The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.299
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
α μπράβο,
αυτό έχει σχέση και μ αυτο που έγραψα πιό πάνω για τις εκκλησίες έτσι μούρχεται να δανεισθώ την παράγραφο σου να την προσθέσω στο πιό πάνω μήνυμα μου εμ τι να πω
μετά μου λένε για τις εκκλησίες ...
Καλά, το ένα δεν ακυρώνει το άλλο πάντως. Ειδικά από την ώρα που το κοινό στις εκκλησίες είναι και ηλικιακά πιο επικίνδυνο. Και παράνομα ανοιχτές εκκλησίες έχει, και κηδείες με 300 άτομα γίνονταν όπως στη Μαλεσλινα, όπου άνοιξαν καιβτις καφετέριες για να δουν Τσαμπιονς Λίγκ (!) Και τους μαζεύαμε με το κουταλάκι. Ξαναλέω ρωτήστε το Δευκαλίωνα πόσες διαδηλώσεις, υποδοχές αθλητών, εκκλησιασμοί και ποδοσφαιροκαφενεια άνοιξαν στο πολύμηνο δικό τους λοκνταουν. Εδώ μεγάλος αριθμός πολιτών δεν ήθελε να εφαρμοστεί (ή τα εφάρμοζε α λα καρτ) κι είχαμε μία κυβέρνηση που δεν ήθελε να εφαρμόσει τα μέτρα γιατί η αυστηρή εφαρμογή σημαίνει απώλεια ψήφων. Η δε αντιπολίτευση έκανε διαδηλώσεις. Και πάλι καλά που δεν είναι τόσο τραγικό το aftermath.
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Καλά, το ένα δεν ακυρώνει το άλλο πάντως. Ειδικά από την ώρα που το κοινό στις εκκλησίες είναι και ηλικιακά πιο επικίνδυνο. Και παράνομα ανοιχτές εκκλησίες έχει, και κηδείες με 300 άτομα γίνονταν όπως στη Μαλεσλινα, όπου άνοιξαν καιβτις καφετέριες για να δουν Τσαμπιονς Λίγκ (!) Και τους μαζεύαμε με το κουταλάκι. Ξαναλέω ρωτήστε το Δευκαλίωνα πόσες διαδηλώσεις, υποδοχές αθλητών, εκκλησιασμοί και ποδοσφαιροκαφενεια άνοιξαν στο πολύμηνο δικό τους λοκνταουν. Εδώ μεγάλος αριθμός πολιτών δεν ήθελε να εφαρμοστεί (ή τα εφάρμοζε α λα καρτ) κι είχαμε μία κυβέρνηση που δεν ήθελε να εφαρμόσει τα μέτρα γιατί η αυστηρή εφαρμογή σημαίνει απώλεια ψήφων. Η δε αντιπολίτευση έκανε διαδηλώσεις. Και πάλι καλά που δεν είναι τόσο τραγικό το aftermath.
εννοείται ναι ναι ότι το ένα δεν ακυρώνει το άλλο
απλά φτάσαμε σ ένα σημείο που ΔΕΝ πάει αλλο
ο κόσμος έχει τόσο κουρασθεί...και μπερδευτεί με τα όσα συμβαίνουν και με τα αντιφατικά μηνύματα που παίρνει που πλέον δεν μπορείς να του βάλεις χαλινάρι ...είτε αυτό λέγεται παραλία είτε πλατεία είτε παράνομο καφενείο είτε εκκλησία
 

Yorgos

Member
Μηνύματα
9.626
Likes
50.299
Επόμενο Ταξίδι
Umhlanga
Ονειρεμένο Ταξίδι
Περού τότε, τώρα, πάντα
Οταν λεω δασος το λεω κυριως ποιοτικα οχι ποσοτικα.
Nαι, αλλά το ποιοτικά σε μια πανδημία κρίνεται από το βαθμό διασποράς, δεν υπάρχει αναλογικότητα αλλά αρχη πολλαπλασιαστικότητας.

Δεν θα κατσω να μετρησω τους διαδηλωτες ασε που πολλοι ηταν οι ιδιοι σε αυτες τις διαφορες διαδηλωσεις αρα δεν βγαινουν εκατοταδες χιλιαδες, ασε που θα μετρησουμε διαφορετικα
.
Μπορούμε να πάρουμε τις μετρήσεις της αστυνομίας και τις εκτιμήσεις των διοργανωτών (συνήθως οι πρώτες είναι μικρότερες του πραγματικού και οι δεύτερες μεγαλύτερες για λόγους που όλοι κατανοούμε) και να εξάγουμε ένα συμπέρασμα, αλλά ας μη χαθούμε στους αριθμούς. Το αν είναι ίδιοι οι διαδηλωτές, επειδή μπροστά στο σπίτι μου γίνονταν σχεδόν όλες, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω. Από το μαύρο μπλοκ του Κουφοντίνα, στους ταξιτζήδες (που έστησαν και σούβλες για να τσικνίσουν στο Θεό τους δηλαδή), τις εκατοντάδες κοπέλες που την ημέρα της γυναίκας στρίγγλιζαν "σεισμός-σεισμός-φεμινισμός, μία είναι λύση ο ευνουχισμός" και τους διαδηλωτές για τη Μόρια ή τη φορολογία των airbnb και το αν ήρθε ο "ωέ-ωέ σούπερ Μάριο" Χεζόνια, θα μου επιτρέψεις να σου πως ότι είδα ένα πολύ ευρύ φάσμα ανθρώπων που αφμιβάλλω αν έχουν συνυπάρξει ποτέ, εκτός κι αν πάνε οι φεμινίστριες στη Θύρα 13 και οι αναρχικοί στις συγκεντρώσεις των ιδιοκτητών ταξί, που δεν το βλέπω.

Το δασος ομως (η κυρια αιτια δηλαδη) ειναι η κλιματικη αλλαγη. Τα υπολοιπα ειναι τα δεντρα.
Η κύρια αιτία λοιπόν είναι ότι δεν τηρούνται τα μέτρα, κατ' εμέ τουλάχιστον.

Ο κυριος λογος που χτυπησε την Ελλαδα (το δασος δηλαδη) ηταν η αρχιτεκτονικη της Ε.Ε που λειτουργουσε εις βαρος του Νοτου. Το κλειστο επαγγελμα των ταξι, η φοροδιαφυγη του περιπτερα, και αλλα χιλια δυο κακα που φυσικα και πρεπει να διορθωθουν ειναι τα δεντρα.
Θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω, θεωρώ πως ο Νότος είναι το πιο ευνοημένο κομμάτι της ΕΕ και ταυτόχρονα αυτό με το μεγαλύτερο λαϊκισμό, τη μεγαλύτερη διαφθορά και τη μεγαλύτερη φοροδιαφυγή. Κοινώς, διαφωνούμε και γι' αυτό το δάσος. Χώρες δε όπως η Πορτογαλία (με πολύ λιγότερο λαϊκισμό), έβαλαν κάτω κυβέρνηση και αντιπολίτευση και βγήκαν από την κρίση όμορφα και τακτοποιημένα, άλλες πάλι έκαναν δημοψηφίσματα και ζητούσαν αποζημιώσεις για τον πόλεμο της Τροίας, έταζαν ότι θα διορίσουν 300.000 νέους υπαλλήλους, θα αυξήσουν το βασικό ισθό κατά 28% και θα καταργήσουν το μισό φορολογικό κώδικα. Την ίδια αρχιτεκτονική είχε η ΕΕ και στις δύο περιπτώσεις, η μια χώρα φέρθηκε ώριμα και η άλλη ως αφρικανική, ψηφίζοντας αλλεπάλληλα όποιον έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια, λεφτά υπάρχουν και δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο να μη μας τα χαρίσουν και να τα πληρώσουν οι πολίτες των άλλων χωρών. Η αρχιτεκτονική της ΕΕ έφταιγε ή το πώς αντιμετώπισαν την κρίση;
Οι υπηρεσιες του τουρισμου του πιο ανταγωνιστικου προιοντος της χωρας μαζι με την ναυτιλια βαθμολογειται παρα πολυ καλα απο τους επισκεπτες. Αυτο ειναι το δασος. Ο κυρ Μητσος που χρεωσε το δωματιο 80 ενω εμεις θελαμε 50 ειναι το δεντρο οσες χιλιαδες και αν ειναι οι κυρ Μητσοι.
Α μπράβο! Εδώ λοιπόν κάνεις ένα λογικό άλμα. Παίρνεις την αρχή της αναλογικότητας και την εφαρμόζεις σε ένα περιβάλλον πολλαπλασιαστικότητας. Δηλαδή, ενώ το παράδειγμα που λες είναι σωστό (όντως οι υπηρεσίες του τουρισμού της χώρας χαίρουν παγκόσμιας αναγνώρισης, ο κακός κυρ Μήτσος δεν επηρεάζει τους πελάτες των καλών επιχειρηματιών, γιατί δεν τον είδαν ποτέ, στη χειρότερη να κάνει ζημιά μόνο μέχρι τους (λίγους σε σχέση με το σύνολο) πελάτες που θα μείνουν στο δικό του κατάλυμα.

Στην πανδημία δεν πάει έτσι, η πράξη του "κακού" επηρεάζει πολλαπλασιαστικά ακόμη και τους άψογους. Πιο πολυ μοιάζει με το εξής: 10 αεροπλάνα πετάνε πάνω από μια χώρα. Τα 9 απλώς κάνουν μια υπερπτήση, το δέκατο ρίχνει μια ατομική βόμβα. Ε δεν τρέχει και τίποτε, το 90% είχε άψογη στάση! Νομ΄θζω παρέθεσα εδώ (ίσως ήταν και σε άλλο φόρουμ) την έκθεση των Γιαπωνέζων για τα superspreader events και το μετρό. Ως παράδειγμα superspreader πήραν ένα ματς ποδοσφαίρου, που ναι μεν γίνεται σε σχετικά ανοικτό χώρο, αλλά οι παρευρισκόμενοι όχι απλώς μιλάνε, αλλά φωνάζουν. Και το συνέκριναν με ένα υπεργεμάτο βαγόνι μετρό, όπου όλοι φοράνε μάσκα και κανείς δε μιλάει. Ε ήταν τραγική η σύγκριση, αν θυμάμαι καλά 1 ματς ποδοσφαίρου με 10.000 θεατές είχε τόσες επιμολύνσεις όσο όλες οι μετακινήσεις μετρό στο Τόκυο σε μια μέρα που ήταν περίπου 7,5 εκατομμύρια. Κοινώς οι διαδηλώσεις (που πρέπει να είναι χειρότερες από γήπεδο επειδή σε αντίθεση με το γήπεδο δεν έχουν και σταθερή θέση οι συμμετέχοντες, αλλά έρχονται σε επαφή με άλλους διπλανούς, μπροστινούς, πισινούς κατά τη διάρκεια της πορείας) είναι ατομική βόμβα, το ότι πήγαν συνολικά μόνο 100 ή 300 χιλιάδες δε λέει κάτι αν η ζημιά που έκαναν ήταν η αντίστοιχη των 3 εκατομμυρίων. Να στο πω αλλιώς, αν πάνε 30 κάμπερς και κάνουν ελεύθερο κάμπιγκ και οι 2 κάψουν το δάσος, το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό επειδή οι 28 ήταν τύπος και υπογραμμός, χωρίς δάσος μείναμε, δεν εφαρμόζεται εδώ η αρχή των λίγων κακών κυρ Μήτσων.

Μπορεί αντίστοιχα να είναι και οι εκκλησίες superspreader events, δεν το ξέρω, μπορεί να είναι και τα παγκάκια, λέω γι αυτό το συγκεκριμένο που διάβασα, χωρίς να εξαιρώ και τις αστοχίες και τις μπαρούφες και τις εγκληματικές ιδεοληψίες τύπου "δεν κλείσαμε τη Θεσσαλονίκη λόγω Ορθοδοξίας :russian_roulette: ", ξαναλέω το ένα δεν ακυρώνει το άλλο. Αλλά βλέπω ότι η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση, αυτή την αντιπολίτευση και οι πολίτες και τους δύο λες και δεν έχουν και οι τρεις παράγοντες ευθύνη για όσα γίνονται κάθε μέρα που το λοκντάουν μας έχει τόση σχέση με αυτό της Αυστραλίας όσο ο Έλτον Τζον με το Φουρθιώτη.

Αυτά από μένα, δεν έχω διάθεση ούτε κομματικοποίησης, ούτε να τσακωθώ, ειδικά εσύ μου είσαι και συμπαθής, αλλά συμφωνούμε πως διαφωνούμε στο συγκεκριμένο. Δεσμεύομαι η όποια συμμετοχή μου στο παρόν τόπικ να είανι όντως οφ τόπικ κι άσχετη με το θέμα του κορωνοιού. Τουλάχιστον ελπίζω από Ιούνιο να μιλάμε για ταξίδια κι όχι για τον Άδωνι και την Ακριβοπούλου και για πρώτη φορά είμαι κι αισιόδοξος ότι θα συμβεί κιόλας (παρά τη νότα απαισιοδοξίας που μου προκάλεσε η είδηση που διάβασα πως βρέθηκε πως μια παραλλαγή του στελέχους της Ν.Αφρικής δεν το καλύπτει τουλάχιστον το εμβόλιο της Pfizer, ίσως ούτε και τα υπόλοιπα).
Israeli data shows South African variant able to ‘break through’ Pfizer vaccine

Πάω να γράψω ταξιδιωτικό ημερολόγιο, μου είναι πιο ευχάριστο, χαιρετισμούς από το Vladimir.
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.932
Likes
40.776
652 διαδηλώσεις σε 48 μερες, simple stats. Μέτρα πόσες χιλιάδες ήταν σε κάθε διαδήλωση και συμπεραίνεις αν είναι δέντρα ή δάσος. Ρεκόρ κρουσμάτων συμπτωματικά σημειώθηκαν 10 μέρες μετά τη συγκέντρωση στο Εφετείο και ξανά μετά 10 μερες μετα απο τις πολυπληθείς συγκεντρώσεις για τον Κουφοντινα (καλά αυτές συνέπεσαν και με άλλα φανταστικά όπως την υποδοχή Χεζονια). Για κανε μια σούμα πόσες εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου συνωστιστηκε σε superspreader events.
Τι να μας πουν τα παγκάκια... είμαστε σε άλλο επίπεδο, μαζικότερο.
Ο Μοσιαλος ειπε χθες οτι στους εξωτερικους χωρους με μασκα κολλας 19 φορες λιγοτερο. Ενταξει, εκανε την πατατα ο ΠΘ να παρουσιασει στη Βουλη λαθος μελετη για τις πορειες, λεγε λεγε θα το πιστεψουμε οτι εγιναν superspreaders οι ανθρωποι εξω με μασκες, ετσι αυθαιρετα.
Την Τεταρτη ερχεται θηριωδες πανεκπαιδευτικο συλλαλητηριο, θα μαζευτουν απο ολη την Αττικη, οχι μονο την Αθηνα, γονεις, παιδια, εκπ/κοι, φοιτητες. Ας μη δυαλυοταν η παιδεια εν μεσω πανδημιας και ολοι θα ηταν ησυχοι στο σπιτι τους. Η πλακα ειναι ποιος να τους πει τι? "Αυριο παστωθειτε ανα 30 σε κλειστο χωρο για μαθημα γιατι δεν κολλαει, αλλα μεθαυριο μη βγειτε στον ανοιχτο γιατι ο πθ ειπε οτι εξω κολλαει, εκτος αν πατε για ψωνια ολοι μαζι στην Ερμου που δεν κολλαει"?
 
Last edited:

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Εκθαμβοι διαβασαμε μεσα στην εβδομαδα την προδημοσιευση μια "ερευνας" ομαδας στην οποια συμμετεχουν και υπογραφουν τα 2/3 των μελων της επιτροπης για το αν ο τουρισμος συνεβαλε στη μεταδοση και ερευνηθηκε η περιπτωση της Καβαλας, της Λαρισας και της Αθηνας. Μονο 4 δειγματα απο νησια γυρω απο την Αθηνα. Μαντεψε τα συμπερασματα στη Λαρισα. Ηταν σαν τα βελακια του Γκικα για τη μεταδοση στην ταξη. Ακομη γελαμε.
@Dr Snoopy για πες που διαβαζεις ωραια τις ερευνες, θα το περιμενες οτι στον καταυλισμο ρομα της Νεας Σμυρνης στη Λαρισα δεν υπηρξε επιδημιολογικη επιβαρυνση απο τον τουρισμο?

Molecular epidemiology of SARS-CoV-2 in Greece reveals low rates of onward virus transmission after lifting of travel restrictions based on risk assessment during summer 2020
Για συμβουλες ρωταω μονο τον γιατρο της γειτονιας. Πιο αξιοπιστος απο το ιερατειο. Και τους γιατρους μελους του πολυ στενου οικογενειακου μου περιβαλλοντος που νοσηλευεται αυτες τις μερες. Ολοι λενε να προσεχουμε μην κολλησουμε.
Τα λέω εγώ για τη Λαρισάρα και πόσο τουριστική είναι αλλά εσείς δεν με ακούτε. Τώρα και σε παγκόσμιες μελέτες.
Ελάτε τώρα να δείτε την αυθεντική Λάρισα πριν αρχίσουν τα εκατομμύρια των τουριστών.
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.631
Τα λέω εγώ για τη Λαρισάρα και πόσο τουριστική είναι αλλά εσείς δεν με ακούτε. Τώρα και σε παγκόσμιες μελέτες.
Ελάτε τώρα να δείτε την αυθεντική Λάρισα πριν αρχίσουν τα εκατομμύρια των τουριστών.
Να σταματήσει η καραντίνα να έρθουμε Λάρισα.
 

jimp

Member
Μηνύματα
5.013
Likes
6.395
Να σταματήσει η καραντίνα να έρθουμε Λάρισα.
Για τους φίλους θα κάνω ιδιαίτερες τιμές και προσωπικά τουρ και στα παράλια αλλά και στα ορεινά μέρη αποκαλύπτοντας τα κρυμμένα μυστικά πριν τα διαβάσουν όλοι στα τριπαντβάιζορς
 
Μηνύματα
2.487
Likes
3.191
Ονειρεμένο Ταξίδι
ΙΑΠΩΝΙΑ
Ο Μοσιαλος ειπε χθες οτι στους εξωτερικους χωρους με μασκα κολλας 19 φορες λιγοτερο. Ενταξει, εκανε την πατατα ο ΠΘ να παρουσιασει στη Βουλη λαθος μελετη για τις πορειες, λεγε λεγε θα το πιστεψουμε οτι εγιναν superspreaders οι ανθρωποι εξω με μασκες, ετσι αυθαιρετα.
ξεχνάς τις ΑΠΟΣΤΑΣΕΙς:bleh:
μας έχουν πρήξει τ αυτιά ότι τι κι αν ήμαστε έξω με μάσκα πρέπει να τηρούνται και οι αποστάσεις!!γι αυτό και τα περιπολικά βγάζαν ντουντουκες..διαλυθείτε κλπ
άσχετα άν τώρα κι αυτοί τάχουν φορτώσει στον κόκορα
αλλά ΚΑΝΟΝΙΚΑ ισχύουν οι αποστάσεις αλλιώς και με μάσκα έξω κολλάς αν αγκαλιασθείς με τον άλλον κολλάς, στην τράπεζα απ έξω γιατί υποτίθεται πρέπει να κάθεται ο ένας μακρυά απο τον άλλο?
ούτε ένα φλέρτ βρε αδερφέ δεν μπορείς να κάνεις τόση ώρα στην ουρά..;)
 

paefstra

Member
Μηνύματα
12.932
Likes
40.776
ξεχνάς τις ΑΠΟΣΤΑΣΕΙς:bleh:
μας έχουν πρήξει τ αυτιά ότι τι κι αν ήμαστε έξω με μάσκα πρέπει να τηρούνται και οι αποστάσεις!!γι αυτό και τα περιπολικά βγάζαν ντουντουκες..διαλυθείτε κλπ
άσχετα άν τώρα κι αυτοί τάχουν φορτώσει στον κόκορα
αλλά ΚΑΝΟΝΙΚΑ ισχύουν οι αποστάσεις αλλιώς και με μάσκα έξω κολλάς αν αγκαλιασθείς με τον άλλον κολλάς, στην τράπεζα απ έξω γιατί υποτίθεται πρέπει να κάθεται ο ένας μακρυά απο τον άλλο?
ούτε ένα φλέρτ βρε αδερφέ δεν μπορείς να κάνεις τόση ώρα στην ουρά..;)
Το ΠΑΜΕ κρατουσε υποδειγματικα ΚΑΙ τις αποστασεις.
Μα την μπαναια, περιμενω τη στιγμη που θα αρχισουν να σουλατσαρουν οι Γερμανοι με τεστ και η εκπαιδευτικη κοινοτητα με σελφ τεστ η μια υπευθυνη δηλωση της πλακας επισης θα φωναζει καθε βδομαδα στα Προπυλαια . Δημοκρατια εχουμε, τεσταρισμενοι ολοι, ποιος θα τους φιμωσει?
 

panpan

Member
Μηνύματα
6.865
Likes
26.631
Για τους φίλους θα κάνω ιδιαίτερες τιμές και προσωπικά τουρ και στα παράλια αλλά και στα ορεινά μέρη αποκαλύπτοντας τα κρυμμένα μυστικά πριν τα διαβάσουν όλοι στα τριπαντβάιζορς
Μια από τις αγαπημένες μου παραλίες ήταν τα Μεσάγγαλα. Τέλος δεκαετίας 80
 

gkalla

Member
Μηνύματα
1.228
Likes
6.647
Επόμενο Ταξίδι
Γερμανία
Ονειρεμένο Ταξίδι
Κούβα, Περού, Ν. Ζηλανδία
προσωπικά τουρ και στα παράλια αλλά και στα ορεινά μέρη
Άστα αυτά. Θέλουμε τουρ στα τσιπουράδικα, στις ταβέρνες με τα κεμπάπ (Από ζυγούρι κατά προτίμηση), τις μοσχαροκεφαλές και τις πηχτές.
 
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.112
Μηνύματα
880.659
Μέλη
38.838
Νεότερο μέλος
Crimson_gr

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom