Μπαχρέιν Σαουδική Αραβία To the edge of the world ,Saudi Arabia & Bachrain

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει

βρεθηκα 7 μερες στο Μπαχρεην και 2.5 μερες στη σαουδικη Αραβια μεχρι το Ριαντ ,πιο πολυ για ανιχνευση ενοψη του επικειμενου ταξιδιου στο Ομαν πριν τα Χριστουγεννα.
Μια Βολιδοσκοπηση της χωρας που ανοιξε προσφατα τα συνορα της στο κοινο και που θα πρεπει να τη διασχισουμε για να φτασουμε να κανουμε ενα 15νθημερο "οδοιπορικο " και 4000 χλμ στο Ομαν .
Καποιοι φιλοι κατεβηκαν να δουνε την Φορμουλα 1 στο Grand Prix στη πιστα του Μπαχρεην.
επειδη τη φορμουλα την ειχα δει παλιοτερα και ειχα επισκεφτει και το Μπαχρεην παλιοτερα ,4 χρονια πριν ,δεν ηθελα να μεινω 15 μερες κατω.Οποτε επικεντρωθηκα στο κομματι της Σαουδικης Αραβιας.

Το Μπαχρεην ειναι μικρο και γυριζεται ευκολα σε 3 μερες. Βιζα On arrival που σε ρωτανε για ποσες μερες θα καθισεις και βεβαια να εχεις να τους δειξεις την αποδειξη απο τη κρατηση απο ξενοδοχειο η τη διευθυνση απο το σπιτι που θα σε φιλοξενησει καποιος δικος σου. εγω ανηκα και τις 2 φορες στη δευτερη περιπτωση.

Το μπαχρεην τη πρωτη φορα που κατεβηκαμε ηταν ο τελευταιος σταθμος ενος 15ημερου τουρ οδικωςπου ξεκιναγε απο σεβιλλη μαλαγα κορδοβα και συνεχιζε παρισι ,απο κει Ζυριχη Γενευη και Μοναχο συμπεριλαμβανομενου του καστρου στο Schwangau του διασημου Neuschwanstein απο τις εισαγωγες του Γουολτ Ντισνευ ,και της αετοφωλιας του Αδολφου και τελευταιος προορισμος το μπαχρεην αρχες Ιουλιου οποτε οπως θα δειτε η θερμοκρασια 60+ υπο σκια ειναι κατι φυσιολογικο εκει κατω και ενα σοκ για για τον οργανισμο μας που απο τους +15 βαθμους της αετοφωλιας να βρισκομαστε σε λιγες μερες 50 βαθμους επανω.υπηρχαν στιγμες που απλα δεν θελαμε να βγουμε απο το air condition του αυτοκινητου ουτε για να βγαλουμε φωτο.

να προσθεσω οτι εκει το ρευμα για το air condition ειναι μια ευγενικη χορηγια του βασιλια και οταν η θερμοκρασια περναει τους 45 βαθμους με βασιλικη διαταγη δεν βγαινει κανενας εξω να δουλεψει.τα εργοταξια πχ μπορουν να δουλεψουν τη νυχτα που πεφτει η θερμοκρασια.

το δεντρο της ζωης το εχουν σαν αξιοθεατο και απο κει και περα δεν εχει κατι αλλο αξιοπεριεργο να δεις εκτος απο το να δοκιμασεις τις ντοπιες σπεσιαλιτε σε διαφορα εστιατορια και οι πολυχρωμοι φωτισμενοι ουρανοξυστες. με τα αναλογα μουσεια .το παγωτατζιδικο διπλα στο δεντρο της ζωης να σου προσφερει παγωτο στους 65 βαθμους ειναι μια οαση. αλλα και οι παραδοσιακοι ονταδες που τρως καταχαμα σταυροποδι.

Το μπαχρεην ειναι τριτο σε καταταξη σε Openmind rules Μετα απο το Ντουμπαι και το Αμπου Νταμπι ,και στα 3 μιλανε απταιστα αγγλικα οι περισσοτεροι σε αντιθεση με τη Σαουδικη Αραβια που δυσκολα συνεννοεισαι εκτος ξενοδοχειου.
απο τιμες δε θυμαμαι γιατι μας ειχανε καλεσμενους και δε μας αφησαν να πληρωσουμε τιποτε .γενικα ειναι ακριβο το μπαχρεην οπως και ολα τα εμιρατα. με αναλογια 2.5 ευρω να ισουται με ενα δηναριο δικο τους πανω κατω.

εντυπωση θα μπορουσα να πω οτι μου εκανε και πριν 4 χρονια αλλα και τωρα ,και στο μπαχρεην αλλα και στη σαουδικη που καποιος απο τη παρεα ξεχασε το κινητο του στο τραπεζι και καποιος αλλος το μπουφαν του και ηταν εκει και μας περιμεναν ωρες μετα. δε τα ακουμπαει ουτε ο σερβιτορος.
Γιατι ισχυει το οτι αν σε πιασουν για κλοπη θα κυκλοφορεις με το ενα χερι στο καρπο χωρις παλαμη και αυτο σε καθιστα δακτυλοδεικτουμενο.
μια ελληνιδα αρχιτεκτονισσα που δουλευει μεσα στο παλατι για το βασιλια μας ειπε οτι καθε παρασκευη ειδικα στη σαουδικη λειτουργει η λαιμητομος. ασχετως αν εχουν μειωθει οι εκτελεσεις σημαντικα δεν παυει να λειτουργει .και αυτο το μετρο εχει εξαφανισει τη κλοπη γιατι ο καθενας ξερει τι τον περιμενει αν πιαστει.στα εμιρατα ναι μεν ισχυει η θανατικη ποινη μεσω της λαιμητομου αλλα σχεδον εχει εξαλειφθει στο κομματι της εκτελεσης.

επισης εντυπωση κανει οτι η βενζινη κανει 0.4 με 0.5 του ευρω και πραγματικα χαιρεσαι να γεμιζεις ρεζερβουαρ και εκει ειναι ολα απο 80 λιτρα και πανω στα θηριωδη τζιπ τους.
IMG_20180706_120827.jpg

flir_20180706T115828.jpg
IMG_20180706_115122 (1).jpg


 

Attachments

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
για να μπουμε λοιπον σαουδικη επρεπε η να περιμενουμε στην ουρα στα συνορα για ωρες,για πολλες ωρες ομως και να περνας απο κτιρια σε κτιρια για τη γραφειοκρατια ή να βγαλουμε απο το επισημο σαιτ τους τις βιζες. και να τις εχουμε ειτε ηλεκτρονικα ειτε τυπωμενες ωστε να μειωσουμε το χρονο αναμονης στα συνορα.
απο τη προηγουμενη το μεσημερι βγαλαμε τις 5 βιζες προς 143 η καθε μια και με ισχυ 90 ημερων. η πρωτη εγκριθηκε σε 15 λεπτα . οι υπολοιπες αργησαν μεχρι και 24 ωρες. οποτε ενα στρες το ειχαμε αφου το μεσημερι στις 2 θα ξεκιναγαμε απο μπαχρεην και τις λαβαμε το πρωι τις βιζες ηλεκτρονικα επειτα απο reminder απο το προηγουμενο βραδυ στο σαιτ τους οτι δεν τις ειχαμε λαβει ολες. Πιθανολογουμε οτι ειδαν μαζεμενα 8 ατομα για τουριστικη βιζα και ηθελαν να κανουν καποιον βαθυτερο ελεγχο αν εκρεμμει κατι εις βαρος μας.

φυγαμε απο το μπαχρεην 2 Land cruisers 200 και 150 και φτασαμε στα διοδια στα συνορα.εκει πληρωσαμε καπου στα 4 ευρω μια ασφαλεια οδικης στο γκισε οπως στα δικα μας διοδια ετσι ωστε αν συμβει κατι και χρειαστει οδικη το οχημα να το μεταφερει απο οποιοδηποτε σημειο ο γερανος μεχρι τα συνορα και απο κει να αναλαβει η οδικη που εχει το αυτοκινητο που κινειται ηδη στο μπαχρεην. ενα πολυ ωραιο συστημα.

μετα επρεπε να αποβιβαστουμε και να παμε στους ελεγχους. εκει μας πηραν στο γκισε και καναμε πανω απο 30 λεπτα αναμονη ενω ηδη υπηρχε μια ουρα 2-3 ατομων πριν απο μας σε καθε γκισε.
οι στραιτιωτες μας φωτογραφιζαν με μηχανες Νικον σε τριποδα και μας επαιρναν αποτυπωματα απο ολα τα δακτυλα.βεβαια στο ονομα οτι yunan yunan γελαγανε και δεν ειχαν θεμα και στο να αστειευτουν μαζι μας.

μετα ο επομενος ελεγχος ειναι στα αυτοκινητα. ολοι κατω και ανοιχτε αποσκευες. ψαχνουν για τα παντα αλλα ιδιαιτερως για αλκοολ.
εδω ξεχασα να πω οτι τα παιδια που θα μας φιλοξενουσαν στερημενα απο καλουδια της ελλαδος μας ζητησαν να τους παμε κατω μαυροδαφνη πατρων και χωριατικο λουκανικο καρπενησιου και διαφορα αλλα οπως χαλβαδες και τυροκαφτερες και δρακουλινια και φοφικο.δεν ηξερα οτι κυκλοφορουν ακομη αυτα στην ελλαδα.
στο αεροδρομιο του μπαχρεην που περασαμε το ελεγχο τα 4 μπουκαλια τα μικρα οχι τα μεγαλα της μαυροδαφνης τα ειδαν και με ρωτησαν. τους ειπα οτι ειναι κρασι για φιλο ελληνα και με αφησαν. μετα εμαθα οτι στα αερδρομια αυτα δικαιουσαι μεχρι 4 μπουκαλια κρασι και οχι γενικα βαρυ αλκοολ οπως βοτκες και ουισκι.πιθανοτατα θα τα κατασχεζαν.φοβηθηκα και για τα χοιρινα λουκανικα μη γινει κατασχεση.ειναι που θα πεσεις.

αφου φαγαμε κοντα 2 ωρες στα συνορα και στους ελεγχους φυγαμε για ριαντ. κοντα 500 χλμ και βραδυ. αυτο ηταν εμπειρια. ειχαμε χωρισει το αμαξι σε τεταρτημορια .και ο καθενας ειχε επιφορτιστει με καποιες μοιρες ελεγχου περιμετρικα. οι παλαβοι σαουδαραβες ενω μπορει η κινηση να γινεται σε 3 λωριδες και με 130-140 χλμ την ωρα και με τζιπ 3 τονων ,να σε προσπερνανε απο ακομη πιο αριστερα απο χωματινη νησιδα που μετα εχει τη μπαριερα που σε χωριζει με το αλλο ρευμα. οι προσπερασεις μπροστα μας γινοταν με τη ταχυτητα που παιζει ο παπατζης το εδω παπας εκει παπας.
πραγματικα ψυχοφθορο ολο αυτο.
ειχαμε και ενδοεπικοινωνια στα αυτοκινητα . φοβηθηκαμε μη τα κατασχεσουν στα συνορα αλλα ολα οκ. σε ενδιαμεσα σταση για ξεμουδιασμα οι τουρκικες τουαλετες πεντακαθαρες. καμια σχεση με την ελλαδα. και αυτοι φορανε και τις κελεμπιες. και βεβαια αν στο μωλ του μπαχρεην το 5% φοραγε μπουργκα εδω το 98% ειναι με τη μπουργκα. μαυρισε το ματι μας.

οι φωτο που ακολουθουν ειναι απο το διαμερισμα στο αμουαζ που μας φιλοξενουσαν και το μωλ του μπαχρεην. τυφλα να εχουν τα ελληνικα. και ολο κλιματιζομενο και κλειστο με θολο.
η μουνταμαρα στον ουρανο ακομη και οταν εχει ηλιο ,καταλοιπο των ανεμων που σηκωνουν την αμμο δε σου φτιαχνει τη ψυχολογια ιδιως αν μενεις εκει μονιμα και εχεις αποχωριστει τον ελληνικο ουρανο.

παζαρια στο παζαρι με ντοπιους για ενα σκουφι η μια κελεμπια.ζουνε για να παζαρευουνε.

τιμες τωρα στο μπαχρεην.. η μιση ομαδα κοιμηθηκε σε διαμερισμα ιδιο με αυτο που φιλοξενουσε τους αλλους μισους ενα οροφο απο πανω. ενα διαμερισμα 180 τετραγωνικα με πισινα στο κτιριο για 11 μερες η τιμη ηταν 1100 ευρω.
και μεσα ειχε εκτος απο το τεραστιο σαλονοτραπεζαρια κουζινα. 3 μπανια και 3 κρεβατοκαμαρες και αποθηκη.

τα γλυκα στο διοροφο βιτρινακι στο μωλ μολις τα ειδα τα σηκωσα ολα για το σπιτι. οι κοπελες γελαγαν και μετα κατεβασαν και τα ρολα. εκλεισε το μαγαζι.νομιζω εδωσα 78 ευρω ανα οροφο.

IMG_20230307_105944.jpg IMG_20230307_105947.jpg IMG_20230307_135649α.jpg IMG_20230307_143959.jpg IMG_20230307_153308.jpg IMG_20230307_182409.jpg IMG_20230307_183145.jpg IMG_20230307_183326.jpg IMG_20230307_185207.jpg
 
Last edited by a moderator:

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
στο σουπερ μαρκετ του μπαχρεην οταν λενε ελληνικη σαλατα την εννοουν καπως ετσι. ζουμια που τα δοκιμασα ετσι για να δω τι νομιζουν οτι τρωνε και ουτε κατα διανοια φτανουν τη διατροφη μας.

εδω να πω οτι γυριζοντας με το καροτσι αναμεσα στους διαδρομους και μιλωντας ελληνικα σε καποιο διαδρομο με τα κρουασαν, να σου κι ενας ελληνας ακομη που ακουσε τα ελληνικα μας. ελα ρε πατριδα λεει. απο κυπρο. 12 χρονια αυτος κατω στο μπαχρεην. πηρα λεει τηλεφωνο στη στρατολογια γιατι εχω δυο παιδια ,και με το που το σηκωνει η στρατολογος μου λεει : και σεις για την απαλλαγη ε? - Οχι, θελω να υπηρετησει το παιδι μου και ο πρωτος τωρα και ο δευτερος μετα.και τον εγραψε για να υπηρετησει (εννοειται πως και το παιδι ηθελε και το ειχαν συζητησει πρωτιστως μαζι ) αλλα ο τροπος που απαντησε η στρατολογος ηταν τετοιος που εδειχνε οτι ολοι οσοι επαιρναν ηταν για να κανουν τη χρηση του δικαιωματος και να μην υπηρετησουν... αυτα για τους εκτος των τειχων ελληνες..

IMG_20230309_124847.jpg IMG_20230309_124850.jpg
 
Last edited by a moderator:

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
εδω αφου περασαμε τα διοδια για την ασφαλεια μετα συνεχιζουμε στη τεραστια γεφυρα που συνδεει το νησι του μπαχρεην με τη σαουδικη αραβια. και τον ελεγχο οχηματων και αποτυπωματων. η μουνταμαρα του καιρου δε βοηθαει για καλες φωτο.

IMG_20230309_154835.jpg IMG_20230309_153942.jpg IMG_20230309_155157.jpg IMG_20230309_164733.jpg IMG_20230309_173836.jpg IMG_20230309_190458.jpg IMG_20230309_162408.jpg
 
Last edited by a moderator:

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
εδω ειπαμε να φαμε στο πρωτο βραδυ αλλα λογω του οτι δεν ειχαμε καμνει κρατησει και φτασαμε κοντα 11 και θα εκλεινε σε λιγο δε μας δεχτηκανε. το αφησαμε για την επομενη μερα.Nadj village το ονομα του και ειναι υπεροχο μεσα

ααα ξεχασα να πω οτι τα σαμαρακια εκει δεν εχουν σχεση με τα δικα μας και ειναι ισα με το πεζοδρομιο τους σχεδον 20 ποντους υψος και οχι με ανακλαστικες ταινιες η φωσφορουχα βαφη αλλα στο χρωμα του τσιμεντου ,οποτε τη πρωτη φορα νομισαμε οτι απογειωθηκαμε και ολων τα κεφαλια βρηκαν στην οροφη του οχηματος. ξεχνιεσαι ομως και μετα γιατι δε τα βλεπεις και υπηρχαν συχνες απογειωσεις.

το να δεις στους δρομους της σαουδικης αραβιας κατι τετοιο ειναι συχνο φαινομενο,και το να αλλαζουν λαστιχο εν κινησει δειχνουν ποσο παλαβοι ειναι και γιατι οι αμερικανοι και ρωσσοι χασαν το πολεμο απο τους ταλιμπαν μουζαχεντιν και γενικοτερα τους βεδουινους εκει κατω. Και οχι δεν ειναι κασκαντερ. ειναι καθημερινα αυτοκινητα με καθημερινους οδηγους .ισως το μονο μετρο προστασιας που παιρνουν καποιες φορες ειναι 4 αυτοκινητα να συνοδευουν στις 4 γωνιες το αμαξι που θα το κανει αυτο ωστε να μην πλησιασει καποιο αγνωστο οχημα.







IMG_20230309_190510.jpg IMG_20230309_192828.jpg IMG_20230309_232417.jpg IMG_20230309_232422.jpg IMG_20230309_234034.jpg IMG_20230309_234107.jpg IMG_20230309_234239.jpg
 
Last edited by a moderator:

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
οποτε πηγαμε σε καποιο αλλο στο Piatto σαν πιτσαρια .με υπεροχες μποκαμβιλιες και κρεμμυδοσουπα σε ψωμι μεσα που ηταν υπεροχη.εκει για 8 ατομα πληρωσαμε 260 ευρω.με διπλα πιατα κτλ. αλλα ουτε κρασι για δειγμα στη σαουδικη πλεον.εδω για 2 νυχτες 5 ατομα πληρωσαμε 540 ευρω στο διαμερισμα με το τζακουζι του.το πρωινο του κλασσικο σαουδαραβικο δε το τιμησαμε. κατι βραστα αυγα με τσαι και ταχινι για επαλειψη σε αραβικες πιτες. ειχαμε τα σαντουιτς που ειχαμε φερει σε ψυγειακια απο το μπαχρεην και πρωτες υλες να φτιαξουμε οτι επιθυμουσαμε.
η μερα εξαντλητικη ιδιως μετα την οδηγηση με τους σαουδαραβες διπλα μας οποτε γυρω στις 1 το βραδυ πεσαμε ξεροι.η επομενη μερα ηταν για το τελος του κοσμου.

IMG_20230310_000234.jpg IMG_20230310_002905.jpg IMG_20230310_005239.jpg IMG_20230310_113903.jpg IMG_20230310_113923.jpg IMG_20230310_125047.jpg
 
Last edited by a moderator:

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
την αλλη μερα ξυπνησαμε αργα και φυγαμε για το τελος του κοσμου γυρω στις 12. τα 100 χλμ περιπου δεν ειναι πολλα αλλα ειναι σε χωμα .οποτε θες χρονο να φτασεις. στο βενζιναδικο δεν περναγαν ουτε οι μαστερ ουτε οι βιζα καρτες μας και δεν περναγαν ουτε οι τοπικες καρτες του φιλου απο το μπαχρεην. σε αλλα μεγαλυτερα εμπορικα κεντρα δεν ειχαμε προβλημα.αλλα και μεσα στο ριαντ στο βενζιναδικο διπλα στο ξενοδοχειο δεν περναγαν οι καρτες οποτε πηγαμε σε ATM και σηκωσαμε ντοπιο νομισμα να τους πληρωσουμε

δυσκολα προσεγγιστηκε ο βοσκος . μας φοβοταν. οι αλλοι ολοι φοβοταν να τον πλησιασουν. αλλα δεχτηκε να βγαλουμε φωτο .


IMG_20230310_134136.jpg


IMG_20230310_131252.jpg IMG_20230310_132442.jpg IMG_20230310_133411.jpg IMG_20230310_135326.jpg
 
Last edited by a moderator:

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
στο τελος του κοσμου η καλυτερη ωρα ειναι το ηλιοβασιλεμα .δε φτανουν ολα τα οχηματα 4χ4 εκει. εχει 2 εμποδια που αν φοβασαι να τα περασεις τα αφηνεις και πας με τα ποδια καμια 500αρια μετρα.στο μπαλκονι θα δειτε τους μουσουλμανους που προσευχονται στα χαλακια τους ενω και ενα δυο αυτοκινητα που κανουν expedition θα κοιμοντουσαν εκει το βραδυ να δουν και την ανατολη της επομενης .τα χρωματα και τα τοπια φανταστικα.

αφου πλησιασα κανοντας παλι εγω την αρχη την καμηλα για τη φωτογραφιση και φωτογραφηθηκαν ολοι,βγαλαμε να δωσουμε στο καμηλιερη κανα δυο δηναρια ετσι για το καλο. δε τα δεχτηκε και πηρε τη καμηλα και εφυγε. και ξαφνου βρεθηκαμε να κυνηγαει ο οικοδεσποτης μας με το τζιπ στην ερημο για να πιασει το καμηλιερη να βγαλει μια φωτο με τη πεθερα του καβαλα στη καμηλα. οσο η καμηλα ηταν κατω δεν ερχοταν φοβοταν.μολις περασαμε ολοι και εφυγε η καμηλα ελεγε θελω και γω να στειλω στις κορες μου στην ελλαδα οτι ανεβηκα σε καμηλα..

IMG_20230310_155748.jpg

IMG_20230310_152524.jpg IMG_20230310_152713.jpg IMG_20230310_172052.jpg IMG_20230310_172734.jpg IMG_20230310_172801.jpg IMG_20230310_172821.jpg IMG_20230310_172922.jpg
 
Last edited by a moderator:

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
και αφου γεμισαμε το σκληρο μας δισκο με χρωματα και εικονες δια παντος γυρισαμε να προλαβουμε και το υπεροχο nadj village τον οντα που τρωμε καταχαμα. εδω δε πληρωσαμε πολλα . καμια 80αρια ευρω.
ria.jpg


IMG_20230310_202526.jpg IMG_20230310_203233.jpg IMG_20230310_205422.jpg IMG_20230310_205425.jpg IMG_20230310_205431.jpg IMG_20230310_214913.jpg IMG_20230310_214943.jpg IMG_20230310_215124.jpg riaa.jpg
 
Last edited by a moderator:

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
στο βαθος οι συστοιχιες πατριοτ που σημαδευουν την υεμενη. μεταξυ αυτων και οι δικες μας που τις δανεισαμε.
IMG_20230310_122126.jpg


και στο μωλ στο ριαντ που πηγαμε ο πλουτος ρεει αφθονος.

IMG_20230310_224135.jpg


βεβαια οι γυναικοπαρεες ηταν ετσι

IMG_20230310_230158.jpg


αφου καναμε πλακα μεταξυ μας ,οτι πηγε καποιος απο μας να τους κανει καμακι και οταν γυρισε το κεφαλι του φευγωντας προς τα πισω δεν ηξερε σε ποια το εκανε.
μηπως ησουν εσυ? μηπως εσυ?

το αστειο ηταν στην εξοδο που βγαζανε σελφι τα αντρογυνα .ο αντρας με τη λευκη κελεμπια στανταρ και το κοκκινο τραπεζομαντηλο στο κεφαλι και οι γυναικες με τη μπουργκα. μονο τα ματια εξω. δηλ πραγματικα τι αποθανατιζαν στο φακο ...

μαςς ειπανε οτι στη σαουδικη αν παει αντρας ασυνοδευτος η ομαδα αντρων σε μαγαζι τους βαζουν να φανε σε ειδικο χωρο απομονωμενο για να αποφυγουν τη περιπτωση να υπαρχει φλερτ.να μη τη πεσουν στα κοριτσια.

και βεβαια οι τσαντηρογυφτοι τσαντηρογυφτοι παντου. οχι με αγροτικα αλλα με πανακριβα land cruisers Και nissan patrol.

IMG_20230311_072813.jpg


IMG_20230310_224805.jpg IMG_20230310_231340.jpg IMG_20230310_231350.jpg IMG_20230311_071945.jpg IMG_20230311_072818.jpg
 
Last edited by a moderator:

PtK

Member
Μηνύματα
231
Likes
1.584
Επόμενο Ταξίδι
τα παντα ρει
την επομενη μερα επρεπε να παμε σε μαντρες για αυτοκινητα .αφησαμε τον αμαχο πληθυσμο να κανει οτι θελει στο ξενοδοχειο και βρεθηκαμε παλι στην ερημο .εκει αφου σπαταλησαμε ενα εποικοδομιτικο 4ωρο (ηταν το 50% του λογου του ταξιδιου )γυρισαμε στο ξενοδοχειο για την επιστροφη στο μπαχρεην καθοτι οι ουρες θα ηταν πολυωρες. η κουραση αυξανοταν εκθετικα λογω της παλαβης οδηγησης των σαουδαραβων και πηραμε βαθια ανασα οταν μπηκαμε πια μπαχρεην.
εντυπωση εκανε οτι ενω ειχαμε βγαλει βιζα στο αεροδρομιο του μπαχρεην που ισχυε για 15 μερες απο τη στιγμη που μπηκαμε στη σαουδικη και επρεπε να ξαναμπουμε στο μπαχρεην δε θεωρειται εγκυρη και μας ειπαν να ξαναβγαλουμε στα διοδια. και επειδη δεν ειχαν Pos στα γκισε επρεπε να παρκαρουμε δεξια και να βρουμε σε καποιο κτιριο pos για να πληρωσουμε ξανα βιζα.
και καπως ετσι καταληξαμε σε ενα γαριδομαγαζο οπου σου δινουν ποδιες ναυλον και γαντια και σου πετανε με το κουβα τις γαριδες και γινεται μαχη.
μετα για γλυκο σε μαγαζι που εισαγει και απο ελλαδα γλυκα ταψιου πολιτικα.
και καπως ετσι απο τις 12 το μεσημερι που φυγαμε γυρω στις 9 μπηκαμε στο σπιτι .και να ετοιμασουμε βαλιτσες.
αεροπορικα εισητηρια μεσω gulf air .
οι μισοι τα εκλεισαν απο οκτωβριο για να προλαβουν τη φορμουλα 1 και η τιμη ηταν 750 ευρω περιπου.
οι υπολοιποι τα κλεισαμε αρχες γεναρη ,παλι 750. εγω τα δικα μας τα εκλεισα απευθειας μεσω gulf air .ενω καποιοι τα εκλεισαν μεσω aegean Και τους εβαλε καπελο 100 ευρω ετσι για να μαθουν.
garides.jpg

garides12.jpg IMG_20230311_191606.jpg IMG_20230311_211314.jpg IMG_20230311_212311.jpg
 
Last edited by a moderator:

Εκπομπές Travelstories

Booking.com

Στατιστικά φόρουμ

Θέματα
33.168
Μηνύματα
882.715
Μέλη
38.879
Νεότερο μέλος
fanisfanisfanis

Κοινοποιήστε αυτή τη σελίδα

Top Bottom