Road trip Τζουμέρκα-Κέρκυρα

Basil

Member
Μηνύματα
57
Likes
285
Καλοκαιράκι διακοπές συνδυασμός βουνού και θάλασσας. Φέτος επιλέξαμε το Τζουμέρκα όσον αφορά το βουνό. Τα είχα επισκεφθεί πριν 15 χρόνια περίπου Μάρτιος θυμάμαι για ράφτινγκ στον Άραχθο.
Βάση μας οι Καλαρρύτες.
Πρώτο μπάνιο στο νερόμυλο της Κουιάσας. Ένα μέρος απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τα νεράκια κρύα. Επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Κηπίνας το πανέμορφο γεφύρι της Πλάκας το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι στα Βαλκάνια και το τρίτο στην Ευρώπη. Εννοείται μπάνιο και στον Άραχθο. Δεν θα έχανα με τίποτα το πέρασμα του Μπάρου το υψηλότερο ασφάλτινο πέρασμα στην Ελλάδα στα 1904 μέτρα. Αξίζει σίγουρα η ανάβαση. Η επαφή με το νερό καθημερινή μπάνιο βουτιές και στο χωριό Ματσούκι με τους ομώνυμους καταρράκτες αλλά και στο χωριό Καταρράκτης. Στο χωριό Καλαρρύτες επισκεφτήκαμε το μουσείο Αργυροχρυσοχοΐας και το λαογραφικό μουσείο του χωριού.
Το αντίπαλο δέος είναι το Συρράκο ένα πέτρινο διαμάντι τουριστικά ανεπτυγμένο περισσότερο από τους Καλαρρύτες. Οπωσδήποτε στο λαογραφικό μουσείο πού ήταν το σπίτι του ποιητή Κώστα Κρυστάλλη.
Επισκεφτήκαμε την Πράμαντα Κεφαλοχώρι της περιοχής τα Άγναντα και τους Μελισσουργούς.
Μετά από τέσσερις μέρες που διανύσαμε πολλά και στριφτερά χιλιόμετρα ήρθε η ώρα να κινηθούμε δυτικά με προορισμό την ατμοσφαιρική Κέρκυρα.
Μπάνιο στο Γυαλισκάρι και στη Γλυφάδα πεντακάθαρα νερά και πολύ πράσινο. Συνεχίσαμε με Σιδάρι και την παραλία d'amor πήγαμε στους Περουλάδες αλλά και στο Χαλικούνα εκεί στον υδροβιότοπο της λίμνης Κορισσίων. Οπωσδήποτε la grotta το καλύτερο μπάνιο που έκανα στην Κέρκυρα. Η παλιά πόλη όλα τα λεφτά πολύς κόσμος και κόσμος υψηλού βιοτικού επιπέδου , αμέτρητα σοκάκια, μουσικές παντού, καλό φαγητό ανέμελες βόλτες.
Πρωινός καφές στο κανόνι με θέα το Ποντικονήσι.
Εστιάσαμε στις παραλίες και στην νυχτερινή ζωή στην παλιά Πόλη. Αφήσαμε ανοιχτούς λογαριασμούς 3 διανυκτερεύσεις αποδείχθηκαν λίγες ....θα επιστρέψουμε.

 
Last edited:

chris7

Member
Μηνύματα
3.091
Likes
23.855
Επόμενο Ταξίδι
Λουξεμβούργο
Ταξίδι-Όνειρο
Καναδάς
Καταπληκτική εκδρομή. Βουνό και θάλασσα. Θαυμάσιο βίντεο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.799
Μέλη
38.883
Νεότερο μέλος
ayahuasca97

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom