The Official OffTopic v7

Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

paefstra

Member
Μηνύματα
13.052
Likes
41.198
Η λογική του καψίματος για κτίσιμο δεν μου κολλάει πολύ αυτή την εποχή, αυτοί που τους περισσεύουν πολλά λεφτά έχουν προσανατολιστεί σε αναπτύξεις στο Ελληνικό, οι δε φτωχότεροι δύσκολα μπορούν να ''αναπτυχθούν'' σε αυτές τις εκτάσεις που καίγονται, τις πιο προνομιούχες της Αττικής δηλαδή.
Κοιτα, εγω αναχωρουσα απο Πατρα τη μερα που αρχισε η πυρκαγια και ολοι ηταν πολυ χαλαροι γιατι μου εδειξαν γυρω γυρω στην Αχαια κα απεναντι τη νοτια Αιτωλοακαρνανια τι εγκαταστασεις σηκωθηκαν στα σημεια της προπερσινης και περσινης πυρκαγιας. Γιατι οι Πατρινοι ηξεραν.
Σημερα που διερρευσε και η αποφαση του Δημοτικου Συμβουλιου για τη Λιμνη Ευβοιας πριν 15 μερες, υπαρχει μια τρομερη ταυτιση για το ειδος της επενδυσης κι εκει.
Για δες ομως κατι συμπτωσεις διαβολικες.
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.636
Likes
12.459
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Προφανώς, και σε όλη τη Μασόγειο τα ίδια γίνονται και στη Σιβηρία ακόμη. Εμένα ακόμη δε μου έχει απαντηθεί το ερώτημα (το είχα θέσει και πρόπερσι στι φωτιές) πώς γίνεται οι κατ' εξακολούθηση εμπρηστές να μπαινουν φυλακή για λίγους μήνες, να βγαίνουν, να ξαναβάζουν φωτιές, να ξανακαταδικάζονται κι επειδή "έχουν ψυχολογικά προβλήματα" να αφήνονται πάλι ελεύθεροι. Δηλαδή έχουμε κατ' εξακολούθηση εμπρηστή που έχει και ψυχολογικά προβλήματα, τον αφήνουμε ελεύθερο και περιμένουμε ότι δε θα ξανακάψει; Έχει γίνει πάμπολλες φορές, τώρα διαβάζω για σύλληψη κι άλλου κατ' εξακολούθηση πυρομανούς, θυμήθηκα αυτόν εδώ τον προπέρσινο στην Εύβοια (κι άλλον θυμάμαι στο Σέιχ Σου, έναν στη Φωκίδα, άλλον στην Κέρκυρα, βαριέμαι να ψάξω) :
Αποκαλύψεις- σοκ για τον εμπρηστή της Εύβοιας: Τα ψυχολογικά προβλήματα και οι συλλήψεις - ΤΑ ΝΕΑ
(μπορείτε να αγνοήσετε τις κομματικές αναφορές στο άρθρο και πριν και μετά ΣΥΡΙΖΑ πάλι σουλατσάριζαν άνετα, δεν είναι δημιούργημα ΣΥΡΙΖΑ το πρόβλημα, γνωστή η ιδιοκτησία της εφημερίδας, το ζουμί είναι στο πόσοι τέτοιοι κυκλοφορούν ελεύθεροι)

Πάτρα: Με ψυχολογικά προβλήματα ο 16χρονος εμπρηστής

Αυτός εδώ έβαλε το 2010 τέσσερις φωτιές σε 5 μήνες και μετά ήταν ελεύθερος με απόφαση εισαγγελέα:
Με ψυχολογικά προβλήματα ο 46χρονος εμπρηστής

Αυτός εδώ λέει του άρεσε να βλέπει τους πυροσβέστες να τρέχουν να σβήνουν τις φωτιές που έβαζε ανενόχλητος.
Συνελήφθη εμπρηστής στον Μαραθώνα - «Ήθελα να βλέπω τους πυροσβέστες να σβήσουν φωτιές» | LiFO

Και στις σημερινές αν διαβάσετε συνελήφθησαν αρκετοί με ενδείξεις ξεκάθαρου εμπρησμού, κάποιοι σεσημασμένοι. Έτσι δε γίνεται δουλειά. ΟΚ η ανεπάρκεια του κράτους, οι θερμοκρασίες, η κλιματική αλλαγή αλλά εδώ μιλάμε για συνεχή αδιαφορία για ανθρώπους που έχουν βαλθεί να κάψουν τη χώρα, ας εξισώσουν τον εμπρησμό με γενοκτονία να ησυχάσουμε, ας τους βάλουν σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα να μη βγουν ποτέ. Ας τους βάλουν ένα βραχιολάκι κι όποτε πλησιάζουν δάσος να τρώνε άλλα 5 χρόνια φυλακή. Θυμάμαι έναν στο χωριό μου είχε βάλει 4 φωτιές σε 3 χρόνια κι ήταν ελεύθερος και αντί να συζητάνε πώς θα τον βάλουνε μέσα συζητούσαν πόσους πυροσβέστες θα πάρουν για να σβήσουν τις φωτιές που αναπόφευκτα θα ξαναβάλει ο γνωστός εμπρηστής (τον έπιασαν σε 4, φανταστείτε πόσες ακόμη είχε βάλει). αντί να τον έχουν κλειδωμένο κάθε καλοκαίρι.
Βέβαια οι αναζωπυρωσεις που είναι η αιτία των αποψινών τεράστιων μετωπων δεν είναι θέμα εμπρησμού αλλά ελλείψεων παντού και κατ' επέκταση της προβληματικής αντίληψης της προστασίας του πολίτη
Γιατί να πάρεις αυρες κι όχι πυροσβεστικά?
 

katkats

Moderator
Μηνύματα
9.636
Likes
12.459
Επόμενο Ταξίδι
?
Ταξίδι-Όνειρο
Ν. Αμερική
Εννοούσα τα υπολείμματα από στάχτες.

Με όσους έχω μιλήσει ως τώρα, σε πάνω από 10 διαφορετικές περιοχές της Αττικής, όλοι βλέπουν από τα σπίτια τους θολή ατμόσφαιρα, ή/και μυρίζουν καμμένο....
Όταν έστειλα ήταν μια χαρά, γαλάζιος ουρανός και στο purple air ήμασταν στα πράσινα.
 

alma

Member
Μηνύματα
3.729
Likes
15.112
εδώ μιλάμε για συνεχή αδιαφορία για ανθρώπους που έχουν βαλθεί να κάψουν τη χώρα, ας εξισώσουν τον εμπρησμό με γενοκτονία να ησυχάσουμε, ας τους βάλουν σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα να μη βγουν ποτέ.
Δεν θα μείνω στο πόσο πολύ συμφωνώ μαζί σου, αλλά στο πόσες φορές τελευταία έχω ακούσει κόσμο γεμάτο αγανάκτηση να ζητά παρόμοιες ή και σκληρότερες τιμωρίες. Εξάλλου μιλάμε για εμπρησμούς που εκτός της τεράστιας καταστροφής του περιβάλλοντος, έχουν στο παρελθόν προκαλέσει πολλαπλούς θανάτους ανθρώπων, ζώων κλπ...
Λοιπόν ναι, θεωρώ πως οι εμπρηστές δεν είναι καθόλου καλύτεροι από τους κατα συρροήν δολοφόνους και φυσικά είναι υπεύθυνοι για πολλαπλούς θανάτους ζώων και πολλά άλλα...

Όμως τι να πεις...Είσαι σε μια χώρα που πιθανόν να τη βγάλεις ελαφρά, ακόμα κι αν επιχειρήσεις εμπρησμό στο Πεδίο του Άρεως όπως φαίνεται...
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.433
Τις άδειες ΑΠΕ για αιολικά πάρκα τις δώσανε (για Λίμνη Ευβοίας λέω) .. τι νόημα εχει να κάψουν το μέρος για αιολικά πάρκα (λέμε τωρα) αφού οποιος εχει την δυνατότητα, συνήθως ξένες επενδύσεις, άδεια δίνεται.. έχουμε γεμίσει αιολικά πάρκα..
Όσο για τους εμπρηστές και πιο αυστηρά να γίνουν τα πράγματα (καλά δεν υπάρχει περίπτωση για ισόβια), "Νέρωνες" πάντα θα υπάρχουν..
Όσους πυροσβέστες και μέσα και να έχεις σε τέτοιες περιόδους καύσωνα συνοδευόμενες απο απο δυνατούς ανέμους δεν θα γλυτωσεις τις μεγάλες πυρκαγιές γιατί απλά και επιμένω σε αυτό δεν λειτουργεί η πρόληψη.. Οι τοπικές κοινωνίες γνωρίζουν καλύτερα απο τον καθένα τους δρόμους και χωματόδρομους σε δύσβατες περιοχές και επικίνδυνες για τυχόν πυρκαγιές.. Εγώ θυμάμαι μετά τις φωτιές στο Νότιο Πήλιο είχαν οι περιοχές αυτές εθελοντές που περιπολούσαν τα δάση.. αυτό για κάποια χρόνια μετά άρχισε να ξεφτίζει.. τωρα δεν βλέπω κανένα.. Και γω που δεν κάνω τίποτα θα μπορούσα να βοηθήσω.. αλλά δεν υπάρχει η δημοτική αρχή να οργανώσει κάτι τέτοιο.. ΣΗΜΕΡΑ πρέπει να γίνει οχι ΘΑ ..

και δω μια εικόνα της ΝΑΣΑ για την περιοχή μας για χθές
bushfires.jpg
 
Last edited:

paefstra

Member
Μηνύματα
13.052
Likes
41.198
@chrisbd προφανως δεν εχεις δει το εγγραφο για τη Λιμνη και λες για ξενες επενδυσεις, γιατι η εταιρεια ειναι ελληνικοτατη. Ουτε εμαθες για την αρνηση του δημου να παραχωρηθουν δασικες εκτασεις για αιολικο παρκο

Περι των εθελοντων, ενας ειναι ηδη νεκρος και ενας συνεληφθη με την προφαση του εθελοντισμου να βαζει φωτιες. Οι εθελοντες ειναι ανεκπαιδευτοι, καθε καρυδιας καρυδι, δεν μπορεις να βασιζεσαι εκει γιατι εχεις αλλα εξοδα και προτεραιοτητες, δηλαδη σε ανεκπαιδευτους και μη ειδικους.

Δοθηκαν 2 εκ ευρω στον Μεγαλο Περιδρομο της Αθηνας και 1,7 στην προληψη πυρκαγιων.
 

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.433
Μιλάω για επιτηρηση και πρόληψη όχι για κατάσβεση.. εκεί ασφαλώς και θέλεις εκπαιδευμένους..

Αυτό το κομματι μόνο απο το αποσπασμα "διέρρευσε", που λέει για χορήγηση αδειας σε κάποιες Ελληνικές εταιρείες (αυτούς που είναι απο πίσω δεν ξέρω) αλλά δεν έχει σημασία γιατί άδειες δίνονται συνεχώς .. βλέπουμε παντού ανεμογεννήτριες ειδικά σε μέρη που πιανουν ισχυροί άνεμοι..

κ.jpg
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.052
Likes
41.198
Το ποια συγγενικα ατομα του περιβαλλοντος του ΠΘ ειναι υπευθυνα για την κρατικη διαχειριση των αδειων των αιολικων παρκων ειναι γνωστο, δεν χρειαζεται μεγαλη ερευνα για το "ποιος ειναι απο πισω" απο τις ελληνικες εταιρειες.
FB_IMG_1628331853897.jpg
 
Last edited:

chrisbd

Member
Μηνύματα
2.678
Likes
16.433
Το οτι υπάρχει ανεξάρτητη αρχή αδειοδότησης ανεμογεννητριών είναι fake news απο μόνο του.. και αφού αυτη δίνει τις άδειες οπως λέει τότε η δημοτική αρχή τι ρόλο παίζει στην περίπτωση του Μαντουδίου;;

Αλλα΄αφου το λέει η ειδήμων (Μαρία απο το FB GLEE TSA♏'s tweet - "#Συριζα_εμπρηστες .Στην «Ανεξάρτητη» Αρχή αδειοδότησης των ανεμογεννητριών:1. Είναι μέλος η σύζυγος του Γεραπετρίτη.2. Ο πεθερός του Γεραπετρίτη έχει εταιρεία αιολικών «πάρκων»3. Η αδελφή του #Μητσοτακη_γ είναι πρόεδρος της πρωτοβουλίας για την ανάπτυξη των αιολικών «πάρκων». " - Trendsmap ) τοτε δεν το συζητάμε.. το συμπέρασμα ειναι ότι αυτοί ευθύνονται για τις φωτιές ... Κρεμάστε τους...

Το ρεζουμέ ειναι ότι τα αιολικά πάρκα και οι εταιρεις που τα διαχειρίζονται φταινε για τις φωτιές.... αυτό πάει να μεινει ως κρατουσα αποψη στο ιντερνετ και ας γίνονται εδω και 20 χρόνια ισως και παραπάνω..
 

paefstra

Member
Μηνύματα
13.052
Likes
41.198
20 χρονια αλλα πρωτη φορα θα πληρωσουμε αυξηση 15% στη Δεη σε εναν μηνα.

Το ποιος το λεει ειναι δημοσιευμενο σε εφημεριδες, το οτι αναπαραγεται η πληροφορια απο μενα πχ δεν μειωνει την αληθεια της πληροφοριας.
Τελος παντων, ενω μαζευω τις σταχτες απο τα σπιτια σας και τα δαση τους, ειναι λιγο θλιβερη η διαπιστωση οτι η χωρα ανηκει στο σοι εδω και 50 χρονια και οι επενδυσεις σας σε ακινητη περιουσια θα καει. Και λιγα καινε, το συνθημα δοθηκε απο περσι.
Καλυτερα επενδυσεις σε κινητη περιουσια, να μπορουν τα παιδια σας να την αρπαξουν και να φυγουν. Χροοονια το λεω.
 

noobtraveller

Member
Μηνύματα
140
Likes
573
Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο, η καμμένη έκταση στην Ευβοια ως τώρα είναι 350.000 στρέμματα. Το 2018 είχαν καεί συνολικά 109.890 στρέμματα, το 2019 54.040 στρέμματα και το 2020 83.610 στρέμματα.

H σκέψη όλων μας σε κάποιους άλλους ήρωες,τους επικοινωνιολόγους του πρωθυπουργού μας,που βαράνε υπερωρίες για να σουλουπώσουν την εικόνα της διαχείρισης άλλης μιας κρίσης.
 
Last edited:

Sevro

Member
Μηνύματα
130
Likes
824
Η συνωμοσιολογια με τις ανεμογεννητριες εχει καταντησει εξισου κουραστικη με αυτη του 5G και του τσιπ του Μπιλ Γκειτς.
 
Last edited:
Status
Κλειστό για νεότερες απαντήσεις.

Εκπομπές Travelstories

Τελευταίες δημοσιεύσεις

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.222
Μηνύματα
884.200
Μέλη
38.914
Νεότερο μέλος
daglas

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom