Ηνωμένο Βασίλειο Road trip In the Scottish Highlands

Vereniki

Member
Μηνύματα
44
Likes
204
Ονειρεμένο Ταξίδι
Φινλανδία

Έχει περάσει ένας μήνας και κάτι, από τότε που γυρίσαμε και πάει καιρός που ήθελα να γράψω για αυτό το μοναδικό ταξίδι. Αλλά έπρεπε να μεστώσει μάλλον πρώτα μέσα μου, να συμφιλιωθώ με το γεγονός ότι γύρισα (όσο μπορώ) και μετά να ανατρέξω πάλι πίσω, στη κάθε μέρα.Είναι δύσκολο να βρεις τις λέξεις να περιγράψεις αυτή τη χώρα των αντιθέσεων.Ένα όνειρο ήταν για μένα η Σκωτία, ένα όνειρό που έγινε πραγματικότητα!
Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή! Η πτήση μας από Αθήνα για Εδιμβούργο έφευγε αργά το απόγευμα οπότε αυτή τη φορά είχα όλο το χρόνο να προετοιμαστώ σωστά ώστε να μη ξεχάσω τίποτα απο τα συμπράγκαλα που θα κουβαλούσαμε μαζί μας!Ο μικρός Ταρζάν μόλις είχε σπάσει τη ζυγαριά οπότε μόνο κατά προσέγγιση μπορούσα να υπολογίσω το βάρος της.. λίγη ώρα πριν φύγουμε είχα συμφιλιωθεί με την ιδέα ότι μάλλον θα πληρώναμε υπέρβαρο.Φτάσαμε στο αεροδρόμιο και στο check in ως εκ θαύματος η βαλίτσα ήταν λίγα γραμμάρια κάτω απο το όριο!
Είχα μεριμνήσει για βιβλία και μερικά παιχνίδια που απέσπασαν αρκετά καλά το μικρό Ταρζάν κατά τη διάρκεια του τετράωρου ταξιδιού μας!Λίγη ώρα αφού απογειωθήκαμε σχεδόν είχε νυχτώσει ενώ όσο φτάναμε έπεφτε το σούρουπο.. !! Η διαφορά με τη Αθήνα ήταν 2 ώρες αλλά ο ήλιος έδυε μετά τις 22.30, ενώ βαθιά νύχτα είχε μετά τις 23.00 το βράδυ!Αν και η πτήση μας έφτασε χωρίς καθυστέρηση ο έλεγχος διαβατηρίων μας καθυστέρησε αρκετά στο αεροδρόμιο και ο εξαντλημένος πια μικρός Ταρζάν παραδόθηκε στην αγκαλιά του Μορφέα μέσα στο καρότσι του.Εκεί μνημόνευσα και το αεροδρόμιο μας , στο οποίο οι οικογένειες με παιδιά έχουν πάντα προτεραιότητα..Όταν ξεμπερδέψαμε και με αυτό αναζητήσαμε ταξί και παρόλη τη βροχή που είχε πιάσει βρήκαμε πολύ εύκολα στην πιάτσα ένα τέλειο βανάκι στο οποίο βάλαμε το καρότσι μαζί με τον μικρό χωρίς καν να τον ξυπνήσουμε!Στο ταξι πληρωσαμε 22 £!Φτάσαμε στο guest house που είχαμε κλείσει μετά τις 00.30 το βράδυ ψόφιοι φυσικά!
Το πρόγραμμα που είχα διεξοδικά φτιάξει έλεγε περιήγηση στο κάστρο του Εδιμβούργου, χαλαρή βόλτα στους κήπους και μετά κατευθείαν στο παλάτι του Ηοlyrood. Όμως λογαριάζαμε χωρίς τον ξενοδόχο!Το πρωί ο καιρός συνέχιζε απτόητος με ψιλόβροχο, όχι αρκετό για να μας σταματήσει αλλα όχι και ιδανικό! Το κτίριο που μεναμε ηταν του 19 ου αιωνα και απείχε σχεδον 20 λεπτά με τα ποδια απο το κάστρο.Ενώ τα δωμάτια ήταν μικρά,όμως με την καθοδήγηση του προσωπικού κλείσαμε ένα που χωρούσε την κούνια του μικρού με δικό μας μπάνιο και πρωινό σε τιμή καθόλου ευκαταφρόνητη βέβαια! Το πάτωμα ήταν καλυμμένο με μοκέτα και σε σημεία το πόδι μας βουλιαζε μέσα!Το ξύλο απο κάτω ήταν γεμάτο τρύπες!Αλλά αυτό δεν μας πολυπείραξε..2 βράδια θα μέναμε μόνο!Αφού πήραμε ενα ωραιότατο πρωινό παρέα με τους υπόλοιπους ταξιδιώτες σε ένα ωραίο μεγάλο ξύλινο τραπέζι γεμάτο με όλα τα καλά, ξεκινήσαμε με τα πόδια για το κάστρο!Το ίδιο πρωί ειχαμε προνοήσει κλείνοντας τα εισιτήρια μας ηλεκτρονικά ώστε να αποφύγουμε τις ουρές εκεί!
Περπατήσαμε απο τη Grassmarket προς κάστρο. Το κάστρο επιβλητικό και αγέρωχο πάνω στο γρανιτένιο βράχο ένα απόρθητο φρούριο του τότε!Απέξω γινόταν ενας ψιλοπανικός με συνεργεία και βαριά μηχανήματα που έφτιαχναν κάτι σαν εξέδρα.. δεν καταλάβαμε τι ακριβώς ήταν αυτό!
Το κάστρο είναι γεμάτο απο κανόνια όμως ένα ξεχωρίζει!Το Μons Meg το τεράστιο κανόνι μαζικής καταστροφής που ήταν ο φόβος και ο τρόμος των πολιορκητών του πριν απο 500 χρονιά. Δυστυχώς είδαμε μόνο απ'έξω το Παρεκκλήσι της Αγίας Μαργαρίτας-χτισμένο 900 χρόνια πριν απο τον Βασιλιά Δαβίδ στη μνήμη της μητέρας του Μαργαρίτας- καθώς η ουρά για το μικρό παρεκκλήσι ηταν τεράστια!Σειρά είχαν τα περίφημα Scotich Jewels και η πέτρα του πεπρωμένου πάνω στην οποία γονάτιζαν όλοι οι Σκωτσέζοι βασιλείς κατά τη διάρκεια της στέψης τους!Ύστερα είδαμε το δωμάτιο στο οποίο η Μary η Βασίλισσα της Σκωτίας γέννησε το γιό της James.Στην καφετέρια δοκιμάσαμε και ένα υπέροχο καροτοκέικ μέχρι να περάσει η ώρα και να πάει 13.00, περιμέναμε το κανόνι που ρίχνει κάθε μέρα την ιδια ωρα εκτός Κυριακής και κάποιων γιορτών απο το 1861!
Ξεκινήσαμε να πάμε στο παλάτι του Holyrood αλλά λόγω της βροχής αρκεστηκαμε να περπατήσουμε στο πανέμορφο Royal Mile. Τότε όμως ξεκίνησε να βρέχει πολύ, το παιδί είχε αρχίσει να πεινάει οπότε στρίψαμε στη Grassmarket και μπήκαμε τυχαία σε ένα εστιατόριο που απο έξω δεν μας πολυγέμιζε το μάτι, τι να κάνουμε όμως! Μπήκαμε στο ανσανσέρ και μας μετέφερε στον κυρίως χώρο του μαγαζιού που ειδικευόταν σε τι άλλο στο fish and chips! Είχε πολύ ζεστή ατμόσφαιρα,παρειστικη και ήταν πολύ όμορφα διακοσμημένο!Το Βertie's!Παραγγείλαμε ένα παιδικό μενού και δυο τεράστια fish and chips για εμάς ενώ μια σερβιτόρα μας έφερνε νερό.. ο άντρας μου μετά το χουνέρι που πάθαμε στη Γαλλία με το φαγητό και νιώθοντας ελεύθερα καθώς σε ξένη χώρα είμαστε δεν μας καταλαβαίνει και κανείς μωρέ .. μουρμουρούσε εκλεπτυσμένα οσο περιμέναμε το φαγητό μας.. ελα όμως που η σερβιτόρα ήταν Ελληνίδα!! Ρεζίλι!!!! Ευτυχώς χάρηκε πολύ που μας είδε και έτσι δεν έδωσε και πολύ σημασία στα λεγόμενα του αθυρόστομου συζύγου.Για 2 fish and chips και ενα παιδικό μενού με χυμό και 2 μπύρες πληρώσαμε 35£.
Η βροχή συνεχιζόταν και έτσι αποφασίσαμε να πάμε πίσω στο δωμάτιο, ο καιρός μας τα είχε χαλάσει.. αργότερα το απόγευμα βγήκαμε για βόλτα σε ένα πανέμορφο πάρκο που βρισκόταν δίπλα μας το Τhe Meadows για να παίξει λίγο και ο μικρός Ταρζάν!Παιδική χαρά σε άψογη κατάσταση, ατελείωτο γκαζόν στο οποίο παίζανε γκολφ και ήταν γεμάτο δέντρα και λουλούδια!Πόσο μας λείπουν εμάς αυτά τα πάρκα στην Αθήνα...

078.JPG


079.JPG
093.JPG
094.JPG
104.JPG


 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Και καμιά φωτογραφία να μας δείξεις, δεν θα με χαλούσε εμένα :rolleyes:
Αναμένω την συνέχεια! :)
 

Sassenach77

Member
Μηνύματα
7.077
Likes
20.118
Επόμενο Ταξίδι
Τατζικιστάν
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γη του Πυρός
Το προσπαθώ!! Λέει ότι είναι πολύ μεγάλες o_O
Πρώτα θα μικρύνεις το μέγεθός τους! Θα ανοίγεις τη φωτογραφία, θα επιλέγεις απο τις ρυθμίσεις αλλαγή μεγέθους και μετά θα τις ανεβάζεις.
 

Vereniki

Member
Μηνύματα
44
Likes
204
Ονειρεμένο Ταξίδι
Φινλανδία
Πρώτα θα μικρύνεις το μέγεθός τους! Θα ανοίγεις τη φωτογραφία, θα επιλέγεις απο τις ρυθμίσεις αλλαγή μεγέθους και μετά θα τις ανεβάζεις.
Ευχαριστώ θα το κάνω!! :)
 

Vereniki

Member
Μηνύματα
44
Likes
204
Ονειρεμένο Ταξίδι
Φινλανδία
Η Σκωτία είναι μια ανεξάντλητη περιοχή, σε κάθε μέρος που πηγαίναμε θα μπορούσαμε να περάσουμε μέρες εξερευνώντας το,κάνοντας πεζοπορία ή ορειβασία αλλα πρώτον δεν είχαμε τόσο πολύ χρόνο στη διάθεσή μας και δεύτερον περιοριζόμασταν ώς προς τα μέρη που θα μπορούσαμε να επισκεφτούμε και τις δραστηριότητες που θα κάναμε με ένα δίχρονο παιδάκι μαζί μας. Οι διαδρομές αποφασίστηκαν με πολύ καλό προγραμματισμό της ώρας που θα περνούσαμε μέσα στο αμάξι, ενώ διάλεξα μόνο μερικά απο τα μέρη που θα μπορούσαμε να δούμε ώστε να τα ευχαριστηθούμε και όχι να τρέχουμε απο σημείο σε σημείο πανικόβλητοι όπως είχαμε κάναμε σε προηγούμενα ταξίδια μας μαζί του, κάτι που δημιουργούσε κούραση στο μικρό και εκνευρισμό σε εμάς.
Αυτό που εμάς ενδιέφερε περισσότερο ήταν να ανακαλύψουμε την ύπαιθρο, οπότε την επόμενη μέρα θα φεύγαμε απο το πανέμορφο Εδιμβούργο που μας άφησε μόνο με μια πολύ μικρή γεύση του.
Έτσι αφού ξυπνήσαμε πραγματικά ξεκούραστοι αυτή τη φορά, ετοιμάσαμε τα πράγματά μας και κατεβήκαμε να απολαύσουμε το πρωινό μας! Ο μικρός είχε ενθουσιαστεί τόσο με όλα αυτά τα berries στη φουτοσαλάτα σε σημείο να μην αφήνει τίποτα για τους υπόλοιπους!!!10 παρά πια ζητήσαμε και μας κάλεσαν ένα ταξί να μας πάει πίσω στο αεροδρόμιο ώστε να μη χάσουμε χρόνο και σε μερικά λεπτά ήταν εκεί.Ο οδηγός ήταν ένας πραγματικός Σκωτσέζος τόσο φιλικός και ευχάριστος με full προφορά.Έκανα φιλότιμες προσπάθειες να τον καταλάβω καθώς μιλούσε, οδηγούσε και σιγοτραγουδούσε!Μας είπε ότι ηταν 54χρονών (δεν τον έκανες πάνω απο 47)με 3 εγγόνια και ήταν αλήθεια μέσα στη τρελή χαρά.Έβλεπες ότι είναι ευτυχισμένος με τη ζωή του!Και πώς να μην είναι!
Φτάνοντας στην εταιρεία ενοικίασης αντικρίσαμε μια μεγάλη ουρά, όπως μας είπαν είχαν έρθει για κάποιο τουρνουά, αυτό μας καθυστέρησε αρκετά αφού φύγαμε με το αυτοκίνητο στις 12!Είχαμε διαλέξει ενα Ford Fiesta με full insurance και παιδικό κάθισμα.Και αυτό μας έδωσαν. Δυστυχώς ήταν χειροκίνητο και δεν μπορούσαμε να το αναβαθμίσουμε σε αυτόματο γιατί όλα ήταν κλεισμένα!Για 11 μέρες το κόστος άγγιξε τα 400 ευρώ. Παρά το πρώτο άγχος για το χειροκίνητο σε συνδυασμό με το δεξί τιμόνι και τα roundabouts και παρά τον αρχικό τρόμο μου παρακολουθώντας στα πρώτα λεπτά το αριστερό κράσπεδο να έρχεται πολύ πολύ κοντά μου, συνηθίσαμε πολύ γρήγορα και τις επόμενες μέρες μας φάνηκε παιχνιδάκι!Ο σύζυγος τα κατάφερνε πολύ καλα!!
Πρώτη στάση το Dunfermline abbey όπου είναι θαμμένος ο Ροβέρτος Α΄της Σκωτίας. Ο τάφος του ήταν καλυμμένος όλος με μια χρυσή πλακέτα σκαλισμένη στη μορφή του. Κάναμε μια στάση στο τοπικό σουπερμάρκετ Tesco για ανεφοδιασμό σε sandwich και berries και συνεχίσαμε.Σειρά είχε το Glamis Castle! @Eftichia ακούς?Φτάσαμε με ένα μείγμα ενθουσιασμού και θαυμασμού!Στην είσοδο έβοσκαν σε απέραντα λιβάδια συμπαθέστατες αγελάδες ενώ το κάστρο ήταν μέσα σε μια καταπράσινη περιοχή!Μπήκαμε βιαστικά μέσα!
To κάστρο Glamis ήταν κατοικία της Βασιλομήτωρ και είναι ένα απο τα πιο εντυπωσιακά και ρομαντικά κάστρα της Σκωτίας, αλλα και ένα απο τα πιο στοιχειωμένα!!Χρονολογείται απο τον 14ο αι. και σήμερα ειναι κατοικία του κόμη και της κοντέσσας Strathmore και Kinghorne.Είδαμε τη μεγάλη τραπεζαρία με το τεράστιο τζάκι ,τα καλογυαλισμένα ασημικά και τις αστραφτερές πορσελάνες..το τραπέζι ήταν στρωμένο στην εντέλεια με φρέσκα λουλούδια στη μέση και σου έδινε την εντύπωση πώς σε λίγα λεπτά θα κατέφθαναν οι καλεσμένοι για να σερβιριστούν ένα υπέροχο γεύμα!Επισκεφτήκαμε το δωμάτιο με τους πίνακες και το επίσης τεράστιο τζάκι στο οποίο η οικογένεια διασκέδάζε τους καλεσμένους της! Ένα μεγάλο μυστήριο καλύπτει ένα απο τα δωμάτια του κάστρου.. το μυστικό δωμάτιο,μπήκαμε σε ένα χώρο γεμάτο απο κεφάλια ελαφιών όπου κανονικά θα ήταν η είσοδος για αυτό αλλα μόνο πέτρα τη κάλυπτε! Κανείς δεν ξέρει τι βρίσκεται απο πίσω.. το μυστικό περνάει μόνο απο γενιά σε γενιά μέσα στην οικογένεια!Ωστόσο απέξω φαίνεται το παράθυρο του μυστικού δωματίου!!Στη συνέχεια επισκεφτήκαμε το παρεκκλήσι του κάστρου. Όπως μας ενημέρωσε η ξεναγός, ο James o V φθονούσε την οικογένεια και κατηγόρησε την Janet Douglas οτι προσπάθησε να δηλητηριάσει το βασιλιά και ότι ήταν μάγισσα. Η πρακτική της μαγείας αντιμετωπιζόταν πολύ σοβαρά τότε!Φυλακίστηκε στο κάστρο του Εδιμβούργου και τελικά κάηκε στην πυρά ώς μάγισσα το 1537, απο τότε πολλές φορές την έχουν δεί να κάθεται στην αγαπημένη της θέση στο παρεκκλήσι.. την ονομάζουν ''The grey lady''. Ένα ρίγος με διαπέρασε..!! Στη συνέχεια καθώς μας ανέφερε κι άλλες πληροφορίες για το συγκεκριμένο παρεκκλήσι τα φώτα αναβόσβησαν μερικές φορές και επανήλθαν.. καθώς ομως βγαίναμε απο αυτo τα φώτα εσβησαν εντελώς!

119.JPG
126.JPG
128.JPG
 
Last edited by a moderator:

Vereniki

Member
Μηνύματα
44
Likes
204
Ονειρεμένο Ταξίδι
Φινλανδία
Η ξεναγηση διεκοπη αρχικα χωρις ενημερωση για το αν θα συνεχιστει.Πολλοι έφυγαν οχι όμως και εμεις!Το υπολοιπο κάστρο οπως φαινοταν δεν θα το βλέπαμε τουλάχιστον να μας γυριζαν πισω το αντιτιμο του εισιτηρίου!31 £!Όπως και έγινε μετα απο αρκετή επιμονή και υπομονή!Glamis στη λιστα για την επομενη φορα!Δυστυχως με ολες αυτες τις καθυστερησεις δεν προλαβαμε να κανουμε ούτε βολτα στους κηπους που φαινονταν παενεμορφοι!Η επομενη διανυκτερευση μας ηταν στη περιοχη Blair Atholl οποτε επρεπε να ξεκινήσουμε για εκει!Φυγαμε για blair μεσω killieckrankie μιας καταπρασινης περιοχης που δυστυχως δεν ειχαμε το χρονο να εξερευνησουμε!
Η περιοχή του Κilliecrankie είναι προστατευόμενη καθώς σε αυτή δόθηκε η πρώτη μεγάλη μάχη της εξέργεσης των Ιακωβιτών στις 27 Ιουλίου του 1689.Ο κυβερνητικός στρατός που υπερτερούσε αριθμητικά αλλά και σε εξοπλισμό ,δέχτηκε την σφοδρή επίθεση των Higlanders (στις δυνάμεις του υπήρχαν και Ιρλανδοί).
Το σημείο ήταν ιδανικό αφού το πέρασμα στο οποίο παγιδεύτηκαν οι κυβερνητικές δυνάμεις ήταν στενό.Όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν θα νικούσαν η οπισθοχώρηση ήταν αδύνατη..πίσω τους βρισκόταν ο ποταμός Garry.Αν και υπέστησαν βαριές απώλειες ο στρατος τωκ Ιακωβιτών που πολεμούσε εξαιρετικά στις μάχες σώμα με σώμα τελικά νίκησε.
Δυστυχώς τον επόμενο χρόνο οι δυνάμεις των Ιακωβιτών υπέστησαν δύο βαριές ήττες.Στη μάχη του Cromdale τον Μαιο του 1690 και τον Ιούλιο του 1690 στη μάχη στο Boyne.Μετά απο αυτό αναγκάστηκε να διαφύγει στη Γαλλία.
Φτασαμε στο κατάλυμμα μας στο Blair στις 19.00, μαγειρεψα μια μακαροναδα που με την πεινα που ειχαμε μας φανηκε ονειρο και κατσαμε να ξεκουραστουμε.
Το βραδυ η βροχη δεν σταματησε και το πρωι συνεχιζοταν ενα ψιλοβροχο!Ξυπνησαμε νωρις και ετσι 9.30 η ωρα ημασταν στο καστρο!Ημασταν εξοπλισμενοι με καταλληλα για βροχή ρουχα, αδιαβροχα μπουφαν και παπουτσια για εμας και αδιαβροχο παλτο και γαλοτσακια για το μικρο οποτε η βροχη δεν σταθηκε εμποδιο στο να βγαινουμε εξω!Επισης ο καιρος αλλαζε πολυ γρηγορα..ξεκινουσαμε με βροχη και καταλήγαμε φορωντας μονο τα πιο ψηλα μακρυμανικα ρουχα μας!Επισκεφθηκαμε το πανεμορφο λευκο Βlair castle και τα 30 δωματια, αυτη τη φορα χωρις ξεναγο ομως όλες οι πληροφοριες για αυτα αναγραφονταν σε καρτελες!Καναμε βόλτα στους κηπους του Ηρακλη (υπαρχει το αγαλμα του Ηρακλη εξου και το ονομα) και πηγαμε να δουμε το λιβαδι με τα ελαφια!Σειρα είχε το Queens view, απο την ξυλινη εξέδρα θαυμάσαμε την πανεμορφη θεα ενώ λιγη ωρα μετα επεσε μια απαλη ομιχλη που εκανε το τοπιο πολύ μυστηριακο!Φαγαμε μια ζεστη σουπα στο εστιατοριο και πηγαμε στο γραφικο Pitlochry..καναμε μια βολτα στο μικρο γραφικό χωριο και μετα πηγαμε για φαγητο στο The Old mill Inn!Eκει δοκιμασαμε μια υπεροχη σαλατα Ceasars με καπνιστό σολωμο και ενα γευστικοτατο μοσχαρι με πουρε και λαχανικα!Τέλειο γεύμα!

152.JPG
197.JPG
233.JPG
258.JPG
279.JPG
 
Last edited by a moderator:

Vereniki

Member
Μηνύματα
44
Likes
204
Ονειρεμένο Ταξίδι
Φινλανδία
Το πρωί αφήναμε πίσω μας το γραφικό Blair Atholl καθώς θα κατευθυνόμασταν προς Inverness.Η επόμενη στάση μας ήταν το πεδίο της μάχης του Culloden.Σε αυτό διεξήχθη η τελευταία μάχη σε βρετανικό έδαφος το 1746.Έχει γίνει προσπάθεια αποκατάστασης του τοπίου στην τότε μορφή του.Το κέντρο επισκεπτών που δημιουργήθηκε περιέχει αντικείμενα που βρέθηκαν στο πεδίο,όπλα και πολλές πληροφορίες για την προϊστορία της μάχης και το σκοπό των Ιακωβιτών που πολέμησαν για την επανενθρόνιση των Stuart στο πλευρό του Bonnie Prince Charlie ,εναντίον των Βρετανών.Η μάχη του Culloden ήταν απο τις φονικότερες καθώς έχασαν τη ζωη τους περίπου 2.000 Ηiglanders σε διάστημα μόλις μίας ώρας!
Καναμε μια βολτα στα ειδικα μονοπατια που έχουν χαραχτει, αφού ολη αυτη η τεραστια περιοχη ειναι ενα μεγαλο νεκροταφειο.Υπαρχουν σημαιες που δειχνουν τις θεσεις των Higlanders και των Βρετανων και ταφοπλακες μαζικών τάφων που πανω τους αναφερουν τη φατρια των Higlander που έπεσαν στο σημειο. Περπατωντας σε αυτο το γαλήνιο τοπίο που σου προκαλεί τοσα ανάμεικτα συνισθήματα, αναλογίστηκα τη μαχη και την αγριότητα της.Τον γενναίο αλλά εξασθενημένο απο το χειμώνα στρατο των Higlander,τον Bonnie Prince Charlie και το γεγονός οτι εκείνος έζησε ενώ τόσοι άλλοι βρήκαν τραγικό θάνατο στη βαλτώδη περιοχή του Culloden.

310.JPG
316.JPG
322.JPG
350.JPG
355.JPG
 
Last edited by a moderator:

KIKI

Member
Μηνύματα
2.693
Likes
6.667
Επόμενο Ταξίδι
Ιορδανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Αφρική Ναμιμπια
Ωραίο ταξιδι !
Τι ωραία που το μοιραζεσαι μαζι μας . Σε ευχαριστουμε .
 

Vereniki

Member
Μηνύματα
44
Likes
204
Ονειρεμένο Ταξίδι
Φινλανδία
Συναισθηματικά φορτισμένοι μετά την επίσκεψη στο Culloden, σειρά είχαν οι μυστηριώδης Clava Cairns!Ένα αρχαίο νεκροταφείο 4.οοο ετών!Αυτό το σύμπλεγμα τάφων που βρίσκεται μέσα σε ένα υπέροχο τοπίο χρονολογείται απο την εποχή του χαλκού και είναι ένα σύμπλεγμα δακτυλίων περιτρυγιρισμένα απο ογκώδεις πέτρες με είσοδο που οδηγεί στον κεντρικό θάλαμο και γύρω γύρω απο αυτό στέκονται όρθιες ψηλές πέτρες.Μυστήριο τυλίγει την ακριβή χρησιμότητά τους καθώς και το λόγο που οι είσοδοι τους είναι ευθυγραμισμμένοι με το χειμερινό ηλιοστάσιο. Γιατί ποιό λόγο άραγε ευθυγράμιστηκε ένας τόπο ταφής με τον ήλιο?Ήταν ένας τόπος λατρείας εκτός απο ταφής?Όπως διάβασα ειναι πιθανό σε καθένα απο αυτά τα δαχτυλίδια ή ακόμα και τα συμπλέγματα να θαβόταν μόνο ένας νεκρός!
Αυτό το μέρος είχε κάτι απόκοσμο!Το γεγονός ότι δεν είχε είσοδο ή φύλακες σε έκανε να νιώσεις ακόμα πιο πολύ τη μαγεία του!Όταν επισκεπτόμαστε τέτοια μέρη χωρίς φύλαξη θα πρέπει να σεβόμαστε ακόμα περισσότερο τα μνημεία αυτά και τον περιβάλλοντα χώρο.Μακάρι περισσότερα μέρη ιστορικής σημασίας να έμεναν εντελώς ανέπαφα απο τον σύγχρονο τρόπο ζωής.Καλά και βολικά με πολλές πληροφορίες τα κέντρα επισκεπτών και τα εστιατόρια και τα μαγαζιά με τα τουριστικά είδη, αλλά πόσο πιο αγνά θα ήταν όλα χωρίς αυτά..

385.JPG
389.JPG
420.JPG
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.687
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom