άλλου (σήμερα τελείωσα, μου πήρε ένα μήνα..), όσον αφορά το θέμα των μετακινήσεών μου θα κάνω ερωτήσεις απλά για να με βεβαιώσετε ότι έχω επιλέξει σωστά (μη μου θυμώσετε!!)

1. Θα μείνω 5 μέρες (4,5) στο Λονδίνο και το ξενοδοχείο μου είναι στο bethnal green, θα βγάλω εβδομαδιαία travelcard για ζώνες 1,2 (δε σκοπεύω να πάω σε άλλη ζώνη για την φορτώσω σε oyster οπότε την παίρνω μόνη της έτσι δεν είναι;) αυτή η κάρτα δεν θα ισχύει για τη διαδρομή μου από το heathrow στο ξενοδοχείο (για tube μιλάω πάντα) οπότε στο heathrow θα βγάλω κανονικό εισιτήριο.
2. Ένας φίλος μου που του έχω βρει ξενοδοχείο κοντά στη στάση stratford θα βγάλει εβδομαδιαία για ζώνες 1 έως 3 , έτσι δεν είναι;

υγ: το greenwich στο χάρτη του tube το δίνει ζώνες 2/3, δε νομίζω να έχουμε θέμα εκεί;;;
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Ναι σε ολα!
Ζηλεψα απο τους βουλευτες και ηθελα να το πω. Αλλα εχω κοκκινες γραμμες σαν τη δημαρ και γω.
 

heyvag

Member
Μηνύματα
17
Likes
0
Και γω θα ήθελα να επιβεβαιώσω...
Θα μείνω 5-6 μέρες στο Λονδίνο στο thistle euston...θα βγαλω εβδομαδιαια travelcard για ζωνες 1-2(όχι φορτωμένη σε oyster) απο σταθμο national trail (νομιζω μπορω και απο το euston) για να επωφεληθω απο το 2for1.
για το greenwich δεν εχω προβλημα νομιζω...
θέλω να κανω επισκεψη και στο thorpe park. εκει θα βγαλω oyster και θα φορτωσω το αναλογο ποσο?
και μια ερωτηση: η oyster σε χρεωνει αναλογα με τις διαδρομές που κανεις...(μπορει να κανεις 5 διαδρομες πχ στις ζωνες 1-2, θα σε χρεωσει για τις 5) οποτε γι αυτο συμφερει να παρω ημερησια- εβδομαδιαια travelcard?
επισης για την προσφορα 2for1 πρεπει να τα εχω κλεισει απο πριν...δεν γινεται εκεινη την ώρα?
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.659
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom