Scoot Scoot Airlines - Αθήνα Σιγκαπούρη

poised

Member
Μηνύματα
874
Likes
6.469
Δε σου στοιχίζει τίποτα να δοκιμάσεις, ειδικά αφού κάνανε αυτοί την αλλαγή.
 

gioannis13

Member
Μηνύματα
1.263
Likes
7.826
Επόμενο Ταξίδι
Όπου πετάει αεροπλάνο...
Ταξίδι-Όνειρο
Χωρίς ρολόι στο χέρι !!!
Ένα εισιτήριο είναι ?
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
905
Likes
4.002
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Ναι. Το πήγαινε ένα εισιτήριο (με ένα εξαψήφιο κωδικό) και το γύρνα ένα άλλο εισιτήριο (με ένα άλλο εξαψήφιο κωδικό).

Στους όρους της Scoot (ενότητες 9.2, 9.5, 11), δεν βλέπω να λέει κάτι ξεκάθαρο για αλλαγή του ενός σκέλους με πρωτοβουλία της εταιρίας.

Το θέμα ήταν ότι εξαρχής σκεφτόμουν την πτήση Σιγκαπούρη - Σίδνεϊ στις 10, αλλά (ακόμη και με ενιαίο εισιτήριο) μου φαινόταν μεγάλο ρίσκο να έχω μόνο 1 ώρα στη Σιγκαπούρη...
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
905
Likes
4.002
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Ευχαριστώ για τις προτάσεις!

Τελικά, το email που μου έστειλε η Scoot, έδινε τη δυνατότητα να αλλάξω και τις 2 πτήσεις, κάνοντας ξανά αναζήτηση για Αθήνα - Σίδνεϊ σε συν/πλην 14 ημέρες. Παρόμοια με την πρώτη επιλογή στο printscreen του babaduma στο άλλο thread.

Έκλεισα τελικά πάλι την αναχώρηση το πρωί (αυτό που άλλαξε η Scoot) και με δεύτερη πτήση αυτή στις 10 το πρωί, οπότε θα είμαι κάτω το προηγούμενο βράδυ από τη μέρα που σχεδίαζα.

Για όποιον ενδιαφέρεται, παρότι η επιλογή που δίνει η Scoot στην αναζήτηση είναι μόνο χωρίς βαλίτσα, στο τελικό itinerary που στέλνει περιλαμβάνει τις παροχές του εισιτηρίου που είχες κλείσει στην αρχή. Σε εμένα δηλαδή έχει και τη βαλίτσα.
 

poised

Member
Μηνύματα
874
Likes
6.469
Απ'όσο έχω δει, όταν δίνει βαλίτσα είναι γιατί η πτήση περιλαμβάνει μη scoot σκέλος, δηλαδή silk ή singapore, αλλά το συνολικό εισιτήριο είναι και αντίστοιχα πιο ακριβό.

Εκτός αν εννοείς ότι είχες πληρώσει την βαλίτσα από πριν οπότε το λογικό είναι να την διατηρήσει και μετά την αλλαγή.
 

Nikos1986

Member
Μηνύματα
905
Likes
4.002
Επόμενο Ταξίδι
Γενεύη - Ανεσί
Ταξίδι-Όνειρο
Αυστραλία - Καλιφόρνια
Όπως το λες είναι, αυτές είναι οι 2 εναλλακτικές.

Στην περίπτωσή μου, που και οι δύο πτήσεις είναι με τη Scoot, είχα κλείσει ξεχωριστά και να έχω βαλίτσα.

Αλλά, όταν επέλεξα αλλαγή πτήσης και έκανα εκ νέου αναζήτηση, μου έβγαλε σαν μόνη επιλογή το flight only (δηλ. χωρίς βαλίτσα), ενώ οι επιλογές με βαλίτσα/γεύμα κλπ ήταν γκριζαρισμένες (δεν μπορούσα να τις επιλέξω).

Παρόλαυτά, ακόμη και για κάποιον που δεν είχε συμπεριλάβει βαλίτσες αρχικά, σου δίνει τη δυνατότητα να τις συμπεριλάβεις στο τελευταίο βήμα πριν την οριστικοποίηση της αλλαγής της κράτησης.
 
Last edited:

poised

Member
Μηνύματα
874
Likes
6.469
Στη scoot έχεις τη δυνατότητα με 60 ευρώ (αν είστε 2 άτομα από 30 ο καθένας) να πάρετε την ενδιάμεση θέση και να είσαι βασιλιάς!
Δεν έχω δει αυτή την επιλογή πουθενά τόσα χρόνια, ίσα ίσα σχεδόν σε όλες τις πτήσεις το αεροπλάνο είναι φουλ, μακάρι να έδιναν μία θέση ακόμα για 60, θα παίρνανε πολλοί. Αντίθετα θυμάμαι ότι λέει αν χρειάζεσαι παραπάνω θέση γιατί είσαι "person of size" να αγοράσεις δύο από το site και να επικοινωνήσεις με το τηλ. κέντρο να το φτιάξουν.
 

evi01

Member
Μηνύματα
1.089
Likes
1.658
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Και στα 2 ταξίδια που έχω κάνει με τη scoot για Σιγκαπούρη αγόρασα την ενδιάμεση θέση, μου είχαν δώσει και χαρτί (brooding pass χωρίς όνομα για τη θέση). Στην επιστροφή το αεροπλάνο ήταν γεμάτο και τις 2 φορές. Ζήτησα την extra θέση, έδωσα τα στοιχεία της κάρτας μου και περίμενα μέχρι λίγες ώρες πριν την επιβίβαση για διαθεσιμότητα.
 

evi01

Member
Μηνύματα
1.089
Likes
1.658
Ταξίδι-Όνειρο
Η γη ολάκερη!
Πώς ακριβώς το αγόρασες ή ζήτησες;
Αν θυμάμαι καλά πρώτα αγόρασα τις 2 θέσεις Παράθυρο- διάδρομο με κενή τη μεσαία και μετά μου έδινε επιλογή max your space. Το επέλεξα και μου ζήτησε τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας σε περίπτωση που επιβεβαιώναν την διαθεσιμότητα. Την προηγούμενη της αναχώρησης μου έστειλαν mail.
07C190ED-4325-4B6A-A33E-A51C388527EC.jpeg
 

poised

Member
Μηνύματα
874
Likes
6.469
Αν θυμάμαι καλά πρώτα αγόρασα τις 2 θέσεις Παράθυρο- διάδρομο με κενή τη μεσαία και μετά μου έδινε επιλογή max your space. Το επέλεξα και μου ζήτησε τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας σε περίπτωση που επιβεβαιώναν την διαθεσιμότητα. Την προηγούμενη της αναχώρησης μου έστειλαν mail. View attachment 399139
Δεν έχω πληρώσει ποτέ για θέση οπότε παίζει γι αυτό να μην μου εμφανίζει την επιλογή. Πάντως έχει ένα σχετικό ρίσκο να πληρώσεις για να κλείσεις θέση-κενό-θέση και να βρεθείς με έναν άσχετο ανάμεσα γιατί γέμισε το αεροπλάνο. Αν εξαιρέσεις αυτό, εξαιρετική προσφορά.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.169
Μηνύματα
882.769
Μέλη
38.882
Νεότερο μέλος
aggelostzava

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom