The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.531
Likes
8.471
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Στο Βενιζέλος λες να μπορούσαν να κυκλοφορούν ψεύτικοι υπεύθυνοι ασφαλείας και να εξαπατούσαν επιβάτες; Ή τουλάχιστον αν συνέβαινε δε θα το σταματούσαν οι υπεύθυνοι μετά από ένα δύο περιστατικά; Προφανώς για να το αναφέρει το gov.uk, κάτι σημαίνει.

Ευχαριστούμε για την πληροφορία, είναι άσχετη με την συγκεκριμένη υπόθεση.


Κελί χωρίς παράθυρο, χωρίς μαξιλάρι, υπεύθυνοι που δε μιλάνε αγγλικά, ερωτήσεις αν έχει χρήματα για το ταξίδι. Παρόμοιες συνθήκες με αυτές που περιγράφει ο Μαυρίδης στη συνέντευξη στο Open.

Ας σχολίαζε τότε μόνο αυτό. Η ιστορία "πήγα να μπω με όλα τα νόμιμα έγγραφα και δεν με άφησαν" μπάζει από παντού.
 
Μηνύματα
239
Likes
2.650
Η αλήθεια είναι ότι δεν τον έχω παρακολουθήσει τον συγκεκριμένο instagrammer/παρουσιαστή/παραγωγό περιεχομένου[sic] για να ξέρω αν είναι αντιπαθής ή όχι, αν είναι επαγγελματίας ψεύτης ή έχει δώσει στο παρελθόν αφορμές να δυσπιστούν ορισμένοι στα λεγόμενά του. Ούτε έχω πολυδιαβάσει για το συγκεκριμένο θέμα, πέρα από αυτά που έχετε εδώ μέσα και το βίντεο στο οποίο (μάλλον) αναφέρεστε, που αναζήτησα επί τούτου.

Δεν είναι πρώτη φορά που οι περισσότεροι συμφορουμίτες παίρνουν το αντίπαλο δέος του τουρίστα, π.χ. σχετικά πρόσφατο εκείνο των «ελεύθερων επαγγελματιών που κάπως πρέπει να βγάλουν το ψωμί τους κι έχουν και τις ζήλιες όσων τους κατηγορούν περί ακριβοπληρωμένων υπηρεσιών». Αλλά επειδή συνηθίζουμε να μπαίνουμε ευκολότερα στη θέση εκείνου με τον οποίο μπορούμε να ταυτιστούμε κι εγώ σ’ αυτή τη ζωή μάλλον ευκολότερα θα γίνω τουρίστας στο Μεξικό παρά μεταναστευτική αρχή του Μεξικού, συμπάσχω με τη δική του περίπτωση.

Γιατί κι εγώ (όπως και πάρα πολλοί τουρίστες) δεν θα είχα κλεισμένες όλες τις διανυκτερεύσεις, αν επισκεπτόμουν τη χώρα, που είναι στις πολύ υψηλές θέσεις στην to-visit λίστα μου, ομολογώ, ίσως μόνο τα 1-2 πρώτα βράδια, άρα θα ήμουν παράνομος, σίγουρα δεν θα είχα 300 δολάρια/ευρώ τη μέρα μετρητά πάνω μου, πιθανώς να μην είχα καν και πτήση επιστροφής, ή αν είχα μπορεί να ήταν από άλλη χώρα (όπως όλοι εκείνοι που διασχίζουν για μήνες την Κεντρική ή/και Νότια Αμερική, χωρίς πρόγραμμα). Άρα με την ανοησία μου θα το προκαλούσα στον εαυτό μου το να μου φερθούν σαν επίδοξο εγκληματία;

Ειλικρινά έχω περιέργεια να μάθω από εκείνους που έχουν εμπειρία με το Μεξικό και δυσπιστούν τι πιστεύουν ότι έγινε ή έστω σε ποια σημεία μπάζει χωρίς καμία αμφιβολία η ιστορία του (εσωτερικές τρύπες, ιδανικά). Αυτό για το invitation letter που ειπώθηκε δεν το βρήκα, αν και δεν έψαξα παρά επιδερμικά. Γιατί, ναι, μπορεί να το κάνει για διαφήμιση, αλλά από τη στιγμή που δεν πάτησαν το πόδι τους καν στη Λατινική Αμερική, τι υλικό έχουν για να θέλουν και να το διαφημίσουν;

Με παραξενεύουν όλα αυτά, ειδικά αν δεν έκανε κάτι παράνομο... Φταίει που γενικά εγώ όταν κάποιος μιλά για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σαν τα σκηνικά που περιγράφονται, ή οποιασδήποτε μορφής παρενόχληση, με την οποία ερχόμαστε συχνότερα σε επαφή, η πρώτη μου αντίδραση είναι συνήθως να πιστέψω το θύμα κι όχι να το αμφισβητήσω, αλλά μπορεί να παραείμαι απονήρευτος, τι να πω;
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.531
Likes
8.471
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
ίσως μόνο τα 1-2 πρώτα βράδια

Αυτό είχα κάνει πέρσι. Μόνο για το πρώτο βράδυ με ρώτησαν. Με ρώτησαν και ποιες πόλεις θα επισκεφθώ, αλλά μου είπαν ότι δεν πειράζει αν αλλάξω το πρόγραμμα στην πορεία.

έστω σε ποια σημεία μπάζει χωρίς καμία αμφιβολία η ιστορία του

1) Λέει ότι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μεξικού, δεν είπε σε ποιά πόλη (δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου αυτή η πληροφορία), να υποθέσουμε Mexico City και ο φίλος που θα τους φιλοξενούσε ζει στο Monterrey, 900 χλμ μακριά.... Αν προσγειώθηκε Κανκούν καταλαβαίνεις...

2) Λέει ότι έδωσε το όνομα του ανθρώπου που θα έμενε. Τι εννοεί; Έδωσε ένα όνομα γραμμένο σε κανα παλιοχαρτο ή έδωσε πραγματική διεύθυνση όπου βλέπε (1).

3) Ξεκαθάρισε ότι πηγαίνει με εκπομπή για να κινηματογραφήσει; Σύμφωνα με την πρεσβεία
"και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να επιβεβαιώνει τους διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων που πρόκειται να διεξαχθούν, όπως ένα τουριστικό πρόγραμμα, άδειες εισαγωγής κινηματογραφικού εξοπλισμού για όσους σκοπεύουν να εισέλθουν ως δημοσιογράφοι"


ΥΓ: Να πας, είναι φανταστική χώρα!
 
Μηνύματα
239
Likes
2.650
1) Λέει ότι προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Μεξικού, δεν είπε σε ποιά πόλη (δεν ξέρω αν υπάρχει κάπου αυτή η πληροφορία), να υποθέσουμε Mexico City και ο φίλος που θα τους φιλοξενούσε ζει στο Monterrey, 900 χλμ μακριά.... Αν προσγειώθηκε Κανκούν καταλαβαίνεις...
Κατάλαβα το DF κι η πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα (που απάντησε) αναφέρεται στο αεροδρόμιο Benito Juárez, που είναι στην πρωτεύουσα. Από εκεί λέει στο βίντεο ότι έχασε πτήση για Μοντερέι, άρα ήταν τράνζιτ (πιθανόν με ξεχωριστό εισιτήριο αν παίζει κάποιον ρόλο που δεν καταλαβαίνω). Εδώ δεν καταλαβαίνω το πρόβλημα.
2) Λέει ότι έδωσε το όνομα του ανθρώπου που θα έμενε. Τι εννοεί; Έδωσε ένα όνομα γραμμένο σε κανα παλιοχαρτο ή έδωσε πραγματική διεύθυνση όπου βλέπε (1).
Καλά εδώ φαντάζομαι ότι έδωσε όλα τα στοιχεία, δηλαδή θεωρώ αδιανόητο να έδωσε απλώς ένα όνομα χωρίς διεύθυνση κι η πρεσβεία του Μεξικού να ήταν τόσο ανίκανη να χειριστεί επικοινωνιακά το συγκεκριμένο γεγονός που στην απάντησή της να μην το σχολίαζε ("μα του ζήτησαν όνομα κι έβαλε Χουάν Ερνάντες λες και το μισό Μεξικό ονομάζεται διαφορετικά κι αρνιόταν πεισματικα να μας δώσει διεύθυνση"). Υπάρχουν ειδικά έγγραφα που απ' όσο ξέρω περιέχουν πεδία για τις απαραίτητες πληροφορίες, που συνήθως διανέμονται και συμπληρώνονται κατά την πτήση.
Ξεκαθάρισε ότι πηγαίνει με εκπομπή για να κινηματογραφήσει; Σύμφωνα με την πρεσβεία
"και οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που να επιβεβαιώνει τους διαφορετικούς τύπους δραστηριοτήτων που πρόκειται να διεξαχθούν, όπως ένα τουριστικό πρόγραμμα, άδειες εισαγωγής κινηματογραφικού εξοπλισμού για όσους σκοπεύουν να εισέλθουν ως δημοσιογράφοι"
Αυτό είναι καίριο σχόλιο αλλά, αν όντως έτσι ήταν η κατάσταση, θα έπρεπε να επικοινωνηθεί κάπως (αν όχι στον παρουσιαστή που μπορεί να θεωρηθεί αναξιόπιστος από κάποιους, στην πρεσβεία που έγραψε ένα γενικόλογο μήνυμα ως απάντηση που έμοιαζε με αυτοματοποιημένο κείμενο-πασπαρτού). Μου φαίνεται παράξενο να πηγαίνουν για εκπομπή χωρίς κάτι τέτοιο, σε κάθε περίπτωση, ιδίως αν έχει σχετική εμπειρία όπως δήλωσε, αλλά θα έπρεπε να το κάνει σαφές.
ΥΓ: Να πας, είναι φανταστική χώρα!
Αν και στην περιοχή υπό κανονικές συνθήκες θα είχε προτεραιότητα η Κούβα λόγω κινδύνου "μετάλλαξης", μόλις φτιάξουν τα πράγματα θέλω πολύ και σίγουρα η ιστορία σου θα αποτελέσει οδηγό, αν ο προορισμός δηλαδή δεν σπάσει σε δυο ταξίδια (νότος από τη μια, πόλη του μεξικού και πόλεις/χωριά πέριξ από την άλλη), μιας και σαν χώρα έχει μπόλικο πράμα και με ενδιαφέρουν και οι γείτονές της. Αλλά εδώ την Ευρώπη την φοβάμαι έτσι όπως αλλάζουν καθημερινά οι συνθήκες, τα εκτός από το βαθύ '21 κι αυτό αν είμαστε τυχεροί.
 

Señor_Nada

Member
Μηνύματα
1.531
Likes
8.471
Ονειρεμένο Ταξίδι
Άβυσσος
Κατάλαβα το DF κι η πρεσβεία του Μεξικού στην Αθήνα (που απάντησε) αναφέρεται στο αεροδρόμιο Benito Juárez, που είναι στην πρωτεύουσα. Από εκεί λέει στο βίντεο ότι έχασε πτήση για Μοντερέι, άρα ήταν τράνζιτ (πιθανόν με ξεχωριστό εισιτήριο αν παίζει κάποιον ρόλο που δεν καταλαβαίνω).

Θα πέταγε την ίδια μέρα δηλαδή; Αυτό το κομμάτι το έχασα. Γιατί να του ζητάνε που θα μείνει αν πηγαίνει σε αλλη πόλη την ίδια μέρα; Γι αυτό μου φαίνεται ότι δεν στέκει το αφηγημα.

Υπάρχουν ειδικά έγγραφα που απ' όσο ξέρω περιέχουν πεδία για τις απαραίτητες πληροφορίες, που συνήθως διανέμονται και συμπληρώνονται κατά την πτήση.
Έτσι είναι αλλά στο βίντεο είπε ότι έλεγε στην υπάλληλο σε αυτόν τον άνθρωπο να μείνω θέλετε να σας δώσω τα στοιχεία του; Πάλι κάτι δεν στέκει εδώ.

Μου φαίνεται παράξενο να πηγαίνουν για εκπομπή χωρίς κάτι τέτοιο, σε κάθε περίπτωση, ιδίως αν έχει σχετική εμπειρία όπως δήλωσε, αλλ
Αν θυμάμαι με την άλλη εκπομπή που έκανε είχαν πάει Μαρόκο, πάλι απροετοιμαστοι, κάποιο πρόβλημα με το drone είχαν και φάγανε πολύ χρόνο στο τμήμα. Ήταν μια εκπομπή παρωδία, αξίζει να την δει κάποιος για το πόσο φιάσκο ήταν. Δεν εκπλησσομαι λοιπόν.

Αν και στην περιοχή υπό κανονικές συνθήκες θα είχε προτεραιότητα η Κούβα λόγω κινδύνου "μετάλλαξης

Το ίδιο σκεφτόμουν κι εγώ και πήγα πρώτα Κούβα. Το Μεξικό μου άρεσε πολύ περισσότερο σε όποια κατηγορία και να τις συγκρίνω.
 

agmi

Member
Μηνύματα
495
Likes
2.306
Kαλησπερα, επιμένετε & επιμένω, θέμα δεν έχετε αλλάξει και ακόμα κάνετε κύκλους στο ίδιο θέμα αναλύοντας...
Και φτερνίζεται ο αδικημένος Γιώργης...

Η ερώτηση είναι, θα ανέβει ποτέ ο ΑΟ Πλατανιάς ξανά στη super leage;

H κουζουλάδα έχει τα όρια της! Πετάει καποιος με STAR ALLIANCE και πάει Μεξικό, μετά αν διάβασα καλά ανεβαίνει με άλλη εταιρεία για Monterrey NL. Ε μααααα! Δεν του κόψε να πάει στο Χιούστον (G,. Bush/Intercontinental) η στο Dallas/FW και μετά με United (που είναι Star Alliance και θα'ναι και ίσως φτηνότερο) να πηγαινε Νuevo Laredo η Monterrey; Aνε λέμε βεβαία το ίδιο Monterrey, το σπίτι του φημισμένου Monterrey Tech (300στο στο engineering στο κόσμο), η μπας και εννοουσε το Mοnterrey στην Καλιφορνια;

Η φόρμα που αναφέρετε είναι η FMM και των φρονίμων τα παιδιά τηνε συμπληρώνουνε πριν να πεταξουνε (αρκετές μέρες ειναι δυνατόν) και παίρνουνε και preapproval. Και λέω των φρονίμων τα παιδιά, για να την κάνεις στον χωρο εργασίας σου η στο σπίτι σου με όλη την άνεση και όχι στο αεροπλάνο έχοντας καταναλώσει αρκετή ποσότητα αλκοόλης, εφ όσον είναι δωρεάν, η στην σειρά, την τεράστια της αναμονής στο αεροδρόμιο;
Το λινκ:

https://www.inm.gob.mx/fmme/publico/en/solicitud.html

Δεν υπάρχει τράνζιτ για την πτήση του Μοντερει η αλλη πτήση εντος Μεξικού, (από εσωτερικό σε εσωτερικό) περνάς απο υπηρεσία μετανάστευσης και τελωνείο στο Juarez, εφ οσον κατεβηκες εκει, και μετα ανεβαίνεις πάνω η αλλάζεις τερμιναλ.

Τα λινκς της Αγγλίας που κάποιος ποσταρε ειναι Αμερικανιες και πολλα δεν στέκουν!
Λεει κάπου οτι dairy products (γαλακτοκομικά) απαγορεύονται! Η εγγλεζικια φυλαδα δεν είναι φερεγγεια, ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ γιατί αυτός που την ποσταρει δεν ξερει σπανιόλικα. Η πηγή είναι τα κατα τοπους προξενεια (οχι honorary) και τα επισημα σαιτ της Μεξικανικης κυβερνησης η SENASICA στο www.senasica.gob.mx

Ποτε μα ποτε δεν εχουνε πιαστει απο την διευθυνση διαμονης, πες το οτι ειναι μεσηλικας, πες η ψυχολογια, ο τροπος μου κλπ. Βεβαια μπορω σε ενα ταξιδι να επισκευθω 4-5 μερη και συνηθως βαζω μια στο Γιουκαταν ενος κολητου που καταληγω εκει 2-3 μερες και του βαστω τυρι Old Amsterdam που μου παραγγελνει και κανα 3 λιτρο η 5 λιτρο λαδι απο το νησι.
Ώρα να αλλάξουμε θέμα....;)
 
Last edited:

ludovica

Member
Μηνύματα
215
Likes
1.743
Στην Κούβα δε θα πήγαινα για τουρισμό. Θα πήγαινα για προσκύνημα.
Θέλω να πω άλλες χώρες πιθανότατα έχουν περισσότερα μέρη αρχαιολογικού η φυσικού ενδιαφέροντος. Είναι όμως τόσο μεγαλειώδης η νεότερη ιστορίας της Κούβας που θα με συγκινούσε να βρεθώ εκεί.
 

turms

Member
Μηνύματα
2.067
Likes
2.823
Επόμενο Ταξίδι
ΔΝΤ;;;
Ονειρεμένο Ταξίδι
Σκι στην Παταγονια
Με παραξενεύουν όλα αυτά, ειδικά αν δεν έκανε κάτι παράνομο... Φταίει που γενικά εγώ όταν κάποιος μιλά για καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σαν τα σκηνικά που περιγράφονται, ή οποιασδήποτε μορφής παρενόχληση, με την οποία ερχόμαστε συχνότερα σε επαφή, η πρώτη μου αντίδραση είναι συνήθως να πιστέψω το θύμα κι όχι να το αμφισβητήσω, αλλά μπορεί να παραείμαι απονήρευτος, τι να πω;

επειδή όπως ξαναέγραψα, και το 2015 είχε παρόμοια εμπειρία ο τύπος στην Βραζιλία, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι φταίνε οι αστυνομικοί k αυτός είναι 100% αθώος...
k επειδή στην Βραζιλία ήταν στο συνεργείο tous ένας καλός μου φίλος, k μου είχε πει χοντρικά τι είχε παιχτεί, δυσκολεύομαι ακόμα πιο πολύ να πιστέψω ότι είναι 100% αθώος
 

North66

Member
Μηνύματα
4.297
Likes
5.032
Ονειρεμένο Ταξίδι
Γροιλανδία
Η διδασκαλία του Ιησού για τους Φαρισαίους γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρη.
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.627
Likes
50.306
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
επειδή όπως ξαναέγραψα, και το 2015 είχε παρόμοια εμπειρία ο τύπος στην Βραζιλία, δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι φταίνε οι αστυνομικοί k αυτός είναι 100% αθώος...
k επειδή στην Βραζιλία ήταν στο συνεργείο tous ένας καλός μου φίλος, k μου είχε πει χοντρικά τι είχε παιχτεί, δυσκολεύομαι ακόμα πιο πολύ να πιστέψω ότι είναι 100% αθώος
Μέχρι στιγμής μετράει 3/3 ο συγκεκριμένος δηλαδή, σε Βραζιλία, Κούβα, Μεξικό. Μάλλον πρόκειται για κάποια αλληλουχία συμπτωματικων συμπτώσεων που έλεγε κι ο Στηβ Γιατζογλου μετά τις ήττες.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.677
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom