Μεξικό Solo απ'το Cancún μέχρι το Mexico City με λεωφορεία

YBONNH

Member
Μηνύματα
234
Likes
115
Ονειρεμένο Ταξίδι
γυρος του κοσμου
Tο "museo National de Antropologia" ειναι απ τα ωραιοτερα μουσεια του κοσμου και απο αρχαιολογικη αλλα και απο ανθρωπολογικη μερια.
Ο τροπος που συνταιριαζει τα αρχαιολογικα ευρηματα ,με την δομηση ενος τυπικου χωριου, δινει μοναδικες πληροφοριες για την καθημερινη ζωη στους προκολομβιανους πολιτισμους.
 

YBONNH

Member
Μηνύματα
234
Likes
115
Ονειρεμένο Ταξίδι
γυρος του κοσμου
Ημουν ,επισης απ τις τυχερες που ξεναγηθηκα στη πανεπιστημιουπολη απο φοιτηρια... Κια μακαρι να ειχα περασει τα φοιτητικα μου χρονια στο Mexico City, και οχι στου Ζωγραφου...
Ωσ φοιτητρια φαρμακευτικης λατρεψα και τον βοτανικο κηπο που υπηρχε μεσα στην πανεπιστημιουπολη, αλλα και τον κηπο που υπηρχε στο παρκο chapultepeck
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.532
Likes
8.472
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Κια μακαρι να ειχα περασει τα φοιτητικα μου χρονια στο Mexico City, και οχι στου Ζωγραφου...
Ακριβώς το ίδιο σκέφτηκα κι εγώ (φυσικό)! Η σύγκριση προκαλεί θλίψη.

Αν δεν κάνω λάθος υπάρχει free walking tour και για την πανεπιστημιουπολη. Αν είχα χρόνο θα το έκανα. Θέλει μέρες το Mexico City.
 

agmi

Member
Μηνύματα
495
Likes
2.313
Για το UNAM, ενα υπερπανεπιστημιο με 270,000 φοιτητές δεν συγκρίνεται ουτε πχ με το Wageningen που'χει γύρω στους 12,000, ούτε με το UT Austin, που άκουγα τις μέρες που καθόμουν στα θρανία, ότι είχε 60,000, και πολλά άλλα όπως UCLA, UMass, Αριστοτέλειο, κλπ.

Το Μουσείο της Ανθρωπολογίας που αναφέρει η Υβονη, το επισκέφτηκα 21 χρόνια πριν! Τότε οι είσοδοι τις Κυριακές ήταν δωρεάν για όλους ανεξαρτήτως. Αυτό που μέχρι σήμερα δεν έχω δει σε μουσεία, είναι ότι αν βαρεθείς ή κουραστείς, ή έστω θέλεις να κάνεις το τσιγάρο σου (ναι, τότε κάπνιζα:() έβγαινες στον προαύλιο χωρο/αυλή και έκανες οτι έκανες. Όλες οι αίθουσες ήταν/είναι χτισμένες περιμετρικά της αυλής. Tα περισσότερα μεγάλα μουσεία χουν αναψυκτήρια και εξόδους, αλλά είναι πολύ καλύτερο να ξέρεις ότι η κάθε αίθουσα συνορεύει με τον προαύλιο χώρο/ αυλή, παρά να ακολουθείς τις επιγραφές του exit πάνω - κάτω να ανεβοκατεβαίνεις με ανσασερ η σκάλες κλπ κλπ.

Άλλο, η μάλλον το δεύτερο πιο ενδιαφέρον μουσείο είναι το της Χαλάπας, του Πανεπιστημίου της Βερακρούζ (το τρίτο ειναι της Μέριδας με τα των Μάγια) που εκθέτει την μεγαλύτερη συλλογή εκθεμάτων από τους Ολμεκους, Χουαστεκους και Τοτονακους με τα τεράστια πέτρινα κεφάλια σε ένα κήπο 40 στρεμμάτων. Περιμετρικά του κτιρίου είναι γεμάτο με γαρδένιες!
DSCN1122.JPG
DSCN1116.JPG
 
Last edited:

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.532
Likes
8.472
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Διόρθωσα ένα λάθος που έγραψα. Η διαδρομή από San cristobal σε oaxaca ήταν πάνω από 12 ώρες και όχι 9 που έγραψα αρχικά. Είναι για γερά στομαχια!
 

agmi

Member
Μηνύματα
495
Likes
2.313
Κατ'αρχας θα σου δώσω τα εύσημα μου επετειακά την μέρα του grito de Dolores, υπομονή μερικές μέρες. Nομιζα ότι είχαν φτιάξει auto pista/οδό ταχείας μεταξύ Tuxla Gutierez και Oaxaca/Puebla, έτσι μου'παν το 2017. Διότι από Cancun>San Christobal μας είχε παρει πρπ 20 ωρες:( , εν ετει 2008, το'χω ξαναναφερει στο φόρουμ για τους Πετρους;). Βέβαια μόλις μπήκαμε Τσιαπας είχαμε τα σαμαρακια/topes/speed bumps που σου γυρίζει το στομάχι & σου βγαίνει απο το στόμα σε συνδυασμό με την ανάβαση στα βουνά. Τώρα βλέπω οτι οι πρπ 20 ωρες έγιναν 21 και η 22:(. Περιττόν να σου πω οτι bajias de Huatlco και Puerto Escondido το ίδιο πίκρα είναι, 8-10-12 ώρες, γιαυτό είναι ταξίδια βραδινά με μπουφάν;), η ταξιδια για κ$λ$ πορτοφολι$, με αεροπλάνο! Πάνε τα χρόνια που κατέβαινα με το λεωφ. του Κονσολα απο το Λονδίνο η με το Magic Bus απο το Α'dam. 4 δεκαετίες είναι αυτές! Τώρα με 6 ώρες Γουαχακα-Βερακρουζ και νόμιζα οτι με είχαν βάλει σε ένα chacmol! Λεωφορεια με tv, wifi, ac και ΤΟΥΛΕΤΑ!!! Είχα τρελαθεί, είχα πιαστεί, παρ'οτι που καθόμουν απέναντι απο τον οδηγό και είχα τεντώσει τις ποδαρες μου!
Και να μην σας παραμυθιαζουνε οτι οι Ινδιάνοι φταίνε για τα σαμαρακια, γιατί και στο Catemaco, San Andres Tuxla και Salto de Eyipantla τα ίδια είχα απο την Veracruz πρόπερσι. Ολος ο δρόμος με σαμαρακια:confused:!
Και λιγο βάλσαμο, το ηφαίστειο Popocatépetl όπως το δα την 15/03 απο την Estrella της Πουεμπλας (αυτό βέβαια είναι στην Angelopolis), για να μην έχεις παράπονο οτι δεν το'δες καθαρα:). Εχω ποσταρει και άλλη φωτο σ'αυτο το φόρουμ απο αεροπλάνο (Μεξικο>Γουαχακα) τα 2 ηφαίστεια μαζι το Popocatépetl και το Pico de Orizaba στο φόντο.
DSCN1034.JPG



Μια ερώτηση, πως πέταξες; Με ποια εταιρεία, τιμή, layovers, βαλίτσες, αφθονία δωρεάν αλκοόλ on board, κλπ, κλπ. Ευχαριστώ.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.532
Likes
8.472
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Δεν έγραψα τίποτα για την πτήση γιατί δεν μένω Ελλάδα. Πήγα από Βρυξέλλες στο Κανκούν με Thomas Cook Airlines με σύντομο stopover στη Φρανκφούρτη. Τιμή 450ε με χειραποσκεύη και 20κιλη αποσκεύη. Είχε δωρεάν γεύματα, αλλά από ταινίες μόνο μία δωρεάν και για όλες τις άλλες έπρεπε να πληρώσεις. Ευτυχώς είχε πολλά μουσικά άλμπουμ!

Η επιστροφή μου ήταν από Μέξικο Σιτι στο Παρίσι με κόστος 245ε! Αλλά υπάρχει ένα τεράστιο αλλά! Η επιστροφή ήταν μαραθώνιος. Πήγα με VivaAerobus πρώτα στη Νέα Υόρκη. Είναι low cost και είχα μόνο χειραποσκεύη, αλλά με βόλευε γιατί το σακ βουαγιαζ που έχω μπαίνει σε καμπίνα και προτιμώ να έχω λίγα ρούχα να τα δίνω για πλύσιμο παρά να κουβαλάω μια ντουλάπα στην πλάτη μου. Επίσης δεν σέρβιρε φαγητό, έπρεπε να το αγοράσεις. Το stopover στη Νέα Υόρκη ήταν 10 ώρες. Μετά από όλη αυτή την κούραση του ταξιδιού λοιπόν πήγα για βόλτα στο Μανχάταν! Από Νέα Υόρκη πέταξα με την TAP Portugal για Παρίσι με σύντομο stopover στη Λισαβόνα. Οι ταινίες ήταν τσάμπα εδώ, αλλά γενικά δεν έχω καλή εικόνα. Το ένα γεύμα κρέας με πατάτες ήταν πολύ κακό. Η πρώτη φορά που παρατάω φαγητό σε πτήση.

Αλκοόλ δεν πίνω ποτέ σε πτήσεις οπότε δεν έχω ιδέα.
 

agmi

Member
Μηνύματα
495
Likes
2.313
Σχετικά με το ποστ # 752274 του @go2dbeach, ίσως και να είμαι λάθος, άλλα όλες οι θέες από τις κορυφές των πυραμίδων στην Q. Roo και του Yucatan το ίδιο είναι, με μερικές εξαιρέσεις. Και στην Uxmal και στο Ek Balam, την ίδια αίσθηση έχεις, είσαι σε μια θάλασσα με πράσινες κορυφές δένδρων. Τπτ άλλο, μένεις με ανοιχτό το στόμα στην απεραντοσύνη του πράσινου και σκέφτεσαι "I'm in the middle of nowhere"και μετά 2-3 ανεβάσματα σε κορυφές δεν με συγκινεί καθόλου, όλες το ίδιο είναι :(.
 

agmi

Member
Μηνύματα
495
Likes
2.313
@Señor_Nada τώρα που ολοκλήρωσες την ιστορία σου, επετειακά θα σου δώσω τα εύσημα μου μιας που χθες ήταν και η μερα της ανεξαρτησίας του Μεξικού (
).

Η πρώτη επαφή μου με το Μesico (έτσι το λένε στην αργκό οι gringos /gueros) έγινε 38 χρόνια πριν, memorial day weekend, όταν ταξίδευα τον Ι-10 και πριν την έξοδο Porfirio Diaz, είδα στη απέναντι μεριά σπίτια στους απεναντι λόφους από κόντρα πλακέ θαλάσσης λαμαρίνες και χαρτοκουτες. Ένας ψηλός φράχτης (το tortilla curtain, όπως τον αποκάλεσε ο άλλος μέσα στο ΙΧ) και ένα ποτάμι με περικλεισμενες όχθες σε μπετόν τους χώριζε.

Τόσα χρονιά αργότερα η χωρά που μόλις επισκευάσθηκες είναι η αγαπημένη μου, δεν υπάρχουν 2, όπως αν δε κάνω λάθος το’χει αναφέρει και ο/η @go2dbeach “como Mexico no hay dos”.

Δεν πρόκειται να κάνω κριτική στο τι είδες και τι έχασες, το οδικό δικτυο σε ορισμένα μέρη είναι σκέτος πόνος, και ιδανική παραλια στο Μεξικό δεν έχω βρει. Ούτε στην Ιxtapa/Zihuataneco ούτε στο Huatulco/Puerto Escondido, Progreso, και παραλείπω πλήρες το Puerto Vallarta, που 22 χρόνια πρπ ενα σελάχι (manta raya) κέντρωσε την γυναίκα μου στο πάνω μέρος του ποδιού. Το οποίο είναι κάτι το πολύ νορμάλ στις παραλίες κοντά στην Vallarta (https://www.doctorathomepuertovallarta.com/en/enfermedades-comunes/stung-by-stingray/).
To νερό δεν είναι καθαρό και δεν βλέπεις που πατάς:(. Παρεμπιπτόντως έγινε στη παραλία της Mismaloya που γυρίστηκε το έργο Night of the Iguana. Ναι κολυμπήσαμε στην Τουλουμ το 2007 η 2008 και δεν υπήρχαν τότε στην χερσόνησο φύκια (sargazo), βέβαια εγώ είχα τους φόβους μου, γιατί πονάει πολύ! Το Μάρτη κοίταξα την καφετί θάλασσα στο Progreso, Telchac Pto περιφρονιτικα. Ίσως να έχει να κάνει και με την ηλικία ίσως και με το αλκοόλ. Στα φοιτητικά μου χρόνια κολυμπούσα στην Baja (Sta Rozalia), στο Mazatlan και στο Gaymas σε spring break& δεν νοικιαζόμουνα! Ίσως επειδή ήμουν muy pedo!
Με τα χρονιά δεν το φιλοσοφώ πια και λέω οτι οι παραλίες του νησιού μου είναι οι καλύτερες.

Όσο για το 45λεπτο στο Hierve el Agua, εγώ ειχα 1 ώρα και νόμιζα οτι θα πέθαινα ανεβαίνοντας τους βράχους γρήγορα γρήγορα για να γυρίσω στο βανακι. Βέβαια δεν θέλω να υπερβάλω αλλά ήμουνα με ένα guero και του μετέφραζα τα λεγόμενα διοτι ο κακομοίρης δεν ήξερε γρι ισπανικά και είχαμε δοκιμάσει όλες τις γεύσεις της μεσκαλ;).
Να τελειώνω να μην γίνομαι κουραστικός εκτός του οτι είναι το Μεξικό για τον τουρίστα, είναι η 15 μεγ. οικονομία παγκοσμίως, βέβαια δεν υπάρχει μεσαία τάξη! Έχει αρκετό ελληνικό στοιχείο από τον 18ο αιώνα, πήγαν λέει το wikipedia στη Σιναλοα για την καλλιέργεια της ντομάτας, εγώ έχω διαβάσει αλλού οτι πήγαν για την καλλιέργεια της ελιάς. Να μην παραλείψω οτι λόγω του FTA/NAFTA και των περιορισμένων περιβαλλοντολογικών απαγορεύσεων, καθώς και πολύ φτηνά εργατικά και αφθονία πρώτων υλων, μεγάλος αριθμός Ευρωπαϊκών βιομηχανιών & Αμερικανικών είναι εκεί. Η BMW εγκαινιασε εργοστασιο προτινος στο San Luis Potosi και θα παραγει πρπ 150,000 αυτοκίνητα το χρόνο. Χώρια τα λαχανικά, τα φρούτα, τα ρούχα, κλπ. Μια βόλτα στο λιμάνι της Βερακρουζ η Μαζατλαν είναι αρκετή να δεις τα VW που φορτώνονται για εξαγωγή, γιατι τα Αμερικάνικα πάνε με το τραίνο στις ΗΠΑ.

Να τι εχασες!
https://www.google.com/maps/place/Makedonia/@17.0604409,-96.726857,3a,75y,90t/data=!3m8!1e2!3m6!1sAF1QipObBNjrURRakUOpKX8vlHFn9bQBZYqgLebgM3s!2e10!3e12!6shttps://lh5.googleusercontent.com/p/AF1QipObBNjrURRakUOpKX8vlHFn9bQBZYqgLebgM3s=w86-h152-k-no!7i903!8i1600!4m12!1m6!3m5!1s0x85c718a17835b6e3:0xcb9d74148be7c058!2sMakedonia!8m2!3d17.0605117!4d-96.7268417!3m4!1s0x85c718a17835b6e3:0xcb9d74148be7c058!8m2!3d17.0605117!4d-96.7268417

Μια φορά και ενα καιρό ήτανε ενας δημοσιογράφος ο Δ. Παρουσης, ο μέντορας μου, (godimitris.gr) τώρα έχει πέσει και το σαιτ του, δυστυχώς. Έχει αλωνίσει την Κ. Αμερική & την Νότια, πήγε και στην Αυστραλία, δεν μάζευε likes, έγραφε ωραιες ιστοριούλες, για μένα ένας οδηγός, ούτε σπόνσορες είχε. Σταμάτησε στην Λίμα του Περού. Από αυτόν το βρήκα αυτό το μαγαζί & το επισκέφθηκα:
IMG_2680.jpg

Να και μια επετειακή τοιχογραφία για την ανεξαρτησία, από ένα απο τους καλύτερους τοιχογραφους του 20ου, το Οροσκο, στο πολιτειακό μέγαρο (palacio de govierno) της Γκουανταλαχάρας. Δυστυχώς τότε που πήγα δεν υπήρχε ψηφιακή φωτογραφία :(.
20190917_091722_resized.jpg


Ευχαριστώ για την ιστορία σου & καλά σου ταξίδια, μπορεί να σε συναντήσω στον δρόμο, nunca sabes;).
 
Last edited:
Μηνύματα
239
Likes
2.650
Η ιστορία σου θα είναι χρήσιμος οδηγός στο ερχόμενο ταξίδι μου στο Μεξικό που ετοιμάζω, τουλάχιστον στις επαρχίες που λέω να επισκεφτώ. Όσο περισσότερο το ψάχνω, τόσο περισσότερο δυσκολεύομαι να αποφασίσω πού να εστιάσω.
Μιας και πήγες σε αρκετά μέρη και συχνά τα γούστα μας ταυτίζονται, πώς θα κατέτασσες τις πόλεις που είδες και πώς τους αρχαιολογικούς χώρους, ποια π.χ. θεωρείς πιο άχαστα και ποια λιγότερο; Γιατί αν π.χ. το Valladolid, η Merida και το Campeche (που λογικά δεν πρόλαβες να το εξερευνήσεις) μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους ίσως να μην έχει νόημα να τα δω και τα τρία, αλλά να επιλέξω αυτό που είναι πιο βολικό σε σχέση με τα αξιοθέατα που θέλω να δω.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.762
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom