Tαξιδι Interrail με Couchsurfing

Drogoom

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Καλησπερα σε ολους και καλως σας βρηκα.

Ειμαι 22 χρονων,γενικα δεν εχω παει και πολλα ταξιδια στην ζωη μου και ποτε δεν εχω βγει εξωτερικο.
Αν και διανυουμε δυσκολους καιρους,μαζεψα καποια χρηματα και ειπα επιτελους να το κανω φετος το καλοκαιρι.
Σκεφτομαι να παρω αυτο το προγραμμα Interrail
Κάρτα InterRail GLOBAL - 10 ημέρες… [GR]
και να ταξιδεψω με σταθμους Γαλλια-Γερμανια-Αγγλια(προτευουσες κυριως)Ιουλιο μηνα.Παρεα δεν βρηκα δυστηχως και θα παω μονος...

Για διαμονη σκεφτομαι κυριως couchsurfing CouchSurfing – The world’s largest travel community ή camping(ελευθερο ή και φτηνο οργανομενο,εχω εξοπλισμο) ή στην χειροτερη φτηνα hostel-motel.
Για διατροφη ψωμι,νερο,κονσερβες και τετοια.

Αυτο που θελω ειναι να κανω μια μεγαλη βολτα στην Ευρωπη και να γνωρισω αλλα μεροι και ανθρωπους και οχι μουσεια,μπανιο στην θαλλασσα κλαμπινγκ κτλ.

Θα ηθελα αν μπορειτε να μου πειτε οσοι εχετε παει Interrail(ασχοληθει σοβαρα)που μπορω καταρχας να προμηθευτω την καρτα-εισητηριο χωρις πιστωτικη αν γινετε.Το τρενο απο που το παιρνω?

Τι παιζει γενικα με το couchsurfing? το χρησημοποιηει κανεις? ειδα οτι θελει πιστοτικη για να σε επιβεβαιωσει...

Οι 10 μερες ταξιδιου θα φτασουν για να παω σε αυτες τις 3 χωρες και να γυρισω πισω ή να αλλαξω σχεδια?
 

fitziano

Member
Μηνύματα
1.934
Likes
533
Επόμενο Ταξίδι
Αθήνα
Ονειρεμένο Ταξίδι
Νέα Ζηλανδία
Γενικές πληροφορίες για interrail θα βρεις εδώ-> http://www.travelstories.gr/%E3%E5%ED%E9%EA%DC-%F0%E5%F1%DF-%F4%E1%EE%E9%E4%E9%FE%ED/34586-%F0%F1%EF%F4%F5%F0%EF-%E3%E9%E1-interrail.html

Το εισιτήριο μπορείς να το αγοράσεις από τον ΟΣΕ (Σίνα 6).

Για το ότι θα ταξιδέψεις μόνος σου δες αυτό --> http://www.travelstories.gr/%E1%ED%...E9%E9%E9-%F7%F9%F1%DF%F2-%F0%E1%F1%DD%E1.html

Και για couchsurfing δες αυτό --> http://www.travelstories.gr/%E3%E5%...%E1%EE%FD-%F4%E1%EE%E9%E4%E9%F9%F4%FE%ED.html
 

hypatia

Member
Μηνύματα
74
Likes
29
Επόμενο Ταξίδι
Southern Italy
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σεράγεβο, Λίβανος, Περού
εννοείς οτι το couchsurfing σου ζητάει πιστωτική για να γίνεις μέλος??? Κουφάθηκα τωρα.:shock:
Δεν ξέρω κατα πόσο κατάλαβες καλά πάντως παλιά δε ζητούσε τέτοια στοιχεία.
Για πες, τι σου έλεγε ακριβώς?
 

geopnd

Member
Μηνύματα
268
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
Ναπολη Σικελια
Ονειρεμένο Ταξίδι
μεξικο
φιλος καλωσηρθες στην παρεα μας.ειμαι 5 χρονια ενεργο μελος του cs.αυτο με την πιστωτικη πρωτη φορα το ακουω.υπηρχε βεβαια μια διαδικασια που αν ηθελες την 100% πιστωποιηση σου εδινες στοιχεια πιστωτικης ναι.μπορεις ομως να γινεις και χωρις οπιστωτικη.βεβαια πρεπει να κανεις ενα πληρες προφιλ,με φωτο σου,στοιχεοια σου,να περιγραψεις αναλυτικα τον εαυτο σου κτλ.γιατι στην αρχη που δεν θα εχεις references κτλ θα ειναι πιο δυσκολο να βριες φιλοξενια.αυτο μπορεις να το ισορροπησεις οπως ειπα με ενα καλο προφιλ.στην ευρωπη φαγητο φθηνο και καλο βρισκεις παντου.δεν ειναι ελλαδισταν να κανει 2 και 3 ευρω ενας γυρος.αρα κονσερβες και μακακιες αστες στην ακρη.καμπινγκ υπολογισε 10-15 ευρω,το ιδιο και τα hostel.στα hostel εχει πολλυ κοσμο που ταξιδευει μονος αρα καπου θα κολλησεις.για τρενα κτλ υπαρχουν πιο καταλληλοι απο μενα να βοηθησουν.οτι αλλο θελεις ρωτας
 

Fata_Morgana

Member
Μηνύματα
33
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
Σερβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Νότιας Αμερικής
Και εγώ πιστεύω πως είναι μαλακία το να την βγάλεις με κονσέρβες. Όχι μόνο το φαί είναι πολύ φτηνότερο έξω αλλά και ποιος σε εμποδίζει να μαγειρεύεις κάτι σε ένα καμινετάκι; Μακαρόνια, ρίζυ, σούπες, κανένα κεφτεδάκι. Εύκολα πράγματα που με μια κατσαρόλα, ένα τάπερ και ένα καμινέτο μαγειρεύονται. Όρεξη και φαντασία να έχεις.

Τώρα για το κατάλυμα προσωπικά ψηφίζω hostels, όχι μόνο θα γνωρίσεις κόσμο και είναι φτηνά αλλά θα κάνεις και ένα μπάνιο σαν άνθρωπος, θα ρωτήσεις καμιά πληροφορία, μπορείς να μαγειρέψεις σε μερικά κτλ. Από την άλλη αν θέλεις κάμπινγκ να ξέρεις πως συνήθως τα οργανωμένα είναι μακριά από τους σταθμούς και τα κέντρα των πόλεων. Τώρα άμα θέλεις ανοργάνωτα επειδή κατά κόρον απαγορεύεται το καλλίτερο που έχεις να κάνεις είναι να σταματάς σε απομονωμένους σταθμούς με το τραίνο και να προχωράς στους γύρω αγρούς και να στίσεις εκεί. Με το couchsurfing δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά γενικά, πιθανότατα κάνω λάθος, εγώ φοβάμαι να πάω να κοιμηθώ σε σπίτι ξένου.

Επίσης μου φαίνεται σχετικά λίγο το διάστημα των 10 ημερών για τις χώρες που θέλεις να πας. Από την άποψη πως είναι πολύ μακριά και θα είσαι συνεχώς στο τρέξιμο και στην πίεση για να προλαβαίνεις τα τρένα, να δεις και πράγματα και να γυρίσεις. Γιατί δεν σκέφτεσαι κάτι κοντινότερο;
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ονειρεμένο Ταξίδι
RTW
Με το couchsurfing δεν έχω προσωπική εμπειρία αλλά γενικά, πιθανότατα κάνω λάθος, εγώ φοβάμαι να πάω να κοιμηθώ σε σπίτι ξένου.
ενώ σε Χόστελ που θα κοιμάσαι με άλλα 10 άτομα σε ένα δωμάτιο δε φοβάσαι;
 

Drogoom

Member
Μηνύματα
7
Likes
0
Σας ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας,με βοηθησαν και με κατατοπισαν.

Το τρενο αρχικα απο που το περνω? Κατι διαβασα οτι περνεις καραβακι(το οποιο ειναι μεσα στην τιμη)για ιταλια και ξεκινας απο εκει(βαλκανια θελω να τα αποφυγω,λογο αποστασης)

12 full μερες(απο τις 22 μερες συνολο μειων τις 10 μερες ταξιδιου)ειναι καλα για να γυρισεις γενικα,αλλα 10 συνεχομενες μερες που θα μου επιτρεπετε ομως για να ταξιδεψω ειναι αρκετες για να μπορεσω να παω στις χωρες που θελω και να γυρισω παλι πισω? Αλλιως θα πρεπει να σκεφτω για αλλο πακετο. Γενικα πανω-κατω ποσα συνεχομενα 24ωρα θες με απλο τρενο για να πας Λονδινο πχ απο το Λιμανι της Ιταλιας που σε αφηνει το πλοιο?(+τυχον αναμονες σε σταθμους για αλλαγες κτλ)

Το cs ζηταει πιστωτικη για 100% πιστωποιηση.Απλα νομιζα οτι αυτο ειναι απαρετητο αλλιως σε φοβουντε και δεν σε προτιμουν,θα το πολεμησω ομως με ενα καλο προφιλ και θα κοιταξω να φιλοξενησω εγω πρωτα κανεναν για να μου κανει καλο comment.Eλπιζω να μου στηλουν αιτημα για φιλοξενια.Αν δεν κανω λαθος μολις φτιαξεις το προφιλ βαζεις το εικονιδιο του καναπε σου στο free και απλα περιμενεις σωστα?

Για Ηostel τωρα(αν δεν βρω cs)βρισκεις ευκολα σε αυτες τις χωρες?(προτευουσες) Δηλαδη κατεβαινεις απο το σταθμο και τι κανεις? Ρωτας οπου να ναι που μπορω να βρω hostel? (μπορει να ακουγετε λιγο χαζη η ερωτηση,αλλα εδω προταρης :D)

Γενικα σκεφτομαι η ολη φαση στην χειροτερη(χωρις cs)να μην μου κοστισει πανω απο 8 κατοσταρικα.Αυτο σημαινει οτι αν βαλουμε 260 εισητηρια+180 hostel(για 12 μερες,οι αλλες θα ειναι μεσα στο τρενο)+220 φαγητο/νερο(10 για καθε μερα) εχουμε 660 συνολο+κανα extra 80νταρι για τα ΜΜΜ στις πολεις(6ε(3 πηγενε 3 ελα)την μερα επι 12)740 τελικη.Αυτα στην χειροτερη,μαλλον με το cs θα γλυτωσω ενα 180αρι,μπορει και καποιο φαγητο.
 

geopnd

Member
Μηνύματα
268
Likes
121
Επόμενο Ταξίδι
Ναπολη Σικελια
Ονειρεμένο Ταξίδι
μεξικο
φιλοξενησε καποιον/καποια για αρχη να παρεις κανενα reference ,κανε ενα καλο προφιλ,αναλυτικο,με φωτο,γραψε στοιχεια του εαυτου σου.ανεφερε πως μπορεις να φιλοξενησεις και δωσε καποιοες λεπτομερειες για το σπιτι σου...πχ μενεις μονος, με τους δικους σους,που θα μεινει ο φιλοξενουμενος σου κτλ.αυτο ισχυει.τα καμπινγκ ειναι συνηθως αρκετα εξω απο τα μητροπολιτικα κεντρα.αλλα αν εχεις το cs τα ξεχνας ολα.και θα μενεις και θα εχεις και καοποιυς ντοπιους να σε βοηθησουν και να σε ξεναγησουν.ακομα και να μην βρεις να μεινεις με cs , ανεφερε πως εισαι στην ταδε πολη,ποιος θελει να παμε γοια καφε.ειναι μεγαλη υποθεση σε μια ξενη χωρα να μην εισαι σαν χαζοτουριστας,αλλα να εχεις καποιον ντοπιο να σε συμβουλεψει για μερη,καταστασεις κτλ.22 μερες ειναι μια χαρα για 3 χωρες.τα τρενα εκει δεν ειναι καρβουνιαρης ελλαδας ουτε εξπρες του μεσονυχτιου.ειναι συγχρονα και γρηγορα
 

ThanasisU2

Member
Μηνύματα
3.469
Likes
3.433
Επόμενο Ταξίδι
Brno
Ονειρεμένο Ταξίδι
RTW
αν θες reference, μπορείς να πηγαίνεις στα πάρτυ του CS να γνωρίσεις κόσμο και μετά να πάρεις από αυτούς reference ;)
 

Fata_Morgana

Member
Μηνύματα
33
Likes
25
Επόμενο Ταξίδι
Σερβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γύρος Νότιας Αμερικής
ενώ σε Χόστελ που θα κοιμάσαι με άλλα 10 άτομα σε ένα δωμάτιο δε φοβάσαι;
Το ότι φοβάμαι δεν σημαίνει πως έχει υπόσταση ο φόβος μου:bleh: Δεν ξέρω αλλά στο χόστελ νιώθω πιο σίγουρα ακριβώς γιατί είναι 10 άτομα μαζί. Ποιός μπορεί να σκοτώσει-βιάσει κτλ με άλλα 10 άτομα δίπλα του; Ενώ σε σπίτι είσαι απομονωμένος. Και όσο για το να σε κλέψουν αυτό είναι φόβος παντού, και στο κάμπινγκ και στο τραίνο. Από εκεί και πέρα με λουκετάκια και αλυσίδες ποδηλάτου δένεις το σακίδιο δίπλα σου και ο Θεός βοηθός. Και να με κλέψουν δεν έχω τίποτα αξίας όταν κάνω ταξίδια, μέχρι και η μηχανή μου είναι φτηνιατζούρα, τι θα μου πάρουν τα βρακιά;
 

thimios8663

Member
Μηνύματα
434
Likes
126
Επόμενο Ταξίδι
Ρουμανία-Σερβία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ινδία
Τώρα άμα θέλεις ανοργάνωτα επειδή κατά κόρον απαγορεύεται το καλλίτερο που έχεις να κάνεις είναι να σταματάς σε απομονωμένους σταθμούς με το τραίνο και να προχωράς στους γύρω αγρούς και να στίσεις εκεί.
Πολύ τολμηρή σε βρίσκω..Τι να σου πω,δεν έχω δοκιμάσει ποτε να στήσω σε αγρούς γύρο από απομονωμένους σταθμούς τρένων..και ούτε θα το πρότεινα στον φίλο που ετοιμάζει το ταξίδι του!Το ελεύθερο camping πλέον είναι περίεργο ακόμα και στην Ελλάδα,δύσκολο μου φαίνεται να στήνει από δω και από κει.Όσο για τα hostel που ρωτάει ο φίλος,καλο θα ήταν εφόσον έχεις βγάλει κάποιο πλάνο για το ταξίδι σου να καταφέρεις να κανεις κρατήσεις από Ελλάδα,και να μην πηγαίνεις ψάχνοντας,και για να υπάρχει διαθεσιμότητα αλλα και για οικονομικούς λόγους..
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.794
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom