The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Μηνύματα
12.938
Likes
40.786
Βάσει ποιών κριτηρίων συμπεραίνεις ότι αποτύχαμε?
Οχι απλα αποτυχια, παμε για φιασκο 2η χρονια.

Βρισκεις κρεβατι για απλη νοσηλεια εκτος κοβιντ? Βρισκεις ΜΕΘ για κοβιντ? Απο επισημα χειλη δηλωθηκε οτι το 20% πεθαινει εκτος ΜΕΘ. Τα σχολεια απλα ειναι 5 μηνες κλειστα με προοπτικη για 6-7 . Οι παππουδες δεν εχουν καλυφθει με εμβολια, μολις χθες η μανα μου πηρε σειρα να κανει εμβολιο σε ενα μηνα. Ταυτοχρονα σημερα στα πρωτοσελιδα η απολυτη αντιφαση. Α, θα εφαρμοσουμε παλι τη μυστικη συνταγη EVA για το ανοιγμα των συνορων ειπε ο υπουργος TUI σμου.
20210328_132327.jpg
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.938
Likes
40.786
Διαβαζω με προσοχη τι γινεται σε αλλες χωρες. Στη Γερμανια ο προεδρος του ιδρυματος Κοχ λεει ξεκαθαρα οτι ειναι η αρχη του τριτου κυματος και δεν ξερουν που θα φτασει το θεμα. Τουλαχιστον εκει ειναι ειλικρινεις. Στο ΗΒ προτεινουν να μην κλεισουν διακοπες γιατι δεν ξερουν που θα φτασει το θεμα το καλοκαιρι. Τουλαχιστον ειναι ειλικρινεις.
Εδω ταιζουν σανο με το φτυαρι πως μολις φτιαξει ο καιρος ολα θα γινουν παραδεισος. Λες και δεν κολλουσαν περσι στα πανηγυρια και τους γαμους και μαλιστα χωρις τη μεταδοτικοτητα της μεταλλαξης. Πραγματικα, τετοιο δουλεμα απο επισημα χειλη ειναι εξοργιστικο. Δεν ειναι ντροπη να πεις "Δεν ξερω".
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.632
. Οι παππουδες δεν εχουν καλυφθει με εμβολια, μολις χθες η μανα μου πηρε σειρα να κανει εμβολιο σε ενα μηνα.
Κι εδώ είναι λίγο αλαλούμ. Δεν έχει έρθει ειδοποίηση για την 87 χρονη μάνα μου , ούτε σε μένα που
είμαι 62 αλλά ήρθε ειδοποίηση στην 61 χρονών γυναίκα μου.
 

x7777

Member
Μηνύματα
873
Likes
3.404
Επόμενο Ταξίδι
Mexico

Nikos86

Member
Μηνύματα
546
Likes
4.001
Ονειρεμένο Ταξίδι
Στον χρονο!
Παντως δεν νομιζω να φταιει η κυβερνηση, ειναι επειδη οι Ελληνες καθονται πιο πολυ στα παγκακια απο τους υπολοιπους. Αυτο θα ειναι λογικα, δεν εξηγειται αλλιως!
 
Last edited:

noobtraveller

Member
Μηνύματα
140
Likes
573
Βάσει ποιών κριτηρίων συμπεραίνεις ότι αποτύχαμε?
Φαντάζομαι ρωτάς για την Ελλάδα ,αν και το είπα συνολικά ευρωπαϊκά.

Πολλά κριτηρια ,θα αναφέρω μερικά που μου έρχονται στο μυαλό .Χάθηκε ένα καλοκαίρι χωρίς να προετοιμαστεί κατάλληλα το σύστημα υγείας .Θα μπορούσαν να γίνουν προσλήψεις προσωπικού, με ταυτόχρονη εκπαίδευσή του .Τα κρεβάτια ΜΕΘ δε λένε τίποτα από μόνα τους ,αν δεν υπάρχουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες και δε βρίσκονται μέσα στις μονάδες .Ένας γιατρός για δεκάδες ασθενείς δε νομίζω ότι προσφέρει σωστή φροντίδα σε όλους. Εκτός αυτού ,υπήρχε η δυνατότητα για πιο έγκαιρο lockdown μέσα με τέλη Οκτωβρίου ,ίσως είχε μαζευτεί η κατάσταση.
Μένω στο καλοκαίρι ,που άνοιξε η χώρα χωρίς σωστά μέτρα και ελέγχους στα χερσαία σύνορα στο βορρά ,με αποτέλεσμα να ξεφύγει η κατάσταση από τον Αύγουστο (πλαστά PCRs, θετικοί με συμπτώματα που έπαιρναν παυσίπονα ,για να περάσουν τον έλεγχο θερμομέτρησης κλπ). Έπειτα ,μάθαμε τυχαία από τα εξιτήρια ότι στο 2ο κύμα πέθανε το 60- 80% εκτός ΜΕΘ στη Β.Ελλάδα.Τότε που οι διασωλημένοι είχαν κολλήσει στους 605-607 για πόσες βδομάδες.Ακόμα και να μην ίσχυε ,ήδη τώρα από το στόμα της κ.Παπαευαγγέλου επιβεβαιώθηκε για 20% θάνατοι εκτός εντατικής.
Αν και πάλι συμφωνούσαμε ότι τίποτα από τα παραπάνω δεν μπορούσε να γίνει καλύτερα , στα προληπτικά μέτρα έγιναν ελάχιστα πράγματα. Ιχνηλάτηση σχεδόν ανύπαρκτη ,περιοριστικά μέτρα που προκάλεσαν το διχασμό ,δεν ήταν στοχευμένα/έγκαιρα στον περιορισμό των κρουσμάτων,άνοιγμα δραστηριοτήτων χωρίς μέτρα και σωστή προτεραιοποίηση. Γενικά ,η ουσία ήταν η επικοινωνιακή επιτυχία ,το περιτύλιγμα και όχι η ουσιαστική αντιμετώπιση.

Στα θετικά της διαχείρησης της πανδημίας βλέπω μόνο την αντιμετώπιση του πρώτου κύματος και την οργάνωση των εμβολιασμών ,περίμενα να πηγαίναμε στην Ελλάδα πολύ χειρότερα ,παρά το ευρωπαϊκό φιάσκο.
 
Last edited:

alma

Member
Μηνύματα
3.717
Likes
15.013
Κι εδώ είναι λίγο αλαλούμ. Δεν έχει έρθει ειδοποίηση για την 87 χρονη μάνα μου , ούτε σε μένα που
είμαι 62 αλλά ήρθε ειδοποίηση στην 61 χρονών γυναίκα μου.
Πώς γίνεται; Στην Ισπανία γίνονται στην τύχη οι εμβολιασμοί; Δεν υπάρχει ηλικιακό κριτήριο;
Πώς μένει εκτός εμβολιασμού 87χρονη και ειδοποιείται να προσέλθει 61χρονη;
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.113
Μηνύματα
880.786
Μέλη
38.839
Νεότερο μέλος
mgian

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom