Γαλλία Γερμανία Roadtrip Αλσατία - Μέλανα Δρυμό - Χαϊδελβέργη - Φρανκφούρτη

mpempa91

Member
Μηνύματα
111
Likes
274

Ένα ταξίδι που ήθελα καιρό να κάνω, ολοκληρώθηκε πριν λίγες μέρες. Έβλεπα φωτογραφίες από παραμυθένια μέρη αλλά μου φαινόταν βουνό η οργάνωση με την κράτηση του αυτοκινήτου, τις μετακινήσεις, τις αλλαγές διαμονής κλπ. Τελικά η κατάλληλη παρέα βρέθηκε, (4 ενήλικες και ένα μωρό σχεδόν 2 ετών) τα αεροπορικά κλείστηκαν για τις 17/4 μέσω Φρανκφούρτης και η οργάνωση ξεκίνησε.

Να πω ξανά ότι δεν είμαι καθόλου ο τύπος του μουσείου, οπότε δεν θα βρείτε κάτι τέτοιο στην ιστορία μου. Γενικά αυτό το ταξίδι ήταν ένας μεγάλος περίπατος, έκανες τη βόλτα σου και γέμιζες εικόνες. Οι προετοιμασία μου για έναν προορισμό με πολλές μετακινήσεις με βοήθησε πολύ και αυτό έχω σκοπό να σας μεταφέρω για να βοηθήσω όποιον έχει σκοπό να κάνει αυτό το ταξίδι στο μέλλον. Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά…



ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

Το πιο άγνωστο (και αγχωτικό) σε μένα κομμάτι του ταξιδιού. Έψαξα πληροφορίες για εταιρείες στο ίντερνετ, εμπειρίες από άλλους ταξιδιώτες και κατέληξα στην Enterprise. Moυ έκανε εντύπωση που ζητούσε στάνταρ εγγύηση 250€ ενώ στις άλλες εταιρείες δεν μπορούσες να ξέρεις από πριν. Η εγγύηση αποδεσμεύτηκε την επόμενη μέρα από την επιστροφή του αυτοκινήτου. Κλείσαμε ένα skoda oktavia station wagon και παραλάβαμε με δωρεάν αναβάθμιση ένα Passat station wagon με μόνη διαφορά ότι ήταν αυτόματο ενώ είχαμε κλείσει κανονικό. (δεν υπήρξε πρόβλημα όμως, αν εξαιρέσετε ότι ο σύζυγος τώρα θέλει να αλλάξουμε αυτοκίνητο). Για 5 ημέρες λοιπόν, παραλαβή από το αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης και παράδοση στον κεντρικό σταθμών τρένων τις ίδιας πόλης πληρώσαμε 850€. Η κράτηση περιελάμβανε full ασφάλεια με zero excess (είχε κάποιες εξαιρέσεις που τις συμπεριλάβαμε στην παραλαβή του αυτοκινήτου), παιδικό καθισματάκι (η μόνη παραφωνία της κράτησης καθώς ήταν μεγαλύτερο από ότι έπρεπε. Η υπάλληλος επέμενε πως αυτό επιτρεπόταν βάση νόμου στη Γερμανία και δεν υπήρχε κάτι άλλο να πάρουμε, οπότε το πήραμε το δέσαμε καλά και όλα πήγαν καλά.), 2ο οδηγό, crossing boarder αφού θα πηγαίναμε και σε άλλη χώρα και οδική βοήθεια. Τα καύσιμα για όλο το ταξίδι στοίχησαν 96€ (κάναμε περίπου 850χλμ). Η παράδοση του αυτοκινήτου έγινε χωρίς προβλήματα. Για την ακρίβεια δεν έλεγξαν καν το αυτοκίνητο. Αφού τα αφήσαμε στο παρκινγκ, πήγαμε τα κλειδιά στο γραφείο, μας ρώτησαν αν γεμίσαμε το ρεσερβουάρ και μας είπαν ότι μόλις το κοιτάξουν (το ρεζερβουάρ) θα αποδεσμεύσουν την εγγύηση και θα μας στείλουν με mail το τιμολόγιο, όπως και έγινε.

Τip: : Όποιος έχει να παραδώσει αυτοκίνητο στον σταθμό του τρένου της Φρανκφούρτης στην Enterprise, για να μην κάνει βόλτες γύρω-γύρω, το γραφείο είναι στο lobby του ξενοδοχείου Intercity και η είσοδος του parking είναι στο πίσω δρόμο από την είσοδο του ξενοδοχείου, εκεί που βρίσκεται ο σταθμός των flixbus. Μπαίνοντας στο parking θα σας κατευθύνουν οι ταμπέλες της εταιρείας.



ΔΙΑΜΟΝΗ

Βάζοντας κάτω το πλάνο της εκδρομής και λαμβάνοντας υπ’όψην τον μικρό ταξιδιώτη της παρέας που δεν θέλαμε να κουράσουμε με μεγάλες αποστάσεις αποφασίσαμε να σπάσουμε τη διαμονή στα 3.

1 βράδυ στην Χαϊδελβέργη, μιας και θα είχε προηγηθεί το ταξίδι και θα χρειαζόταν να κάνουμε μόνο μια ώρα με το αμάξι. Μείναμε στο Αcor Boutique Hotel (70€ το βράδυ, τιμή blackfriday και 18€ το parking-το ακριβότερο που πληρώσαμε). Πολύ κοντά στην παλιά πόλη με τα πόδια, καθαρό και άνετο.

3 βράδια στο Koλμάρ. Θέλαμε ένα μέρος που να εξυπηρετεί για να κάνουμε τις γύρω εκδρομές, το Στρασβούργο ήταν φωτιά στις τιμές οπότε επιλέξαμε στο Κολμάρ La rosacker apartment με 2 κρεβατοκάμαρες (με ντουζιέρα και νιπτήρα δικό της η κάθε μία), μπάνιο, ενιαίο χώρο καθιστικό/τραπεζαρία/κουζίνα εξοπλισμένη, μπαλκονάκι με καθιστικό (που δεν χρησιμοποιήσαμε λόγω θερμοκρασίας) και δικό του δωρεάν parking. Κόστισε 340€ για 3 βράδια και για τα 4 (+1) άτομα. Καινούργιο διαμέρισμά, καθαρό και άνετο μόλις 10 λεπτά με τα πόδια από την παλιά πόλη. (χρειάστηκε 300€ εγγύηση για την κράτηση αλλά αποδεσμεύτηκε αμέσως.)

2 βράδια στην Φρανκφούρτη. Στην ουσία την μια μέρα θα φτάναμε αργά το απόγευμα οπότε θα κάναμε απλά ένα γεύμα και έναν ύπνο. Είχαμε μια ολόκληρη μέρα να δούμε την πόλη και μερικές ώρες ακόμη την τελευταία μέρα μιας και θα αναχωρούσαμε για το αεροδρόμιο στις 3 το μεσημέρι. Επιλέξαμε το Αdina apartment Hotel Westend (115€/βράδυ το δίκλινο με πρωινό). Κι εδώ ζήτησαν εγγύηση 100€ που αποδεσμεύτηκαν την αμέσως επόμενη μέρα από το check out. Εξαιρετικά δωμάτια, τεράστια, με πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα και μικρό καθιστικό, εξυπηρετικό προσωπικό και καλό πρωινό. Το μόνο αρνητικό του είναι πως η κοντινή του περιοχή για βόλτα/φαγητό (κοντά στο κεντρικό σταθμό τρένου) δεν ήταν και ότι καλύτερο το βράδυ από άποψη κόσμου. Αν μετακινηθείς όμως με τα μέσα και κατέβεις για βόλτα στο κέντρο (5-7 στάσεις με το τραμ) είσαι μια χαρά.



ΕΚΔΡΟΜΕΣ

Έψαξα να βρω τα βασικά αξιοθέατα της κάθε πόλης που θα πηγαίναμε, το parking που εξυπηρετούσε βάση πλάνου να αφήσουμε το αμάξι (για να μην ψάχνουμε στα τυφλά εκείνη την ώρα) και έφτιαξα ένα χάρτη με τη διαδρομή που βόλευε να ακολουθήσουμε.



HEIDELBERG

Εδώ δεν έχω να αναφέρω κάποιο parking αφού από τη στιγμή που φτάσαμε το αμάξι έμεινε στο ξενοδοχείο.

1)Πλατεία της παλιάς πόλης (marktplatz)

2)Καθεδρικός Ναός

3)Μονοπάτι των φιλοσόφων

4)Το κάστρο της Χαϊδελβέργης (υπάρχει τελεφερίκ που σε ανεβάζει με εισιτήριο που περιλαμβάνει και την είσοδο στο κάστρο)



BADEN-BADEN

(Parking:
Kongresshaus garage (2€/ώρα))

1)Λεωφόρος του φωτός (προτείνω να ξεκινήσετε από το πάρκινγκ πηγαίνοντας αντίθετα από την παλιά πόλη για να πιάσετε την Λεωφόρο του φωτός (Ligchtentaler alle) από την αρχή.

2)Theater

3)Casino

4) Παλιά πόλη (altstadt)

5)trinkhalle

6)Kurpark

7)Solmsee



COLMAR

Parking είχαμε έξω από το διαμέρισμα, οπότε δεν μπορώ να σας κατατοπίσω κάπως.

1)Dominican church

2)St.Martin’s Church

3)Maison Pfister

4)Ancienne Duanne

5)Fontaine Schwendi

6)Marche couvert

7) Petite Venice

8)Libertie Statue



RIQUEWHIR

(Parking:
Place des Charpentriers (2.40€ για 1,5 ώρα))

1)Haute tour

2)Tower-Museum of Thieves

3)Musee du Dolder

4)Vignobles de Riquewhir



RIBEAUVILLE

(Parking:
Rue du Rem de la streng 68150 (δωρεάν))

Εδώ δεν έχω να δώσω συγκεκριμένα αξιοθέατα. Κατηφορίζοντας από το πάρκινγκ μπαίνετε στην παλιά πόλη όπου μπορείτε να περιπλανηθείτε στην Grande Rue και τα γύρω σοκάκια.



ΕGUISHEIM

(Parking:
Parking des Marronniers 4€/ όλη μέρα (ανοιχτό 9.00-19.00))

Το ιστορικό κέντρο του Eguisheim είναι χτισμένο κυκλικά. Μπορείτε να ξεκινήσετε από το tourist office από όπου θα πάρετε αν θέλετε και χάρτη και να περπατήσετε τις οδούς Rempart (πρώτη από έξω) και Allmend (δεύτερη απ΄έξω) μέχρι να φτάσετε στην κεντρική πλατεία Sant Leon με το συντριβάνι. Δείτε επίσης:

1)Saint Leon castle + chapel

2)St. Peter and Paul church

3)Town gates



FREIBURG

(Parking:
Parkhaus Karlsbau (10€ για 4-5 ώρες))

*Τα αξιοθέτα εδώ δεν θα είναι με τη σειρά της διαδρομής από το parking γιατί έχασα τον χάρτη που είχα φτιάξει.

  • Kαθεδρικός ναός
  • Παλιά πόλη
  • Swabian gate
  • Rathausplatz
  • Victory monument
  • Martin’s gate
  • Historical Merchants hall
  • Fishbrunnen
  • Seepark
  • Πανεπιστήμιο του Φράιμπουργκ )με τα αγάλματα του Αριστοτέλη και του Ομηρου επ’έξω).
Να πω ότι η πόλη είναι γεμάτη με πολύ μικρά κανάλια (το νερό φτάνει ως τον αστράγαλο) και για τους μικρούς φίλους υπάρχουν παντού μικρά ξύλινα αναμνηστικά καραβάκια με σκοινάκι που μπορούν να τα τραβάνε μέσα στο νερό.



STRASBURG

(Parking: Car Park Centre Historique Petite France Rue de Molseim 67000 (8€ για 6 ώρες))

1)Φράγμα Vaubane

2)Ponts Couverts de Strasbourg

3)Petite France

4)St. Thomaw church

5)Place Gutenberg

6)Ανάκτορο Ροάν

7)Καθεδρικός Ναός (Notre Dame)

8)Place Kleber

9)Grand Ile

10) Parc De l’orangerie (15 λεπτά με το αμάξι)



FRANKFURT

(Parking: Parkhaus westend 19.00-7.00 3€ και 1.50€ η κάθε ώρα μετά.)

Το αυτοκίνητο το παραδώσαμε το επόμενο πρωί και μέσα στην πόλη και προς το αεροδρόμιο κινηθήκαμε με τα ΜΜΜ. Πήραμε ημερήσιες γκρούπ κάρτες (ισχύουν για έως 5 άτομα) 12,60€ για μέσα στην πόλη και 19,10€ με αεροδρόμιο!!

1)Old opera

2)Main tower

3)Goethe house

4)St.Paul church

5)Romerberg-romer

6)Altstadt (παλιά πόλη)

7)Eiserner steg (σιδηρά γέφυρα) – ποταμός Main

8)Frankfurt Cathedral

9) Neue Altstadt (νέα παλιά πόλη)

!!Κάρτες μεταφορών ημερήσιες γκρούπ: ως 5 άτομα 12,60 και 19.10 με αεροδρόμιο!!



ΦΑΓΗΤΟ

Για το τέλος άφησα τις προτάσεις για το φαγητό. Το ταξίδι αυτό γαστρονομικά είχε λίγο απ’όλα. Εκτός από τη γαλλική και την γερμανική κουζίνα, επισκεφτήκαμε και κάποια άλλα εστιατόρια. Θα σας αναφέρω ανα περιοχή το μαγαζί και τι μας άρεσε.

Χαϊδελβέργη:

Frittenwerk (είναι fastfood με διάφορα είδη πατάτας και toppings. Είχες κάποιες ενδιαφέρουσες επιλογές. Σε γενικές γραμμές ήταν νόστιμα, καλό για μια γρήγορη λύση)

Vetter’s brauhaus (ίσως η πιο γνωστή μπυραρία της Χαϊδελβέργης. Όμορφος και ζεστός χώρος, πολύ καλές μπύρες, μέτριο όμως φαγητό, που ίσως να οφείλεται σε λάθος επιλογή πιάτων.)

Μπάντεν-Μπαντεν:

Peter’s gute Backstube (ένας φούρνος – καφέ με πολλές επιλογές για πρωϊνό. Εμείς επιλέξαμε πιάτα με αυγά-ομελέτες που τα έφτιαχναν εκείνη την ώρα μπροστά σου. Στα μείον ότι δεν είχε κατάλογο στα αγγλικά αλλά και πάλι τα καταφέραμε.)

Κολμάρ:

Feuillette (Τις 3 μέρες που μείναμε στο Κολμάρ επιλέξαμε αυτόν τον φούρνο για το πρωϊνό μας. Εξαιρετικός χώρος για να πιείς τον καφέ σου. Αμέτρητες επιλογές σε αλμύρα και γλυκά εδέσματα, καλός καφές και φρέσκος! Χυμός πορτοκάλι. Εξαιρετικό το brioche feuillette, το κρουασάν με την κρέμα βανίλιας και τα κομμάτια σοκολάτας αλλά και το κρουασάν αμυγδάλου.)

Φράϊμπουργκ:

Zum Deutschen Haus (Κλασσική γερμανική μπυραρία μέσα στην παλιά πόλη. Ότι φάγαμε ήταν εξαιρετικό, ιδιαίτερα μας άρεσε ένα πιάτο με λουκάνικα και κρεμμύδια με μια ιδιαίτερη σάλτσα και μια πολύ νόστιμη πατατοσαλάτα. Πολύ καλές μπύρες επίσης)

Sams Café (Ήταν η απάντηση που πήρα όταν ρώτησα έναν ντόπιο, που μπορώ να δοκιμάσω την καλύτερη Black Forest της πόλης. Και είχε δίκιο!)

Στρασβούργο:

Il forno (Περπατώντας στα στενά γύρω από την πλατεία Kleber πέσαμε πάνω σ’αυτό το Ιταλικό εστιατόριο. Αποδείχθηκε πολύ καλή επιλογή αφού τόσο τα λαζάνια όσο και το σνίτσελ με τη σάλτσα μανιταριών ήταν πεντανόστιμα.

Φρανκφούρτη:

Dicke Butz Kairstabe (Δεν θα το πρότεινα σίγουρα για βράδυ γιατί η περιοχή δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά σαν μαγαζί αξίζει μια επίσκεψη. Είναι μπεργκεράδικο – μπαρ. Όμορφος χώρος και πολύ καλό φαγητό. Εξαιρετική σαλάτα με κομμάτια μοσχαριού και γενικά ό,τι κρεατικά δοκιμάσαμε ήταν πολύ νόστιμα.)

Schwarzer Stern (Εστιατόριο με γερμανική κουζίνα πάνω στην πλατεία της παλιάς πόλης. Εξαιρετικό το πιάτο με τα χειροποίητα ζυμαρικά μέσα σε μια κρεμώδη σάλτσα τυριών. Δυστυχώς το όνομα του πιάτου μου διαφεύγει.)

Zum Standesamtchen (Κλασσική μπυραρία πάνω στην πλατεία της παλιάς πόλης, δίπλα στο προηγούμενο μαγαζί. Μου έκανε εντύπωση πως παρόλο που ήταν πολύ κεντρικά μαγαζιά δεν ήταν καθόλου tourist trap. Όμορφος και ζεστός χώρος, με πολύ καλή μπύρα και ένα εξαιρετικό κότσι σε ένα τεράστιο πιάτο μαζί με λουκάνικα.)

Έρχονται σύντομα και φωτογραφίες...

 

johnmat

Member
Μηνύματα
73
Likes
47
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Ξεκίνησα μια έρευνα για διαμονή πέριξ Στρασβούργου Κολμάρ κλπ ...
Π α ν α κ ρ ι β α ...
Έχει κανείς να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο σπίτι κατά προτίμηση μέσω booking?
 

kofidenia

Member
Μηνύματα
146
Likes
607
Επόμενο Ταξίδι
Αλσατία, Μέλανας Δρυμός
Ταξίδι-Όνειρο
Γαλληνική Πολυνησία
Ξεκίνησα μια έρευνα για διαμονή πέριξ Στρασβούργου Κολμάρ κλπ ...
Π α ν α κ ρ ι β α ...
Έχει κανείς να προτείνει κάποιο συγκεκριμένο σπίτι κατά προτίμηση μέσω booking?
Την ίδια έκπληξη είχα και εγω πριν λίγες εβδομάδες όταν έκλεισα για αυτά τα μέρη για τα Χριστούγεννα. (Σαφώς και είναι ακριβά τις ημέρες των Χριστουγέννων). Στο Στρασβούργο έκλεισα στο Hotel Graffalgar λαμβάνοντας υπόψιν ότι έχει parking. Το βρήκα σε σχετικά λογική τιμή 168€ για 4 άτομα. Στο Κολμάρ έκλεισα διαμέρισμα, το "Αppartement Colmar, 2 pieces, 4 personnes- FR-1-722-2'' μέσω booking 347€ αρκετά ακριβό αλλά είμαστε 4 άτομα οπότε μοιράζεται το κόστος. Δε νομίζω να βρεις φθηνά καταλύματα. Ψάξε να βρεις από τα ακριβότερα το φθηνότερο :haha:
 

johnmat

Member
Μηνύματα
73
Likes
47
Ταξίδι-Όνειρο
Ιαπωνία
Μπήκα τώρα στο Graffalgar ωραίο δείχνει αλλά δεν έχει διαθεσιμοτητα για 7/12/2023....
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.167
Μηνύματα
882.737
Μέλη
38.880
Νεότερο μέλος
Adamamdia

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom