ΗΠΑ The land of the free and the home of the brave

DimitrisKS13

Member
Μηνύματα
61
Likes
1

Σταση 1: Λος Αντζελες

British απο Αθηνα(μεσω Λονδινου). Η πτηση δεν μας φανηκε καθολου. Εταιριαρα. Στην ωρα της, το φαγητο ζεστο, το αλκοολ αφθονο, οι ταινιες σουπερ στις ατομικες τηλεορασεις, τα γλυκακια τσαμπα.
Με το που φτασαμε LAX, αφου μας περασανε ενα καλο ελεγχο η homeland security οπως περιμεναμε βγηκαμε εξω απο το αεροδρομιο και ενας πολυ ευγενικος αστυνομικος μας ειπε που ειναι το πουλμανακι της Hertz που θα μας πηγαινε να παραλαβουμε το αμαξι.
Σε 5 λεπτα ειμασταν εκει. Ολα ηταν ηδη set αλλα επειδη οι ανθρωποι δεν ειναι τυχαια οι μεγαλυτεροι promoters στον κοσμο το τσακαλι ο πωλητης μου φορτωσε αλλα 500$ σε ασφαλειες και αναβαθμιση μοντελου(Hundai Accent->Infiniti G37!!!) και βενζινες κτλ.
Κανα 200αρι για ασφαλειες το ηξερα, τα αλλα ηταν επι τοπου(δεν μου τα επεβαλλε, με "εψησε" να τα παρω). Σε αυτα που ειχαμε συμφωνησει παντως οι ανθρωποι ΑΨΟΓΟΙ

Πηραμε το infiniti, φορτωσαμε μπαγκαζια, και βουρ...για μια δοκιμη στο παρκινγκ γιατι το αυτοματο δεν παλευεται. Βεβαια δεν ειχε σημασια γιατι τις πρωτες 2 μερες πηγαιναμε περα δωθε αφου δεν ειχα συνηθισει και παταγα φρενο με το αριστερο, του αμπραγιαζ. Για οποιον ενδιαφερεται, στο ΛΑ τα φαναρια ειναι στο απεναντι τετραγωνο. Που σημαινει οτι δεν σταματαμε ακριβως κατω απο το φαναρι γιατι θα κλεινουμε την διασταυρωση:p
Το Infiniti αμαξαρα, με αλογα, ηλιοροφες, ξεχωριστους κλιματισμους, χωρους να μπει μια γυναικεια ντουλαπα, αυτοματα ρυθμιζομενα καθισματα, πανεμορφο.


Το ξενοδοχειο το βρηκαμε ευκολα αφου μας ειχαν δωσει ενα gps(που 6 μερες Καλιφορνια δεν εκανε ουτε ενα λαθος). Ειχε μια αποσταση γιατι ηταν στο West Hollywood και δεν πηγα και απο Freeway για να μην μπλεξω σε κινηση. Το London West Hollywood ηταν αυτο που μας ειχαν υποσχεθει. Ενα μοντερνο Ευρωπαικο ξενοδοχειο σε μια πολη που δεν εχει πολλα τετοια.
Πολυ προσωπικο παρακαδοροι και ρεσεψιον(ολοι περιμενουν το tip Τους βεβαια, αυτο το καταλαβαμε και στην πορεια) που σκιζονται. Το λομπι με αγχωσε, ηταν τοσο χλιδατο που λεω "Εχει γουστο το δωματιο να ειναι καμια παλιατζουρα". Αμα βλεπεις τοση χλιδη και κρυσταλλο και χρυσο ποσο μοντερνο να ειναι το δωματιο?
 

Attachments

marazoum

Member
Μηνύματα
27
Likes
2
Επόμενο Ταξίδι
Munich - Brno
Ταξίδι-Όνειρο
ΝΕΑ ΖΗΛΑΝΔΙΑ
Τι εγινε η συνέχεια αντε περιμένουμε ... :)
 

DimitrisKS13

Member
Μηνύματα
61
Likes
1
...και μπαινουμε μεσα...

ΝΤΑΜΠΛΑΖ!
Μοντερνος χωρος με ενιαιο υπερσαλονι(δηλαδη Γ καναπες ΚΑΙ κουζινα ΚΑΙ πασο με μπαρ για να ακουμπαει η τηλεορασι ΚΑΙ τραπεζακι για φαγητο) και κρεββατοκαμαρα king size με μεγαλη πλατη. Βεραντα με θεα τους λοφους(δυστυχως απο την αλλη απλα σε εκρυβαν τα δεντρα και δεν ειχαμε θεα), καταλληλη για ηλιοθεραπεια αφου ειχαν ΔΥΟ σεζλονγ για να αραζουμε και επιπλεον τραπεζακι για φαγητο εξω. Δηλαδη να εχεις και 5 φιλους στο ΛΑ να τους καλεσεις ρε αδελφε. Ηλιοθεραπεια, ξεκουραση και μπανιο αφου παθαμε την πλακα μας με το μπανιο. Μπανιερα, ΤΡΕΙΣ ΝΤΟΥΖΙΕΡΕΣ(ενας χωρος για ντους αλλα με τρεις ντουζιερες ρε μαγκες, τι σκατα, τσοντες γυρναγανε εκει περα. Χωραγανε χαλαρα 4-5 ατομα στην 'μικρη αυτη ντουζιερα') και στην ουσια ενα μπανιο=3 δωματια με κολωνες στη μεση αφου αλλος ο χωρος για το μπανιο, αλλος για την τουαλετα της συζυγου και τα ξυριστικα και αλλος για τις ντουζιερες.
ΦΟΒΕΡΗ ΘΕΑ απο το γαματο ρουφ-γκαρντεν μπαρ που εχει και με λογικες τιμες(11$ το ποτο, με το ευρω ημαστε πλεον αρχοντες)
Πολυ καλα λογια ακουσα για το εστιατοριο αλλα δεν εφαγα ποτε μεσα
Το ξενοδοχειο ειναι αναμεσα στην Sunset Blvd και την Santa Monica blvd. Στη Sunset υπαρχει κατι σαν εμπορικο αιθρθο και εχει πολλα εστιατορεια και μπαρακια. Να πω την αληθεια, απλα καλα. Δεν με ενθουσιασαν. Αυτο που με ενθουσιασε ειναι το απιστευτο Mel's Drive In, μαγαζακι σαν το Peach Pitt στο Μπεβερλι που βλεπαμε μικροι. Μαγαζι ρετρο σε στυλ 60'ς, με τζουκμποξ, τον κλασσικο καφε που παντα στον γεμιζουν, με Μεξικανους σερβιτορους και ξανθιες wannabe ηθοποιους 50αρες σερβιτορες που τελικα απετυχαν και παρεμειναν σερβιτορες και το ΠΙΟ ΜΠΟΥΚΩΤΙΚΟ ΠΡΩΙΝΟ που εχω φαει στην ζωη μου. Απλα τελειο. Απλα θες να φας. Απλα θες να γινεις χοντρος. Απλα θες να ρωτησεις "τι ωρα θα περασει ο Μπραντον και η Μπρεντα'. 24/7 αλλα δεν το ειδα ποτε μετα το πρωινο γιατι απλα δεν μπορουσα να φαω. Οποιος παει Lumberjack's και Μηλοπιτα. Οποιος φαει το Lumberjack πρωινο και μεσα στην μερα φαει ξανα του κερναω το δευτερο γευμα. Θα ποσταρω φωτο και θα καταλαβετε.

Για να καταλαβετε ποσο τελειο και ΦΤΗΝΟ(28$ ρε μαγκες 2 ατομα) ηταν φαγαμε 4/5 μερες πρωινο εκει!

2η μερα.
Santa Monica Beach, πηγαμε πρωι λογω τζετ λαγκ και δεν ειχε κινηση. Αργοτερα εγινε χαμος απο κοσμο που κανει σκειτ, σερφ, γυμναστικη(ειναι φιτνες παραλια)
Α, και οταν λεω φιτνες, το ΕΝΝΟΩ. Πρωτα απολα βαρεθηκα να μετραω κοιλιακους και μπρατσα στους αντρςες αλλα κυριως οι γυναικες εκει δεν πρεπει να εχουν ανακαλυψει την κυταριτιδα και τα ψωμακια. Δεν μπορω να καταλαβω τι γινεται και δεν με νοιαζει αν εχουν παει σε πλαστικο. Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι πραγματικα τι να πω, αρχιζεις τα ναναναννααναφδσφξαλκφ με αυτα που βλεπεις στο δρομο στο Χολιγουντ(φαντασου στην παραλια)
Βεβαια ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ-10$-παρκινγκ. Φαγαμε σε ενα παραλιακο μαγαζακι(δεν ειχαμε ανακαλυψει το mel ακομα) πολυ southern california στυλ. Δεν μπορω να το εξηγησω, θα το καταλαβετε, ειναι το μονο ασπρο κυριλε πρωιναδικο-brunchαδικο εκει.

Το βραδακι πηγαμε third street promanade που ειναι η δικη μας Ερμου αλλα κλεινει 12 το βραδυ ξερω γω. Πολυ ωραιο, σαν να πηρες την Ερμου και να την πηγες στο Φαληρο ξερω γω(ποιος στενο και γραφικο απο τους μαγαζοδρομους της Γλυδφαδας)
Φαγαμε σε ενα Κινεζικο με ενα φιλο, που ειχε σοου με το φαγητο. Ενα τραπεζι σε σχημα Π και στο κεντρο ο μαγειρας με την μαγειρικη πλακα και γυρω γυρω εμεις και ασχετες παρεες. Τιγκαραμε στο φαι γιατι οτι παραγγειλουν οι αλλοι σου δινει και σενα απο ενα κομματκι να δοκιμασεις. Ε, δοκιμασε δοκιμασε, τρως και το δικο σου και σκας

3η μερα
Universal Studios
Αφενως φτανεις ευκολα αλλα προτιμησα να παω απο Mulholland Dr. Τι σκατα Λιντσικος ειμαι αν δεν πηγαινα να αποτισω φορο τιμης στον συγκεκριμενο ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ δρομο(τυφλα να εχει ο δρομος που ανεβαζει Παρνηθα, Αττ.Οδος μοιαζει μπροστα στην μαλχολαντ. Το φαραγγι βεβαια τελειο και η θεα τελεια)
Τα Universal ειναι η χαρα του μικρομεγαλου. Δεν ειναι Ντισνειλαντ-θα τα πουμε παρακατω-αλλα ειναι καλυτερα για μεγαλυτερα 'παιδια" γιατι εχει ωραια τρενακια και σοου για μεγαλους(σε αντιθεση με την μαγικη μεν αλλα για εντελως πιτσιρικια Ντισνευλαντ). Φοβερο το τουρ ειδικα στο σκηνικο τουμετρο και καλα που γινεται σεισμος και πλημμυριζει. Επαθα ενα σοκ γιατι εχει ενα χαντακι που δεν φαινεται και καταληγει το νερο. Ε, εκει ενιωσα το εμφραγμα, ελεγα 'Εγινε η μαλακια, θα πεθανουμε εδω μεσα'. Πολυ ωραιος το τρενακι της Μουμιας και εννοειται θα πατε στο Waterworld που οι ανθρωποι εχουν υπερθεαμ. Δλδ τι να λεμε, εσκασε αεροπλανο(εστω και χαρτινο) στη σκηνη, τι να λεμε. Σε 6-7 ωρες τα γυρνας ολα αλλα πραγματικα το ευχαριστιεσαι. Και μετα διπλα εχει το Universal Drive με ΙΜΑΧ και εστιατορια για οποιον θελει να κατσει αφου κλεισει το παρκο

to be continued
 

DimitrisKS13

Member
Μηνύματα
61
Likes
1
4η μερα

Disneyland
Ειναι μια ολοκληρη πολη 70 μιλια ανατολικα του ΛΑ. Να πατε ακυρη μερα(εμεις Τριτη) για να αποφυγετε την κινηση εκει. Την κινηση στον δρομο δεν την γλυτωνετε. Θα μαρτυρησετε την ωρα και τη στιγμη. Η Αθηνα σου φαινεται μετα 'ανοιχτη πολη'.
Η Ντισνευλαντ ειναι ενας απιστευτος μαγικος τοπος για παιδια και μεγαλους. Σαν να βρισκεσαι ξαφνικα σε ενα παραμυθι. Ειδικα τα παιδια τρελαινονται. Ειναι απλα ενας αλλος κοσμος με εστιατορεια, μαγαζια, πολεις(Νεα Ορλεανη, Μαγικα Καστρα, Πειρατες, Τουνςταουν κτλ). Να φατε στο μαγαζακι που ειναι στους Πειρατες της Καραιβικης. Ειναι και καλα νυχτα και παιρνανε οι αλλοι με τη βαρκα μπροστα σου και νομιζεις οτι εισαι σε παλια εξοχικη περιοχη, πολυ γραφικο.
Συμβουλη, παρτε ενα citypass αν βρειτε στο Ιντερνετ. Ειναι ενιαιο εισητηριο για πολλες ατραξιον. Αξιζει γιατι τα εισητηρια σε Ντισνευλαντ και Γιουνιβερσαλ ειναι πανακριβα(80-100$ το ατομο) και αν στην Γιουνιβερσαλ θες να τα κανεις ολα, στη Ντισνευλαντ κακα τα ψεματα αν δεν εχεις παιδι καπου λες "νταξει, ωραιο, αλλα για λιγο. Αντε τριανταρησα τωρα"

5η μερα
Beverly Hills. Οι ανθρωποι απλα δεν ξερουν τι να κανουν τα λεφτα τους. Φοβερα σπιτια, φοβεροι καθαροι μεγαλοι δρομοι, ησυχια και λεφτα. Η μονη περιπτωση ο λογιστης πατερας Γουολς να ειχε εκει σπιτι ειναι να δουλευε στη Siemens και να διαχειριζοταν μιζες. Ειναι πραγματικα το μερος που θες να ζεις και να μεγααλωσεις τα παιδια σου. Εισαι πολυ κοντα στη δουλεια, τη χλιδη, σε ολα αλλα παραλληλα εισαι σαν να ζεις στο Stepford. Το bhCenter, το εμπορικο τους δεν με ενθουσιασε να πω την αληθεια, το βρισκεις και Ελλαδα
Hollywood
Πηγαμε Μανταμ Τισο, λιγα πραγματα του Λονδινου καλυτερο, ο Δρομος με τα Αστερια αξιζει σαν αξιοθεατο απλα εχει τοσο πολλα που χανει την αξια τους εκτος αν εχει γινει κατι και εχει ενδιαφερον(πετυχα μνημοσυνα για τον Μαικλ Τζακσον και εκεινες τις μερες πεθανε ο Σουεζι και ειχε λουλουδια στο αστερι του0. Εχει και μερικα γελοια αστερια, πχ Γκοτζιλα, Μικυ μαους κτλ. Εχετε την ευκαιρια να κανετε χειρονομια στον Τσακ Νορις(εστω στο αστερι του και να ζησετε)
Το Kodak, εκει που δινουν τα οσκαρ, εντυπωσιακο αλλα οχι υπερβολικα. Ωραιες οι στηλες που βαζουν την ταινια που παιρνει το Οσκαρ καθε χρονια. Απο πισω εχει μια μεγαλη Αιγυπτιακη αψιδα και αρκετα καλη θεα για να βγαλετε το σημα του Χολυγουντ(το γνωστο) καμια φωτογραφια. Α, εχει και αρκετα μαγαζια για ψωνια. Οι γυναικες θα το εκτιμησουν.

6η μερα
Santa Barbara. Kρουζ Καστιγιο και Ιντεν Καπγουελ ρουλζ!
Πολυ ωραιο θερετρο παραθαλασσιο, οχι χαωτικο, καμια 75αρα μιλια βορεια του ΛΑ. Να πατε απο τον παραλιακο δρομο,μ αξιζει η θεα. Βραχια δεξια, ο Ειρηνικος αριστερα και να αχνωφαίνονται οι πλατφορμες που βγαζουν πετρελαιο στον Ωκεανο. Πηγα πρωι και δεν ειδα βραδυνη ζωη, η αληθεια ειναι οτι εμοιαζε για μερος λεφταδων καπως μεγαλυτερης ηλικιας ή για οικογενειες, δεν πρεπει να εχει νεολαια. Σχετικα τσιμπημενες τιμες, οχι πολυ. Ειναι παντως πολυ ομορφη πολη και πραγματικα ειναι μερος για ομορφες ησυχες διακοπες
Να φατε στο Moby Dick στον μολο κατι με θαλασσινα, πιειτε και μια μπυρα. Αξιζει τον κοπο
Γυρνωντας βεβαια χτυπας και ενα Jack in the Box ή Burger King
Καντε και μια βολτα μετα την Cresent Hights για να δειτε την πιο φτωχη πλευρα του ΛΑ (οπου ετρεχα μετα του σκοτωμου γιατι ξεχασα το ποροτφολι). Θα δειτε οτι απο την απολυτη χλιδη περνας σε φαση 'Δεν κατεβαινω εδω γιατι θα με γαζωσουν'. Ναρκωτικα, πορνεια και μονο τα 7 Eleven ανοιχτα.
Η γυναικα μου μου ελεγε να μην σταματησω για βενζινη γιατι φοβοταν!

Και τελος το ΛΑ...
Η συνεχεια με Λας Βεγκας.

to be continued
 
Μηνύματα
776
Likes
618
Επόμενο Ταξίδι
Κάπου μακριά
Ταξίδι-Όνειρο
Λος Ρόκες
Πολύ καλά το πας, συνέχισε έτσι.
Μου θύμισες πολύ όμορφες στιγμές στη Σάντα Μόνικα.
 

DimitrisKS13

Member
Μηνύματα
61
Likes
1
Σταση 2η
Λας Βεγκας

Αφησαμε ταμαξι ΛΑ και πηγαμε με αεροπλανο. Delta. Καλυτερα να επαιρνα C-130.
Καθυστερηση τρελη στο αεροδρομιο γιατι ενω σου λενε να κανεις ηλεκτρονικο checkin μονος σου τελικα περιμενεις ουτως η αλλως για να δωσεις και βαλιτσες. Λιγο προσωπικο, απαραδεκτο για LAX, και επισης ειναι φθηνη...ή ετσι νομιζες.
Συντομα καταλαβαινεις οτι στην τιμη ΔΕΝ ειναι οι αποσκευες που στις χρεωνουν οταν κανεις checkin με την πιστωτικη(χωρις πιστωτικη απλα δεν υπαρχεις στην Αμερικη) και το καταλαβαινεις και στο μικρο και παλιο αεροπλανο τους αφου οτι και να παρεις εκτος απο χυμο και νερο το πληρωνεις. Εννοειται οτι το φαγητο ειναι ΚΑΙ πανακριβο ΚΑΙ αθλιο ΚΑΙ δεν ειναι μεσα στο εισητηριο ΚΑΙ τα 2-3 ακριβα αλλα καλα γευματα τελειωνουν και δεν εχουν αλλα!!
Το μονο καλο οτι...η πτηση ειναι 1 ωρα μονο.
Συμβουλη?Οποιος θελει, καλυτερα αμαξι να δει και την ερημο

Το Βεγκας το βλεπεις το πρωι. Ειναι μια χαλια επιπεδη μεγαλη πολη στην μεση της ερημου.
Το γνωστο stripe ειναι λογικα-με το ματι-οσο η Κηφισιας απο το δαχτυλιδι μεχρι την Κατεχακη, δηλαδη θεωρητικα περπατιεται. Πετυχαμε τρελη ζεστη, 104F σε σημειο που να κυνηγας τις σκεπες για να ην σε βλεπει ο ηλιος γιατι πονας-κυρολεκτικα, αν εισαι σε direct sunlight πονας σαν βαμπιρ απο την ζεστη. Φυσικα στον δρομο κανεις δεν χαζευει το πρωι, απλα βγαινουν για να παμε στο επομενο Καζινο.
2 μεσημερια που μειναμε φαγαμε σε ενα παρα πολυ καλο, με ωραιο φαγητο και λογικες, για Βεγκας, τιμες και κυριως ΔΡΟΣΕΡΟ μαγαζι ακριβως αριστερα απο τον πυργο του Αιφελ. Δεν θυμαμαι ονομα παντως ηταν καλο
Μειναμε στο Bellagio ενα εντυπωσιακο τεραστιο μεγαθηριο. Ειμασταν στον 20 οροφο με θεα το καταπληκτικο συντριβανι(θα το θυμαστε απο το Oceans Eleven). Το groundfloor τα σπαει(θα τα πουμε και μετα) αλλα τα δωματια και γενικα οι χωροι στους κοιτωνες δεν με εντυπωσιασαν. Ενω ειναι ΣΧΕΤΙΚΑ ευρυχωρο ειναι outdated. Προσοχη, δεν ειναι ασχημο ή κατι. Και για την τιμη του αρκετα καλο(ειδικα αφου ειναι πολυ γνωστο καζινο) απλα ειναι σαν καποιος ξεχασε να τους πει οτι το 1985 περασε. Θα μου πεις εχουν περιπου 3-4000 δωματια, που να τα ανακαινησουν?Αλλα και παλι...

Oλα αυτα ειναι τα αρνητικα και τελος...γιατι απλα το Βεγκας ειναι αλλος πλανητης. Τζογος ολη μερα απο το αεροδρομιο, ποτα ατελειωτα και τσαμπα στο καζινο(μονο το τιπ πστη σερβιτορα) μπαρ και νυχτερινη διασκεδαση ΦΟΥΛ, ΦΑΓΗΤΑ, ΘΕΑΤΡΑ, ΘΕΑΜΑΤΑ, ΧΑΜΟΣ!
Πρωτα απολα δεν υπαρχει μερα-νυχτα. Απλα υπαρχει ηλιος-φεγγαρι. Οτι γινεται το βραδυ γινεται και το πρωι, απλα αντι το παρτυ να ειναι σε κλαμπ ειναι στην πισινα κτλ.

1. Γυναικες.
Καργα, γεματοι με Μεξικανους δρομοι που σου λενε για πορνες και στριπτιτζαδικα ακομα και οταν κρατας την γυναικα σου. Κανεις δεν θα σε κοιταξει παραξενα αν περπατας με δυο βιζιτες

2. Ποτο
Πολυ και καλο. Το ρβαδυ οι μισοι ειναι μεθυσμενοι(και χανουν λεφτα οπως θελει το καζινο). Σε ποτιζουν για να χανεις

3. Τζογος
Απλα παιζεις, και εκτος αν εισαι γνωστης, οτι και να γινει στο τελος της διαμονης σου θα εχεις χασει λεφτα, σας το εγγυωμαι. Με το που κερδιζεις σου ριχνουν 2 ξωβυζες σερβιτορες και τραβας απο 19

4. Διασκεδαση
Τεραστια κλαμπ ΜΕΣΑ στα καζινο, πολλα μπαρ ΜΕΣΑ στα καζινο, πολλα εστιατορεια ΜΕΣΑ στα καζινο. Να πω την αληθεια οι τιμες δεν ηταν καλες. Στα παιρνουν και αποκει. Πηγα και ενα θεατρο, ειδα το O απο Circque de Soleille πως σκατα λεγεται. Εντυπωσιακα ακροβατικα αλλα αντι για 120$ το ατομο με 85$ εβλεπα Κοπερφιλντ. Ασε που δεν καταλαβα το νοημα

5. Περιεργα
-Οτι εβλεπες κοσμο με κμουστουμι ή παντοφλα
-Οι γαμοι μεσα στο ξενοδοχειο, με το ζευγαρι μετα να πηγαινει στο καζινο
-Τα πολλα μαγαζια που ειχε το ξενοδοχειο, κανονικο mall ήταν

Για να τελειωνουμε και να το απλοποιησουμε. Η πολη αυτη, ή για την ακριβεια το Stripe ειναι ο ΥΠΕΡΤΑΤΟΣ προορισμος για αντρες. Παιρνεις 3-4 κολλητους, φιλας την γκομενα με αγαπη και της λες "Αγαπη μου, θα παω με τα παιδια 3 μερες στο Λας Βεγκας. Δεν θα συζητησουμε ποτε το τι συνεβη εκει"


Επομενη στάση το Μεγαλο Μηλο

to be continued
 

DimitrisKS13

Member
Μηνύματα
61
Likes
1
Δεν ειναι περιγραφη, το εκανα αληθεια(ειχα 12, ερχεται 7 αλλα με τα βυζα δεν το ειδα και ζητησα φυλλο γιατι νομιζα οτι ημουν στο 12 ακομα)
 

DimitrisKS13

Member
Μηνύματα
61
Likes
1
Σταση 3η
Νεα Υορκη

Αφού πλακωθήκαμε με τον ταριφα στο Λας βεγκας γιατι απαιτησε μπουρμπουαρ ενω εγω ειχα ακριβως για την κουρσα(μεγαλο προβλημα τα τιπς) και αφου μας περιμενε το μαρτυρικο 5ωρο ταξιδι με την απαραδεκτη Delta φτάσαμε JFK
Το οτι φτάσαμε δεν σημαινει ότι προσγειωθήκαμε γιατι πάνω από την ΝΥ γίνεται της Ποπης. Αφου πιστευω οτι οι πυργοι πέσανε επειδη κάποιος πήγαινε να κανει προσπεραση με το αεροπλανο ή κατι τέτοιο καγκουροειδές.

Το JFK ειναι στο Λονγκ Αιλαντ ένα τεραστιο νησι Ανατολικα του Μανχαταν. Στην ουσια αποτι καταλαβα το δυτικο κομματι, το Κουινς ψιλοανηκει στη Νεα Υορκη αλλά αμα κάποιος σου πει 'Ειμαι απο το Λονγκ Αιλαντ' εννοει από το Ανατολικο κομματι του νησιου.
Για να τελειωνουμε τα γεωγραφικα, ειναι το κυριως νησι, το Μανχαταν, δυτικα ειναι η πολιτεια του Νιου Τζερσευ στα ηπειρωτικα, ανατολικα το Λονγκ Αιλαντ οπως ειπαμε, νότιοανατολικα το Μπρουκλιν και βορεια το Μπρονξ(το μονο που δεν ειδα γιατι μου ειπαν οτι παιζει να γυρνουσα διακορευμενος και μειον ενα χερι)

Φτασαμε Κυριακη βραδυ, το Κουινς ειναι λιγο χωριο το βραδυ αλλα ολα τα λεφτα ειναι η ατακα της συζυγου "Θα βρουμε τιποτα ανοιχτο να φαμε στο Μανχαταν'. Οχι μωρε, τι να λεει το Μανχαταν, χωριουδακι, εχει δεν εχει 10 εκατομμυρια κατοικους :)

Η πρωτη επαφη με Νεα Υορκη ηταν ο πολυ εξυπηρετικος υπαλληλος του JFK που αφου μας εβαλε στο ταξι, κατεβασε τον ταριφα, μας ρωτησε μπροστα του που παμε και μας ειπε απο πριν ποσο ειναι η ταριφα για να μην μας κλεψει. Ο δε ταριφας ηταν ενας Κορεατομογγολος κατι τετοιο, φονιας επιπεδου καγκουρα Πετροπουλιοτη με Ραλι στα λιμανακια κατι που καταλαβαμε μεσα στη Νεα Υορκη αφου οι καταδιωξεις που βλεπετε σε ταινιες μαλλον ειναι για ταξι που παραβιαζουν κοκκινα φαναρια. Πρωτα απολα νιωθεις πατριδα ρε αδελφε, με τα κορναρισματα, τις παραβιασεις, τα γαμωσταυριδια ολα μου θυμιζαν την ομορφη Αθηνα. Βεβαια ηταν πολυ τιμιος, αφου πριν περασει με το αντιστοιχο epass απο το τουνελι ρωτησε. Επισης μας ειπε απο πριν το τιπ για να μην πλακωθουμε. Φονιας αλλα τιμιος δεν λεω

Τεσπα, φτασαμε στην Times Square όπου είναι εμφανες οτι οι ανθρωποι εκει μαλλον θελουν ήλιο 24 ωρες, δεν εξηγειται αλλιως ΤΟΣΑ φωτα. Πραγματικα σου πεφτει κατω νομισμα και το ψαχνεις λες και ειναι μερα. Τιγκα στην Αστυνομια, πολυς κοσμος συνεχεια, πολλα φωτα. Και μιλαμε για το Συνταγμα ή την Ομονοια ετσι? Δλδ ειναι απιστευτο το ποσο ασφαλης νιωθεις(δεν ξερω αν εισαι οντως αλλα νιωθεις) σε ενα τοσο κεντρικο σημειο

Μπαινουμε στο ξενοδοχειο το οποιο ηταν στην West 44th(θα πουμε παρακατω για τους δρομους) και ηταν το A.K.A. Residence - Times Square. Oι δρομοι γυρω απο την Times Square ειναι ψιλοστενοι και βρωμικοι και δεδομενης της χλιδης σε Βεγκας και ΛΑ λεγαμε 'Τι θα δουμε παναγια μου'
Μπαινουμε μεσα, πολυ μοντερνο και μινιμαλ λομπι χωρις πολλα και παμε για δωματιο...
ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ. Τριαρι διαμερισμα, επιπλωση μεταξυ ΙΚΕΑ και Bo Concept, πλυντηριο, στεγνωτηριο, κουζινα, μικροκυματων, δικο μου study room, king size κρεββατοκαμαρα, σαλονι υπερμοντερνο, 2 lcd τηλεορασεις(μια στην κρεβατοκαμαρα μια στο σαλονι) το τελειο διαμερισμα για να αραζεις απο την κουραση της Νεας Υορκης
Χαρακτηριστικο ηταν δε οτι τα 1,300Ε μου φανηκαν πολυ λιγα για 6 διανυκτερευσεις και πηγα ΔΥΟ φορες στη ρεσεψιον και τους ρωτησα πλαγιως μηπως ηταν η τιμη ανα νυχτα(μην εχουμε τιποτα ασχημιες)
Την δευτερη φορα με πηραν πρεφα και μου ειπαν μονοι τους "Ολο το ποσο και για τις 6 διανυκτερευσεις χρεωθηκε στην καρτα σας, οταν το κλεισατε κυριε. Οτι ειδατε τοτε, τοσο ειναι το συνολο"

to be continued με τις εμπειριες απο Νεα Υορκη
 

varsa

Member
Μηνύματα
1.291
Likes
128
Ταξίδι-Όνειρο
far away
χαχαχαχα :) γαι συνεχισε με αυτο το χιουμορ σου...

χρονια πολλα κιολας...
 

DimitrisKS13

Member
Μηνύματα
61
Likes
1
Ημερα 1η
Αρχικα να αναφερθουμε λιγο στην ριμμοτομια του Μανχαταν. Αν εξαιρεσεις την νοτια περιοχη κυριως(Σοχο, Νοχο, Λιτλ Ιταλι, Τσαιναταουν κτλ) που μπερδευει το πραγμα εχουν κανει κατι πολυ εξυπνο. Οι καθετοι δρομοι(βορας εως νοτο) λεγονται 'Avenues' και οι καθετοι Streets.
Ξεκινώντας απο ανατολικα και πηγαίνοντας δυτικα λοιπον μετραμε, 1st Av, 2nd Av. 3rd Av. κτλ
Ξεκινώντας από νοτια και πηγαίνοντας βορεια μετράμε 1st str,2nd str....55th str κτλ
Σημείο αναφορας η 5η Λεωφόρος όπου οι δρομοι Δυτικα λέγονται west και Ανατολικα East.

Ολα αυτα φαινονται μπερδεμενα αλλα τα αναφερο για να σας δειξω πόσο εύκολο ειναι να προσανατολιστεις στην Νεα Υορκη. Ας πουμε οτι είσαι στην 34Ε και θες να πας στην 45W και 7ης Av. Ξέρεις λοιπόν ότι εισαι 'δεξια' της 5ης Avenue(αφου εισαι East) και θες να πας 'πανω' (αφου οι δρομοι αυξανουν βορεια) και αριστερα(οι λεωφοροι αυξανουν αριστερα). Σηκωνεις το κεφαλι, κοιτας τον ηλιο, βλεπεις που ειναι ο βορρας, προσανατολιζεσαι ΕΓΙΝΕΣ

Αν σας φαινεται μπερδεμενο ΔΕΝ ειναι. Μπερδεμενο ειναι να εισαι στην Καποδιστριου και να θες να στειλεις ενα ξενο στην Σκουφα, οχι να εισαι στην 22W και να θες να στειλεις καποιον στην 75Ε στο Μανχαταν

Παμε τώρα στα δικα μας.
Αφου φάγαμε το προηγουμενο βραδυ στα Ruby Tuesday στην Tiems Square κοντα που εχουν πολυ καλο φαγητο οπως και στην Ελλαδα(μην κραζετε, οποιος πάει καπου το πρώτο μερος που επισκέπτεται είναι κατι που ξερει από την χώρα του) ψάξαμε για λίγο για κανα πρωιναδικο αλα Λος Αντζελες αλλά μάταια. Η Νεα υόρκη μοιάζει πολύ-και στο φαγητο και τα μαγαζια-με αυτο που εχουμε μαθει απο τις ταινιες.
Ειναι πολυ 'Αμερικανια' αλλά όχι τοσο γραφικα και ομορφα όσος το Λ.Α.

Οποτε μετα από ενα πρωινο στο χερι-οπως κανουν όλοι οι Νεουορκέζοι-φύγαμε για το 1ο αξιοθέατο που πάνε όλοι, το Statue of Liberty, που είναι σε ενα νησακι στα νότια.
Για να μην το ξαναφερω και αλλου, το λεω και το θεωρείτε δεδομενο. Το Μετρο στην ΝΥ ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΑΣΧΗΜΑ! 27$ για 1 βδομαδα με απιστευτα πολλες γραμμες.
Η συζυγος γκρινιαζε οτι ειναι βρώμικο και σκοτεινο και μυριζε και 'εμεις εχουμε καλυτερο'
Η απαντηση μου ειναι 'στα τετοια μου'. Αφενως αυτοι εχουν 80 χρονια, εμεις 10 οποτε μοκο. Αφεταίρου ούτε σε θριλερ παίζω ούτε ο Μποτρινι ειμαι να με νοιαζει το πως μυριζει. Αυτο που με νοιαζει είναι οτι μόνο διπλα στην χεστρα στο δωμάτιο δεν ειχαμε σταθμο. Δεν παίζει να θες να πας καπου και να μην υπάρχει μετρο στα 1-2 τετραγωνα. Εχουν ποσες, αν μετρησα καλα Α ως W πόσες γραμμές είναι, 23? Σωστα μετράω; Καπου τοσες...
Ε χαιρω πολυ, πως να το συντηρησουν. Εμεις με 3 γραμμες στην κλανια την Αθηνα και αυτοι με 23 στο Μανχαταν. Αν αυτο το πραγμα επαιζε Αθηνα εγω το λεω, καθε 3 μερες θα πηγαινα στο γκαραζ μου να βαλω μπροστα το αμαξι να μην χαλασει η μπαταρία και θα ξαναέφευγα.
Το αγαλμα ειναι νότια. Δεν ξέρω τι μερα να πατε. Καθημερινες εχει πολλά σχολια, κυριακες πολλους τουριστες.
Εμας μας ευνοησε και ο καιρος που ειναι Αθηναικος στην ΝΥ, δηλαδη Σεπτεμβριανες ζεστες γιατι στο ΛΑ φαγαμε Αυγουστιατικη ζεστη με μελτεμια και στο Βεγκας Ιουλιατικο καυσωνα, δηλαδη ελιωσε το κορμακι μας.
Το αγαλμα δεν ειναι τοσο εντυπωσιακο σε μγεθος. Οκ, σε πιανει οτι 'Ρε ειμαι στο Αγαλαμ της Ελευθεριας' αλλα νταξει, νορμαλ σε μεγεθος(βγαλτε City pass για ολα τα αξιοθεατα για να μην πληρώνετε πολλά)
Εριξα και ενα καγκουροβιντεακι 'Και ενα αγαλμα που μειδε με θυμηθηκε' και με κοιταγαν σαν βλακα οι αλλοι. Επίσης πηγαμε Financial District με Wall Street, Stock Exchange κτλ που ειναι μονο για να λες ότι πηγες γιατι κατα τα αλλα τι Σοφοκλεους τι ΝΥSE.
Το ιδιο και για το Ground Zero στο WTC που με τραβαγε η λεγαμενη παναθεμα την. Τιποτα δεν εχει εκει, εργοταξιο είναι. Πιο πολυ άξιζε ενα outlet εκει από πισω
Ellis Island-εκει που πηγαινα οι μετανάστες δεν κατέβηκα-γιατι εγω δεν «παπου που ειναι το ονομα του στους καταλογους ρε»
Το βραδάκι πήγαμε στο Brooklyn σε συγγενης. Μουφα περιοχη, Εβραιοι, Τουρκοι και Αραβες κυριως, δεν ελεγε τίποτα. Έλεγε ομως η πιτσουμπα 1 τ.μ. που φαγαμε, οι κλασικες αμερικανικες που σκας με 1 κομματι και οτι οι Ελληνοαμερικανοι μιλανε με τροκι, τουνελι, μπιλοζερια κτλ
to be continued
 

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.239
Μηνύματα
884.566
Μέλη
38.926
Νεότερο μέλος
marianna98

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom