Τανζανία TANZANIA Πληροφοριες Σαφαρι

tetelas

Member
Μηνύματα
61
Likes
24
Καλησπερα σε ολους και σε ολες.

Εχω μια ερωτηση


Κανονιζω φετος να παω ταξιδι Τανζανια-Ζανζιβαρη
Το προγραμμα ειναι το εξης

02/11/2018 φευγουμε απο Αθηνα με Τουρκικες , φτανουμε 03/11 ωρα 03:40 το πρωι , στο Νταρ Ες Σαλλαμ.
Λεμε να μεινουμε 2-3 ημερες αν και ειναι πολλες μιας και εκει θελουμε μονο το Spicy tour και μια βολτα στην πολη.
Μετα απο εκει , εχω κανονισει να παμε ΑΡΟΥΣΑ και απο εκει 3 ημερες να κανουμε τρελο σαφαρι NGkorongkoro , Σερενγκετι , κιλιμαντζαρο με καποιο απο τα ετοιμα τουρ που υπαρχουν 3day safari , με συμφερει να αφησω βαλιτσες στο ΝΤΑΡ και να παω κατευθειαν στο Σαφαρι σε συνδυασμο με ΔΙΑΜΟΝΗ σε καποιο lodge Που εχουν η να κανονισω ξενοδοχειο στην Αρουσα και να πηγαινοερχομαι? Ρωταω γιατι να δω αν γνωριζεται καποιο tour agent που να ερχεται να σε παραλαμβανει απο το αεροδρομιο Αρουσα και να σε αφηνει μετα απο τρεις ημερες παλι εκει.....

Να μην εχω βαλιτσες και ολα τα συναφη... να τα αφησω στο ΝΤΑΡ που ειναι οικονομικος προορισμος και να παω με την υσηχια μου στην Αρουσα να κανω παρτι...... με τα αγρια ζωα....

Εναλλακτικα θα μπορουσα να παω κατευθειαν Ζανζιβαρη στον τελικο προορισμο μου και απο εκει να κανονισω day trip το spicy tour , μια βολτα στο ΝΤΑΡ με ενα σκαφακι , και το ΣΑΦΑΡΙ απο την ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ με καποιο tour agent που θα μου κανονισει να με περιμενουν στο αεροδρομιο....

Εσεις τι προτεινεται να κανω για να βγει ποιο οικονομικα γιατι τωρα με τρις αεροπορικες + 3 ξενοδοχεια βγαινει για 16 ημερες 4800 και αν βαλω και τα σαφαρι , μπορω να ξαναπαω μεξικο με αυτα τα λεφτα....

οποια προταση δεκτη....
και φυσικα αν γνωριζεται ανθρωπους η πρακτορεια που κανουν Σαφαρι , δεκτα και αυτα.


Ευχαριστω
 

vickokka

Member
Μηνύματα
1.235
Likes
1.931
Ονειρεμένο Ταξίδι
παντου
Καλησπερα,
εχω μελετησει πολυ αυτο το ταξιδι γιατι σχεδιαζαμε να το κανουμε αλλα το αφησαμε για φετος.
εχω παρει αμετρητα mail απο πολλα τοπικα πρακτορεια τα οποια τα βρηκα στο google και τους εγραψα να μου φτιαξουν πακετο οπως το ηθελα εγω, με σχεδον το ιδιο προγραμμα με εσενα. Υπαρχουν πολλα πακετα, σου τα φτιαχνουν οπως τα θελεις εσυ, με πολλες επιλογες σε διαμονη. Αν ψαξεις λιγο θα βρεις πολλα και ειναι ολοι πολυ εξυπηρετικοι. Δε θασου γραψω καποια λιστα απο πρακτορεια, παρα μονο τοhttp://www.activetanzania.com , το οποίο το εχει η Κα Κουρκουμέλη με το σύζυγό της και μπορεις να επικοινωνησεις μαζι της στα ελληνικα και να συννενοηθεις μια χαρα. Παντως οι αποστασεις ειναι μεγαλες, δε γινεται να εχεις σαν βάση την Αρουσα και να πας πχ στο Serengheti για σαφαρι ειναι πολλες ωρες διαδρομη. Θα σου τα εξηγησουν ολα τα πρακτορεια. Φυσικα ερχονται στο αεροδρομιο να σε παραλαβουν και απο εκει ξεκινα το προγραμμα που θα σου ετοιμασουν. Ελπιζω να βοηθησα και καλα να περασεις!
 
Last edited:

tetelas

Member
Μηνύματα
61
Likes
24
Ευχαριστω για τις πληροφοριες που μου δινεις

Τελικα με συμφερει να παω κατευθειαν ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ σαν βαση και να παω μονοημερα στο ΝΤΑΡ και στο spicy tour και να αφιερωσω οσο χρονο θελω για οργανωμενο ΣΑΦΑΡΙ και να μιλησω με την Κυρια αυτη που λες να κανουμε παιχνιδια.
 
Μηνύματα
17
Likes
11
Καλησπέρα. Έκλεισα και εγώ εισιτήριο με τις τουρκικές αερογραμμές για Τανζανία Ζανζιβάρη για τον Φεβρουάριο του 2019. Εγώ έβγαλα το πρόγραμμά λίγο διαφορετικά. Πετάμε πρώτα Κιλιμάντζαρο που είναι κοντά σε Αρούσα και σαφάρι. Μετά πάμε με λεωφορεία νταρ ες σαλααμ περνάμε Ζανζιβάρη και μένουμε Στόουν Τάουν, ζαμπιάνι και nungwi. Επιστρέφουμε νταρ ες σαλααμ και πετάμε για Ελλάδα. Έχω πάρει προσφορά για 3ημερο σαφάρι σε σερενγκέτι και νγκόρο νγκόρο 180 δολ. την ημέρα από αφρικανικη οικογένεια που μου έχουν συστήσει. Θα μείνουμε άλλες 4 ημέρες λίγο έξω από αρούσα για να πάμε στο Μόσι hot springs, σε 1 χωριό τον μασάι και σε 1 σχολείο αφρικανικό. Μετά Ζανζιβάρη για ξεκούραση. Αν μιλήσεις με την ελληνίδα για το σαφάρι ενημέρωσέ με για τις τιμές. Καλό ταξίδι.
 

tetelas

Member
Μηνύματα
61
Likes
24
Απ'οτι βλεπω η πτηση με Τουρκικες αερογραμμες δεν ειναι και πολυ καλη , αφου παει ΝΤΑΡ και απο εκει μετα με Air Tanzania παει κιλιμαντζαρο.

Το θεμα μου ειναι η βαλιτσες.
Πως μπορω να διαχειριστω τις βαλιτσες ετσι ωστε να μην εχω μεγαλες μεταφορες μεταξυ πολεων.

Στην ιστοσελιδα που γραφετε παραπανω για σαφαρι , με την Κυρια ΜΑΙΡΗ δεν λειτουργει το ελληνικο νουμερο που γραφει , και θα δοκιμασω να καλεσω το Τανζανικο.

Σε ποιο χωριο , Σχολειο θα πατε ?
Με ενδιαφερει και εμενα να μπω στα εσωτερικα τις χωρας και οχι τοσο στα τουριστικα.
Επισης θελουμε να εχουμε μαζι μας διαφορα ρουχαλακια και παιχνιδια για τα παιδια εκει που τα εχουν αναγκη.

Εμας ο τελικος προορισμος ειναι η ΖΑΝΖΙΒΑΡΗ στο Βορειο μερος μιας και ολοι αναφερουν οτι εκει δεν υπαρχει τοσο μεγαλο προβλημα με την παλλοιρια και την αμποτη.

Η λιμνη ΜΑΝΥΑΡΑ τι λεει , αξιζει να αφιερωσουμε λιγο χρονο?

Στην πολη (ΝΤΑΡ) θα κανουμε μια βολτα μεσα στους δρομους και θα κανουμε και το περιφημο spicy tour.
Spices & Stone Town Tour in Zanzibar 75$/PP ειναι 5 ωρες τουρ.

Μετα αυτο που εχουμε σκοπο να κανουμε ειναι
KILIMANTZARO
NGKORONGKORO
SERENGETI
MANYARA
Αν αυτο μπορει να βγει μεσα σε 3 ημερες ή εστω 4......

Θα με ενδιεφερε να μου δωσεις στοιχεια για την οικογενεια που σου εχει δωσει τιμη για ΣΑΦΑΡι , και τι περιλαμβανει αυτο.

ευχαριστω.
 

makeup.elias

Member
Μηνύματα
103
Likes
214
Ακομα δεν εχω φύγει για Κούβα-Μεξικό... Και κοιτάω για το επόμενο ταξίδι μου!
Βρίσκω από Μιλάνο για Ζανζιβάρη με 360€ τον Φεβρουάριο, με την Oman air μέσω Μουσκατ. Θα ήθελα να έκανα κάποιο σαφάρι αν έβρισκα κάτι οικονομικο, αλλιώς θα αφιερώσω όλες τις μέρες στο νησι και στις παραλίες. Οι μετακινήσεις μέσα στην Ζανζιβάρη και στις παραλίες μονο με ταξί η υπάρχουν λεωφορεία η κανένα οικονομικότερο μέσω εκτός ταξί; Επίσης κανείς δεν ακολουθεί μέχρι στιγμής λόγο του ότι πρέπει να κανεις εμβόλια και ότι το θεωρούν επικίνδυνο, οπότε solo με βλέπω να πηγαίνω πάλι!
Θα ήθελα να μάθω αν είναι εύκολο πληροφορίες για την οικογένεια για το σαφάρι με τα 180€ την μερα και τι περιλαμβάνει η και καμία άλλη οικονομικότερη πρόταση...
Ευχαριστώ!! :)
 

tetelas

Member
Μηνύματα
61
Likes
24
Καλημερα , εγω εχω μιλησει με την Κυρια Μαιρη Κουρκουμελη που εχει εκει στην Τανζανια πρακτορειο που κανει τετοια πραγματα , και το μονο που θα κανω εγω ειναι να βγαλω τα διεθνη εισιτηρια που προτιμησα της τουρκικες αερογραμμες με 1300€ πηγαινε ελα για δυο ατομα.

Εκει με το που φτανω , θα μας παραλαβει ενας οδηγος της και ειμαστε στα χερια της.... πας πανε οπου θελουν και κανουμε 4-5 ημερες σερι σαφαρι να λιωσουμε..... απο Κιλιμαντζαρο μεχρι γκορογκορο και τερενγκετι και μανιαρα κλπ κλπ

Ακομα και ορφανοτροφειο θα παμε και θα εχουμε μαζι μας ρουχα παιχνιδια και αλλα πολλα καλα.

Η κυρια Μαιρη μπορει να σας κανονισει τα παντα απο ξενοδοχειο , σαφαρι μεχρι και εσωτερικες πτησεις.....

Οποτε μπορεις να μιλησεις μαζι της.

Εμβολιο δεν χρειαζεται να γινει.

Επισης ποιο οικονομικη πητη ειναι Τουρκικες για Νταρ Ες Σαλλαμ , στα 530€ /ατομο/με επιστροφη και εσωτερικη για Αρουσα στα 60$
 
Μηνύματα
17
Likes
11
Μπορείς να μας πεις πως επικοινώνησες με την κυρία Μαίρη; τι προσφορά σου έδωσε για το σαφάρι και σε τι θα μείνετε στο σαφάρι; σε σκηνή; που βρίσκεις την πτήση για αρούσα 60δολ.; Εγώ όλες τις βρίσκω πάνω από 120 ευρώ.
 

tetelas

Member
Μηνύματα
61
Likes
24
Με την Κυρια Κουρκουμελη μιλασαμε στο κινητο της τηλεφωνο που ειναι το +255756565796

Μας εφτιαξε ενα καταπληκτικο προγραμμα Σαφαρι + διαμονη + διατροφη + μεταφορες , πληρωσαμε στην Κυρια Μαιρη τα παντα εκτος απο τα αεροπορικα που τα εχουμε εκδοση εμεις με τουρκικες αερογραμμες

Αθηνα - Νταρ και απο εκει με flightLink πεταμε για Αρουσα και εκει μας τσιμπανε με αυτοκινητο να μεινουμε μια ημερα Αρουσα χωρις να κανουμε τιποτα για να συνελθουμε και απο το ταξιδι.
Εκει κανονισαμε να παμε να δουμε ενα ορφανοτροφειο , αφου κανονιζουμε να εχουμε μαζι ρουχα παιχνιδια και οτι αλλο μπορουμε να εχουμε για να δωσουμε χαρα στα παιδακια που εχουν αναγκη.
Δεν ειναι απλα ενα ταξιδι για να περασουμε καλα και να δουμε τα ζωα στην αγρια φυση , αλλα να κανουμε και ενα καλο στα παιδια που εχουν αναγκη.

Η κυρια Μαιρη μπορει να σας βοηθησει να κανετε οτι πραγματικα θελετε.

Κανονισαμε να παμε να δουμε τα παρακατω.

Tarangire , Serengeti , Ngorongoro , Lake Eyasi , Mnemba Atoll , Stone Town , Spicy tour , σε ολα τα παρκα υπαρχει φουλ πακετο διατροφης και διαμονης. ειναι αυτο που λεμε και λεφτα να μην εχεις μαζι σου δεν τα θες.... :)

Θα μεινουμε 7 ημερες στην Ζανζιβαρη σε ενα boutique hotel με 7 δωματια και εστιατοριο και σπα μεσα , και θα αραξουμε να ηρεμησουμε απο το βιαιο προγραμμα που θα εχουμε τις προηγουμενες ημερες.

γενικα ειναι πολυ ωραιο το προγραμμα , και πολυ ευελικτο , αν θελεις να κανεις αλλαγη μπορεις δεν εχει θεμα....

Γενικα για 16 ημερες που θα μεινουμε , ειναι τσουχτερος προορισμος , βεβαια το κοστος ανεβαινει με τα Σαφαρι , γιατι διαφορετικα ειναι οι τιμες χωμα.

Οτι αλλο θελετε μου λετε , θα προσπαθησω να σας δινω Live Πληροφοριες και στιγμα απο το ταξιδι μας.

Καλο μας ταξιδι 02/11/2018 αναχωρουμε απο ATH - IST - DAR
 
Μηνύματα
17
Likes
11
Πραγματικά τα βρίσκω όλα πολύ ωραία, αν και δεν μου προσδιόρισες τίποτα από τιμές εκτός από το ότι είναι ακριβό το σαφάρι (πόσο την ημέρα;). Εμείς πέρα από το σχολείο που θα πάμε για κάποιες ώρες διδασκαλίας Αγγλικών, αποφασίσαμε να μείνουμε σε οικογένειες της Αφρικής που θα μας οργανώσουν αυτοί τις εκδρομές μας, έτσι ώστε να δώσουμε τα χρήματά μας σε ντόπιους. Απλά τα αναφέρω για ιδέες για τους επόμενους από εμάς που θα κλείσουν για τον ίδιο προορισμό. 'Οπως και να έχει καλό μας ταξίδι και καλά μας ταξίδια!!!
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.552
Likes
12.363
Επόμενο Ταξίδι
?
Ονειρεμένο Ταξίδι
Ν. Αμερική
Πραγματικά τα βρίσκω όλα πολύ ωραία, αν και δεν μου προσδιόρισες τίποτα από τιμές εκτός από το ότι είναι ακριβό το σαφάρι (πόσο την ημέρα;). Εμείς πέρα από το σχολείο που θα πάμε για κάποιες ώρες διδασκαλίας Αγγλικών, αποφασίσαμε να μείνουμε σε οικογένειες της Αφρικής που θα μας οργανώσουν αυτοί τις εκδρομές μας, έτσι ώστε να δώσουμε τα χρήματά μας σε ντόπιους. Απλά τα αναφέρω για ιδέες για τους επόμενους από εμάς που θα κλείσουν για τον ίδιο προορισμό. 'Οπως και να έχει καλό μας ταξίδι και καλά μας ταξίδια!!!
Ελπίζουμε να μας δώσεις όλες τις λεπτομέρειες λοιπόν! Πριν ή αφού γυρίσεις.
 
Μηνύματα
17
Likes
11
Θα δω αν έκανα σωστά που τους εμπιστεύτηκα και ευχαρίστως θα δώσω λεπτομέρειες. Και τώρα δίνω αλλά έχει ρίσκο γιατί δεν πάω με γραφείο.
 

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.109
Μηνύματα
880.575
Μέλη
38.837
Νεότερο μέλος
koliswa

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom